Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
bosniandizdar

#1526 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Ako mogu' Dzana' ,nadam se da mogu,reci hvala...i izgovaram HVALA
Zashto moraju ,apriorno, biti naivne??? I nisu naivne...nisu niti prve ...niti posljednje.U nizu "Dzana"...u niski ljubavi i potvrdzivanju iste.
Hvala za ulogovanu generaciju...mada...mnoge "tushi".Ha ja...nismo svi istim kodom dani!!!
kolega

#1527 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

bosniandizdar wrote: I nisu naivne...nisu niti prve ...niti posljednje.
da, moglo bi to biti sve naivno i čisto ali šehveti se tu umiješaju i sve postane krajnje ozbiljno :D
devet.

#1528 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

kolega wrote:
bosniandizdar wrote: I nisu naivne...nisu niti prve ...niti posljednje.
da, moglo bi to biti sve naivno i čisto ali šehveti se tu umiješaju i sve postane krajnje ozbiljno :D

ozbiljno ili ne.. nema se druge... nego ici dalje...a tema je ljubav, zar ne?I ljubav je veoma kratka rijec ali u sebi sadrzi sve:prijateljstvo,iskrenost,vjernost,razumjevanje i nadovezi se :-D
bosniandizdar

#1529 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

'......I U DOBRU I U ZLU...."
Tamo gdje ne trazim misaone pojmove da dokazem suprotno od .."u dobru i u zlu".Tamo sam ...svijetom filharmonije i zvuka po nota ma joj...gde su rijechi suvishne u skladu filharmonije i datih nota.Tamo gdje rijech ne dosize nivo svjetlosti...rijechi koje bi velom postale i lice zastrle...dushu tamom ovile...eter po meni upile i otrovom me prekrile.Tamo chutim,osjecham i volim . Tamo je sve moje.

devet.

#1530 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

Nema sunca bez svjetlosti, ni čovjeka bez ljubavi...
djana h

#1531 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

Ah,ne bi vjerovao,koliko postoji ljudi koji provedu zivot kao invalidi ljubavi,sakati za svako osjecanje,kao biljke.
devet.

#1532 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

djana77 wrote:Ah,ne bi vjerovao,koliko postoji ljudi koji provedu zivot kao invalidi ljubavi,sakati za svako osjecanje,kao biljke.
Pa Djana....to se samo nama cini tako :-) na prvi pogled...

Ali kad malo bolje razmislis shvatices jedno da nema bica koje nema osjecaja,
jer svi mi osjetimo ponekada mrznju,strah,nadu i ljubav :-D

Samo... postoji vise vrsta ljubavi kao nr:ljubav prema majci, supruzi,muzu,momku,djevojci, kcerki, sestri.bratu,prirodi,ljubav u ime Boga itd..Samo je pitanje..... koliko se ko razocarao u zivotu i koliko ima snage da nastavi dalje.... Veoma cesto se desi da zbog jednog iskustva zatvorimo sva vrata novim sansama...A Bogme... to nevalja i to je najveca greska u zivotu ...Cesto imamo slucaj da karakterisemo neke individue kao ledene a oni su ustvari ispod koze puni blagosti i njeznosti :) samo se boje da to pokazu jer su bili vise puta ranjeni u zivotu...Pa znas onu staru izreku:"napad je najbolja odbrana"....
kolega

#1533 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

djeco, djeco :)

Ne postoji
Zamena za ljubav

Samo odložena bol
Sa naplatom što čeka
Iza ugla

Na licu bez sjaja
Meša se nemir
Sa strahom
U opasnu naviku

Tim putem ne možeš da stigneš daleko

Svaka laž je mala smrt
Koja te pita

Kome si poklonio
Svoju ljubav

I ako zaista
Želiš
Da čuješ
Onda ćeš znati

Tim putem ne možeš da stigneš daleko

Ne postoji zamena

devet.

#1534 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite, a morate još i da želite, neka vam ovo budu želje: Da se istopite i budete kao potok razigrani što pjeva svoj milozvuk noći. Da spoznate bol prevelike nježnosti. Da vas rani sopstveno poimanje ljubavi; i da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalnicu za još jedan dan ljubavi; da otpočnete u poslijepodnevnom času i razmišljate o ljubavnom zanosu; da se s večeri vratite kući sa zahvalnošću, a potom da usnite sa molitvom za voljeno u srcu i pjesmom slavljeničkom na usnama…

Halil Džubran (Prorok)

djana h

#1535 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

devet. wrote:
djana77 wrote:Ah,ne bi vjerovao,koliko postoji ljudi koji provedu zivot kao invalidi ljubavi,sakati za svako osjecanje,kao biljke.

Samo... postoji vise vrsta ljubavi kao nr:ljubav prema majci, supruzi,muzu,momku,djevojci, kcerki, sestri.bratu,prirodi,ljubav u ime Boga itd..Samo je pitanje..... koliko se ko razocarao u zivotu i koliko ima snage da nastavi dalje.... Veoma cesto se desi da zbog jednog iskustva zatvorimo sva vrata novim sansama...A Bogme... to nevalja i to je najveca greska u zivotu ...Cesto imamo slucaj da karakterisemo neke individue kao ledene a oni su ustvari ispod koze puni blagosti i njeznosti :) samo se boje da to pokazu jer su bili vise puta ranjeni u zivotu...Pa znas onu staru izreku:"napad je najbolja odbrana"....
Donekle si u pravu,samo one osobe koje sam ja spoznala da su ledenog srca zaista jesu takve.Nisu imale nikakvu suprotnost ledu ispod koze :skoljka:
Da ne shvatis pogresno,upoznala sam ljubav,volim i voljena sam,vjerujem u ljubav samo nije ona za svakoga niti umije svako da je iskoristi i cijeni.
devet.

#1536 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

djana77 wrote:
devet. wrote:

Donekle si u pravu,samo one osobe koje sam ja spoznala da su ledenog srca zaista jesu takve.Nisu imale nikakvu suprotnost ledu ispod koze :skoljka:
Da ne shvatis pogresno,upoznala sam ljubav,volim i voljena sam,vjerujem u ljubav samo nije ona za svakoga niti umije svako da je iskoristi i cijeni.

Djana :-D drago mi je cuti da volis i da si voljena :-D jer to je od Boga dar...

Te osobe o kojima pricas
moraju prvo da nauce
da siju radost i ljepotu oko sebe
jer znas onu izreku:" kako posijemo tako cemo i da poznjemo... kad tad"
kolega

#1537 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

opet komplikujete, sa vama bi čovjek izgubio živce namah :D
bosniandizdar

#1538 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Volio bih...Vilo...da prochitam tvoje mishljenje u ochekivanju i razaranju po sljedechem citiranom:

"Voljeti je lako...cekati ljubav,razara!
Cvijeche vene......"

P.S.Ovo je,gore citirano,spontani(prirodni)nastup ...vrlo umne i drage osobe.
Gore citirano je nastalo kao rezultat po jednoj drugoj produhovljenoj osobi kaja navodi i samim navodom se poistovjechuje sa sljedechim;
"Ljubav je cvet a ljudi su pchele;voljeti je lako...(Dz.B.)

I...josh jedan citat ...jednog bicha duhom bogatoj.Nastao je,predpostavljam,trenutkom treptaja oka...trenutkom po istini u njoj ...istini kao prirodnoj i prirodzenoj.Dakle;

"Bio si san moje mladosti
Prejak za moje slabosti"
djana h

#1539 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

bosniandizdar wrote:Volio bih...Vilo...da prochitam tvoje mishljenje u ochekivanju i razaranju po sljedechem citiranom:

"Voljeti je lako...cekati ljubav,razara!
Cvijeche vene......"

P.S.Ovo je,gore citirano,spontani(prirodni)nastup ...vrlo umne i drage osobe.
Gore citirano je nastalo kao rezultat po jednoj drugoj produhovljenoj osobi kaja navodi i samim navodom se poistovjechuje sa sljedechim;
"Ljubav je cvet a ljudi su pchele;voljeti je lako...(Dz.B.)

I...josh jedan citat ...jednog bicha duhom bogatoj.Nastao je,predpostavljam,trenutkom treptaja oka...trenutkom po istini u njoj ...istini kao prirodnoj i prirodzenoj.Dakle;

"Bio si san moje mladosti
Prejak za moje slabosti"
Da,kad vec volis i voljen si ,to je samo san,epilog,lagan za zivjeti i gledati.Nasuprot tome,cekanje ubija,cekanje bilo cega,a ljubavi narocito,jos ako nema nade,ako volim uzalud,sta onda cekam...?
A,ovaj donji citat,prije bih rekla da mi se svidja obrnuti slijed u zadnjim stihovima :D
bosniandizdar

#1540 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Mudro zborish Djana! Zaista...i posljednje ti rijechi ,kroz premetaljku,navode na;Mudro zborish
Eeeeh...kad bi mudrost bila svakim ,realnim, korakom.Kako to nije lahko uskladiti ...mudrost po mishljenju i mudrost po zivljenju... to i jeste razlog za sljedeche:Prkos i inat.... tebi u inat
Last edited by bosniandizdar on 08/11/2009 13:27, edited 1 time in total.
bosniandizdar

#1541 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Gavran

Jednom jedne strašne noći, ja razmišljah u samoći,
Čitah crne, prašne knjige, koje staro znanje skriše;
Dok sam u san skoro pao, netko mi je zakucao,
Na vrata mi zakucao - zakucao tiho - tiše -
"To je putnik" ja promrmljah, "koji bježi ispred kiše",

Samo to i ništa više.

Ah, da, još se sjećam jasno, u prosincu bješe kasno
Svaki ugarak, što trne, duhove po podu riše.
Željno čekam ja svanuće, uzalud iz knjiga vučem
Spas od boli što me muče, jer me od Nje rastaviše.
Od djevojke anđeoske, od Lenore rastaviše,

Ah, nje sada nema više.

.........................................................
........................................................ Reče Gavran: "Nikad više".

"Dosta ti govorit dadoh, crna ptico!" Tad ustadoh,
"U oluje divlje bježi, što se kroz noć raskriliše!
Ne ostavi niti traga svojih laži kraj mog praga,
Meni je samoća draga - usne same dovršiše -
Iz mog srca kljun svoj vadi, nek ti trag se ovdje zbriše!"

Reče Gavran: "Nikad više".

I taj Gavran, šuteć samo, još je tamo, još je tamo,
Na Palade kip je sjeo, što se iznad vrata diže,
Oči su mu slika prava zloduha što sniva, spava,
Svijetlost, što ga obasjava, na dnu njegovu sjenu riše,
Moja duša iz tih sjena, što mi cijelu sobu skriše

Ustat nece - nikad više!

(Edgar A.Poe)

(Edgar A.Poe)
kolega

#1542 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

Pupavka: U ovoj dolini treba uroniti u ljubav. Treba sasvim izgubiti glavu.
Sokol: Ja ne poznajem ljubav. Ljubav me ispunja zebnjom. Treba joj boli i krvi srca. Zarije se poput pile u vrat i probija se tijelom.
Vrabac: Bojim se.
Čaplja: Dijete moje, ljubavna igra je neophodna za mudrost. Ljubav te ubija. Ali ti u isto vrijeme daje i snagu. Ne gleda te s prezirom, jer ništa nije iznad tebe. Ona je djelo anđela i stvorena je za te.
Pupavka: Odmorimo se sada. Dolina ljubavi je prijeđenja.

... ptice znaju :)
bosniandizdar

#1543 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Dobro...odraz dushe panoom zivota .Umjetnichki prikaza te iste dushe panoom dat ,koloritom umjetnika.... i pticom izrazen.Rjechit i autentichan prikaz senzibilne dushe.
No,senzibilnost dushe , i njen shapat dok robuje ljudskom tijelu a tezi svom iskonskom opredmechenju ,se da oivichiti jednim staklenim akvarijumom dat kroz "zlatnu ribicu" u njenom (prirodnom) okruzenju.Za tu svrhu ,biti chu slobodan,dajem na uvid rijechi i intonaciju rijechi drugih ...onih kojima sam.
Koliko je ovo ,zivot u staklenom akvarijumu,nedotaknut sa imitacijom zivota , glorifikacijom nasilja po muzici i svim porocima urbanog svijeta koji prate muziku "emancipiranog",svatko che donijeti svoj sud shodno svom kodu i svijesti.Moja malenkost je otrgnuta iz prostornog ambijenta samog akvarijuma(ovdje videom predochenim),ali,mogu (i to doista osjecham) osjetiti,dodirnuti i sa "zlatnom ribicom' se saziviti dok je ista ,staklenom kuglom,od svijeta poriva...od zla zashtichena.Mogu...to mi je ugavirano i seharom...u meni dato.
Ne trazite ,sluchajni ili namjerni posjetioci,teatralnost u mojim rijechima .Pokusajte pronichi(sebe pronachi) u jedinstveni,dunjaluchki,svijet akvarijuma i zaziviti svijet stremljenja dushe dok ,vodom akvarijuma,"zlatna ribica" ti istu dushu sobom nosi i sebe kroz cheznju emituje.
Dakle,gornje rijechi po sljedechem:

bosniandizdar

#1544 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Stvarna slika ...veremenom i zivotom po slici...stvarnost aleje mi i pulsiranja po njoj.Hotim prirodu vam docharati i izdvojenost po orhideji.Orhideja data stanishtem fikusa i njegovih,vidljivih,rana ...hladnim vjetrovima ledanjaka datim.To i nishta vise.

Image
devet.

#1545 Re: Ljubav je....

Post by devet. »

Nemozemo svakog VOLJETI,ali mozemo postovati...
To su dva razlicita pojma,zar ne?
Last edited by devet. on 27/09/2010 10:28, edited 1 time in total.
antibosniandizdar

#1546 Re: Ljubav je....

Post by antibosniandizdar »

Prvo veliki pozdrav svima,

odnedavno sam poceo prelistavat sa-x forum i naletio na ovu, inache pregotivnu temu, uzivam u komentarima, koji me i rastuze i nasmiju i bace u razmisljanje i svasta nesto...elem sve je to super, samo...... rego sam se iz jednog razloga, jednostavno ne mogu vise da izdrzim, a vama ostalima se divim, al vam se fkt divim ljudi kako izdrzite svaki dan citat postove ovog ljubavnog enciklopediste, ovog, ovog (citaj nick)....

brate,pasha,sahu,matu,kralju molim te, znachi ko brata te molim da odesh da se lijecis....dosadnijeg i napacenijeg frajera od tebe NEMA ni na jednom forumu, jednostavno si bolestan haveru, ne znam, neam rijeci za to, odavno nisam veci bijes i tugu osjeco u istom trenutku, takva vrsta idiota koji misli da je otkrio ljubav i koji mora da na svaki post, bila zajebancija il ozbilja, odgovori svojom naucnom analizom, se nije rodio, poremecen si TOTALNO....

popusti ovu raju vise haveru, OPUSTI se malo, UZIVAJ, i ljubavi si dosadio sa takvim pristupom, ja mislim da se i ona sjebala vise....
Ljubav je radost, sreca, veselje, smijeh, kad sjedish sa voljenom osobom da ti ono nesto hoce da iskoci iz tijela, kad pomislis na nju da ti nestanu svi problemi i samo se onaj kez pojavi na licu itd, ti si od ljubavi napravio sredstvo za ubijanje u pojam, zamrzice ba sama sebe, kad citam tvoje postove zamisljam je kao najdosadniji cas u skoli gdje se svi razlijepimo po stolovima i samo cekamo ono zvono, davish, peglash kumeee....

ako ti bilo kako mogu pomoci, posalji mi PM, fkt mislim da si u ozbiljnom problemu! pis aut!

Ostali, izvinite na oduzetom vremenu, halalite mi!

Eo jedna i od mene da budem od koristi xD

http://www.youtube.com/watch?v=xhgetvdaKoo

a ljubav...vako to pac kaze:

Talking bout the stuff that don't wear off, It don't fade, It'll last for all these crazy days, These crazy nights, Whether you wrong or you right, I'm a still love you, Still feel you, Still there for you, No matter what, You will always be in my heart.
PalaSa Marsa

#1547 Re: Ljubav je....

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :-) :D
djana h

#1548 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

:D ubi covjeka u pojam,pravo :D :D
Tirkiz

#1549 Re: Ljubav je....

Post by Tirkiz »

ljubav je nocas medju nama.