U svakom slučaju, ne smijem ostaviti da ide dalje ovako, jel?
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- ema_
#1526 Re: Ginekologija i vagine....
Uganjat ću onda te hormone, aBd.
- madnessa
#1527 Re: Ginekologija i vagine....
Ma dešava se da je jedan mjesec obilnija, a drugi skoro da je nema... Ja više ne mogu ni da ocijenim prosjek trajanja... Ipak, fino bi bilo da odradiš ginekološki... To se mora...ema_ wrote:Stresa imam na izvoz, prodajem na malo i veliko, jajnici su ok, makar bili na uzv prije malo.. I ne izostaje meni nikad, samo što je sad tako oskudno, hmm..
- wewa
#1528 Re: Ginekologija i vagine....
a sve se smijeema_ wrote:Uganjat ću onda te hormone, aBd.
a btw sve te promjene su signali koje nam tijelo salje - a obicno znace: u necemu grijesis, treba bolje. pa makar znacilo da treba primiriti i posvetiti se sebi.
- ema_
#1529 Re: Ginekologija i vagine....
- wewa
#1530 Re: Ginekologija i vagine....
ma nema na cemu, zato se imamo, mi zeneema_ wrote:Hvala na odgovorima, wewo
- ema_
#1531 Re: Ginekologija i vagine....
Ne sjećam se ja nekih tablica
, možda si me zamijenila s nekim
.
- ema_
#1532 Re: Ginekologija i vagine....
Pa to nisu tablice
A odavno imam ovakve menstruacije, puno prije tog mjeseca tableta
.
A odavno imam ovakve menstruacije, puno prije tog mjeseca tableta
- ema_
#1533 Re: Ginekologija i vagine....
Ja bila pročitala u tvom postu tablice, odatle ovaj neporazum

- madnessa
#1534 Re: Ginekologija i vagine....
A vidiš... Nagli gubitak kilograma može poremetiti hormonalnu ravnotežu... Lično ne bih zaključivala na osnovu jedne menstruacije, ali ako se i drugi put ponovi onda bih se obratila ljekaru. Svakako otiđi na ginekološki pregled, jer nisi odavno bila.
- ema_
#1535 Re: Ginekologija i vagine....
Ovo traje mjesecima, nije mi prvi put, sad je pravilo... Na kg sam nekad kasnije napala.. 
-
nera18
#1536 Re: Ginekologija i vagine....
daleko da te plasim, al ja imam slican problem ali i neuravnotezene hormone... cisto radi seeb, prekontrolisi se:)
- CherryLips
#1537 Re: Ginekologija i vagine....
Danas sam konacno bila kod dr,ali kaze da imam sekret i prepisao mi vaginalete Macmiror. Onda me teta u apoteci zbuni pitanjem koliko mi je dr rekao da stavljam jer u kutiji dodje 12 vaginaleta,a obicno je terapija 6 vag.,jedino je 12 kod jakih upala. A meni dr ,ako se dobro sjecam,nije rekao koliko da stavljam. Je li neko vec koristio ove vag.,iskustva? A vidim da su ove vag za gljivice,bakterije i trihomonas. Sega mi da ne osjecam nikakve siptome za bilo sta...
-
nera18
#1538 Re: Ginekologija i vagine....
prepisano na receptu koliko, sjeti se
- CherryLips
#1539 Re: Ginekologija i vagine....
Recept u apoteci ostao,a nije na njemu pisalo cim je mene apotekarka pitala,no nejse...
-
radenska
#1540 Re: Ginekologija i vagine....
Eh ovako ja imam jedno pitanje pa mozda mi mozete pomoci.
Kog doktora bi mi mogle preporuciti da mi uradi sve pretrage,kako to vec ide papa test, ultrazvuk (cjelokupan pregled zenskih organa) i cijena tog pregleda,a da se nalazi u Sarajevu. Vec sam ranije pisala, prolazi sedmi mjesec i nista od baby, mnogo se sekiram pa bih ipak da odem provjeriti da li je sve uredu. Hvala
Kog doktora bi mi mogle preporuciti da mi uradi sve pretrage,kako to vec ide papa test, ultrazvuk (cjelokupan pregled zenskih organa) i cijena tog pregleda,a da se nalazi u Sarajevu. Vec sam ranije pisala, prolazi sedmi mjesec i nista od baby, mnogo se sekiram pa bih ipak da odem provjeriti da li je sve uredu. Hvala
- wewa
#1541 Re: Ginekologija i vagine....
mogu preporuciti dr Divanovica, ali bih isto tako preporucila da prije svih drugih pretraga tvoj suprug ode i uradi spermiogram.radenska wrote:Eh ovako ja imam jedno pitanje pa mozda mi mozete pomoci.
- emmmy
#1542 Re: Ginekologija i vagine....
Pozz svima, prije svega se izvinjavam ako pitanje nije u okviru prave teme. 
Propisana mi kontracepcija zbog izuzetno obimnih menstruacija (Yaz) i jucer sam dobila i prvu pilulu popila, i malo mi je bilo muka i danas je. Znam da su moguce nuspojave ali nisam cula za mucninu. Cula sam za bolove glave i probojno krvarenje kao i za nagle promjene raspolozenja, bolove u grudima, nadutost ali mucnina..? Inace se peglam sa anemijom zbog i ovo mi je jedino rjesenje. Bukvalno su me ganjali da ih pijem jer drugog izlaza nemam, samo sto popravim zeljezo ponovo padne. Ma vise mi je na vrh glave i iako sam kao da sam iz nekog drugog vijeka veliki protivnik bilo kakve tablete osim u nuznim slucajevima a kamoli hormonalne jer se sa hormonima ne treba igrati pocela sam ih uzimati. Imate li vi sikustva sa Yaz-om i kakvih? Znam da svaki organizam drugacije reaguje na pilule i da nekome odgovara jedna vrsta, nekome druga ali me ipak zanima vase iskustvo. Hvala.
Propisana mi kontracepcija zbog izuzetno obimnih menstruacija (Yaz) i jucer sam dobila i prvu pilulu popila, i malo mi je bilo muka i danas je. Znam da su moguce nuspojave ali nisam cula za mucninu. Cula sam za bolove glave i probojno krvarenje kao i za nagle promjene raspolozenja, bolove u grudima, nadutost ali mucnina..? Inace se peglam sa anemijom zbog i ovo mi je jedino rjesenje. Bukvalno su me ganjali da ih pijem jer drugog izlaza nemam, samo sto popravim zeljezo ponovo padne. Ma vise mi je na vrh glave i iako sam kao da sam iz nekog drugog vijeka veliki protivnik bilo kakve tablete osim u nuznim slucajevima a kamoli hormonalne jer se sa hormonima ne treba igrati pocela sam ih uzimati. Imate li vi sikustva sa Yaz-om i kakvih? Znam da svaki organizam drugacije reaguje na pilule i da nekome odgovara jedna vrsta, nekome druga ali me ipak zanima vase iskustvo. Hvala.
-
nera18
#1543 Re: Ginekologija i vagine....
ja sam znala imati "gadljiv osjecaj" u ustima i mucninu nakon uzimanja tablete bez vode... s vecom kolicinom tecnosti, neces osjecati nista, bar bi trebalo da je tako 
- madnessa
#1544 Re: Ginekologija i vagine....
Koliko sam shvatila tebi ta mučnina traje po cijeli dan, a ne samo nakon uzimanja pilule. Moguće je da ti ne odgovaraju pilule i mogu ti se druge dati. Na tvom mjestu bih otišla do ljekara koji ih je propisao i rekla mu za ove mučnine.
Jesu ti radili hormonalnu analizu prije nego si počela sa terapijom? Mnogi ginekolozi danas rade za farmaceutske kompanije, tj. imaju procenat od broja propisanih pilula, pa svima daju iste i uopće ne rade analize koje su svugdje obavezne. Obavezno uradi hormonalnu analizu prije nego se odlučiš za određene pilule, jer postoje razlike po količini hormona koje sadrže i spram tvoje hormonalne slike se odredi koje ti odgovaraju.
Jesu ti radili hormonalnu analizu prije nego si počela sa terapijom? Mnogi ginekolozi danas rade za farmaceutske kompanije, tj. imaju procenat od broja propisanih pilula, pa svima daju iste i uopće ne rade analize koje su svugdje obavezne. Obavezno uradi hormonalnu analizu prije nego se odlučiš za određene pilule, jer postoje razlike po količini hormona koje sadrže i spram tvoje hormonalne slike se odredi koje ti odgovaraju.
- Michun
#1545 Re: Ginekologija i vagine....
Na osnovu prvog dana uzimanja tablete ne mozes zakljuciti nista. Moze ti biti muka na psihosomatskoj bazi tj. posto si protivnik tableta da ti je "muka" sto si je uopste popila. Hajde ti popi tabletu i ne razmisljaj o njoj kao o necemu sto ti skodi nego sto ti pomaze. Ili zaboravi da si je popila.emmmy wrote:Pozz svima, prije svega se izvinjavam ako pitanje nije u okviru prave teme.
Yaz ima najmanje hormona i mogu je koristiti i zene koje doje. Probaj izdrzati 2-3 mjeseca na tabletama jer toliko i treba da se organizam navikne nahormone pa onda mjenjaj ako je potrebno.
- male_okice
#1546 Re: Ginekologija i vagine....
prvo mucnina jeste jedna od potencijalnih nus pojava koristenja kontracepcije-barem onaj prvi period privikavanja koji moze da traje od 3-6 mjeseci-sve zavisi od zene do zene. Drugo molim te pusti te price sa hormonima se ne igra, jer ti se prvo ne igras s njima nego koristis lijekove koje ti je prepisao doktor, drugo ovo je 21.vijek kontracepcija je najnormalnija stvar na svijetu a ne bauk. Yaz su odlicne pilule meni bile, koristila sam ih preko 2 godine samo radi kontracepcije ali super stvar je bila da mi je koza bila dosta cistija, pms-nije bilo ni sekunde, menstruacija tacna u sat svakih 28 dana, traje 2 dana i koristim dnevni ulozak uz ne postojanje bilo kakvih bolova promjena raspolozenja. Yaz su stvarno super tablete, takodjer ne debljaju i smanjuju osjecaj natecenosti prije menstr. eto ovo je moje iskustvo prestala sam ih piti samo zato sto suprug i ja planiramo bebu, ali definitivno cu se vratiti na njih cim mognem. Isto kad sam ih prestala piti desilo mi se samo da mi je prva 2 mjeseca menst kasnila po 2-3 dana i vec treci se ustabilila i sve je kao i prije nego sto sam ih pocela piti.emmmy wrote:Pozz svima, prije svega se izvinjavam ako pitanje nije u okviru prave teme.
- madnessa
#1547 Re: Ginekologija i vagine....
Puno sreće sa pravljenjem bebice... Želim ti da bude najbolja i najzdravija beba na svijetu i da joj obrazi budu bucmasti da ih možemo štipkatiiiiiiii...male_okice wrote:... eto ovo je moje iskustvo prestala sam ih piti samo zato sto suprug i ja planiramo bebu, ali definitivno cu se vratiti na njih cim mognem. ...
Ja praaaaaaavo volim bebe...
- male_okice
#1548 Re: Ginekologija i vagine....
madnessa wrote:Puno sreće sa pravljenjem bebice... Želim ti da bude najbolja i najzdravija beba na svijetu i da joj obrazi budu bucmasti da ih možemo štipkatiiiiiiii...male_okice wrote:... eto ovo je moje iskustvo prestala sam ih piti samo zato sto suprug i ja planiramo bebu, ali definitivno cu se vratiti na njih cim mognem. ...
Ja praaaaaaavo volim bebe...
-
amina27
#1549 Re: Ginekologija i vagine....
Moje iskustvo:
Poliklinika Sunce Agram - cista pljacka! Meni su dali nalaz papa testa CIN III, i preporucili da se operisem kod njih (operacija je preporucena nakon samo jednog testa).
Nakon 4 mjeseca dodatnih pretraga, i na kraju uradjene biopsije, nalaz iz Sunca nikada nije potvrdjen.
Dr. Spahovic nije zelio da napise da je nalaz uradjen 2 mjeseca nakon prvog uredan, nego je preporucio biopsiju (koja je bila potpuno bespotrebna). Oni svi stite jedni drugi, za nas ih bas briga!
Prosli mjesec uradim kontrolu kod Divanovica (njegove brisove analizira Spahovic), i rezultat 'Uzorak nije za interpretaciju' (lose uzet bris). Umjesto da mi nalaz tako procita, Divanovic mi javlja da trebam ici na dalje pretrage (dopisuje svojim rukopisom na papa-test da treba uraditi kolposkopiju i HPV tipizaciju)!
Sada moram cekati tri mjeseca da bih ponovila test.
Nemam ideju kod koga da idem, jer koga god pitam, i sve sto procitam ne pomaze - svi su manje-vise isti, samo je bitno kako ti se posreci (za tvoj novac, naravno)...
Poliklinika Sunce Agram - cista pljacka! Meni su dali nalaz papa testa CIN III, i preporucili da se operisem kod njih (operacija je preporucena nakon samo jednog testa).
Nakon 4 mjeseca dodatnih pretraga, i na kraju uradjene biopsije, nalaz iz Sunca nikada nije potvrdjen.
Dr. Spahovic nije zelio da napise da je nalaz uradjen 2 mjeseca nakon prvog uredan, nego je preporucio biopsiju (koja je bila potpuno bespotrebna). Oni svi stite jedni drugi, za nas ih bas briga!
Prosli mjesec uradim kontrolu kod Divanovica (njegove brisove analizira Spahovic), i rezultat 'Uzorak nije za interpretaciju' (lose uzet bris). Umjesto da mi nalaz tako procita, Divanovic mi javlja da trebam ici na dalje pretrage (dopisuje svojim rukopisom na papa-test da treba uraditi kolposkopiju i HPV tipizaciju)!
Sada moram cekati tri mjeseca da bih ponovila test.
Nemam ideju kod koga da idem, jer koga god pitam, i sve sto procitam ne pomaze - svi su manje-vise isti, samo je bitno kako ti se posreci (za tvoj novac, naravno)...
- petunija
#1550 Re: Ginekologija i vagine....
Vidim da svi nešto hvalite Divanovića, meni je on najgore iskustvo i zaobilazim ga
u širokom luku.
Redovno idem na preglede u ordinaciju Mehmedbašić, ima jedna divna doktorica, čini mi se da se zove Maja. Mislim da se kod njih mogu uraditi testovi o kojima je riječ u prethodnim postovima.
Kad smo već kod pitanja, ima li neko da je ugradio mirenu?
Redovno idem na preglede u ordinaciju Mehmedbašić, ima jedna divna doktorica, čini mi se da se zove Maja. Mislim da se kod njih mogu uraditi testovi o kojima je riječ u prethodnim postovima.
Kad smo već kod pitanja, ima li neko da je ugradio mirenu?