tako je pravi moja strina.NeenaSa wrote:Je li itko u agdu, pored limuna, doda karanfilice?
ja stavim karanfilice kada pravim jabukovacu
Moderator: anex
tako je pravi moja strina.NeenaSa wrote:Je li itko u agdu, pored limuna, doda karanfilice?
manekenka u penziji wrote:ja stvarno volim ovu.
pjenasta i kremasta![]()
http://www.coolinarika.com/recept/715841/
edit: ova je isto dobra http://www.coolinarika.com/recept/savrs ... dna-torta/
samo ja stavim malo manje slaga u kremu. (mislim da ovu istu tortu mozeš naći u slastičarnici kup)
edit, edit: ove torte bas nisu skupe
jesam ja... super je.. samo nemoj pretjerati sa karanfilcicimaNeenaSa wrote:Je li itko u agdu, pored limuna, doda karanfilice?
Ja nisam jer im ne volim ukus..ali ko voli zasto da ne samo nemij pretjerati da ti ne "osvoje" baklavuNeenaSa wrote:Je li itko u agdu, pored limuna, doda karanfilice?
ja uvijek vruce na vruce i nikad nije bilo problema.Irm@ wrote:lady je dala dobar recept...s tim da ja uvijek pravim veliku tepsiju baklave pa kod mene ide 1200 gr secera i 1l vode + OBAVEZNO sok od limuna (icijedis rukom malo, ne previse) da ti se agda ne useceri pogotovo na ovim temperaturama.. takodjer stavim i malo cimeta u agdu da zamirise..![]()
i vrlo bitno: vrela agda, hladnija baklava ili obrnuto (jer ako je oboje vrelo nista ti baklava nece upiti)![]()
narezem limun na ploske i stavim jedan ili dva karanfilica.NeenaSa wrote:Je li itko u agdu, pored limuna, doda karanfilice?
e bas mi je dragopoticaj wrote:Da se javim, zaljev ispao super - hvala svima. Zadovoljna i oni koji su jeli pohvalili. Ovog bajrama su mnogima baklave podbacile
.
ovo preporucuju u njemackoj ko zamjena za taj sirupIrm@ wrote:Zene drage sta mislite da bi moglo zamijeniti Corn syrup?
Meni je ova najbolja čizika http://www.coolinarika.com/recept/759040/Ljube wrote:Hvala,toga se nisam sjetilaKona__ wrote:kod heljićaLjube wrote:Jel ima kod nas kupiti McVities Digestive keksa? Čini mi se da ih je bilo u Mercatoru,al kad sam ih tražila prije 10 tak dana nije ih bilotrebaju mi za cheescake,tvrde da su najbolje cizike s tim keksom,pa da isprobam i to.
Usput,ko ima dobar recept za cheescake,tj.da nema onu sirastu teksturu,nego da bude baš kremast,nek me obraduje.
Često mi se dešavalo da se sir baš nekako osjeti![]()
ili sam ja negdje griješila

Njam njam!!!graue_maus wrote:izbaci mi na facebooku pa da podijelim sa vama ,slicno sam pravila samo sam stavljala i trakicu sira gaude i ljutu salamu ......umota se i poredja u pleh kad bude sir istpoljen i gotovo je ........supe izleda a i ukusno je ......
draga @zelena to sto ti pravis i jesu pravi ustipci, peksimeti i td...Zovem se Zelena wrote:Može li mi neko napisati isproban recept za tijesto za uštike, peksimete ili kako ih ko već zove.
Ja to potkuham onako odoka ali mi uvijek budu šuplji unutra, kao krofne. Da mi je nešto 'mesnatije'ali opet ne previše. Hvala :-*
ovo se moze uraditi s finim lisnatim tijestom a moze i s podgermljenim, mozda moze i s onim bijelim hljebom ; kupovnimIrene Adler wrote:Njam njam!!!graue_maus wrote:izbaci mi na facebooku pa da podijelim sa vama ,slicno sam pravila samo sam stavljala i trakicu sira gaude i ljutu salamu ......umota se i poredja u pleh kad bude sir istpoljen i gotovo je ........supe izleda a i ukusno je ......
Ovo je neko tijesto + salama? Kakvo je tijesto?
Stvarno? Ma kad ih jedem negdje vani ima malo tijesta unutravazi wrote:draga @zelena to sto ti pravis i jesu pravi ustipci, peksimeti i td...Zovem se Zelena wrote:Može li mi neko napisati isproban recept za tijesto za uštike, peksimete ili kako ih ko već zove.
Ja to potkuham onako odoka ali mi uvijek budu šuplji unutra, kao krofne. Da mi je nešto 'mesnatije'ali opet ne previše. Hvala :-*
Treba da bude suplje unutra, sta ce ti mesnatije?
nego, daj ti recept
mozda moze sa lisnatim tjestom nisam probala .........vazi wrote:Irene Adler wrote:ovo se moze uraditi s finim lisnatim tijestom a moze i s podgermljenim, mozda moze i s onim bijelim hljebom ; kupovnimgraue_maus wrote:izbaci mi na facebooku pa da podijelim sa vama ,slicno sam pravila samo sam stavljala i trakicu sira gaude i ljutu salamu ......umota se i poredja u pleh kad bude sir istpoljen i gotovo je ........supe izleda a i ukusno je ......
[
Njam njam!!!
Ovo je neko tijesto + salama? Kakvo je tijesto?, one cetvrtaste, izrezane snite

Zelena ustipci se svakako ostavljaju da nadjodjuZovem se Zelena wrote:Stvarno? Ma kad ih jedem negdje vani ima malo tijesta unutravazi wrote:draga @zelena to sto ti pravis i jesu pravi ustipci, peksimeti i td...Zovem se Zelena wrote:Može li mi neko napisati isproban recept za tijesto za uštike, peksimete ili kako ih ko već zove.
Treba da bude suplje unutra, sta ce ti mesnatije?
nego, daj ti receptkod mene samo opna hahaha. Zagrizeš a oni ispušu
Fazon je možda što ja ne ostavljam tijesto da nadolazi, ja to odmah pravim.
Recept: 2 čaše brašna, pola praška za pecivo, pola kašikice soli i zakuham sa vodom ili mlijekom (mlako).
Dovoljno za dvoje da se najedu! Isti recept koristim i za picu samo što dodam 3-4 kašike ulja (to mi je brzo tijesto, opet ništa ne čekam odmah pravim), taman za pleh ni tanko ni debelo.