Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

Jao sramote, jel ovo ni njegovi kolege alternativni historičari neće da ga zovnu na svoju konferenciju:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... kraja.html

:lol: :lol: :lol: :lol:
:faraon1: :bih: :faraon:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Osmanagić ponovo poziva ministra Grahovca u posjetu Dolini piramida
Osnivač Fondacije "Arheološki park - Bosanska piramide Sunca" Semir Osmanagić uputio je pismo ministru kulture i sporta FBiH Gavrilu Grahovcu u kojem ga još jednom poziva da posjeti arheološke lokacije u Bosanskoj dolinu piramida.

Osmanagić je podsjetio Grahovca da je u odgovoru na poziv za posjetu od jula 2006. godine ministar kazao da će posjetiti ove lokacije tek nakon što "međunarodna naučna zajednica potvrdi postojanje piramida".

"S posebnim zadovoljstvom Vas obavještavam da je ispunjen Vaš uslov o potvrdi postojanja piramida od međunarodne naučne zajednice. Primjenjujući multidisciplinarni naučni pristup u istraživanju lokacija tokom protekle tri sezone veći broj uglednih naučnika iz zemlje i inozemstva je potvrdio postojanje kolosalnih kamenih građevina iz daleke prošlosti u Visokom: četveročlani ekspertni tim iz Egipta, predvođen trostrukim doktorom arheoloških nauka i egiptologije, pronalazačem četiri piramide u egipatskim pustinjama, prof. dr. Nabilom Abdel Swelimom, prof. dr. Mona Fouad Aly, načelnica Konzervatorskog odjeljenja Arheološkog fakulteta Univerziteta u Kairu, prof. dr. Soliman Hamed, ekspert za faraonski period s istog fakulteta, te doktor geoloških nauka Aly Barakat", stoji u Osmanagićevom pismu.

Ove godine u Visokom je boravio i tim akademika s ruske Akademije nauka iz Moskve, predvođen prof. dr. Olegom Khavroskinom. Nakon niza snimanja seizmičkih valova analizom je utvrđeno postojanje korelacija rezultata Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Ljubavi i kamenog hrama u Vratnici s egipatskim piramidama u Gizi i Sakari.

U pismu je pomenut i niz naučnika iz Njemačke i Srbije (georadarski eksperti i geofizičari) koji su nakon snimanja lokacija u Bosanskoj dolini piramida objavili izvještaj u kome ističu postojanje 44 anomalije koje su karakteristične za ljudski rad i građevinske objekte ispod nanosa zemlje kao i britanski biolog, član Kraljevskog društva za mikroskope i izumitelj PIP-a (Polikontrasne interferentne fotografije za snimanje skrivenih energetskih polja) dr. Harry Oldfield.

On je, ističe Osmanagić, snimao elektromagnetna polja piramida Sunca, Ljubavi, Mjeseca i kamenog objekta u Vratnici. Tokom ovih pionirskih istraživanja konstatovao je da se ova energetska polja ne ponašaju kao kod prirodnih brda već vještačkih kamenih građevina i uporedio ih sa sličnim anomalijama snimljenim na britanskim drevnim kamenim monumentima (Stonehenge i dr.).

"Prof. dr. Husnija Resulović sa Univerziteta u Sarajevu je napravio pedološku analizu humusa na piramidi Mjeseca i zaključio da je ovaj objekat prekriven zemljom više od 5.000 godina. Prof. dr. Dario Andretta, geolog iz Italije je napravio starosnu analizu stalaktita iz podzemnog kompleksa tunela Ravne modernom uranijumskom metodom i konstatovao starost od blizu 3.000 godina što znači da je tunelski kompleks jos stariji. Britanski istraživač i autor prve knjige o postojanju kineskih piramida Filip Coppens je, nakon posjete Visokom, u augustu 2007., potvrdio da je riječ o dosad nepoznatim drevnim piramidalnim strukturama. O njima šire govori u seriji priloga u evropskim časopisima i predavanjima u Australiji tokom oktobra 2007. godine. Uz ove činjenice dodajmo i početna istraživanja iz 2005. godine u kojima su Geodetski zavod BiH te pojedinačne analize geologa i geofizičara iz zemlje i inostranstva, kroz satelitske, termalne, topografske, geodetske i geološke analize potvrdile vještački karakter objekata u Visočkoj dolini. Bosanska dolina piramida je već postala tema nekoliko diplomskih radova u zemlji i inozemstvu (Švedska, Švicarska itd.) a u pripremi su i magistarske teze, stoji u pismu.

Osmanagić podsjeća da desetine hiljada turista iz 80 zemalja svijeta posjećuje ovu atraktivnu turističku destinaciju i odlaze impresionirani i s riječima podrške.

"Vrijeme je da i resorni ministar upriliči posjetu Visokom i stoga Vas još jednom srdačno i iskreno pozivam da Vama i uposlenicima Vašeg ministarstva i Federalnog Zavoda za zaštitu spomenika budem domaćin u vrijeme koje Vam najbolje odgovara. To će biti prilika da se u konstruktivnom susretu dogovorimo oko strategije istraživanja ovog civilizacijskog blaga Bosne i Hercegovine", navodi se u pismu osnivača Fondacije Semira Osmanagića.

:roll: :roll: :roll:
pitt

Post by pitt »

bas su potvrdili priznati i svjetski ugledni naucnici :D:D kako to onda da niko na medjunarodnoj sceni nije objavio kao udarnu vijest......vec nam se jos uvijek smiju radi semovih ludorija?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

neznam :roll:
pitt

Post by pitt »

zavjera :D:D cia i masoni :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

jes :lol:
pitt

Post by pitt »

hoce ameri taj generator ili prahistorijsko WMD :D:D:D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

bc_chupo wrote: Osnivač Fondacije "Arheološki park - Bosanska piramide Sunca" Semir Osmanagić uputio je pismo ministru kulture i sporta FBiH Gavrilu Grahovcu u kojem ga još jednom poziva da posjeti arheološke lokacije u Bosanskoj dolinu piramida.

Osmanagić je podsjetio Grahovca da je u odgovoru na poziv za posjetu od jula 2006. godine ministar kazao da će posjetiti ove lokacije tek nakon što "međunarodna naučna zajednica potvrdi postojanje piramida".
Iskreno se nadam da ce ministar odgovoriti na poziv, te otici u Visoko, ali da ce prije bilo kakvog razgovora zatraziti da vidi te izvjestaje kojima se verifikuje postojanje piramide.
Naravno, "ne pika" se verifikacija objavljena u Sanu, Asu i Avazu, dakle onaj Word fajl otpada, a takodje i "video snimak interakcije brda i kristalne lubanje". Ujcetova antena od stojadina takodje izgleda kao nepouzdana sprava. Cini mi se da Rus nije objavio rezultate kako je najavljivao, a uludu se nadati da ce Barakat i ove godine napisati slova o posjeti i analizi. Suludo je da navode da Coppens "potvrdjuje" piramide, covjek je urednik Conspiracy Timesa...dovoljno govori. A serija priloga u evropskim casopisima i predavanjima u Australiji bi mogla biti uzeta u obzir samo kad njihovi izdavaci/organizatori ne bi bili ekvivalent nasoj Arki!
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

bc_chupo opet ne umije nista bolje od copy->paste wrote:
"Vrijeme je da i resorni ministar upriliči posjetu Visokom i stoga Vas još jednom srdačno i iskreno pozivam da Vama i uposlenicima Vašeg ministarstva i Federalnog Zavoda za zaštitu spomenika budem domaćin u vrijeme koje Vam najbolje odgovara. To će biti prilika da se u konstruktivnom susretu dogovorimo oko strategije istraživanja ovog civilizacijskog blaga Bosne i Hercegovine", navodi se u pismu osnivača Fondacije Semira Osmanagića.

Prije ce biti da je vrijeme da Semke podnese naucne radove na uvid ministru, kojeg je nedavno srdacno pozvao da podnese ostavku.

Mora biti priprijetila Sabinica da mu vise nece dati, ne bude li dobla narodske pare.
Geopard

Post by Geopard »

Aferim ljudi.
Pravo je osvježenje čuti normalna razmišljanja.
Još jednom Aferim.
srce_ruke_lopata

Post by srce_ruke_lopata »

Koja ubleha.
stojdraga

Post by stojdraga »

Alooo! Molim lepo. Lopate u ruke da ne bude bruke. :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

MG, jel' ti ono zivotno dostignuce da onako jeftino i vulgarno provociras i napadas zene na svom blogu? Nije ti ovo prvi put, vec si se morao izvinjavati.
Neki poseban revolt jer su ti rekli da nisi smijesan?
Nesto posebno zastrasujuce u tome sto te zena iz Bosne ubija u pojam?
Zasto provokacije i postiranje slika pokrivenih barbika? Ako imas sta kontra pokrivenih zena, reci. Jadni i bijedno cak i od tebe!
Shoshana

Post by Shoshana »

Neregistrirani wrote:MG, jel' ti ono zivotno dostignuce da onako jeftino i vulgarno provociras i napadas zene na svom blogu?
Pobogu, kakvi su ovo uhljupi od ljudi :shock: :?
Ja bijede, ja bljuvotina...qq...ko je zaboravio zakljucati ludnicu :?

Btw, ko je ovaj "iskljucivo bijela masa" sto ovo pise?
pitt

Post by pitt »

e vala i tebe svasta zanima :D:D:D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Shoshana wrote:
Neregistrirani wrote:MG, jel' ti ono zivotno dostignuce da onako jeftino i vulgarno provociras i napadas zene na svom blogu?
Pobogu, kakvi su ovo uhljupi od ljudi :shock: :?
Ja bijede, ja bljuvotina...qq...ko je zaboravio zakljucati ludnicu :?

Btw, ko je ovaj "iskljucivo bijela masa" sto ovo pise?
Ah, "gospodin" Collective, "poznati" zagrebacki "publicist", "intelektualac", simpatizer guruovog lika&djela...ma, bez veze lik.
vinja

Post by vinja »

a, sto mi ne bi zaradjivali pare na k'o fol piramidama, nek' dolaze turisti, mi cemo im pricati bajke...kad neki mogu reci da su vidjeli gospu i od sela od tri kuce i i dvije stale napraviti zlatnu koku...mislim, ni njima papa ne vjeruje, ali njih bas zaboli...zaradjuju ljudi k'o mutavi...i niko od njih nikada nece reci da je to laz, varka, izmisljotina...a sigurno ih pola tako misli...mislim, ona normalna polovica...
da ja imam hajra od tog i ja bih i u snu tvrdila da je evo sad tu bila, ne znam gdje ode, ne javi se...
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

(Sad bi te Reis pohvalio za to vjerovanje...)

Prizivanje price o gospi, te stvaranje "balansa s njima" je prica stara koliko i Semirova teza o "piramidi". Ne pije vode. Zato sto za svu "pricu" o gospi nikad niko nije zatrazio pare od drzave, zato sto je to stvar religije, a ne nauke (osim ako nam sad piramide postaju religija?), zato sto u Medjugorju niko nije najavio ponovno pisanje istorije i zato sto Visoko bas i ne vidi puno hajra od ljudi koji se tamo dovezu, popnu na brdu, uslikaju i odu dalje. Poneka pica, cevapi i kafa, kupljeni suvenir, bas i ne popravise lokalnu ekonomiju ovih godina. A i kako bi, kad Semir radi s Malezijcem koji se bavi pravljenjem suvenira - kao da ce on uci "u tal" s nekim Visocakom.
walkabout

Post by walkabout »

Zove Mensura, uplashena.

"Sta je bilo, Mensura?"

"Moj Kemica - sinoc skocijo upo noci, poco buncat, jedva se je probudijo od teskoga sna."

"Pa sta je kaze, sta je sanjo?"

"Kazhe - ukazala mu se piramida u Troji. Ne znam sta da mu radim nebil se malo smirijo."

"Evo sta ces - daj malo muske vode iz Kladnja i malo uprzenih tartufa iz Olova, to ce ga preporodit i okrenut mu misli u pravome smijeru." :D
veseoko_kukulamovic

walkabout wrote:Zove Mensura, uplashena.

"Sta je bilo, Mensura?"

"Moj Kemica - sinoc skocijo upo noci, poco buncat, jedva se je probudijo od teskoga sna."

"Pa sta je kaze, sta je sanjo?"

"Kazhe - ukazala mu se piramida u Troji. Ne znam sta da mu radim nebil se malo smirijo."

"Evo sta ces - daj malo muske vode iz Kladnja i malo uprzenih tartufa iz Olova, to ce ga preporodit i okrenut mu misli u pravome smijeru." :D
Jel to Kemica prespojio? Aaaaaaaa crkoh od smjeha! :lol: :lol: :lol: :lol:
stojdraga

Post by stojdraga »

Vidim, skočila prodaja lopata. Proš socijalizam. Mora da se radi. Ajde, ne na barikade, već kopati, kopati. :-D
veseoko_kukulamovic

stojdraga wrote:Vidim, skočila prodaja lopata. Proš socijalizam. Mora da se radi. Ajde, ne na barikade, već kopati, kopati. :-D
Znaš, Stojdraga, sad je meni jasnije zašto bi se ti tak rado penzioniral v Bosni i Visokom. Zgleda da je to metropola spram tvoje žumberačke pripi*dine, ni vodovoda još nemate. Kad se budeju kod vas latili lopate, pa kopali, kopali? :lol:

http://www.samoborskiglasnik.net/14dana ... tempg=2007
Dožupan Jambrač potvrdio je da su osigurana vodovodna sredstva za potez Budinjak - Novo Selo – Poklek – Stojdraga te da je s Hrvatskim vodama dogovoren aneks ugovora, obzirom da one prate projekt u 50 postotnom iznosu. Također je iskoristio tiskovnu konferenciju kako bi najavio projekt osnivanja Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, kojim bi se trebala riješiti činjenica da 40% stanovništva županije nije opskrbljeno vodom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

mjesto da knjigu napises ti ovdje postavljas radove...ccc skupi sve i objavi knjigu ima nesto od tebe 8-) :lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Mensura: “Kemice, jesil mise malo smirijo od nocne more?”

Kemica: “Kako necu Mensura, pravo sam se opravijo od tvojih tartufa i kiseljaka iz Kladnja. Nego hajmo brati cvjece!”

Mensura: “Kako crno cvjece, snijeg pola metra napolju, jesil ti prisebi?”

Kemica: “Pa pusti te ublehe, danas ti nije svojiem ocima za vjerovat, bolje tije procitaj sta pise unovinama. Samo ti hajde samnom - ja znadem jeno mjesto, zelena prava, cvjece vec okolo – a pokascuti i kako ovlazivac radi.”

Mensura: “Kakav sad ovlazivac – jel to kod onoga dimnjaka sto si mi reko da poglenem unutra pasime onda pritisko, brezobraznice jedan nebijo li nebijo?”

Kemica: “To ti je ovlazivac kod termalnih anomalija ispod izolacionog snijega na zaobljenoj strani piramide usred ruzicastih energetskih abnormalija dje rastu visibabe i sukundjedi. Al ti se nemoras brinut, tvoje je samo da legnes na meraju i sklopis oci, jacu ti sve objasnit naprimjeru kako ovlazivac utice na visibabu.”

Mensura: “Ma jeli bash – znam ja tebe brezobraznice jedan, tako si slicno prico i prosli put.”

Kemica: "Al nije bilo loshe - morash priznati sto jes, jes!" :D
Locked