Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
eldin609

#1526 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

koristim kartice za placanje od hypo banke imam tri racuna otvorena u Km , usd i eur valuti uvid u sva tri racuna imam preko hypo net-a i prolazi mi odlicno placanje kao i naplacivanje na paypal , usto i sve komunalije i racune placam preko interneta tj. hypo net-a od kuce za hypo banku moja ocjena 5/5 i osoblje je veoma korisno i ljubazno kad se nazove :)
MrShadow

#1527 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Koliko treba da mi stigne kod na izvod pa da potvrdim karticu. Prije 5 dana su skinuli $1.95 i danas uzeo izvod kad nema nista :/
vjesticanametli

#1528 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

ako je rbb ujutru ih nazovi i rece ti na tel

i meni su jucer :)
MrShadow

#1529 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Stiglo je, ovo prijatelju pravim paypal, evo bas smo testirali prijem novca, povukao je 5 eur na karticu prije 6,7 sati ali jos uvijek je Pending. Daj boze da ova nova RB kartica radi na paypal, meni isto nije htjela, tj novac se vratio i onda su je blokirali.
MrShadow

#1530 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by MrShadow »

Samo da potvrdim da nove kartice Raiffiesen banke ne rade putem paypal ako zelite primati novac :x

Koristim paypal 2 godine, od toga godinu dana primam novac preko Visa kartice Raiffisen banke i sad kad sam dobio novu vise ne mogu primati novac, 2 dana bude pending i vrati se pa blokiraju karticu.

Mislio sam da je do mene, ali prijatelj je isto uzeo karticu u Raiffeisenu i evo i njemu 2 dana bilo Pending i blokirase karticu na Paypal.

Zatvaram racun u ovom smecu od banke.

Moze li mi neko preporuciti neku banku, a da joj kartica provjereno radi preko paypal za prijem novca, po mogucnoscu da nije unicredit?

hvala
stidljiv

#1531 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

ProCredit banka, Visa Electron

Godinama radi bez problema na Paypal
Phia

#1532 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Phia »

MrShadow wrote:Samo da potvrdim da nove kartice Raiffiesen banke ne rade putem paypal ako zelite primati novac :x

Koristim paypal 2 godine, od toga godinu dana primam novac preko Visa kartice Raiffisen banke i sad kad sam dobio novu vise ne mogu primati novac, 2 dana bude pending i vrati se pa blokiraju karticu.

Mislio sam da je do mene, ali prijatelj je isto uzeo karticu u Raiffeisenu i evo i njemu 2 dana bilo Pending i blokirase karticu na Paypal.

Zatvaram racun u ovom smecu od banke.

Moze li mi neko preporuciti neku banku, a da joj kartica provjereno radi preko paypal za prijem novca, po mogucnoscu da nije unicredit?

hvala
Zna li neko da li ovo vazi za stare kartice u Raiffeisen banci? Inace sam dobijala novac redovno 3 dana nakon povlacenja sa paypala a sad evo 8 radni dan nema novca jos uvijek..Je li se ikome desilo da nije nikako dobio povuceni novac i sta ciniti u toj situaciji? Bila sam u banci oni kazu da jos nista nije uplaceno s paypala..
gagy06

#1533 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

Prije neki dan sam registrovao debitnu karticu na PayPal kako bih mogao podizati novac. Ranije je racun bio povezan samo sa kreditnom. Prije dva dana potvrdim karticu (broj sa racuna) i evo maloprije me zovu iz PayPala da pitaju jesam li ja registrovao karticu. Da li je to uobicajen postupak ili neka iznimka?
gagy06

#1534 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by gagy06 »

Moguce, posto sam imao logine sa razlicitih IP adresa. Poslah neke pare na debitnu, valjda nece zaglavit.
SanskiBiser

#1535 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Od 1 novembra fazon sa Confirm payment da bi se rjesio problems sa Pending 30 i kusur dana izgleda da vise ne radi za nase gradjane. I kod mene i kod prijatelja novac koji dobijemo iz vana od rodbine i to kao personal payment dakle kao obican tranfer novca i takva placanja imaju Pending status 30 dana i familija ne moze da uradi Confirm vise, tacnije imaju opciju confirm ali kad kliknu nista se ne dogadja. Zvali su support, i likovi su im rekli da ne mogu confirm payment jer su "payments under paypal review" tako nesto, oba imamo Vise kartice izvadjene kod Intesa San Paolo i do 1 Novembra nikakvih problema nismo imali, ja vec godinu dana bez ikakvih problem sam koristio, ljudi posalju pare, kliknu na Confirm i gotovo. Zna li neko nesto vise o ovome i da li se jos nekome ovo sad dodgadja? :roll:
hrle1976

#1536 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

Vi svi koji zelite da prodajete robu i naplacujete cijenu preko PayPala, budite oprezni, jer kao prodavac u principu niste sticeni. Kupac ima sve moguce privilegije da dobije i produkt i novac. Naravno ja ne tvrdim da su svi kupci prevaranti, ali se zaliti da roba nije kako opisana na svaku 15 kupovinu nije ni bas upadno da varas kao kupac.

Sve u svemu kupac ima opciju od 45 dana da se zali na robu, da roba niej nako kako je opisana. U principu kupcu se daje mogucnost da prokvari robu u svojim rukama i da se zali da je roba stigla pokvarena. Prodavac nema nikakve druge mogucnosti nego da pristane na zahtjev kupca, ako ne PayPal mu zamrzne racun i samo skine sumu sa kreditne kartice.

Kupcu se pruzaju minimalne sigurnosti poput: paket morate poslati iskljucivo na adresu na kojoj je registrovan PayPal racun kupca. Paket iskljucivo morate poslati u roku od 7 dana. Paket iskljucivo morate poslati sa sifrom za pracenje posiljke i peporuceno. Ova vrsta sigurnosti je samo vazeca za neke drzave te naravno unutar USA. Za brojne drzave ova vrsta sigurnosti nije vazeca i nepoznatih razloga.

Kad se kupac zali, PayPal nije zainteresovan jel vas kontaktirao kupac i pozalio se na artikal.

Kupac imao mogucnost da plati kupovino sa opcijom "on hold" tj. da ce te novac tek dobiti kad kupac fizicki primi robu i bude saglasan da je to sto je zelio.

Sve u svemu. PayPal je idealna stvar za svakog kupca ali veliki rizik za svakog prodavaca.
hrle1976

#1537 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

SanskiBiser wrote:Od 1 novembra fazon sa Confirm payment da bi se rjesio problems sa Pending 30 i kusur dana izgleda da vise ne radi za nase gradjane. I kod mene i kod prijatelja novac koji dobijemo iz vana od rodbine i to kao personal payment dakle kao obican tranfer novca i takva placanja imaju Pending status 30 dana i familija ne moze da uradi Confirm vise, tacnije imaju opciju confirm ali kad kliknu nista se ne dogadja. Zvali su support, i likovi su im rekli da ne mogu confirm payment jer su "payments under paypal review" tako nesto, oba imamo Vise kartice izvadjene kod Intesa San Paolo i do 1 Novembra nikakvih problema nismo imali, ja vec godinu dana bez ikakvih problem sam koristio, ljudi posalju pare, kliknu na Confirm i gotovo. Zna li neko nesto vise o ovome i da li se jos nekome ovo sad dodgadja? :roll:

Tvoja rodbina moze ti poslati novac kao gift tj. poklon, negu demantovanti da mozda nema neke razlike za BiH trziste i neko drugo, ali znam da preko gift ide normalno. To sa pending novcom je samo ako onak ko salje novac to zeli, znaci nije oblikatorno. PayPal koristim za kupovinu na interenetu nekih 5-6 god. i dosta su izmjenjali ali nije mi poznato da bu gift opciju ukinuli.

U opciji send payment imam service ili private.

Pod service: imam ostala roba, eBay roba ili usluge.
Pod private: poklon, otvoreni racuni, zivotni troskovi, drugo
HaHaHa2

#1538 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HaHaHa2 »

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-1193. This happened because it has been denied by the card issuer.

This credit card is already linked to your PayPal account. Please add a different card or go to the Profile tab and choose Add or Edit Credit Card to update your card information.
poslije prve kupovine na ebayu htio sam kupiti drugi artikl medjutim kad je doslo do paypala izbacilo mi je ovo gore a inace je debitna Raiffeisen visa kartica koja vazi do sredine iduce godine.

edit: Zvao sam korisnicku sluzbu i do daljneg su blokirane sve kartice i pojma nemaju kad bi se moglo rijesiti
hrle1976

#1539 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

HaHaHa2 wrote:
We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-1193. This happened because it has been denied by the card issuer.

This credit card is already linked to your PayPal account. Please add a different card or go to the Profile tab and choose Add or Edit Credit Card to update your card information.
poslije prve kupovine na ebayu htio sam kupiti drugi artikl medjutim kad je doslo do paypala izbacilo mi je ovo gore a inace je debitna Raiffeisen visa kartica koja vazi do sredine iduce godine.

edit: Zvao sam korisnicku sluzbu i do daljneg su blokirane sve kartice i pojma nemaju kad bi se moglo rijesiti
Banka sama odlucuje da PayPal moze skidati novac sa kartica njihovih musterija. Tako je i kod nas bilo na samom pocetku neke banke nisu bile suglasne i blokirale su kartice, danas to nije slucaj, ali to je citava polemika. Ta banka nije suglasna da ti mozes na taj nacin da trosis novac preko njihove kartice i to je to. A da bi isle sve najbolje, najbolje je imati Visa karticu sa kojim komotno mozes ici u minus.
SanskiBiser

#1540 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

hrle1976 wrote:
SanskiBiser wrote:Od 1 novembra fazon sa Confirm payment da bi se rjesio problems sa Pending 30 i kusur dana izgleda da vise ne radi za nase gradjane. I kod mene i kod prijatelja novac koji dobijemo iz vana od rodbine i to kao personal payment dakle kao obican tranfer novca i takva placanja imaju Pending status 30 dana i familija ne moze da uradi Confirm vise, tacnije imaju opciju confirm ali kad kliknu nista se ne dogadja. Zvali su support, i likovi su im rekli da ne mogu confirm payment jer su "payments under paypal review" tako nesto, oba imamo Vise kartice izvadjene kod Intesa San Paolo i do 1 Novembra nikakvih problema nismo imali, ja vec godinu dana bez ikakvih problem sam koristio, ljudi posalju pare, kliknu na Confirm i gotovo. Zna li neko nesto vise o ovome i da li se jos nekome ovo sad dodgadja? :roll:

Tvoja rodbina moze ti poslati novac kao gift tj. poklon, negu demantovanti da mozda nema neke razlike za BiH trziste i neko drugo, ali znam da preko gift ide normalno. To sa pending novcom je samo ako onak ko salje novac to zeli, znaci nije oblikatorno. PayPal koristim za kupovinu na interenetu nekih 5-6 god. i dosta su izmjenjali ali nije mi poznato da bu gift opciju ukinuli.

Sve smo probali, dakle vec godinu dana nije bilo nikakvih problema, posalju pare, meni redovno pending opali paypal 30 dana, oni odu u > history of transactions> i kliknu na >Confirm< i pare postanu odmah available. I sad svi imaju imaju tu mogucnost u istoriji transakcija dakle mogu da kliknu jos uvijek na >Confirm< ali kad to urade nista se ne desava. Tako svih pet slanja a i kod prijatelja isto tako rodbina ne moze vise da uradi Confirm. Dakle necak nazove Paypal Support objasni liku sta se desava i ovaj tamo "account handler" odradi za njega to i pare postanu available odmah, ovi drugi zvali kazu nisu bili takve srece nista se nisu sporazumjeli sa likovima iz Support. :shock: :lol: Ja poslao sve objasnio u poruci isto tamo u Support i neki lik Bharat (Borat ? :lol: ) uradio copy/paste onog sto ima genericki tamo vec spremno o kupcima i prodavacima i kako oni rade payment review bla bla, aj barem je napisao da razumije moje frustracije :shock: :-) ...a ja ovamo mu pisem da se radi o obicnom transferu novca a ne o nekoj prodaji i kupovini... Sinoc, po 5$ dolara probali slati meni sve opcije u personal payments probali i opet sve otislo u pending 30 dana, dakle nema druge nego cekati da i to prodje... :mrgreen:
hrle1976

#1541 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

SanskiBiser wrote:
hrle1976 wrote:

Sve smo probali, dakle vec godinu dana nije bilo nikakvih problema, posalju pare, meni redovno pending opali paypal 30 dana, oni odu u > history of transactions> i kliknu na >Confirm< i pare postanu odmah available. I sad svi imaju imaju tu mogucnost u istoriji transakcija dakle mogu da kliknu jos uvijek na >Confirm< ali kad to urade nista se ne desava. Tako svih pet slanja a i kod prijatelja isto tako rodbina ne moze vise da uradi Confirm. Dakle necak nazove Paypal Support objasni liku sta se desava i ovaj tamo "account handler" odradi za njega to i pare postanu available odmah, ovi drugi zvali kazu nisu bili takve srece nista se nisu sporazumjeli sa likovima iz Support. :shock: :lol: Ja poslao sve objasnio u poruci isto tamo u Support i neki lik Bharat (Borat ? :lol: ) uradio copy/paste onog sto ima genericki tamo vec spremno o kupcima i prodavacima i kako oni rade payment review bla bla, aj barem je napisao da razumije moje frustracije :shock: :-) ...a ja ovamo mu pisem da se radi o obicnom transferu novca a ne o nekoj prodaji i kupovini... Sinoc, po 5$ dolara probali slati meni sve opcije u personal payments probali i opet sve otislo u pending 30 dana, dakle nema druge nego cekati da i to prodje... :mrgreen:
Jebeno je kad ovosis od robine iz US and A i tog PejPola a on te zeza :D Prebaci se na Western Junion :D
HaHaHa2

#1542 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HaHaHa2 »

koliko se ceka na UniCredit karticu?
HomeArt

#1543 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

Poz.

Istekla mi je kartica koja je bila na PayPal-u i kada sam dobio novu karticu, unio sam broj kartice i datum dokad vazi ali konstatno mi stoji ova poruka kad se logujem na PayPal:
You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account, because previous transfers to your preferred card or bank account failed
Jel se još nekome ovo dešavalo, šta da radim?

(nisam uspio pronaci pomoc na PayPal-u niti im poslati mail)
Saka

#1544 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Kontaktiraj ih, nemaš šta po forumu tražiti. To oni moraju regulisati.

Mail im možeš poslati tako što se ulogaš na svoj PayPal, ideš na link "Contact Us" u dnu, onda "Send us a question by email."

Na istoj strani možeš kliknuti na "Call us" gdje ćeš naći njihov broj telefona i "One time passcode" koji moraš imati kad ih zoveš.
hrle1976

#1545 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

HomeArt wrote:Poz.

Istekla mi je kartica koja je bila na PayPal-u i kada sam dobio novu karticu, unio sam broj kartice i datum dokad vazi ali konstatno mi stoji ova poruka kad se logujem na PayPal:
You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account, because previous transfers to your preferred card or bank account failed

Ja neznam kakv vi paypal imate, ali ja mogu na svoj naljepiti 50 karica ako hocu. Mogu dodati novu i verifikujem je za 1,50€ ukucam sifru koju mi posalju na racun i to je to. Imam onda neogranicen limit posiljke i primanja.
vjesticanametli

#1546 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

a moj hrle imamo sranje.............ja pokusala stedni tj. rbb devizbni dodati kad prc milojka
nece trazi routin number za US acc :D u nas vazda smece :(
hrle1976

#1547 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

vjesticanametli wrote:a moj hrle imamo sranje.............ja pokusala stedni tj. rbb devizbni dodati kad prc milojka
nece trazi routin number za US acc :D u nas vazda smece :(
Ma dobro je, vidit ces kad neko ukuca mobilni broj da mu skida sa pretplate :lol:
Saka

#1548 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Hrle PayPal BiH je potpuno druga stvar od PayPal-a u Češkoj i drugim zemljama EU. Ovdje ima milion ograničenja, to se ne može porediti.
mamboOo

#1549 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by mamboOo »

HomeArt wrote:Poz.

Ista stvar ti je i kod mene. To se desava kada ti kartica istekne i onda je ponovo produzis, i poslje vise nemozes primat pare vec samo slati.. Sranje. Ja sam ih vec odavno kontaktirao, ali nisam nikad dobio odgovor..

A do banke nije 100% vec do PayPala. Jer drugu karticu mozes bez problema ferifikovat, jedino ovu kojoj je jednom rok istekao, nju vise nemozes..

Ako to rijesis, javi kako si uspio..
hrle1976

#1550 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hrle1976 »

Saka wrote:Hrle PayPal BiH je potpuno druga stvar od PayPal-a u Češkoj i drugim zemljama EU. Ovdje ima milion ograničenja, to se ne može porediti.

??? Stvarno? Ja sam mislio da imaju kao universal sistem za sve...
Post Reply