Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Clan komisije

#1526 Re: Sarajevo Construction

Post by Clan komisije »

zateznistub wrote:Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...

Image
Mogli su sve sravniti i napraviti ogromni trg i nasred puknuti bistu bubam Tvrtka, Kulina bana, itd... a onda okolo stavljaj sta hoces...Sarajevo glavni grad i mozda jedini u Evropi kao glavni grad koji nema trga, nema kipove, nema tako neko dominantno srediste i obiljezlje itd...

Za 5 godina u gradu neces imati 50m2 cistine. Okolna brda smo osakatili, totalno...dodjes u centar grada i pogledas ka brdu, imas sta vidjeti...favela do favele.
nosara

#1527 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Clan komisije wrote:
zateznistub wrote:Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...

Image
Mogli su sve sravniti i napraviti ogromni trg i nasred puknuti bistu bubam Tvrtka, Kulina bana, itd... a onda okolo stavljaj sta hoces...Sarajevo glavni grad i mozda jedini u Evropi kao glavni grad koji nema trga, nema kipove, nema tako neko dominantno srediste i obiljezlje itd...

Za 5 godina u gradu neces imati 50m2 cistine. Okolna brda smo osakatili, totalno...dodjes u centar grada i pogledas ka brdu, imas sta vidjeti...favela do favele.
Kipovi su fuj kaka... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1528 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Ne treba sad ici u krajnost.

Cuj trebalo je ostat ko 1996.
nosara

#1529 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:Ne treba sad ici u krajnost.

Tko je to rekao...? stanje iz 1996. je bilo odlicna osnova da se grad uljepsa, a seljacke pizdurine su ga sjebale, e u tome je kvaka... Pravimo bolji, ljepsi svijet... Za orke zasljepljene konzumerizmom i ogrezle u neradu i dokolici... :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1530 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

nosara wrote:

Tko je to rekao...? stanje iz 1996. je bilo odlicna osnova da se grad uljepsa, a seljacke pizdurine su ga sjebale, e u tome je kvaka... Pravimo bolji, ljepsi svijet... Za orke zasljepljene konzumerizmom i ogrezle u neradu i dokolici... :D
Pa onaj lik sto je stavio sliku Marijin Dvora iz 1996 i napisao komentar da je trebalo tako ostati. Naravno napadajuci pritom nasu osudu Tibrinih planova.

Ja se slazem da dijelove Novog Sarajeva treba srediti, ali praviti od njega Stup, vala brate mnogo je :run:
VjecitiStudent

#1531 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Dileme nema, Marin dvor je sad ljepši od Tibre
Gandra_1

#1532 Re: Sarajevo Construction

Post by Gandra_1 »

nosara wrote:Arapi... :lol:

Dijaspora seoskog podrijetla i hrgalji iz odredjenih dijelova sire regije koji prodaju babovinu i kupuju stanove po metropolisu...
Na ovo sam i ja mislio, sada svaki dijasporac iz koje god vukojebine je otišao, uzima nekretnine u Sarajevu, više se ne vraća u rodni kraj...

Da se razumijemo, nemam ništa protiv ljudi koji dođu sa strane i prilagode se životu u gradu i sredini u koju su došli, ali oni su u manjini...
karanana

#1533 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

dijasporac dodje, kupi i ode u svoju zemlju gdje zivi i radi. to samo znaci da ce 11 mjeseci ti stanovi biti prazni.
Clan komisije

#1534 Re: Sarajevo Construction

Post by Clan komisije »

Pa ja nas ne kontam.

Kod nas znaci imas dvije opcije.
- Il da bude ko 96 razruseno
- Il da se pukne zgradurina sto vecih gabarita

Ne do bog napraviti park, trg, aleju...

I kako onda ocekivati da se grad siri. Pa trebalo je zabraniti gradnju od Otoke do Carsije. Zabrani gradnju i tako stimulisi i gradjevinske firme, investitore i stanovnistvo da sire grad... Ovako jbt imamo toliko lokacija livada slobodnih, zjape prazne, ili su rusevine tu, a ovamo uzurpiramo svaki m2 gdje god nadjemo. :run:
nosara

#1535 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

_BataZiv_0809 wrote:
nosara wrote:

Pa onaj lik sto je stavio sliku Marijin Dvora iz 1996 i napisao komentar da je trebalo tako ostati. Naravno napadajuci pritom nasu osudu Tibrinih planova.

Ja se slazem da dijelove Novog Sarajeva treba srediti, ali praviti od njega Stup, vala brate mnogo je :run:
Hrgalji nemaju smisla nizasta, sta njima znaci Novo Sarajevo... Turi nebAder, stanji ploce da se more kvadrat prodavat po milju i dvjesto, ugradi sarene dzidze da zaslijepe medzeda taze sljeglog iz neke bozje pripizdine i uzivaj... Koga boli kurac sto je kanalizacija i vodovod iz 1973....? Pijenje pisake i svakodnevne redukcije vode su, uostalom, dio sarma metropolisa... :oops:
zateznistub

#1536 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

Znaci ne brojimo vise krvna zrnca srba bošnja i hrvata...sad prilikom kupovine mora dostava rodnog lista...e na sta spadoste
zateznistub

#1537 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

_BataZiv_0809 wrote:

kad i gdje?
nosara

#1538 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

zateznistub wrote:Znaci ne brojimo vise krvna zrnca srba bošnja i hrvata...sad prilikom kupovine mora dostava rodnog lista...e na sta spadoste
To su cinjenice... Grad guse hrgalji koji su od njega napravili jedva, nazor, funkcionalnu sredinu... Haman neuslovnu za zivot... Sljasti i truhne u isto vrijeme, to je, mora se priznat, bilo tesko izvest... :D
zateznistub

#1539 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1540 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

zateznistub wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

kad i gdje?
Postby zateznistub » 08/04/2015 08:19

Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1541 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

zateznistub wrote:Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
Pitaj ljude koji tu zive.
zateznistub

#1542 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

_BataZiv_0809 wrote: Postby zateznistub » 08/04/2015 08:19

Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...
I đe tu Tibra? :shock:
nosara

#1543 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

zateznistub wrote:Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
...odnosno nema NISTA vezano za tu estetsku i funkcionalnu sramotu sto moze pobudit pozitivan odnos kod bilo koga, izuzev onih koji imaju licnu korist od "projekta"...
zateznistub

#1544 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

_BataZiv_0809 wrote:
Šta ba? Ja sam kao dijete imao pogled sa čviline zgrade do đamije u hrasnom. danas se sa tog prozora vidi trolejbuska stanica i zelena zgrada preko puta! I šta sad? Treba nekome jebat familiju zbog toga ili je i to neki "došljo" odradio...
zateznistub

#1545 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

nosara wrote:
...odnosno nema NISTA vezano za tu estetsku i funkcionalnu sramotu sto moze pobudit pozitivan odnos kod bilo koga, izuzev onih koji imaju licnu korist od "projekta"...
ne kontam te nosara majke mi, a trudim se..

Sta je estetksi lose kod SCC_a i sta je funkcionalna sramota kod istog
Last edited by zateznistub on 08/04/2015 09:49, edited 1 time in total.
nosara

#1546 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

zateznistub wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Šta ba? Ja sam kao dijete imao pogled sa čviline zgrade do đamije u hrasnom. danas se sa tog prozora vidi trolejbuska stanica i zelena zgrada preko puta! I šta sad? Treba nekome jebat familiju zbog toga ili je i to neki "došljo" odradio...
Upravo tako... Pogled je bitna stavka...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1547 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

zateznistub wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Postby zateznistub » 08/04/2015 08:19

I đe tu Tibra? :shock:
U zaklanjanju pogleda.
karanana

#1548 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

ti si muhin komsija?
zateznistub

#1549 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

nosara wrote: Upravo tako... Pogled je bitna stavka...
Po toj, nakaradnoj, logici u gradu bi bilo par objekata, jerbo, ubi mi pogled nova zgrada...
zateznistub

#1550 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

karanana wrote:ti si muhin komsija?
haustor do
Post Reply