Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zateznistub wrote:Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...
Mogli su sve sravniti i napraviti ogromni trg i nasred puknuti bistu bubam Tvrtka, Kulina bana, itd... a onda okolo stavljaj sta hoces...Sarajevo glavni grad i mozda jedini u Evropi kao glavni grad koji nema trga, nema kipove, nema tako neko dominantno srediste i obiljezlje itd...
Za 5 godina u gradu neces imati 50m2 cistine. Okolna brda smo osakatili, totalno...dodjes u centar grada i pogledas ka brdu, imas sta vidjeti...favela do favele.
zateznistub wrote:Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...
Mogli su sve sravniti i napraviti ogromni trg i nasred puknuti bistu bubam Tvrtka, Kulina bana, itd... a onda okolo stavljaj sta hoces...Sarajevo glavni grad i mozda jedini u Evropi kao glavni grad koji nema trga, nema kipove, nema tako neko dominantno srediste i obiljezlje itd...
Za 5 godina u gradu neces imati 50m2 cistine. Okolna brda smo osakatili, totalno...dodjes u centar grada i pogledas ka brdu, imas sta vidjeti...favela do favele.
Tko je to rekao...? stanje iz 1996. je bilo odlicna osnova da se grad uljepsa, a seljacke pizdurine su ga sjebale, e u tome je kvaka... Pravimo bolji, ljepsi svijet... Za orke zasljepljene konzumerizmom i ogrezle u neradu i dokolici...
Tko je to rekao...? stanje iz 1996. je bilo odlicna osnova da se grad uljepsa, a seljacke pizdurine su ga sjebale, e u tome je kvaka... Pravimo bolji, ljepsi svijet... Za orke zasljepljene konzumerizmom i ogrezle u neradu i dokolici...
Pa onaj lik sto je stavio sliku Marijin Dvora iz 1996 i napisao komentar da je trebalo tako ostati. Naravno napadajuci pritom nasu osudu Tibrinih planova.
Ja se slazem da dijelove Novog Sarajeva treba srediti, ali praviti od njega Stup, vala brate mnogo je
Kod nas znaci imas dvije opcije.
- Il da bude ko 96 razruseno
- Il da se pukne zgradurina sto vecih gabarita
Ne do bog napraviti park, trg, aleju...
I kako onda ocekivati da se grad siri. Pa trebalo je zabraniti gradnju od Otoke do Carsije. Zabrani gradnju i tako stimulisi i gradjevinske firme, investitore i stanovnistvo da sire grad... Ovako jbt imamo toliko lokacija livada slobodnih, zjape prazne, ili su rusevine tu, a ovamo uzurpiramo svaki m2 gdje god nadjemo.
Pa onaj lik sto je stavio sliku Marijin Dvora iz 1996 i napisao komentar da je trebalo tako ostati. Naravno napadajuci pritom nasu osudu Tibrinih planova.
Ja se slazem da dijelove Novog Sarajeva treba srediti, ali praviti od njega Stup, vala brate mnogo je
Hrgalji nemaju smisla nizasta, sta njima znaci Novo Sarajevo... Turi nebAder, stanji ploce da se more kvadrat prodavat po milju i dvjesto, ugradi sarene dzidze da zaslijepe medzeda taze sljeglog iz neke bozje pripizdine i uzivaj... Koga boli kurac sto je kanalizacija i vodovod iz 1973....? Pijenje pisake i svakodnevne redukcije vode su, uostalom, dio sarma metropolisa...
_BataZiv_0809 wrote:
zateznistub wrote:Znaci ne brojimo vise krvna zrnca srba bošnja i hrvata...sad prilikom kupovine mora dostava rodnog lista...e na sta spadoste
To su cinjenice... Grad guse hrgalji koji su od njega napravili jedva, nazor, funkcionalnu sredinu... Haman neuslovnu za zivot... Sljasti i truhne u isto vrijeme, to je, mora se priznat, bilo tesko izvest...
Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
_BataZiv_0809 wrote:
kad i gdje?
Postby zateznistub » 08/04/2015 08:19
Trebalo je ostati ovako! mnogo je ljepse i ugodnije oku, a i ne zaklanja pogled...
zateznistub wrote:Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
zateznistub wrote:Moje misljenje je da problem negativnog odnosa spram, konkretno SSC-a lezi u necemu desetom, sto nema veze ni sa parkom, ni sa zaklonjenim pogledom a ni sa samim izgledom objekta...
...odnosno nema NISTA vezano za tu estetsku i funkcionalnu sramotu sto moze pobudit pozitivan odnos kod bilo koga, izuzev onih koji imaju licnu korist od "projekta"...
Pitaj ljude koji tu zive.
Šta ba? Ja sam kao dijete imao pogled sa čviline zgrade do đamije u hrasnom. danas se sa tog prozora vidi trolejbuska stanica i zelena zgrada preko puta! I šta sad? Treba nekome jebat familiju zbog toga ili je i to neki "došljo" odradio...
...odnosno nema NISTA vezano za tu estetsku i funkcionalnu sramotu sto moze pobudit pozitivan odnos kod bilo koga, izuzev onih koji imaju licnu korist od "projekta"...
ne kontam te nosara majke mi, a trudim se..
Sta je estetksi lose kod SCC_a i sta je funkcionalna sramota kod istog
Last edited by zateznistub on 08/04/2015 09:49, edited 1 time in total.
Pitaj ljude koji tu zive.
Šta ba? Ja sam kao dijete imao pogled sa čviline zgrade do đamije u hrasnom. danas se sa tog prozora vidi trolejbuska stanica i zelena zgrada preko puta! I šta sad? Treba nekome jebat familiju zbog toga ili je i to neki "došljo" odradio...