Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arze wrote:
znaci kad ja imam 2 poena i 1 skok u 35 minuta to moze bit da sam dobro odigro jel????
dje si nba igrac
da, moze znaciti, vjerovao ti ili ne.
bruce bowen - u karijeri 6,4 poena, 2,9 skokova, 1,3 asistencije, 0,9 kradja, 0,4 blokade. pa opet je u startnoj petorci cetvorostrukih prvaka, i evo cetiri godine zaredom u najboljoj odbrambenoj petorci lige.
arze wrote:
znaci kad ja imam 2 poena i 1 skok u 35 minuta to moze bit da sam dobro odigro jel????
dje si nba igrac
bruce bowen - u karijeri 6,4 poena, 2,9 skokova, 1,3 asistencije, 0,9 kradja, 0,4 blokade. pa opet je u startnoj petorci cetvorostrukih prvaka, i evo cetiri godine zaredom u najboljoj odbrambenoj petorci lige.
ne bi se reklo po statistikama, jelde?
Idealan primjer , sad citam postove i htjedoh njega navest ali si me preduhitrio. Bowen je covjek koji je medju najzasluznijim za zadnje 3 titule spursa, a vidi statsa, svako bi rekao neki jadnik totalni kojeg su ubacili eto tek da popune petorku. Pogotovo ovo sa ukradenim i bananama covjek bi pomislio da nije u stanju cuvati ni edin bavcica, a covjek je zaduzen u odbrani za sve od nasha, preko kobea i t-maca do dirka, jedino ga jos nisam vidio da centra cuva, al dobro tim je tu pa bi red bio da i on nekoga cuva.
Derek Fisher - 9,0 poena, 3,2 asistencije, 2,2 skoka, 1,1 kradja, 0,0 blokada - kosarkas odgovoran za preporod lakersa ove sezone i prije dolaska gasola. donio mir i stabilnost u svlacionicu, ujedinio posvadjane igrace. svojom jednom sezonom u utahu dao toj ekipi pobjednicki mentalitet, naucio williamsa hrpi trikova (ili mislis da je slucajno sto je d.williams uduplao svoje statistike te sezone).
da se ne vracam u to koliko je supervaznih suteva pogodio, koliko puta svojim potezom kao sto je npr iznudjivanje faula u napadu spasio svoju ekipu. a i svi se sjecaju one 0,4 sekunde
Derek Fisher - 9,0 poena, 3,2 asistencije, 2,2 skoka, 1,1 kradja, 0,0 blokada - kosarkas odgovoran za preporod lakersa ove sezone i prije dolaska gasola. donio mir i stabilnost u svlacionicu, ujedinio posvadjane igrace. svojom jednom sezonom u utahu dao toj ekipi pobjednicki mentalitet, naucio williamsa hrpi trikova (ili mislis da je slucajno sto je d.williams uduplao svoje statistike te sezone).
da se ne vracam u to koliko je supervaznih suteva pogodio, koliko puta svojim potezom kao sto je npr iznudjivanje faula u napadu spasio svoju ekipu. a i svi se sjecaju one 0,4 sekunde
Pa Fisher je vazda bio dobar igrac,tu nema price...covjek zadatka u svakom trenutku...pravi timski igrac...ako je Bowen bio zaslužan za titule Spursa (a jest bio realno jedan od bitnijih igraca,mislim i sad je ) ,onda je Fisher bio još zaslužniji za one 3 titule u nizu Lakersa.
pa jest, ja to znam, al ono dijete sto samo statistiku gleda ocito ne zna , eto postavio sam fisherovu statistiku u karijeri....covjek bi rekao neka truba, ima 10000 takvih igraca...al klinac.
glog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
mogul ja dodat jednog
Amare Stoudamire-izmislio za Kempa kosarku.Vozdrica
teško,kemp je bio kompletniji,bolji skakač ,bokji asistent.
iako je stoudamire izuzetan igrač
Amare Stoudamire-izmislio za Kempa kosarku.Vozdrica[/quote]
Jel stvarno, de nam reci?
Kemp je bio mnogo brži od Amarea u najboljim danima prije povrede, ali nije bio disciplinovan i na to dodaš debljinu i tu je negdje kraj.[/quote]
ma znam to al nabraje neke igrace tipa kemp koiji su...haj recimo bio je dobar igrac jedno 5 sezona poslije ga nigdje..dobro mozda grijesim al eto isto kad bi kenyon martina nabrojo medu najbolje pf svih vremena[/quote]
porediti kempa i martina je skoro pa grijeh,kemp je bio zvijer.
martin je daleko od njega
glog wrote:Kemp je bio i mnogo brzi i po mome bolji od Amarea, a potrajao je kao vrhunski igrac nekih desetak godina i u dva razlicita tima je igrao izvanredno - dovoljno da bi bio medju najboljim koje sam ja gledao. Stoudamire podsjeca na Kempa, vidjecemo sta ce on napraviti za pet godina, pogotovo kada se Nash penzionise...
ma jest bio majstor al đaba kad je na kraju karijere ispo najveci klosar..udebljo se na 135 KG i imo 4 poena u prosjeku........zato su ga svi zaboravili i nece nikad bit spominjan!
igrac se treba povuc kad je maltene na vrhuncu!!!tyson je bio fenomenalan bokser al đabe kad je na kraju malte ne bio najveca propalica upravo zbog mnogih faktora koji nemaju veze sa sportom!!!!
i pippen je bio 9. igrač bullsa u svojoj posljednjoj sezoni ali ga niko nije zaboravio i svi su vjerovatno složni da je među najboljim krilima svih vremena
arze wrote:cuj nemora znacit nista?????????hahahhah
kolko ja znam statistika je mjerilo efikasnosti igraca!Dobro mozda je po vama nesto drugo, mozda je po vama dobar igrac onaj koji jamesa najvise puta obori na pod i flagrantno faulira
a opet komentatori od sinoc odjavljuju utakmicu 6 minuta prije kraja kod +7 za detroit!!!!!
Ovo je definitivno kraj orlanda...kad dodose ljudi na 3 razlike kad oniiii evooooooo nevjerovatnooo orlando se vracaaaa
statistika jeste mjerilo kvaliete i nekvalitete nekog igrača,ali i nije,jer pogledaj bruca bowena ,on je godinama u najboljim defanzivnim petorkama lige a pogledaj mu broj def. skokova i osobito osvojenih lopti i blokada,nikada po tome ne bi pomislio da je on odličan defanzivac, i igra oko 30 minuta po utakmici u zadnjih nekoliko sezona u san antoniu a finley koji ima više koševa,skokova,asista od bowena igra manje nego bowen.bowen ima sličnu minutažu kao ginobili koji ima u posljednjim sezonama duplo više poena ,asista,osv. lopti nego bowen.šta to govori nego da statistika ipak ne govori sve.
sa druge strane ,kirilenko je daleko bolji i u osv. loptama i blokadama a ove sezone nije u def. petorkama lige,a bowen jeste i to u prvoj
Last edited by b@tto on 14/05/2008 19:32, edited 2 times in total.
glog wrote:Bez obzira na relativno mali broj skokova Rasheed Wallace je jedan od najboljih PF kojeg sam ja gledao (odmah iza Dankana, Malonea, Garneta, Barklija i Son Kempa). Da je malo umjereniji u ponasanju na terenu i da na pocetku karijere nije bio toliko prgav i dobijao tehnicke, ko zna gdje bi mu bio kraj !
mogul ja dodat jednog
Amare Stoudamire-izmislio za Kempa kosarku.Vozdrica
iako je stoudamire izuzetan igrač
Boga mi,teško da je Kemp bio kompletniji igrac od Amarea i bolji skakac isto...možda je bolji asistent...ako mislimo na Kempa iz najboljih dana (tj.iz ere Sonicsa kad je bio ubitacan u tandemu sa Paytonom)...svaka cast Kempu bio extra igrac,ex-USA reprezentativac,All-star igrac itd itd...ali Amare je zvijer od igraca i sad,a znamo kakve je dvije operacije na koljenu imao...rijetko bi se koji igrac vratio poslije toga...eto K-Mart je najbolji primjer-skoro identicna operacija koljena,a ni sjena od onog Martina iz vremena kad je bio Nets...u suštini ne volim porediti igrace jer svaki ima nešto svoje,ali mislim da je Amare kompletniji igrac od Kempa.
arze wrote:
dje si nba igrac
ne bi se reklo po statistikama, jelde?
Idealan primjer , sad citam postove i htjedoh njega navest ali si me preduhitrio. Bowen je covjek koji je medju najzasluznijim za zadnje 3 titule spursa, a vidi statsa, svako bi rekao neki jadnik totalni kojeg su ubacili eto tek da popune petorku. Pogotovo ovo sa ukradenim i bananama covjek bi pomislio da nije u stanju cuvati ni edin bavcica, a covjek je zaduzen u odbrani za sve od nasha, preko kobea i t-maca do dirka, jedino ga jos nisam vidio da centra cuva, al dobro tim je tu pa bi red bio da i on nekoga cuva.
pa centra,bilo kojeg,teško da bi mogao čuvati,nema masu,prelagan je.
Amare Stoudamire-izmislio za Kempa kosarku.Vozdrica[/quote]
iako je stoudamire izuzetan igrač[/quote]Boga mi,teško da je Kemp bio kompletniji igrac od Amarea i bolji skakac isto...možda je bolji asistent...ako mislimo na Kempa iz najboljih dana (tj.iz ere Sonicsa kad je bio ubitacan u tandemu sa Paytonom)...svaka cast Kempu bio extra igrac,ex-USA reprezentativac,All-star igrac itd itd...ali Amare je zvijer od igraca i sad,a znamo kakve je dvije operacije na koljenu imao...rijetko bi se koji igrac vratio poslije toga...eto K-Mart je najbolji primjer-skoro identicna operacija koljena,a ni sjena od onog Martina iz vremena kad je bio Nets...u suštini ne volim porediti igrace jer svaki ima nešto svoje,ali mislim da je Amare kompletniji igrac od Kempa.[/quote]
pogledaj prosjek skokova jednog i drugog .
sad pišem napamet ,kemp u karijeri ,znači i sezone kada je imao 140 kila,za 28 minuta oko 8 skokova.
stoudamire za oko 34 minuta 9 skokova
Last edited by b@tto on 14/05/2008 19:41, edited 2 times in total.
skakač,pogledaj prosjek skokova jednog i drugog .
sad pišem napamet ,kemp u karijeri ,znači i sezone kada je imao 140 kila,za 28 minuta oko 8 skokova.
Hmmm...kako da ti to objasnim sad...statistika ti nije mjerilo u ovom slucaju...evo i kako...vec sam pomenuo da je Amareu skocnost (ustvari citav atletizam njegove igre dobro opao nakon operacije koljena) i opet je na prosjeku od 9 skokova...ali najbitnije su tom poredjenu statistika je: što je Amare "dijelio" skakacku zadacu godinama sa Marionom (koji je fenomenalan skakac sa 11 skokova u prosjeku) a evo sad i sa Shaqom (o njemu ne treba puno pisati)...s druge strane Kemp je djelio tu skakacku zadacu sa detlef schrempfom i sam parkinsom (naravno,mislim na Kempa iz njegovih najboljih dana) koji se ne mogu ,cak ni pod razno, porediti sa Shaqom i Marionom u skakackom dijelu...pa logicno je da je Kemp statisticki skupljao više skokova pored takvih suigraca...ali to opet ne znaci da je bolji skakac...valjda me razumiješ šta hocu da kažem.
skakač,pogledaj prosjek skokova jednog i drugog .
Hmmm...kako da ti to objasnim sad...statistika ti nije mjerilo u ovom slucaju...evo i kako...vec sam pomenuo da je Amareu skocnost (ustvari citav atletizam njegove igre dobro opao nakon operacije koljena) i opet je na prosjeku od 9 skokova...ali najbitnije su tom poredjenu statistika je: što je Amare "dijelio" skakacku zadacu godinama sa Marionom (koji je fenomenalan skakac sa 11 skokova u prosjeku) a evo sad i sa Shaqom (o njemu ne treba puno pisati)...s druge strane Kemp je djelio tu skakacku zadacu sa detlef schrempfom i sam parkinsom (naravno,mislim na Kempa iz njegovih najboljih dana) koji se ne mogu ,cak ni pod razno, porediti sa Shaqom i Marionom u skakackom dijelu...pa logicno je da je Kemp statisticki skupljao više skokova pored takvih suigraca...ali to opet ne znaci da je bolji skakac...valjda me razumiješ šta hocu da kažem.
znao sam da ćeš ovo napisati,a ko je u prošlim sezonama osim amarea i mariona skakako u sunsima,niko.
diaw oko 5 skokova i to je to,svi ostali ništa