Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Mushu

#1526 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

[/quote]
Da te odmah obavijestim..u ovom cosku sam JA GLAVNA MACKA i stoga nema sta ko da ti kaze, postavljaj koliko god imas!
Jafi ako uzmete i onu crnu mrshavicu :D[/quote]

E da te razocaram, necemo je uzeti..Borila sam se ko lav, ali eto suprug kaze da ne bi trebali...kako cemo na godisnji, kako cemo ovo kako cemo kad dodje nasa beba, sta ako Luna ne prihvati drugu macu...bla bla bla..Eto tako mi je zao. Ne smijem ni otici kod Armana da kupim Luni hranu ili igracku jer mi je tako zao u onom kavezu....Uzas jedan..A samo za tebe Luna...u svim mogucim pozama:

sto bih spavala na ugodnom mjestu kad mi je bolje da se lomim ovako:
Image
Image

jos uvijek se ucim na balkonu:
Image
Image

neka me kod tebe, nekla me kod tebe!!!! ovdje sam bezuspjesno pokusavala da je stavim u njenu korpicu kako bih mogla da radim na miru ali eto, ona se odmah vrati meni u krilo, bez obzira kako joj neugodno bilo tu lezati..U jednom momentu je spavala tako da je stajala na zadnjim nogama a glavu i prednje sape je stavila meni na nogu..MaJKO moja sta cu snjom?

Image

P.S. Mozete li mi pomoci i objasniti koji je najbolji nacin da okupam macu? A huda se boji fena gluho bilo....Kupila sam neki sampon za mece ali nikako da se nakanim da je okupam.Strah me da joj srce ne pukne...Sta da radim?
baby_angel

#1527 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by baby_angel »

Mushu wrote:
Da te odmah obavijestim..u ovom cosku sam JA GLAVNA MACKA i stoga nema sta ko da ti kaze, postavljaj koliko god imas!
Jafi ako uzmete i onu crnu mrshavicu :D[/quote]

E da te razocaram, necemo je uzeti..Borila sam se ko lav, ali eto suprug kaze da ne bi trebali...kako cemo na godisnji, kako cemo ovo kako cemo kad dodje nasa beba, sta ako Luna ne prihvati drugu macu...bla bla bla..Eto tako mi je zao. Ne smijem ni otici kod Armana da kupim Luni hranu ili igracku jer mi je tako zao u onom kavezu....Uzas jedan..A samo za tebe Luna...u svim mogucim pozama:

sto bih spavala na ugodnom mjestu kad mi je bolje da se lomim ovako:
Image
Image

jos uvijek se ucim na balkonu:
Image
Image

neka me kod tebe, nekla me kod tebe!!!! ovdje sam bezuspjesno pokusavala da je stavim u njenu korpicu kako bih mogla da radim na miru ali eto, ona se odmah vrati meni u krilo, bez obzira kako joj neugodno bilo tu lezati..U jednom momentu je spavala tako da je stajala na zadnjim nogama a glavu i prednje sape je stavila meni na nogu..MaJKO moja sta cu snjom?

Image

P.S. Mozete li mi pomoci i objasniti koji je najbolji nacin da okupam macu? A huda se boji fena gluho bilo....Kupila sam neki sampon za mece ali nikako da se nakanim da je okupam.Strah me da joj srce ne pukne...Sta da radim?[/quote]
Hocu i ja ovakvu macu :( ali mislim da bi mi se muz odselio :D Imam dvije mace, i cuku i ribice, i izgleda da cemo nabaviti zeku cerkici za rodjendan, imam jos cirka mjesec dana da ga uvjerim kako je to njegova ideja :D :D :D
Mushu

#1528 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

baby_angel wrote: Hocu i ja ovakvu macu :( ali mislim da bi mi se muz odselio :D Imam dvije mace, i cuku i ribice, i izgleda da cemo nabaviti zeku cerkici za rodjendan, imam jos cirka mjesec dana da ga uvjerim kako je to njegova ideja :D :D :D
:D :D :D :D To uvijek uspijeva..ubijediti ga da je njegova ideja.Daj nam slike maca molim te..Ja sam imala ribice dok nije dosla Luna..onda sam ih dala.Nesto me bilo strah da cu jedan dan doci a Luna pliva u akvariumu..A ni sama ne znam kako bih im vodu mijenjala..ona sve zivo mora da vidi i zna.

@Citizen-x, Skyfox, Kaubojstina----mace su vam mrack
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1529 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Mushu, Luna se sa onom crnom igrala i spavala tako da to ne bi bio problem, problem nije ni kad odes na godisnji, isto je nekome ocistiti za 2 kao i za jednom macom. Vjeruj mi ja ih imam 8 u stanu :D

Ali, slazem ti se sa suprugom, sta ces kad ti dodje vasa beba :D

DakleM, nadjite nekog prijatelja, rodjaka ili poznanika koji voli macke i kupite mu crnu Luninu drugaricu pa se onda druzite :D

a Lunu NEMOJ KUPATI... Luna je kucna maca i nemas potrebe da je kupas osim ako se ne zaprlja pravo... a kako je okupati ako vec dodje do toga?

Prvo je navikavaj na vodu...onda u lavor stavi tople vode, da njoj bude do zglobova (tj lakata :D) i lagano je kvasi rukom...stavi malo macijeg sampona ali fakat malo, i okupaj je do vrata, NIPOSTO PO GLAVI. Onda je tako i ispiraj, sve rukom i vodom iz lavora...na kraju udji sa njom u kadu, zagrli je i lagano je vodom ispiraj...najlakse je da u kantu stavis tople vode i da se ko u ratu loncicem nekim kupate...macke se ne boje toliko vode koliko se boje zvuka iz cesme ili jos gore tusha...

Tako ja svog Husniju kupam kad se uvali u blato vani...ili kad se od straha sav ukaki :D al to nije tema danasnje emisije :D
Mushu

#1530 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

Pa dobro, doduse ona je cista i ne izlazi nigdje..Ali sta ja znam, vjerovatno ce se vremenom isprljati..Zato bih voljela daje sad naucim da ne bi kasnije bilo loma po kuci...

A sta ti radis sa tolikim macama kad ides na odmor? :-)
mIRCerka

#1531 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Mushu wrote:Pa dobro, doduse ona je cista i ne izlazi nigdje..Ali sta ja znam, vjerovatno ce se vremenom isprljati..Zato bih voljela daje sad naucim da ne bi kasnije bilo loma po kuci...

A sta ti radis sa tolikim macama kad ides na odmor? :-)
Ko ti je rekao da idem na odmor? :D

Ma ne idemo nikad svi dzematile, uvijek je neko tu :D Obicno se sva familija ispali, ostanem ja u 2 stana, sa svojim i sestrinim mackama :D
mIRCerka

#1532 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Mushu, neko je kupio onu crnu, ostala je samo perzijka smedja :D
Mushu

#1533 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

Joj znam, rece mi cojek da je samo klupko ostalo tamo...I ona je slatka i mila..Jojjjj...Evo vidi ih:

Image
mIRCerka

#1534 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Image

mehmadaga solo
Image
Mushu

#1535 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

Medici jedni medeni.. :thumbup:
pesak

#1536 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pesak »

Nosim se mislju da usvojim macu koju cu zvati ceda... :D :lol:

poz. :D
pesak

#1537 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pesak »

kuku...kakva plavooka lepotica... :-)
mIRCerka

#1538 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

pesak wrote:Nosim se mislju da usvojim macu koju cu zvati ceda... :D :lol:

poz. :D
Pa usvoji macku, nazovi je Ceda i postiraj slike.
pesak

#1539 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pesak »

pa gde je odusevljenje sto cu ja to uciniti?? :D

bez zezanja-ne znam da li psa ili macku..volim da se setam, a vise volim macke.
a bas stalno poklanjaju fine zivotinjice na sred knez-mihajlove- sterilisane, vakcinisane.. sve ...samo da ih uzmete .. :sad:
luciferino

#1540 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by luciferino »

Mushu wrote: Image
Jao koja gospođica. Koji zamišljeni pogled. :)
pesak

#1541 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pesak »

Prelepa je.. :-)
samo mi je cudno sto je na gajtanu.. :? kako macka, pa na gajtanu ?
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1542 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Šeherzada »

Zaista,zasto?Koliko sam, skontala to je kada je vodis na balkon,ali sto bas u sobi?
pesak

#1543 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by pesak »

moja maca i ja smo imali telepatski odnos...nije trebao gajtan.. :D

ja samo pomislim - gde mi je macka, a ona u tom momentu u nekoj jezivoj situaciji...krenula gelenderom, pa ne moze da se vrati...a dole ambis... :shock:
ja pridjem polako, pocnem da joj pricam...pa polako...i onda , kada sam je vec uvukla u kucu , scepam je i pocnem da je grdim, ali ne mnogo, posto sam znala da ce se to opet desiti...taj uzas... pa da mogu i drugi put da je spasem, da se ne traumira od mene, pa da ne napravi neki nagli pokret iznad ambisa i padne.
a stvarno cudno- kao da mi posalje poziv za pomoc mentalno.
kako bilo - da bilo, spasavala sam je mnogo puta. bez gajtana.
gajtani i sve sto steze su mi krajnje antipaticni.
zato ne bih volela da imam psa-zbog tog kaisa.bas ponizavajuce.
dalmatinka

#1544 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by dalmatinka »

Uz moju devetogodišnju perzijanku može se reći da imam još 5 ne kućnih, nego vrtnih ljubimaca. S balkona sam vidjela prije 4 godine kad je velika kornjača polagala jaja, na balkonu sam slučajno bila kad sam primjetila nakon nekoliko mjeseci kako se zemlja pomiće na tom mjestu. Brzo sam sišla u vrt i vidjela da male kornjačice izlaze. Sklonila sam ih u ograđeni dio, davala im salatu, rajčice i voće i od stručnjaka sam saznala da 80% malih kornjača izgubi život u prvim mjesecima života. Moje su ostale tako ograđene pune dvije godine i ponosna sam na sebe da su sve žive. Bile su velike kao malo veći novčić, sada su veličine kutije cigareta. Ovo je snimljeno s drugog kata, ali evo ih:
Image

Image
GothLolita

#1545 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by GothLolita »

Ajoj, kako slatke slike. Moram hitno slikati svoju ljubimicu, preslatka je. :-D
delightful

#1546 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by delightful »

pa vidite li da je balkon ovo!

@dalmatinka
krasne su kornjace :)
mIRCerka

#1547 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

aida05 wrote:Zaista,zasto?Koliko sam, skontala to je kada je vodis na balkon,ali sto bas u sobi?
Da bi se macka naucila na povodac (kakav gajtan crni) mora se prvo trenirati u kuci. Vi kao da niste prvi put role probali u stanu pa tek onda izasli vani sa njima....

I pesak, zamisli izadjes s mackom vani, setate, ona se odmaken metar i po od tebe i auto od nje napravi pljeskavicu...onda pomislis...e da je imala povodac za macke ovo se nikad ne bi desilo...

:D moj Huss, koji sutra, tj za 5 sati, ide na snimanje epizodne uloge u LZN, je prerastao svoj povodac, vec mi treba za velike pudle....
mycy

#1548 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mycy »

Super su ti kornjace. Jedini razlog zasto 80% njih ne prezivi je taj sto ih u prirodi ceka previse grabljivaca. Ali ipak super je pa su nasle mjesto kod tebe....
Mushu

#1549 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Mushu »

@ Aida05 ovo je na balkonu..A balkon ima ogradu kroz koju se moze provuci slon a ne moja maca..I zasto bih ja brinula hoce li pasti ili ne, stavim je na povodac i super i njoj i meni.Ona moze sve da razgleda i mirno udise "cisti" zrak a ja mirna..Ona nema nikakvih problema s "povodcem. NA pocetku ga je grizla, ali vec drugi i svaki naredni put je bila ok..Njoj ne smeta. Da sam primjetila da joj bilo sta smeta, ne bih joj to ni radila..

@mIRCerka kako prođe HUss na snimanju? :D
mIRCerka

#1550 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Mushu wrote: @mIRCerka kako prođe HUss na snimanju? :D
Ma nisu trazili glumca vec kaskadera...te de ga pusti odavde vamo, te de nek predje preko stola, 5 sati traume... al bio je dobar dusha moja...
Post Reply