dale cooper wrote: ↑11/08/2026 17:53
Point. wrote: ↑11/08/2026 17:38
dale cooper wrote: ↑11/08/2026 16:43
Gdje, u Švedskoj? Jebiga, ne čudi me, Šveđani su, poslije Engleza i Amera, treća najveća muzička sila na svijetu trenutno. Ako govorimo
isključivo o pop muzici, možda i broj jedan, jer njihovi autori mahom pišu ogroman dio pjesama za ove prve i druge.
Kod nas, mislim u BiH, na bosanskom smo forumu, bosanci smo i ja i ti.
Jesmo, ali jedan živi u BiH i poznaje malo bolje (ne)dešavanja na ovdašnjoj muzičkoj sceni, a jedan ne.
Osim toga, kakve veze ima to što recimo više volim i slušam strane muzičare? Ne volim ih zbog toga što su strani, nego što prave muziku koja više odgovara mojoj osobnosti i senzibilitetu. Ima i bendova iz bivše države koje volim iz istih razloga. Lokal patriotizam mi nema smisla kada je
umjetnost u pitanju.
Daj ne lupaj Dale, ko da neko samo što živi u Živinicama po automatizmu bolje poznaje našu muzičku scenu od nekog što živi vani.
Ja sam odrasto uz balkanski rock n roll, i dan danas slušam i pratim, svirao sam dugi niz godina u bendu koji je svirao stvari od Psihomodo Popa, preko Azre, Valjka, EKV, Dugmeta do Z Pušenja, Orkestra i šta ja znam.
Tom mantrom bih ti ja trebao napisati pošto ja živim vani onda bolje poznajem stranu muziku. Nemoj me zajebavati.
Volim i ja strane bendove i njih sam slušao i slušam dan danas Alice in Chains, Live, Pink Floyd itd.
Poenta nije u tome, nego da pojedini ovdje sve što je sa našeg govornog područja popljuvaše kao da su jebene gange i šumadinski narodni prepjev, te nevalja Dugme, ne valja Merlin, ne valja ovaj ne valja onaj. Onaj Pixer Dixer kako se zove tvrdi da ne zna ni jednu Merlinovu pjesmu npr a onda tvrdi da je njegova muzika odron za seljake sa pola mozga. Bečka škola my ass.
Isto tako je poenta da su Merlinova 3 koncerta na Koševu bili spektakl u svakom smislu a da isti to ne mogu svariti iz Bog zna kojih razloga. Ne znam što je problem to priznati čovjeku.
Ali eto Dino je kurac od ovce jer pjeva na našem a Nick jebeni Cave je Bog Otac Tito i pejgamber jer je svirao u Puli sa nekim orkestrom i to je savršenstvo, spektakl kakve balkanske oči još nisu doživjele.
Gimme a freaking break.