Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfa159

#1526 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Ja fakat kontam da ima papaka na Taxiju, no nista nije crno bijelo.
Zamisli situaciju: Kupis auto na kredu od 30 000KM zakla te rata 800KM svaki mjesec a kupio si takvo auto
1. Da ti se ne kvari da mozes raditi.
2. Da JE automobil udoban da bi mogao da pruzis uslugu kako treba(kao sto neko napuca frizerski salon)
3. Da ispunjavas sve uslove zakonom predvidjene.
No onda ti se desi na sve tvoje ulaganje, kredite itd Vlast pusti preko 500 "Divkljaka" taxija na ulicu koji apsolutno nisat ne placaju drzavi.
KOji ne znaju 80% ulica, koji imaju manje vise neispravna vozila itd itd.
Onda situacija sjedne ti papak koji ashicare nikad nje sjeo u bolje vozilo od stojadina ili golfa dvice pa bi malo klime, pa bi malo da zapali (inace se ne pusi jer je to zbog ostalih musterija) pa kad ulazi i kad izlazi tako zalupi da bi automatski izasao za njim i pucao mu u koljeno i na sve to ti da 3,20KM .(Tolika je voznja sta sad)
I naravno sve to progutas, jer nebi da se o tebi pise po forumima hahaha.
E sada neka svako skonta da li je tako ili ne. Dodjes na frizuru pa uzmes malo klimu sebi stimas, pa zapallis a dijete ceka na sisanje, pa malo pojacas muziku, pa lupis vratima salona da se zgrada strese itd.
Dok te ne zasvrbi nemoj da SERES!!!
OPET KAZEM 30% IMA MAJMUNA NA TAXIJU NO NISTA NIJE CNO-BIJELO.
A seljacici su uvijek i uvijek ce najvise da seru i takvih je 70% na ovom forumu, ko sve zivi u ovom gradu on je zlatan!!!
zvrk

#1527 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zvrk »

sve je to super

jos da ne odbijaju voznje pa da covjek pomisli da im stvarno treba novac

valjalo bi

skidam kapu 10% normalnih taksista koji su profesionalci
Alfa159

#1528 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

A sto se tice negativnih primjera.
Ja sam prije mesec dana sjeo u taxi i kazem adresu i lik me pocne vozati ja mu kazem hallo gdje me to vozas lik stane i kaze izadji iz vozila.
Izlazim iz auta "Skresem" mu mater ( u afektu) za telefon i prijava.
Vjerujte kad god vas nagazi taxista njemu ce biti gore ako ga prijavis!!! Ili ga iskljuce iz sisitema, ili ga finansijski kazne ili na neki drugi nacin.
Dakle, neljubazan, voza te kuda ne treba, itd itd. Izadjes iz vozila nazoves 1515 kazes vozilo to i to uradio to i to
i zavrsena prica, njemu se je pravdati, ostaviti posao ici u udruzenje i petljati kako nije on kriv.
I tako 10 puta, ili ce se ostaviti tog posla ili ce promjeniti svoj mentalni sklop koji nosi od Visegrada itd.
kotko

#1529 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kotko »

izgleda nepresušna tema

upitno je da li smo mi svi dno dna?

nije da branim taksiste , ali što i nas bagre ima , tako da je to negdje u egalu.
kulture odavno nema u ovom gradu, treba proci jos nekoliko generacija da se ljudi nauce zivjeti u gradu i tako ponasarti
nema sfere u zivotu koju bi sad mogli dotaknuti a da pri tome ne kazemo da je dno dna.

taksisi u sarajevu imaju probleme jedni s drugima, kad to rijese bice i oni zadovoljniji, pitanje koliko oni zapravo i žele da se što mijenja.
mogu ovdje nabrajati sto primjera kako nisam imao ni jednog jedinog problema i vrlo uljudno dovezen do destinacije koju sam tražio. imam malog psa s kojim sam bez problema, uz prethodni upit, se vozio u bilo kojem taksiju.
ali prica uvijek ima i drugu stranu. vozilo sarajevo taksija, golf dvojka , neke plave boje, žao mi je što ne zapisah registraciju. zbog povrede noge nisam mogao na posao pješke nego zaustavim kod kina radnik tog taksistu, da me prebaci do medicinskog fakulteta.
kad smo bili blizu ja mu kazem ako moze sto blize jer evidentno nisam mogao na nogu stati . on meni na to : šta hočeš bolan da te nosim na posao za 4 km. ja ga pogledam a on nastavi u stilu dosta je meni vas i vašeg zahtijevanja de me ovdje de me ondje. ja mu kazem gospodine pa ja ću to platiti. on uz psovke : jebote tvojih 4-5 km šta ja trpim sve. otada možda ne treba da generaliziram, ali sarajevo taksi u širokom luku zaobilazim
drndalo

#1530 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Alfa159 wrote:Dok te ne zasvrbi nemoj da SERES!!!
A seljacici su uvijek i uvijek ce najvise da seru i takvih je 70% na ovom forumu, ko sve zivi u ovom gradu on je zlatan!!!
U pravu si, stvarno svasta zivi ovdje...... :thumbup:
akibhf

#1531 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by akibhf »

jednom sam se samo vozio u sarajevu taksijem. bio je mercedes e klasa-okonja. auto uredno i čisto. taksista pričao i drobio svašta. od toga kako mu kćerke studiraju farmaciju, do toga kako mu je sada samo stalo do ljubavnice i fine kapljice. od bščaršije do željezničke stanice naplatio 5 km, fino se pozdravio i rekao da opet dođemo.
Bimmer_

#1532 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Superhik_ wrote:
Alfa159 wrote:Ja fakat kontam da ima papaka na Taxiju, no nista nije crno bijelo.
Zamisli situaciju: Kupis auto na kredu od 30 000KM zakla te rata 800KM svaki mjesec a kupio si takvo auto
1. Da ti se ne kvari da mozes raditi.
2. Da JE automobil udoban da bi mogao da pruzis uslugu kako treba(kao sto neko napuca frizerski salon)
3. Da ispunjavas sve uslove zakonom predvidjene.
No onda ti se desi na sve tvoje ulaganje, kredite itd Vlast pusti preko 500 "Divkljaka" taxija na ulicu koji apsolutno nisat ne placaju drzavi.
KOji ne znaju 80% ulica, koji imaju manje vise neispravna vozila itd itd.
Onda situacija sjedne ti papak koji ashicare nikad nje sjeo u bolje vozilo od stojadina ili golfa dvice pa bi malo klime, pa bi malo da zapali (inace se ne pusi jer je to zbog ostalih musterija) pa kad ulazi i kad izlazi tako zalupi da bi automatski izasao za njim i pucao mu u koljeno i na sve to ti da 3,20KM .(Tolika je voznja sta sad)
I naravno sve to progutas, jer nebi da se o tebi pise po forumima hahaha.
E sada neka svako skonta da li je tako ili ne. Dodjes na frizuru pa uzmes malo klimu sebi stimas, pa zapallis a dijete ceka na sisanje, pa malo pojacas muziku, pa lupis vratima salona da se zgrada strese itd.
Dok te ne zasvrbi nemoj da SERES!!!
al zato ima licencu koju može prodati ako zapne, mamu li mu ko god im je to omogućio.
Licenca i taksi oznaka se ne moze prodati niti pokloniti ima vec par godina, iako je to u interesu taksista i u interesu ljudi koji zele to da rade, jer se ovako stvorilo potpuno zatvoreno trziste. Time bi se umnogome rijesio problem divljih taksista jer bi mogli nabavit licencu i radit normalno.
Informisi se malo prije nego lupis ;)
Bimmer_

#1533 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

kotko wrote:izgleda nepresušna tema

upitno je da li smo mi svi dno dna?

nije da branim taksiste , ali što i nas bagre ima , tako da je to negdje u egalu.
kulture odavno nema u ovom gradu, treba proci jos nekoliko generacija da se ljudi nauce zivjeti u gradu i tako ponasarti
nema sfere u zivotu koju bi sad mogli dotaknuti a da pri tome ne kazemo da je dno dna.

taksisi u sarajevu imaju probleme jedni s drugima, kad to rijese bice i oni zadovoljniji, pitanje koliko oni zapravo i žele da se što mijenja.
mogu ovdje nabrajati sto primjera kako nisam imao ni jednog jedinog problema i vrlo uljudno dovezen do destinacije koju sam tražio. imam malog psa s kojim sam bez problema, uz prethodni upit, se vozio u bilo kojem taksiju.
ali prica uvijek ima i drugu stranu. vozilo sarajevo taksija, golf dvojka , neke plave boje, žao mi je što ne zapisah registraciju. zbog povrede noge nisam mogao na posao pješke nego zaustavim kod kina radnik tog taksistu, da me prebaci do medicinskog fakulteta.
kad smo bili blizu ja mu kazem ako moze sto blize jer evidentno nisam mogao na nogu stati . on meni na to : šta hočeš bolan da te nosim na posao za 4 km. ja ga pogledam a on nastavi u stilu dosta je meni vas i vašeg zahtijevanja de me ovdje de me ondje. ja mu kazem gospodine pa ja ću to platiti. on uz psovke : jebote tvojih 4-5 km šta ja trpim sve. otada možda ne treba da generaliziram, ali sarajevo taksi u širokom luku zaobilazim
Plava, bijela i zlatna dvica golfsu divljaci zadrti toliko da ih vise niko ne dira. Prave one velike, kockaste "akademske" glave
Bimmer_

#1534 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Superhik_ wrote:
umal ti ne reko ko ti lupa. eto ne može zadnj edvije godine al šta ćemo sa onima koji su to već uradili proteklih 20-ak godina? sad bi trebao zaboraviti i halaliti?
Toliko o tvojoj kulturi, ja ti fino kazem, a ti u klasika papak stilu "umal ti ne reko ko ti lupa", elokvencija na nivou, a ocekues od taksiste bolje ;)

Ja kazem da ne moze i to je cinjenica. Sta ti imas halaliti nekome tu. U principu, vecina se slaze sto taksista, pravnika i ljudi da to treba omoguciti opet.
Jer time bi se rijesio veliki broj divljih taksista.
Taksista koji ide u penziju proda licencu i to mu je kao otpremnina kao u svakom drugom poslu sto dobijes otpremninu.
Otvorilo bi se trziste, pojacala konkurencija i samim tim poboljsala usluga.
Smanjila bi se mogucnost manipulacije licencama ovim iz Kantona (protuzakonita)
Potencijal za nova radna mjesta...
zvrk

#1535 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zvrk »

Superhik_ wrote:
pa onda bi svima trebalo omogućiti da prodaju svoja radna mjesta, ili da ih ostavljaju djeci u nasljedstvo? šta misliš kako bi to izgledalo?

izgledalo bi ko notarijat eto kako :)

300 000 godisnje :)
Alfa159

#1536 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alfa159 »

Dakle!!!
Sva je fora u generaliziranju!!!
Sto bi Rambo kralj rekao:
Bosanci su glupi
Crnogorci su lijeni
Predrasude.
Konkretno akovec ima ova tema pa fino izadjes na forum i kazes:
Juce se vozio sa papkom zuti mercedes broj 99999(lupam) opalio me po usima 3 KM, neljubazan, smrdi mu auto
I ja to procitam i sutra cekam taksi vidim br 99999 kazem samo Hvala.
Jer vec sam rekao da me jedan hladno ispratio rijecima napusti vozilo, tad mu nesto opsujes, da se nadje :lol: :lol:
Ali isto tako vozio samse sa takvim likovima da im redovno osatvim na voznji od 5KM marku dvije, gospoda,ali samo takva.
Dakle ubISE NAS predrasude i generaliziranje.
Bimmer_

#1537 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

harrex wrote:
Slična je situacija i sa plaćanjem prtljaga. Ja npr. ne vozim nikakav prtljag a znam i da 90% kolega čini isto. Neću da uništavam vozilo i krivim leđa džaba. Nećeš da platiš dodatno za utovar i istovar nema ni vožnje. Tako da korisnik dobija kontraefekat sa neplaćanjem prtljaga. Ako nećeš da platiš dodatno čekaj ove šarene po 20-tak minuta ili više.
Nije problem da se plati...zamolio bih te da uslikas cijenovnik u tvom' udruzenju pa da znam koliko se placa i koliko je definisana naplata prtljaga. Kako vi odlucujete koliko se napalcuje jedna putnicka torba i slicno, po tezini ili odokativno !?
Neću da uništavam vozilo i krivim leđa džaba.
Brate, onda si trebao zavrsiti fakultet i naci posao u kojem ne krivs ledja, pa bi se onda ko i ja vozao u taxiu (bez uvrede).

Dalje, svaki zuti je bio korektan, i uvijek kako sam rekao dobije barem 1KM vise. Ukoliko je relacija kraca (a vecinom nije) uredno se izvinem, a zauzvrat dobijem osmijeh i odgovor da nema nikakvog problema.

Zadnji put vozac me pita da li je problem da zapali cigaru, bez razmisljanja sam rekao da nije nikakav problem.

Ne kazem da se ja ponasam kao gospodar auta, ali kada sam ja u njemu, kada upalis taksimetar imam pravo da ti kazem kojom rutom da ides, da zatvoris prozor ako mi SMETA, te da ne PUSIS!
Ti ako to ne zelis, ima neko ko ce to rado uraditi :)
Ja sam zavrsio fakultet u Sarajevu i to jedan od jacih fakulteta, pa radim ovo. Ta ti diploma nista ne znaci, ja radim sto ja mislim da treba... Mogu raditi i u banci ali necu da radim i sta sad? Znam inzinjera masinstva koji radi ovaj posao, kakve to ima veze? Vozim taksi a i koristim taksi usluge. Ima puno ljudi koji rade ovaj posao iz svojih razloga a ne zato sto nisu zavrsili fakultete... Ti si sad gospodin imas fakultet a ovaj je jado sto vozi taksi? Vjeruj mi iznenadio bi se da znas koliko nas ima visoko obrazovanih u ovom poslu ;)
Ne podcjenjuj ljude koje ne poznajes. Cuj trebao si na fakultet :lol:

U svakom autu koje legalno radi OBAVEZNO po zakonu mora biti istaknut cjenovnik usluga i ima kod svakog.

Imam pravo po zakonu da ti naplatim torbu, osim rucnog prtljaga (iako nikad ne naplacujem) i to za svaki kofer posebno.

Imas ti pravo da kazes ali imam i ja pravo da ne uradim tako, ne mozes mi ti naredit, mozes mi predlozit pa da se dogovorimo, u suprotnom ako si arogantan ili bezobrazan, moje je pravo da te ne vozim isto kao i tvoje da se ne vozis samnom
Anti Anti Fa

#1538 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Anti Anti Fa »

Iskustvo od neki dan, sjedam na Zeljeznickoj u taxi i reko tu i tu.Vozi zemo mene vidim ne pali taximetar,kontam u sebi e vidi ti diletanta bas da vidim sta ce kad dodjemo.I stigli mi reko koliko kad on govi "Eto pasa ne radi mi taximetar ovo ti je 12. Valjda ne moram napisati koliko sam mu platio :D
aduka11

#1539 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Blago meni s 'vakvim mušterijama. :lol:
Gray

#1540 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

Ja bih volio da kod nas ima taksi služba kao u Crnoj Gori. Kada sam bio na moru, trebalo mene i prijatelje prevesti samo kilometar dva do autobuske stanice, sa koferima. Pitam neke taksiste na nekom štandu da li me mogu povesti, kaže mogu, 5 eura. Nakvi raskopčani, sjede i mahalaju oko štanda, privatnici, svak vlasnik svoga auta.

Tada naiđe taksi neke druge firme, ne mogu se sada sjetiti imena, bijela vozila sva, uglavnom opeli Merive, Citroen C5 i slično, dakle pretpostavljam da su u vlasništvu firme a ne vozača. Svi u crnim pantalonama, bijelom košuljom i crvenom kravatom. Kažem ja njemu dokle idem, da je odmah tu, kaže nema problema. Stavi on u gepek 4 kofera naša i još torbe, ništa dodatno nije naplatio, maksimalno profesionalan i ljubazan u vožnji, do odredišta na taksimetru 2 eura. S obzirom koiko je bio ljubazan i profesionalan nije mi bilo žao da mu dam 5 eura koliko su oni tražili.

Ljudi će profesionalnost i ljubaznost nekada i više platiti. Ja sam danas za uslugu platio 30% više nego što sam mogao negdje drugo, zato što sam bio zadovoljan, zato što je firma jedna od rijetkih koja tako profesionalno posluje i jer sam htio to da podržim.
Edin H.

#1541 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Gray wrote:Ja bih volio da kod nas ima taksi služba kao u Crnoj Gori. Kada sam bio na moru, trebalo mene i prijatelje prevesti samo kilometar dva do autobuske stanice, sa koferima. Pitam neke taksiste na nekom štandu da li me mogu povesti, kaže mogu, 5 eura. Nakvi raskopčani, sjede i mahalaju oko štanda, privatnici, svak vlasnik svoga auta.

Tada naiđe taksi neke druge firme, ne mogu se sada sjetiti imena, bijela vozila sva, uglavnom opeli Merive, Citroen C5 i slično, dakle pretpostavljam da su u vlasništvu firme a ne vozača. Svi u crnim pantalonama, bijelom košuljom i crvenom kravatom. Kažem ja njemu dokle idem, da je odmah tu, kaže nema problema. Stavi on u gepek 4 kofera naša i još torbe, ništa dodatno nije naplatio, maksimalno profesionalan i ljubazan u vožnji, do odredišta na taksimetru 2 eura. S obzirom koiko je bio ljubazan i profesionalan nije mi bilo žao da mu dam 5 eura koliko su oni tražili.

Ljudi će profesionalnost i ljubaznost nekada i više platiti. Ja sam danas za uslugu platio 30% više nego što sam mogao negdje drugo, zato što sam bio zadovoljan, zato što je firma jedna od rijetkih koja tako profesionalno posluje i jer sam htio to da podržim.
To je u Herceg-Novom. Za korisnike je dobro, ali vozaci su slabo placeni, jedva da nesto mogu uzeti u sezoni.
Gray

#1542 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

Edin H. wrote:
Gray wrote:Ja bih volio da kod nas ima taksi služba kao u Crnoj Gori. Kada sam bio na moru, trebalo mene i prijatelje prevesti samo kilometar dva do autobuske stanice, sa koferima. Pitam neke taksiste na nekom štandu da li me mogu povesti, kaže mogu, 5 eura. Nakvi raskopčani, sjede i mahalaju oko štanda, privatnici, svak vlasnik svoga auta.

To je u Herceg-Novom. Za korisnike je dobro, ali vozaci su slabo placeni, jedva da nesto mogu uzeti u sezoni.

Da, u Herceg Novom. Ne znam kako su vozači plaćeni, ali ja bih rado njih platio više nego onaj drugi taksi.
aduka11

#1543 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Sve je to divno i krasno, al' morate u obzir uzeti da tim taxistima na primorju taxi služi kao tercijarna djelatnost, tj. na 4 mjeseca, ovih ostalih 8 ljudi se bave drugim poslom. :wink:
Gray

#1544 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Gray »

aduka11 wrote:Sve je to divno i krasno, al' morate u obzir uzeti da tim taxistima na primorju taxi služi kao tercijarna djelatnost, tj. na 4 mjeseca, ovih ostalih 8 ljudi se bave drugim poslom. :wink:

Nije bitno koliko dugo se bave poslom, nego njihov odnos prema putnicima i profesionalnost. Onda bi ovi koji se bave 12 mjeseci trebali biti još ljubazniji i profesionalniji?
VenomousV

#1545 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

pisem cisto da upratim temu :D
nisam imala neka pretjerano losa iskustva osim onog standardnog da ovi iz sarajevo taxija nece da voze kratku relaciju (za koju bi sigurno dobili 2 KM baksisa) ali se i to sad promjenilo koliko sam uspjela da primjetim :roll:
drugo je sto mi je neki "divljak" naplatio 7,5 KM za voznju koja inace kosta maksimalno 5,5 KM ali mi se nije dalo raspravljati sa njim, a u zurbi nisam gledala ima li TA tablice

primjetila sam da se ljudi sve vise okrecu zutom taxiju a ja sam njihove usluge prestala koristiti
prvo kad nazovem cekam najmanje 3-4 minute da mi se neko javi nakon sto dignu slusalicu, drugo vozilo ce doci najranije za 4 minute i trece mahom su neljubazni kad ti se i jave :roll:

sad koristim iskljucivo sa-taxi (barem kad zovem) i uglavnom mi fini ljudi dolaze :D
roki

#1546 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by roki »

Bogami neki dan gledam inspekciju kontrolise taksistu.Napucano auto neko ali nisu TA tablice.Inace vidam dosta auta koja su obljepljena oznaka taksija i to sa imenom firme i brojem telefona ali nemaju TA tablice.Zar jedan divlji taxi smije to uraditi.Recimo onaj benjo,gledam dva auta na semaforu stoje isto obljepljena jeda sa TA tablicama jedan bez.Isto tako na stajalistu kod holideinna stoji divlji SA taxi :cry:
aduka11

#1547 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

VenomousV wrote:pisem cisto da upratim temu :D
nisam imala neka pretjerano losa iskustva osim onog standardnog da ovi iz sarajevo taxija nece da voze kratku relaciju (za koju bi sigurno dobili 2 KM baksisa) ali se i to sad promjenilo koliko sam uspjela da primjetim :roll:
drugo je sto mi je neki "divljak" naplatio 7,5 KM za voznju koja inace kosta maksimalno 5,5 KM ali mi se nije dalo raspravljati sa njim, a u zurbi nisam gledala ima li TA tablice

primjetila sam da se ljudi sve vise okrecu zutom taxiju a ja sam njihove usluge prestala koristiti
prvo kad nazovem cekam najmanje 3-4 minute da mi se neko javi nakon sto dignu slusalicu, drugo vozilo ce doci najranije za 4 minute i trece mahom su neljubazni kad ti se i jave :roll:

sad koristim iskljucivo sa-taxi (barem kad zovem) i uglavnom mi fini ljudi dolaze :D
Zovi mene ja vozim i za 1,70 KM. :D

A za ovog kolegu iznad, divlji taxisti se koriste svim i svačim da dođu do mušterija, samim tim meni uzimaju hljeb iz usta, a da ne spominjem da ugrožavaju SVAKOG putnika kojeg prevoze jer ta vozila većinom nisu tehnički ispravna. :wink:
stidljiv

#1548 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by stidljiv »

Prije neki dan sam zaustavio SA taksi negdje na grbavici i trebao je voziti do gornjih velesica kod plinske stanice. Jeste ono brdo tamo ali jebiga, bilo bi tu jedno 5-6-7 KM sigurno. Hladno mi frajer rece da ne vozi tamo :roll:

Nazovem centralu SA taksija i lijepo kazem gdje sam i dokle idem te je dosao jedan veoma uljudan, ljubazan i ok taksista i vozio gore naravno.

Ali zaista mi nije jasno da u ovom teskom vremenu neko tek tako odbije voznju :(
Jon Spencer

#1549 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

zvrk wrote:
Jon Spencer wrote:

Taxi je svugdje u svijetu luksuz a biće i kod nas opet.
Ne stavljam ja vozilo na raspolaganje, vozilo mi je sredstvo za rad. Vozilo na raspolaganje dobiješ u rent a car-u. Kontaš?!
Nemam ja šta isticati na vozilu ja te sa prtljagom ne vozim nikako. Osim ako samoinicijativno ne izraziš želju da moj rad i uslugu nadoknadiš materijalnim sredstvima.
Taxi štand kod merkatora uopšte ne postoji. Ti ljudi što stoje tamo uopšte nisu iz našeg udruženja samostalnih taxi prevoznika.
Nastavi se vozati sa komšijom bolje ti je.
klasifikacija zanimanja:
8322. VOZAčI AUTOMOBILA, TAKSIJA I LAKIH DOSTAVNIH VOZILA
Vozai automobila i lakih teretnih vozila upravljaju automobilima i kamionetima za prevoz
putnika i robe
ija najvea dopuštena masa nije vea od 3.500 kg i nemaju više od 8
sjedala ne raunajui sjedalo za vozaa.

klasifikacija djelatnosti:
60.22 60.220 Taksi prijevoz
Ovaj razred obuhvata:
- Taksi prijevoz
- Ostalo iznajmljivanje putničkih vozila s vozačem.

sta s komsijom - radije bakijama nego vama u auto sjesti :)
Vidiš da si snalažljiva i inteligentna, odmah nađeš rješenje. Zato i postoji konkurencija - da se nevoziš sa nama. Niko se ne ljuti niti ga je briga s kim se voziš. Sa srećom.

Ovo ti je porezna klasifikacija kojom se određuje porez a ne opis djelatnosti, dužnosti i obaveza. Ne da mješaš kruške i jabuke nego praviš sataraš. Ali i iz ovoga vidimo da je taxi prevoz posebna stavka a ovo drugo je neko ugradio od ovih muljatora i to kao posebnu stavku. Čuj iznajmljivanje putničkih vozila sa vozačem? Ok ako je onaj fol dugačka američka limuzina.
Edin H.

#1550 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Anti Anti Fa wrote:Iskustvo od neki dan, sjedam na Zeljeznickoj u taxi i reko tu i tu.Vozi zemo mene vidim ne pali taximetar,kontam u sebi e vidi ti diletanta bas da vidim sta ce kad dodjemo.I stigli mi reko koliko kad on govi "Eto pasa ne radi mi taximetar ovo ti je 12. Valjda ne moram napisati koliko sam mu platio :D
Cvaju?
Sigurno si ga nagradio zato sto nije upalio taksimetar :oops:
Post Reply