Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
tataratira

Post by tataratira »

Treće Oko :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Piramidos wrote:
Goran_35 wrote:
Piramidos wrote:jedan odlican tekst o uticaju politike u cijeli ovaj mentalni projekt

Trojanski Konj
nidje veze...
kad svaris gore navedeni tekst onda predji na ovaj dolje. a ako i to nesvaris onda fino na kiosk pa kupi Arku od Bosnica :)
Piramida-Međugorje
eh sta bih dao da imam vremena kao ti? :)

Blago tebi! Cime se bavis,ako nije tajna :oops: , i ako se bavis? :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Piramidos wrote:
Goran_35 wrote:
Piramidos wrote:jedan odlican tekst o uticaju politike u cijeli ovaj mentalni projekt

Trojanski Konj
nidje veze...
kad svaris gore navedeni tekst onda predji na ovaj dolje. a ako i to nesvaris onda fino na kiosk pa kupi Arku od Bosnica :)
Piramida-Međugorje
Kao sto sam i napisao u predhodnom postu da me ovakve analize iz susjedstva i nece nimalo iznenaditi pogotovo sa Zapadne strane jer boze moj gdje Bosanci mogu imati ista vise i bolje od nas Zapadnjaka. Ali dobro meni licno je puno vaznije kada vidim kolone naseg obicnog naroda koji pokazuje iznimno interesovanje za to sto se desava u Visokom tj. iznad Visokog nego piskaranja blogerasa a pogotovo onih mnogih kojima ce BiH uvijek biti trn u oku.
Mene recimo trnutno puno vise brine ucestalo pljackanje po ulicama, pucnjava koja je izgubila svaki stil gdje nabidalni Celin majmun puca u jadnu djevojku, zatim izglasavanje Federalnog parlamenta o platama i primanjima, zatim Dodikove nebuloze o referundumima i provlacenje nekih ratnih opcija, zatim povecanje rezija i da dalje ne nabrajam jer je Semir i njegov projekat kao i novcana sretstva koje je dobio za to negdje daleko daleko ispod stvarnih i problema koji nam direktno ugrozavaju egzistenciju.
U svemu tome je najbolnija rasutost naseg drustva koje ce pljuvati po svemu sto je domace a da se to isto pojavi u susjedstvu rijec se ne bi prozborila. I sto je najgore susjedi tako nece raditi kada su u pitanju njihove domace stvari nego ce ih braniti svim silama i dizati u nebesa. Hrvati kazu nase mlijeko ne valja i mi to potvrdimo umjesto da to branimo jer je to jedna obicna neistina i plasirana cisto radi ekonomskog efekta. I tako se prica stalno ponavlja i dok se mi medjusobno prepucavamo i klimamo glavama na tvrdnje komsija ti isti susjedi nam se slatko smiju i uzivaju u svemu tome.
tataratira

Post by tataratira »

jes vala, trn u guzici

kada se zimus Muzej ledio, svi ste kao bili zgranuti time
sada kad daju stotine hiljada maraka nekom sarlatanu vi aplaudirate
i masete zastavama cekajuci alternativnu verziju postanka civilizacije
...i svi nam vec zavide na tezi

nije to patriotizam, nego idiotizam
wels

Post by wels »

Otkriven dio ivice piramide

Image

http://www.piramidasunca.ba/default.asp
p0go

Post by p0go »

jeste naivni zar ne mozete vjerovat da u bih ima makar nes da nas digne iz bjede i jada!!! Pa zar nije ocigledno da su to piramide samo treba otici i uvjeriti se ak ima onih koji stvarno ne vjeruju semiru nek odu na piramide i uvjere se sami ... i usput pronadjena je IVICA PIRAMIDE !!! :x :x Image
semm

Post by semm »

Trojanski Konj
A tek ovaj tekst dole,ostaje se bez daha.A o mentalnim uticajima da i ne zborimo.I ovako se treba raditi,jel tako Piramidos.A šta će tek Senada reći.
A možda i neće ,nisu oni od onih mrskijeh palitićara što su navraćali .
p.s. A ovaj naslov dole da budem u sukladu sa temom molim da se ovako
čita: HANIBALOVI SLONOVI
Znam da niste zadovoljni sa ivicama,al evo lopatam kako bih ih samo za
vas izoštrio.
A sad dragi moji pretisnite na donji link i udahnite.

ČAVIĆ I MIKEREVIĆ DIJELE ODGOVORNOST ZA ŠTETNI POSAO SA VITOLOM
Piramidos

Post by Piramidos »

wels wrote:Otkriven dio ivice

Image
a kada ce nam se ukazati i marica :)

tita ti jel ovo reklama za tariguz (Violeta) :lol: :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Piramidos wrote:

Image

ma ovi se garant zajevavaju.vidi ivice,vidi.tebe smo toliko cekali.hahahahahahahhah ima li marice u blizini?ili je samo violeta dosla
boric

Post by boric »

Piramidos wrote:

Image

sta te briga ti to ionako ne upotrebljavas!!!
boric

Post by boric »

gdje je sad onaj forumas sto je trazio da vidi ivice piramide>>>?ko onda bi on mogao povjerovati!!!
Semire bosanska Legendo!!!!!!!!!!!
wels

Post by wels »

Piramidos wrote:

Image

To ti je dragi moj da se obrishesh oko usta kad puno s.... :-) :)
p0go

Post by p0go »

sta je bilo anti-piramidiashi nesto ste se usutili ,vidite da se piramida polako otkriva i bas me zanima sta cete sad imati da kazete :x :x
kekec

Post by kekec »

p0go wrote:sta je bilo anti-piramidiashi nesto ste se usutili ,vidite da se piramida polako otkriva i bas me zanima sta cete sad imati da kazete :x :x
Haj´vi to malo bolje raskopajte. :D
Slika fakticki nit´sta bitno pokazuje, nit´sta dokazuje. :roll:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

kekec wrote:
p0go wrote:sta je bilo anti-piramidiashi nesto ste se usutili ,vidite da se piramida polako otkriva i bas me zanima sta cete sad imati da kazete :x :x

MA STA TREBA DA RASKOPAJU?PA VIDIS LI TI KAKO JE TAJ COSAK PIRAMIDE PRAVILNO OBLIKOVAN.IZRADJEN OD KOCKI.NEZNAM, JA BIH TEBE OCNOM POSLAO..
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
JEBO TI DEJVIDA KOPERFILDA KAKAV JE SEMIR.ON DA IM POKAZE GOVNO I KAZE OVO JE CEVAP,OVI BI SE UDAVILI JEDUCI.HAHAHAHAHAHHAHAHAA
wels

Post by wels »

kekec wrote:

Pokazuje,pokazuje da nije kupa,a toga sam se plashio. :-) :-)
A_I_

Post by A_I_ »

kekec wrote:
upravo tako - 2x2 i slicice 320x240 nisu neki pokazatelj...
ivice po duzini/visini treba otkopati i utvrditi jesu li u pitanju uklapani dijelovi tj. blokovi ili prirodna stijena.
zivi bili pa vidjeli :)
wels

Post by wels »

A_I_ wrote:
kekec wrote:
ivice po duzini/visini treba otkopati i utvrditi jesu li u pitanju uklapani dijelovi tj. blokovi ili prirodna stijena.
A pika li se ako su se uklapali dijelovi prirodnih stijena,tj blokova? :-) :)
latinalover

Post by latinalover »

A_I_ wrote:
kekec wrote:

http://www.piramidasunca.ba/news/140606/bpm_s1_12.jpg

ako ti je ovo prirodno onda je i Bosmal prirodna tvorevina :lol:
A_I_

Post by A_I_ »

latinalover wrote:
A_I_ wrote:
kekec wrote: Haj´vi to malo bolje raskopajte. :D
http://www.piramidasunca.ba/news/140606/bpm_s1_12.jpg

"vas" problem je sto svima koji se ne slazu s semmovim tezama pripisujete sve sto je bilo ko rekao protiv teze o piramidama - pa i to kako "tamo nema nista"... to pokazuje ogranicenost argumentacije pri "odbrani (sic) 'piramida'.

pa normalno da su tamo BILA NASELJA i to gradjena u vise navrata, jedna na drugim.
kekec

Post by kekec »

latinalover wrote: http://www.piramidasunca.ba/news/140606/bpm_s1_12.jpg

Davno smo konstatovali da su bosanski kraljevi
imali talijanske (rimske) plocice u kupatilima. :D
Znaci nije prirodno, nego je vjestacko,
ali NIJE piramida. :)
p0go

Post by p0go »

ejj pa stani malo naselja u obliku pravilne piramide pa sad mi je potpuno jasno kako se toga nisam prije sjetio BRAVO A_I_ !! [/quote]
A_I_

Post by A_I_ »

p0go wrote:ejj pa stani malo naselja u obliku pravilne piramide pa sad mi je potpuno jasno kako se toga nisam prije sjetio BRAVO A_I_ !!
[/quote]

dozvoli da te ispravim: naselja na i oko brda u obliku (oronule) piramide.
semm

Post by semm »

taxi_driver wrote:
kekec wrote:

MA STA TREBA DA RASKOPAJU?PA VIDIS LI TI KAKO JE TAJ COSAK PIRAMIDE PRAVILNO OBLIKOVAN.IZRADJEN OD KOCKI.NEZNAM, JA BIH TEBE OCNOM POSLAO..
HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA

KUŠ BA PA NA SVOGA ,PA KEKEC JE TVOJ .čOJEK VIDI KO SOKO A TI BI NJEGA KOD SEJFIĆA.

HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA
JEBO TI DEJVIDA KOPERFILDA KAKAV JE SEMIR.ON DA IM POKAZE GOVNO I KAZE OVO JE CEVAP,OVI BI SE UDAVILI JEDUCI.HAHAHAHAHAHHAHAHAA

ZAR SE JUTROSKE JA I TI NISMO DOGOVORILI DA ĆMO LIPO KOMUNICIRATI.I ŠTA BOLAN OVO PRIČAŠ.NEMOJ IVICE TI ,DOBIĆEŠ KARTON KO TAXI.
Evo sa moderatorom ću srediti da te ne banuje ,a ti meni odgovori ko zatrpa onu našu pijacu nolkom zemljom.
boric

#1550 Re: Bosanska piramida Sunca vol.3

Post by boric »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
Prenj wrote:
Gdje su te objavljene te analize?
Ono sto je objavljeno na siteu fondacije nimalo ne lici na ozbiljnu i argumentovanu analizu.
Cak i sam Smailbegovic, autor 'analiza' je u svom zadnjem istupu rekao sljedece ...
hmm...zamisli, svi pricaju TREBA ISTRAZITI, cak i sam SEmir, samo vi antipiramidashi tvrdite da je nema i nema sta tu da se trazi...cccc....ccccccc....
TREBA ISTRAZITI?
Ali sta, kako i ko?
Nijedno arheolosko nalaziste svijeta nije otkopavano metodom omladinskih radnih akcija, i po tome smo jedinstveni.
I kada se to 'nesto' otkopa, pa to 'nesto' ne bude piramida, vec 'obicne' rimske ili srednjevjekovne gradjevine, sta ce biti s tim?
Propadace kao i sva ostala otkopana bastina ili ce se vec naci neko carobno rjesenje kao sto (ni)je nadjeno za Bobovac, Travnik, Radimlju, ...?
pa nije nadjeno rijesenje upravo zbog takvih kao ti i tebi slicnima
Locked