Pogledaj tamo kod komsija onih sto ih ceo svet razume. Ovo je veseo bio prica o Piramidi a ne o Nijagari..Goran_35 wrote:I ja bih link za Teslin "becki doktorat"?Gospon Macola wrote:Link?Piramidos wrote:evo slusam nasli nake stecke u podnoziju ote piramide
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
Gera
-
Gera
Da da Mirci, nasa ce celjad insalah navijat za Sarajevo...mIRCerka wrote:grr...dabogda ti djeca navijala za SARAJEVO...grrrrrrrrGera wrote:Tako je Mirci Bujrum...www.zeljo-sampion.org i onako nista nema od te piramide...
-
Goran_35
"An honorary degree may be conferred by an institution that the recipient never attended"Gospon Macola wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla#EducationGoran_35 wrote:I ja bih link za Teslin "becki doktorat"?Gospon Macola wrote: Link?
http://en.wikipedia.org/wiki/Honorary_degree
Dakle od skole,Tesla je zavrsio:
1.Osnovnu
2.Nizu gimnaziju
3.Visu realnu Gimnaziju u Karlovcu
4.Te Upisao Visu Tehnicku Skolu u Grazu (nije je zavrsio-nije diplomirao)
a zatim slusao predavanja na Univerzitetu u Pragu (mislim da se zvao "Karlov Univerzitet")
Sve u svemu
Last edited by Goran_35 on 02/05/2006 16:20, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Gera wrote:Da da Mirci, nasa ce celjad insalah navijat za Sarajevo...mIRCerka wrote:grr...dabogda ti djeca navijala za SARAJEVO...grrrrrrrrGera wrote:Tako je Mirci Bujrum...www.zeljo-sampion.org i onako nista nema od te piramide...
al nikad COVJEKA od pitara..
odo otkopavat piramidu
-
Gospon Macola
Nije tacno da nije ima diplomu.Goran_35 wrote:"An honorary degree may be conferred by an institution that the recipient never attended"Gospon Macola wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla#EducationGoran_35 wrote: I ja bih link za Teslin "becki doktorat"?
1.Osnovnu
2.Nizu gimnaziju
a zatim slusao predavanja na Univerzitetu u Pragu (mislim da se zvao "Karlov Univerzitet")
Sve u svemupo nekima,cisti "amater"
Ali, hej, kakve to veze ima sa Osmanagicem?
On je, bio Tesla doktor ili ne, ipak samo jedan obicni sarlatan, a uz to je ionako otisao iz Bosne.
Ode vam Semiraga. Ostadose pusti snovi o piramidama i parama.
Hajde, idi i krampaj i lijeci frustracije.
-
novalic
nemam protudokaza.. ali me nadri semir nije ubijedio iskopavanjem onih stijena..El-bosniaco wrote:Evo jedan link o piramidi, zvuci interesantno:
bas glupo, josh nisam vidio protudokaza da nema piramida
vidi cuda.. najvece otkrice u Bosni za vijeke vjekova. a Semir.. koliko skontah.. na odmoru.. kopa li se sta, da li je sta novoga otkriveno za ovo dana.. da li semir nastavio sa otkopavanjima na mjestima gdje je nesto pronadjeno.. ocigledno bi bilo.. i logicno.. nastaviti sa iskpoavanjima tamo gdje ima nesto.. lijevo.. desno... gore.. dolje.. otkopati jedan dio... kojim bi.. mogli nazrijeti.. kolosalnu obecanu gradjevinu.. bi zacepilo vise i jednu gubicu..
niko od nas nije postavio teoriju.. o piramidi.. ustvari, nije ni semir.. on je prije otkopavanja.. odbacio teoriju.. i odlucio.. cinjenicu.. njegovo je da nas ubijedi..
gdje je sada on.. nadgleda li otkopavanje svog kolosalnog otkrica.. ili je kolosalno negdje zazegao..
-
mIRCerka
kako upratih, vise je natipiramidasha frustrirano nego piramidasa...Gospon Macola wrote:
Nije tacno da nije ima diplomu.
On je, bio Tesla doktor ili ne, ipak samo jedan obicni sarlatan, a uz to je ionako otisao iz Bosne.
CIKA JEKANEEE VRIJEME JE ZA BOBE
-
Goran_35
Ja bih se odrekao strujeGospon Macola wrote:Nije tacno da nije ima diplomu.Goran_35 wrote:"An honorary degree may be conferred by an institution that the recipient never attended"Gospon Macola wrote: http://en.wikipedia.org/wiki/Tesla#Education
1.Osnovnu
2.Nizu gimnaziju
Sve u svemupo nekima,cisti "amater"
A jesi li cit'o sta o Teslinim fantazijama?
Neki "zlocesti djecaci" i dan danas tragaju za nekim teslinim crtezima,u koje prvobitno nisu vjerovali?
Jos samo ovo
-
Goran_35
Mi kopamo
, i u vasim ocima obavljamo Sizifov pos'o
A nekada davno,
, naidje Edip i priupita Sizifa: "Sta to radis bolan Sizife?"
A ovaj mu veli
:"Idi hebi mater svoju!" I tako nastade Edipov kompleks
Toliko od mene za danas.Hvala na paznji citamo se opet malo kasnije
A nekada davno,
A ovaj mu veli
Toliko od mene za danas.Hvala na paznji citamo se opet malo kasnije
-
Gera
novalic wrote:nemam protudokaza.. ali me nadri semir nije ubijedio iskopavanjem onih stijena..El-bosniaco wrote:Evo jedan link o piramidi, zvuci interesantno:
bas glupo, josh nisam vidio protudokaza da nema piramida
vidi cuda.. najvece otkrice u Bosni za vijeke vjekova. a Semir.. koliko skontah.. na odmoru.. kopa li se sta, da li je sta novoga otkriveno za ovo dana.. da li semir nastavio sa otkopavanjima na mjestima gdje je nesto pronadjeno.. ocigledno bi bilo.. i logicno.. nastaviti sa iskpoavanjima tamo gdje ima nesto.. lijevo.. desno... gore.. dolje.. otkopati jedan dio... kojim bi.. mogli nazrijeti.. kolosalnu obecanu gradjevinu.. bi zacepilo vise i jednu gubicu..
niko od nas nije postavio teoriju.. o piramidi.. ustvari, nije ni semir.. on je prije otkopavanja.. odbacio teoriju.. i odlucio.. cinjenicu.. njegovo je da nas ubijedi..
gdje je sada on.. nadgleda li otkopavanje svog kolosalnog otkrica.. ili je kolosalno negdje zazegao..
Novo ne provaljuj se svega ti. Valjda si vec cula da je u Visokom lakse naci Piramidu nego dobru zensku...
-
Gospon Macola
Vrijeme je za "odmor", kao sto to "nas" vrli Semiraga radi.mIRCerka wrote: CIKA JEKANEEE VRIJEME JE ZA BOBE
![]()
![]()
Sto zamagli za Ameriku, ljudi moji. Pa tek je pocelo biti zabavno, a?
-
mIRCerka
Gospon Macola wrote:Vrijeme je za "odmor", kao sto to "nas" vrli Semiraga radi.mIRCerka wrote: CIKA JEKANEEE VRIJEME JE ZA BOBE
![]()
![]()
Sto zamagli za Ameriku, ljudi moji. Pa tek je pocelo biti zabavno, a?
-
Gospon Macola
Ovdje samo Gospon Macola.mIRCerka wrote:Gospon Macola wrote:Vrijeme je za "odmor", kao sto to "nas" vrli Semiraga radi.mIRCerka wrote: CIKA JEKANEEE VRIJEME JE ZA BOBE
![]()
![]()
Sto zamagli za Ameriku, ljudi moji. Pa tek je pocelo biti zabavno, a?JEKOOOOOOOOO IMA LI TE
-
mIRCerka
ocigledno se ne razumijemoGospon Macola wrote:Ovdje samo Gospon Macola.mIRCerka wrote:Gospon Macola wrote: Vrijeme je za "odmor", kao sto to "nas" vrli Semiraga radi.
Sto zamagli za Ameriku, ljudi moji. Pa tek je pocelo biti zabavno, a?JEKOOOOOOOOO IMA LI TE
al nema veze...eto, zestite se i dalje, vristite na sav glas da piramide nema...
nemojte samo cir fasovat...
bubi vas TutanmIRCi
-
Gospon Macola
Jel tebi dobro? Psihicki sve o.k.?mIRCerka wrote:ocigledno se ne razumijemoGospon Macola wrote:Ovdje samo Gospon Macola.mIRCerka wrote:JEKOOOOOOOOO IMA LI TE
al nema veze...eto, zestite se i dalje, vristite na sav glas da piramide nema...
:D:D
nemojte samo cir fasovat...
bubi vas TutanmIRCi![]()
Koja bolan zestina i cir?
Skloni to spiglo pred facom, ovdje pricas s nekim drugim.
A ja se samo smijem ... tebi.
-
mIRCerka
meni je novo sve super i potaman...Gospon Macola wrote: Jel tebi dobro? Psihicki sve o.k.?
Koja bolan zestina i cir?
Skloni to spiglo pred facom, ovdje pricas s nekim drugim.
A ja se samo smijem ... tebi.
citam mjesecima zestinu i prozivke na piramidalnim temama...pa mi smijesno...
a nemam obicaj pricati sama sa sobom...jos vas nisam u totalu kopirala
lijep pozdrav
TutanmIRCi
PS Ako niste u stanju prihvatiti zajebanciju, onda se zapitajte sta nije udure s vama
-
shefketh
Brdo i na njemu crkva

Malo blize

ops kaze neshto ima u dnu

cek da vidimo

neki tuneli

kako ovo otprilike izgleda ?

u slucaju da vas vishe zanima sta je ovo
pogledajte :
http://www.delange.org/Cholula2/Cholula2.htm
http://www.delange.org/Cholula/Cholula.htm
e sad za ove sto nikako ne mogu da prosire vidike, nas starije su ucili da se spoznaja o zemlji i nasoj istoriji otprilike ovako kretala:
Citat sa jednog sajta:
"Jedan poznati naucnik (najverovatnije je to bio Bertrand Rasel) jednom je drzao predavanje iz astronomije. Govorio je o tome kako Zemlja kruzi oko Sunca, a Sunce oko centra ogromnog skupa zvezda koji mi nazivamo Mlecni put. Kada je on zavrsio svoje izlaganje, u dnu sale ustala je jedna starija zena i rekla “Sve to sto ste nam ispricali obicna je besmislica" i UBLEHA(ovo sam ja ubacio posto je ova rijec izgleda vrlo popularna)". Svet je, zapravo, ravna ploca koja se nalazi na ledjima dzinovske kornjace.” Na naucnikovim usnama pojavio se nadmocan smesak pre nego sto je uzvratio: “A na cemu stoji kornjaca?”. Stara gospodja je na to odgovorila: “Veoma ste pametni mladicu, veoma pametni. Ali kornjace se pruzaju sve do kraja!”
dalje
"Starogrcki filozof Aristotel prvi je, jos 340. godine pre nove ere, izneo ubedljive razloge da Zemlja nije ravna ploca. Prvi razlog bio je taj sto je uvideo da pomracenje Meseca izaziva Zemlja koja se nadje izmedju Meseca i Sunca. On je primetio da je senka na Mesecu uvek bila kruzna, sto se nikada ne bi dogodilo u slucaju da je Zemlja ravna ploca. Drugo, stari Grci su sa svojih putovanja znali da se zvezda Severnjaca pojavljuje nize na nebu posmatrana sa juga nego kad se gleda iz severnih podrucja. Stari Grci su znali i za treci razlog zasto bi Zemlja morala biti okrugla: zasto bi se, inace, najpre pojavila jedra broda na pucini, a tek kasnije trup?
Aristotel je verovao da je Zemlja staticna i da je ona centar Vasione. Smatrao je da su ostala nebeska tela rasporedjene tako da kruze oko Zemlje. Kasnije, mnogo godina posle Aristotela, tacnije u II veku pre nove ere, ovu sliku svemira razradio je Ptolomej i postavio prvi kosmoloski model. Ovo nije bio kosmoloski model u pravom smislu te reci, on nije govorio o tome kako je svemir nastao, kako se razvijao i sta ce se sa njim dogoditi, nego je samo govorio u kom stanju svemir postoji."
"Jos jednostavniji model svemira izlozio je poljski svestenik Nikola Kopernik 1514. godine. Zbog stavova tadasnje crkve Kopernik se sa pravom plasio da ga crkva ne proglasi jeretikom pa je svoj model u pocetku objavljivao anonimno. Prema njegovom modelu u sredistu vasione nalazilo se Sunce, a Zemlja i planete su se oko njega kretale kruznim putanjama. Bilo je potrebno da prodje skoro ceo jedan vek da bi ova ideja bila ozbiljno shvacena. Tada su dva astronoma Johan Kepler i Galileo Galilej pocela javno da podrzavaju Kopernikov model (uprkos cinjenici da se predvidjene orbite nisu u potpunosti podudarale sa rezultatima posmatranja). Konacan poraz modeli Aristotela i Ptolomeja doziveli su 1609. godine. To je jedna od najvaznijih godina u istoriji astronomije, godina kada je Galilej pronasao teleskop i njime poceo da posmatra nocno nebo. On je svoja posmatranja koncentrisao na najvecu planetu Suncevog sistema - Jupiter i dosao je do jednog vrlo vaznog otkrica - ustanovio je da oko Jupitera kruzi nekoliko malih satelita (Io, Evropa, Ganimed i Kalisto – kasnije nazvani Galilejevi sateliti). Ovo je znacilo da ne mora bas sve da kruzi oko Zemlje, kao sto su smatrali Aristotel i Ptolomej. U isto vreme Kepler je doradio Kopernikovu teoriju, izlozivsi zamisao da se planete ne krecu po kruznim vec po elipticnim putanjama. Ovim otkricem predvidjanja su se u potpunosti poklopila sa nalazima posmatranja."
Dalje da vishe ne citiram: shta sam ovih pokazo.. da je istorija pokazala i dokazala da ljudi grijese i da nauka nije savrshena... i sva sreca pa je uvijek bilo openminded (iliti ljudi sirih pogleda) ljudi koji su uvijek tezili necem nepoznatom... a ne samo ljudi koji su prihvatali ono sto im je receno zdravo za gotovo... da je tako bilo niko od nas ne bi kuco za tastaturom vec bi se igrali stapicima po pijesku....
I drago mi je da nema vishe onih koji su bili apsolutno u pravu i da svi prezaju da im se suprotstave...
prevara i pranje novca ?
jel kome on trazio pare i reko nemojte pravit fabrike vec dajte meni pare... kolko ja znam nije... cojk de ulozio svoj kesh, a biznismeni poletili... ako je njih prevario nek je vala...
za mene je veca prevara kad vlada FBiH za zimsku sezonu posipanja puteva uveze so iz egipta umjesto da se koristi domaca so... neko je tu bio dobar....
i na kraju uvijek de dobro da postoje dvije strane neke diskusije... da svi isto mislimo bilo bi nam dosadno, samo se suzdrzite suvislih komentara, jer to ne pokazuje nishta drugo do licni odgoj...sva sreca pa postoje pseudonimi
jelde
pozdrav...
sajt na kome sam citiro ovaj gore text je:
http://www.astronomija.co.yu/teorije/mm ... aslika.htm
mozda neko neshto nije znao...
nije sve na wikipediji
josh jedan animljiv link
http://www.blog.hr/print/?id=1620897826

Malo blize

ops kaze neshto ima u dnu

cek da vidimo

neki tuneli

kako ovo otprilike izgleda ?

u slucaju da vas vishe zanima sta je ovo
pogledajte :
http://www.delange.org/Cholula2/Cholula2.htm
http://www.delange.org/Cholula/Cholula.htm
e sad za ove sto nikako ne mogu da prosire vidike, nas starije su ucili da se spoznaja o zemlji i nasoj istoriji otprilike ovako kretala:
Citat sa jednog sajta:
"Jedan poznati naucnik (najverovatnije je to bio Bertrand Rasel) jednom je drzao predavanje iz astronomije. Govorio je o tome kako Zemlja kruzi oko Sunca, a Sunce oko centra ogromnog skupa zvezda koji mi nazivamo Mlecni put. Kada je on zavrsio svoje izlaganje, u dnu sale ustala je jedna starija zena i rekla “Sve to sto ste nam ispricali obicna je besmislica" i UBLEHA(ovo sam ja ubacio posto je ova rijec izgleda vrlo popularna)". Svet je, zapravo, ravna ploca koja se nalazi na ledjima dzinovske kornjace.” Na naucnikovim usnama pojavio se nadmocan smesak pre nego sto je uzvratio: “A na cemu stoji kornjaca?”. Stara gospodja je na to odgovorila: “Veoma ste pametni mladicu, veoma pametni. Ali kornjace se pruzaju sve do kraja!”
dalje
"Starogrcki filozof Aristotel prvi je, jos 340. godine pre nove ere, izneo ubedljive razloge da Zemlja nije ravna ploca. Prvi razlog bio je taj sto je uvideo da pomracenje Meseca izaziva Zemlja koja se nadje izmedju Meseca i Sunca. On je primetio da je senka na Mesecu uvek bila kruzna, sto se nikada ne bi dogodilo u slucaju da je Zemlja ravna ploca. Drugo, stari Grci su sa svojih putovanja znali da se zvezda Severnjaca pojavljuje nize na nebu posmatrana sa juga nego kad se gleda iz severnih podrucja. Stari Grci su znali i za treci razlog zasto bi Zemlja morala biti okrugla: zasto bi se, inace, najpre pojavila jedra broda na pucini, a tek kasnije trup?
Aristotel je verovao da je Zemlja staticna i da je ona centar Vasione. Smatrao je da su ostala nebeska tela rasporedjene tako da kruze oko Zemlje. Kasnije, mnogo godina posle Aristotela, tacnije u II veku pre nove ere, ovu sliku svemira razradio je Ptolomej i postavio prvi kosmoloski model. Ovo nije bio kosmoloski model u pravom smislu te reci, on nije govorio o tome kako je svemir nastao, kako se razvijao i sta ce se sa njim dogoditi, nego je samo govorio u kom stanju svemir postoji."
"Jos jednostavniji model svemira izlozio je poljski svestenik Nikola Kopernik 1514. godine. Zbog stavova tadasnje crkve Kopernik se sa pravom plasio da ga crkva ne proglasi jeretikom pa je svoj model u pocetku objavljivao anonimno. Prema njegovom modelu u sredistu vasione nalazilo se Sunce, a Zemlja i planete su se oko njega kretale kruznim putanjama. Bilo je potrebno da prodje skoro ceo jedan vek da bi ova ideja bila ozbiljno shvacena. Tada su dva astronoma Johan Kepler i Galileo Galilej pocela javno da podrzavaju Kopernikov model (uprkos cinjenici da se predvidjene orbite nisu u potpunosti podudarale sa rezultatima posmatranja). Konacan poraz modeli Aristotela i Ptolomeja doziveli su 1609. godine. To je jedna od najvaznijih godina u istoriji astronomije, godina kada je Galilej pronasao teleskop i njime poceo da posmatra nocno nebo. On je svoja posmatranja koncentrisao na najvecu planetu Suncevog sistema - Jupiter i dosao je do jednog vrlo vaznog otkrica - ustanovio je da oko Jupitera kruzi nekoliko malih satelita (Io, Evropa, Ganimed i Kalisto – kasnije nazvani Galilejevi sateliti). Ovo je znacilo da ne mora bas sve da kruzi oko Zemlje, kao sto su smatrali Aristotel i Ptolomej. U isto vreme Kepler je doradio Kopernikovu teoriju, izlozivsi zamisao da se planete ne krecu po kruznim vec po elipticnim putanjama. Ovim otkricem predvidjanja su se u potpunosti poklopila sa nalazima posmatranja."
Dalje da vishe ne citiram: shta sam ovih pokazo.. da je istorija pokazala i dokazala da ljudi grijese i da nauka nije savrshena... i sva sreca pa je uvijek bilo openminded (iliti ljudi sirih pogleda) ljudi koji su uvijek tezili necem nepoznatom... a ne samo ljudi koji su prihvatali ono sto im je receno zdravo za gotovo... da je tako bilo niko od nas ne bi kuco za tastaturom vec bi se igrali stapicima po pijesku....
I drago mi je da nema vishe onih koji su bili apsolutno u pravu i da svi prezaju da im se suprotstave...
prevara i pranje novca ?
jel kome on trazio pare i reko nemojte pravit fabrike vec dajte meni pare... kolko ja znam nije... cojk de ulozio svoj kesh, a biznismeni poletili... ako je njih prevario nek je vala...
za mene je veca prevara kad vlada FBiH za zimsku sezonu posipanja puteva uveze so iz egipta umjesto da se koristi domaca so... neko je tu bio dobar....
i na kraju uvijek de dobro da postoje dvije strane neke diskusije... da svi isto mislimo bilo bi nam dosadno, samo se suzdrzite suvislih komentara, jer to ne pokazuje nishta drugo do licni odgoj...sva sreca pa postoje pseudonimi
pozdrav...
nije sve na wikipediji
josh jedan animljiv link
-
Gospon Macola
Pa zar ti mislis da se ja gore nisam zaHebavao sa tobom?mIRCerka wrote: PS Ako niste u stanju prihvatiti zajebanciju, onda se zapitajte sta nije udure s vama
Vidis li samo, kako smo slicni?
Ne pljujemo, ne vrijedjamo, samo se zaHebavamo.
Pozdrav + rukoljub tebi.
-
mIRCerka
Gospon Macola wrote:Pa zar ti mislis da se ja gore nisam zaHebavao sa tobom?mIRCerka wrote: PS Ako niste u stanju prihvatiti zajebanciju, onda se zapitajte sta nije udure s vama
Vidis li samo, kako smo slicni?
Ne pljujemo, ne vrijedjamo, samo se zaHebavamo.
Pozdrav + rukoljub tebi.
ode TutanmIRCi ... enjoy...
-
Gospon Macola
I kakve to veze ima s Osmangicem i njegovim nebulozama?shefketh wrote:Brdo i na njemu crkva
nije sve na wikipediji
josh jedan animljiv link
Je li on iskopao tu piramidu?
Je li ikada uopce ista iskopao?
Pa nije ni sada nista iskopavao, nego je raja zadzabe krampala.
A on sad otisao na "odmor".
Jeste, jeste, tezak je to posao, nadgledanje, fotografiranje, snimanje.