Imam ovu masku

Već mi je kosa bolja nego što je bila poslije onog Lush šampona.
Moderator: anex

realno preskupi su shu uemura proizvodi ali vjerujem ti da su ti najbolji, ja ih dugo mjerkam. na wishlisti mi je ulje essence absolue i shushu sleek linijaMis mekinjas wrote:Ja imam kovrčavu kosu i probala sam:
Labioesthetique: ali sve i šampon i fol "svemoguću" kremu, i pjenu, i curl activator, od Protect&Style sam odustala
Kerastase, ulje Elixir ultime, Fibre architecte, navodno čudotvorni šampon, Sensual Curl regimen....
Ovo su mi najkvalitetnije bačene pare.
Dalje.
Macadamia, pa ok, ali daleko da je išta sa kosom spektakularno napravila.
Specifični proizvodi koje sam koristila su:
Healing oil treatment, kupiš jeftinije čičkovo ulje od Afrodite, a jednako kosa izgleda.
Deep repair masque, iskreno ne znam ko je izmislio za kovrčave kose da se prodaju maske, ovo sam dobila u nekom paketu, kupi 5 dobij 2. Te maske za kosu su takva glupost da je to sjesti i plakati. Još nisam srela iskrenu osobu, da je rekla da poslije maske kosa na dodir i izgled izgledaju dobro. To čistu kosu uprlja, jednako kao lak za kosu.
Krema Activating curl i Control Curl, jednako ljepljivo, ovo kad žene dođu u salon i kažu da hoće mokre lokne možda pomogne.
Ultra rich moisture, e ovo je malo bolji šampon.
MIZANI HRM Humidity Resistance Mist, ovo kad stavite na kosu, kiša ne mrda niti ukovrčava ništa. Ovo je ludilo proizvod.
Isto tako Sea mist s lavandom, sprej za kosu John Masters Organics, je dobar.
Ulja sam probala: marocanoil, macadamia, arganova, od više proizvođača
NAJBOLJI ŠAMPON MENI JE: Shu Uemura Silk Bloom Restorative Shampoo and Conditioner
Najbolje ulje: čičkovo Afrodita, bez premca, samo ovo uvijek imam i ako možete nabaviti kokosovo hladno prešano, gusto doslovno, kao svinjska mast
dobra stvar, sa efektom kao da ste sad iz mora: Fudge Salt Spray
Probala sam i dječje šampone, to je smrt. Suho na suhu kosu, vidjeh neko je napisao, kao da treba kosa škripati, da je to dobro. To je užasno. Sušiš vlasište više nego treba.
Ja sam sama dodavala, kad dođe jesen pa počne opadati kosa, u Šampon od češnjaka, ricinusovog ulja. I super je bilo.
Zapravo sve više koristim samo to. Imam savršeno zdravu kosu, i šišam se, redovno i dovoljno. Kako sam se ošišala skroz, preporođena sam.
Posalji je ti svom frizeru, vama je moj preskup i moja kosa vam nije nista posebno a nijedna od vas svoju kosu nije pokazalaNiemand wrote:Sacekaj da navrati semmy i posalje te u En studio.
Lajk aj sed, semmy i en studio..semmy wrote:Posalji je ti svom frizeru, vama je moj preskup i moja kosa vam nije nista posebno a nijedna od vas svoju kosu nije pokazalaNiemand wrote:Sacekaj da navrati semmy i posalje te u En studio.

Ja sam napisala da Ensar ne zna sisati i stojim iza napisanog. Ne zna sisati kovrcavu kosu. To sam isto napisala doduse dva posta nize pa mozda nisi procitala.Ime Korisničko wrote:Svakoj nesto odgovara, a nesto ne..
Meni je smijesno sto je neka napisala "ne idi se sisati kod ensara" kao ne zna sisati [emoji3] mene sisa i super sam zadovoljna.. imala sam i 3-4 fazona paza i kraceg i duzeg i sad nesto duzu kosu, i nisam nikad izasla nezadoviljna. Sretne su i mnoge druge zene koje on sisa jer se vracaju
Treba otici kod svakog dok ne pronadjes pravog za sebe
I slika kose, sammy cini mi se, je super!
Sent from my Samsung S5
Ne znam da li ne zna sisati, ali znam da je mene osisao kao sto me sisala i svaka anonimna frizerka iz salona pod neboderom u gradu, ali zato 5 x skuplje naplatio i na termin cekala 2 pune sedmice. Kad to sve uzmem u obzir, bila bi budala da nastavim.Mis mekinjas wrote:Ja sam napisala da Ensar ne zna sisati i stojim iza napisanog. Ne zna sisati kovrcavu kosu. To sam isto napisala doduse dva posta nize pa mozda nisi procitala.Ime Korisničko wrote:Svakoj nesto odgovara, a nesto ne..
Meni je smijesno sto je neka napisala "ne idi se sisati kod ensara" kao ne zna sisati [emoji3] mene sisa i super sam zadovoljna.. imala sam i 3-4 fazona paza i kraceg i duzeg i sad nesto duzu kosu, i nisam nikad izasla nezadoviljna. Sretne su i mnoge druge zene koje on sisa jer se vracaju
Treba otici kod svakog dok ne pronadjes pravog za sebe
I slika kose, sammy cini mi se, je super!
Sent from my Samsung S5
Ne moze ili olaplexom ili hidrogenom,to su potpuno dva razlicita proizvoda,jedan je za njege tj stiti kosu prilikom farbanja ili blajhanja a drugi je razvijac boje...Zoya wrote:Esma, da bi dobila tu nijansu gore moraju ti kosu tretirati ili olaplexom ili hidrogenom da ti je osvjetle jer po tvom avataru vidim da imas prilicno tamnu kosu. Pa onda pramenovi,pa dvije razlicite farbe. Uglavnom je proces od par sati /pola dana. Ono sto je negativno kasnije je sto ce ti kosa jako brzo pucati i postat ce ti poprilicno slamasta. Imala sam bas takvu boju kose prije par godina. Tako je lijepa boja ali dzaba kada mi je trebalo tri godine da se kosa oporavi.
Kao što gore spomenuh sada frizeri koriste olaplex i kao kosa se ne ošteti nimalo. Ne znam koliko to zadovoljstvo košta ali vrijedi probati.
Ja ti mogu preporuciti koloristu za kojeg garantujem da je dobar, ako hoces i u ppesmasaric wrote:Ok ljudi... Meni nije problem skupo platiti kvalitetu, ipak kosu puštam da raste već godinu dana, ne nosim nešto puno šminke pa mi je ona glavni ukras. A i nisam se farbala pravooo dugo.
Zanima me ko bi mogao na mojoj tamnosmeđoj kosi napraviti nešto ovako:
Dužina mi je do ramena. Mislim da bi mi u ogledalcu ispalo oko 100km ali nisam vidjela na njihovim fotkama nikakve drastične transformacije kao što ja želim. Mislim nije nešto haos drastična ali oni obično sada rade balayage a od njega sam odustala.... Jer imam sjede. [emoji29]
Pa eto...uzet ću studio En u obzir. Ima li još kakvih prijedloga.
Ja mislim da je Alen, trenutno, najbolji muški frizer u gradu i neko ko prati trendove, dosta komunicira sa mušterijom. Uglavnom sve preporukeambition wrote:Zna li neko dobrog muskog frizera u Sarajevu? Hocu da uradim undercut sa low skin fadeom, znaci treba mi frizer kad mu to kazem da nece zinut u mene. I da ce mi to uraditi kvalitetno.. Doduse imam i slike, samo mi frizer treba koji je radio takve frizure.
I jos, ima li neka preporuka za dobar vosak za kosu ili kremu? Da mi ne izgleda kosa masna nakon nanosenja. I da ucvrsti kosu, koliko toliko. Da ne ostavlja perut ili nesto slicno. Probao sam jednom neku bijelu kremu za kosu, sva mi kosa bila u peruti. Dosad koristio taftov creative look vosak, providni.. Nije los, jedino sto ne ucvrsne kosu nimalo i mozda da malo kosa izgleda masno.