SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
bez_ideje

#1526 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ljudi......u subotu idem na svadbu......dajte koji svadbeni make up,uz sivo(srebreno) bijelu kariranu haljinicu
Plizzzzzzzz
kolega

#1527 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

BJB wrote:Je l' iko probao Pupa karmine?
nemoj se ljutiti ali ovo "Pupa" mene odmah asocira na "pupa-hava" što znači da nije kakvog hajra od toga ... ali ja ti za karmine nisam stručnjak pa ti vidi sa nekim ko bolje to zna :roll: :D
Ma.Le.Na

#1528 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

bez_ideje wrote:Ljudi......u subotu idem na svadbu......dajte koji svadbeni make up,uz sivo(srebreno) bijelu kariranu haljinicu
Plizzzzzzzz
nadji se sa Michun nek te nasminka...al pozovi i nas da gledamo :D :dance: :D :D :D
VenomousV

#1529 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Ma.Le.Na wrote:
bez_ideje wrote:Ljudi......u subotu idem na svadbu......dajte koji svadbeni make up,uz sivo(srebreno) bijelu kariranu haljinicu
Plizzzzzzzz
nadji se sa Michun nek te nasminka...al pozovi i nas da gledamo :D :dance: :D :D :D

+1 :D
semmy

#1530 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by semmy »

drage moje da li je iko od vas cuo, kupio, probao http://www.palladiobeauty.com/product_lines.htm
BJB

#1531 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

angy wrote:
BJB wrote:
angy wrote:Ajd pa javi kakve su njihove cetkice jer i ja trebam uzeti al ne znam koju da uzmem, meni treba cetka za rumenilo
Uzmi cetku od Essence-a, valja...
Je l' iko probao Pupa karmine?
Ja vec bila u CM-u i kupila artdeco cetku :( i probala je maloprije nije vala nesto posebno a ostavlja crne dlacice :shock:
U CM-u kazem prodavacici, danas kad sam drugi put otisla (po umjetne trepavice artdeco :) prvi put ih nisam kupila, pa se onda vratila po njih :)) da mi je jako suha maskara od artdeco-a koju sam kupila, kaze ona pa vjerovatno je stara jer artdeco smo snizili jer smo imali puno njihovih proizvoda na lageru pa zato a sad dolazi nova kolekcija njihova :shock:

Kasnije sam nesto gledala essence maskare, one po 5 KM, kaze prodavacica da ih ona koristi i da su super, a imaju pravooooo dobra cetkice te maskare, a ja nesto ozbjegavala essence jer su jeftini, kad sam glupaca, evo kupih artdeco pa dobih suhu maskaru : Jel neko koristio essence maskare?
Imam jednu ArtDeco maskaru, Perfect Volume Waterproof, skroz bezze..Mozda je stara, ne znam, samo znam da ne dobiju ni na volumenu, mozda malo na duzini, jedino sto je stvarno waterproof i tesko se skida..
Bezze skroz.
Htjela sam kupiti foundation brush prije nekog vremena, artdeco, i odustala zbog cijene..E sad ako bude na snizenju, kupicu vjerovatno. :D
BJB

#1532 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

kolega wrote:
nemoj se ljutiti ali ovo "Pupa" mene odmah asocira na "pupa-hava" što znači da nije kakvog hajra od toga ... ali ja ti za karmine nisam stručnjak pa ti vidi sa nekim ko bolje to zna :roll: :D

To sto tebe pominjanje Pupa ruzeva asocira na neispunjene snove o tebi i Pupa havi, na skrovitom mjestu,ostatak price se pjevusi :D :mrgreen:, se nas ne tice.

Ako neces reci koji puder koristis, vozi s teme :!:

Nego djevojke, koji je rok trajanja sjenama? Evo konkretno, ARtdeco sjene, imam ih bruku, ni na jednoj od njih nema roka. Meni su sve fine. Jedina mana im je sto se trose. :mrgreen: :lol:
Michun

#1533 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Plizzzzzzzz
opisi nam se ili jos bolje naljepi sliku osobe koja ima oblik lica i ociju kao ti.
Ma.Le.Na

#1534 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

BJB wrote:
Nego djevojke, koji je rok trajanja sjenama? Evo konkretno, ARtdeco sjene, imam ih bruku, ni na jednoj od njih nema roka. Meni su sve fine. Jedina mana im je sto se trose. :mrgreen: :lol:
ja trosim...dok ne potrosim :oops:
angy

Post by angy »

BJB onda je vjerovatno ista stvar kao kod mene, stara maskara :( A sto se tice cetki ja sam danas zadnju uzela u CM-u u Titovoj, rekli su da ce im doci artdeco kozmetika u srijedu, bar bi trebalo a mozes pogledati u drugim CM-ovima mozda tamo ima, mozda je ostalo jer je najvise prometa u CM.-u u Titovoj pa tamo najbrze i nestane...meni su danas savjetovali da odem do CM-a u kino Radnik al mi bilo mrsko :)
bez_ideje

#1536 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Michun wrote:
Plizzzzzzzz
opisi nam se ili jos bolje naljepi sliku osobe koja ima oblik lica i ociju kao ti.
Evo oci s teme
Image

A oblik lica...ko doticna,zeru okruglastiji Image

E posto nisam tamna ko Sehi....ovaj bronze fazon mi bas ne ide....A nemam ni veliki izbor boja jer je citava kombinacija crno-bijela :|
angy

#1537 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by angy »

BJB wrote:
kolega wrote:

To sto tebe pominjanje Pupa ruzeva asocira na neispunjene snove o tebi i Pupa havi, na skrovitom mjestu,ostatak price se pjevusi :D :mrgreen:, se nas ne tice.

Ako neces reci koji puder koristis, vozi s teme :!:

I ja sam o tom roku trajanja sjena kontala bas jer ih stvarno puno imam i sad sam ih jos bruku kupila odkad su snizene, sve ono: ma haj moze mi i ova zatrebat' :) jos odkako mi ona prodavacica u CM-u rece da su snizili artdeco jer ih imaju puno na lageru, ja sve kontam ovo svemu sto sam kupila rok trajanja pri kraju :) al haj nema veze brzo se vala i trose ove sjene tako da ... :)

A baza za sjene nije snizena :( izgleda jedino njoj ostala stara cijena pihh :(
Ma.Le.Na

#1538 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

@idejnoj

klasicni smokey eye efekat...s tim da ispod obrva potenciras srebreni sivu...sa sjajem..da bi dobila "svecaniji" izgled..
ja bih tako

ili

neka neutralna smedja smokey eye varijanta..nista pretjerano...a onda crveni karmin (svidja mi se kombinacija crvenog karmina sa crno-bijelim odjevnim kombinacijama) :)
Ma.Le.Na

#1539 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Image
Ma.Le.Na

#1540 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

nabasah na ovo trazeci idejnoj sliku :D

pa da je ovdje pribiljezim..trebace nam :D

Image
bez_ideje

#1541 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ja kontala ovo ispod obrva rezervisano za bijelu :mrgreen:
Tako sam nesto i mislila...da je dovoljno svecano.....ali da nije prenaglaseno jer tamnije crveni karmin ide...
Hvala na savjetu
Jos veci belaj je sto cu se sminkat u prevoznom sredstvu najvjerovatnije :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Sutra cu sve da oprobam..ima oci da mi otpadnu

Kako izvedu to na toj tvojoj slici ,da je olovkom savrseno ostro iscrtan unutrasnji rub oka.....to mi se uvijek razmelja tu?
Ma.Le.Na

#1542 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

bez_ideje wrote:Ja kontala ovo ispod obrva rezervisano za bijelu :mrgreen:
Tako sam nesto i mislila...da je dovoljno svecano.....ali da nije prenaglaseno jer tamnije crveni karmin ide...
Hvala na savjetu
Jos veci belaj je sto cu se sminkat u prevoznom sredstvu najvjerovatnije :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Sutra cu sve da oprobam..ima oci da mi otpadnu

Kako izvedu to na toj tvojoj slici ,da je olovkom savrseno ostro iscrtan unutrasnji rub oka.....to mi se uvijek razmelja tu?
obavezno nanesi podlogu za sjenu...trajace ti cijeli dan sminka :wink: a neces morati popravljati i gledati jel se nesto skupilo na kapcima
because_of_you

#1543 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Kad je već kod razmazivanja, koji kreon preporučujete- a da se neće razmazati? Tj. postoji li takav ikako :-) :-)
Ma.Le.Na

#1544 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

unutrasnji rub?
mislis od pocetka oka ?

za nerazmeljavanje ti je najbolji klasicni tus - ne olovka

on je postojan i njimje dobijes bas precizne linije..vrlo definisane..
samo nemoj tus stavljati u voznji :D
because_of_you

#1545 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by because_of_you »

Inače sam uvijek koristila samo kreon i za "u oko", i iznad oka (onako, arabic style, smokey eyes :) ). I ondaK sam uvela tuš u olovci, dobar je, nije loš. Ali, nekako više volEm kreon... Pa ako ima neko neki baš baš dobar za preporuku :)
Last edited by because_of_you on 21/01/2011 00:01, edited 1 time in total.
bez_ideje

#1546 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Za to je tu ART deco :lol: :lol: :lol: :lol: Smije li se on stavljati blizu oka,valjda smije...Ja cu mecat,pa sta bude
Uh......muke moje :skoljka: :skoljka:

Mali savjet.....ako imate alergiju na nikl,a naprosto morate utrpat tacno te nausnice.....bezbojnim lakom zamaltat kukicu
Ma.Le.Na

#1547 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

because_of_you wrote:Kad je već kod razmazivanja, koji kreon preporučujete- a da se neće razmazati? Tj. postoji li takav ikako :-) :-)
kreon - olovka skoro svaka se razmazuje..
manje se razmazuju olovke sa felt tipom
Image

vec sam pominjala ...da je meni licno najbolja bila ova lorealova
Image

samo je nema ovdje

kao zamjenu kupila sam ovakvu max factorovu..nije losa
Ma.Le.Na

#1548 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

bez_ideje wrote:Za to je tu ART deco :lol: :lol: :lol: :lol: Smije li se on stavljati blizu oka,valjda smije...Ja cu mecat,pa sta bude
Uh......muke moje :skoljka: :skoljka:

Mali savjet.....ako imate alergiju na nikl,a naprosto morate utrpat tacno te nausnice.....bezbojnim lakom zamaltat kukicu
ja art deco razmazem skroz po oku :D
do sad su oba na broju :lol:

uslikaj nam kad se nasminkas da vidimo kako izgleda oko :D
MIchun ce imati i puno boljih savjeta a i mozda mognemo predloziti sta da popravis i doradis ;)
Michun

#1549 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:Image
Lijep oblik ociju, taman za ovo sto je naljepila malena.
Super, nemam sta dodati...salim se imam.
Imas li sav pribor? Obrve potamni jer su ti smedje. Olovkom ili sjenom, zavisi sta imas.
Tecni eyeliner iliti tus pod obavezno za ovu liniju ovakvu. Mozes srebrno ispod obrva ali da je skroz svijetlo. Cetkica blending i udari. Ako imas neki srebrni tus da preko crnog nameljas bilo bi krasno. Ima u mars radnji od laznog mac-a za 2-3 KM, pa ako ti je usput.
Samo ja ne bi tamniji karmin uz ovo.
Zlatno pravilo...ukoliko pravis smokey eyes uz to ide neutralni karmin, nude lips, ili rozikasti.
Ako se odlucis za crveni ili bordo karmin onda ide bez/bjelkatsa sjena, fino izvuceni tus, i maskara.
Image
Michun

#1550 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:pozdrav svima, posebno michunki :-D
mpze li savjet za neki fin novi nacin sminkanja... imam sve ili dosta toga.. generalno osjetljivu kozu lica i oci, tako da ne "maleterim".. svakodnevno koristim sjenu, maskaru, podlogu/make up, rumenilo, sjaj/karmin...
sta bi se moglo dodati/oduzeti... narocito me interesuje prijedlog sminkanja ociju- boje i tako to...da dodam nosim dioptrijske cvike...
oci bademasto smedje, kosa obrve smedje, ten svijetao, oblik lica ovalni--- nesto kao na avataru ali ne tako okrugao.. eto pa pls help me with new inspiration :-D
Posto nosis cvike malo jaca sminka nije na odmet. Imas sve, super :) zena na sve spremna.
E sad...smedje oci i cvike, nabolje je smedje sjene u mat bojama. Recimo ove boje.
Image
Malo najsvijetlije ispod obrva, ako bi bila sedefasta bilo bi bolje za ovaj dio.
Najtamniju namazi na cijeli kapak i ispod oka, treba ti tanja cetkica. Onda treca po jacini, stavi na pregib i razmazi i napravi smokey eyes ali u smedjem tonu. Mozes kupiti neku smedju olovku tamniju pa izvuci liniju ili ako si vicna tecnom tusu onda smedji tus, ima finih tonova.
Ti svakako mozes za promjenu uzeti jarke ljubicaste sjene. Ja pravo volim na smedjim ocima ljubicatse sjene.
Image
Post Reply