Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post Reply
kakotakonikako

#1526 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by kakotakonikako »

sime_cipol wrote: 24/05/2024 08:45
tramvajtrojka wrote: 24/05/2024 08:42
sime_cipol wrote: 24/05/2024 08:27
Malo smo zakasnili. 1995 je neko od MladoMuslimana koji su skupljali donacije po svijetu trebao kupiti 1h sastanka kod Clintona i reci mu da mu mi plaćamo kampanju za 1996 i da ce na kafu dobiti jos dvije HE na Drini da se to zavrsi. Ali avaj.
Da imamo osjecaja za drzavu fino otici u sve najjace printane medije platiti u svakom tom mediju naslovnicu za 11 juli nista vise od crno bijele slike nisana i natpisa remembering Srebrenica

od le monde do NYC timesa
Apsolutno. Odlična ideja za Suljagica, a država i sponzori neka poguraju.
Dinamo kupi naslovnicu za Modrića u najjačim Španskim novinama.
Kakvo naivno razmisljanje.

:bih:
skupljac_zeljeza

#1527 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

kakotakonikako wrote: 24/05/2024 09:41
sime_cipol wrote: 24/05/2024 08:45
tramvajtrojka wrote: 24/05/2024 08:42

Da imamo osjecaja za drzavu fino otici u sve najjace printane medije platiti u svakom tom mediju naslovnicu za 11 juli nista vise od crno bijele slike nisana i natpisa remembering Srebrenica

od le monde do NYC timesa
Apsolutno. Odlična ideja za Suljagica, a država i sponzori neka poguraju.
Dinamo kupi naslovnicu za Modrića u najjačim Španskim novinama.
Kakvo naivno razmisljanje.

:bih:
Suljagić je već počeo.

https://x.com/suljagicemir1/status/1793676163505910064
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1528 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Chmoljo »

tramvajtrojka wrote: 24/05/2024 08:13
Chmoljo wrote: 23/05/2024 22:53 Hocemo li biti realni i sistem(e) koji imaju razvijenu tradiciju sistemskog negiranja genocida, zlocina i progona prestati uzimati relevantnim?

Ti ljudi jos uvijek vjeruju da su ih drugi natjerali da rade zlocine (mrski zapad).

Ono sto zelim naglasiti je moje izuzetno prijatno iznenadjenje Iranom. Ovdje su isli protiv sebe i svoje politike i hvala im na tome.

Izuzetno je bitno da su suzdrzane zemlje koje su bitne u svom regionu tipa vijetnam i brazil izlozile da je bio genocid. Samim tim kao da su i glasale za, jer sustina rezolucije je upravo to - njegovanje sjecanja i ove zemlje ce to raditi bez da moraju glasati.

Opet cu reci jednu stvar - koliko smo nesretni sto dijelimo zemlju i granicu sa ovim kretenoidima, toliko smo sretni jer su upravo kretenoidi. Slavice nesto sto su izgubili. Dok skontaju da su u stvari prevareni i da je slavlje bilo samo da njihova politicka elita u njihovim ocima ostane neporazena - bice kasno.

A onda ce se iscudjavati - kako smo u ocima civilizovanog svijeta u istoj ravni sa nacistima i hutuima.
Znas sta sam primjetio da vecina srbijanske vlasti kad ih se upita za Srebrenicu prva stvar koju kazu je da nije bio genocid, znaci i ne spomenes genocid i srebrenicu u istoj recenici njima je kao iz topa odgovor, bukvalno s tim govore da je bio i da veoma dobro znaju sta su pocinili
meni što je još luđe:

insistiraju na individualizaciji krivice za genocid.

ISTOVREMENO,

svaki nijemac je ubijao srbe, svi su genocidni i "šta oni imaju pričati kada su ubijali u Namibiji".

:lol:
vernes81

#1529 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by vernes81 »

PM72 wrote: 24/05/2024 08:20
Dr Arsla wrote: 24/05/2024 08:09
PM72 wrote: 24/05/2024 08:01

"Oslobodimo"?
Pa valjda teritorije gdje su ostali narodi sem Srba bili većina 1991 god kao: Doboj, Kotor Varos, Modrica, Derventa, Bosanski Brod, Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Visegrad, Rogatica, Foca itd a tenkovima su okupirani imaju legitimno pravo biti i oslobodjeni. Slicno kao NK u Azerbejdzanu i Sao Krajina u Hrvatskoj
Jedino da dignemo kredit 100 milijardi eura pa uplatimo američkim marincima da to odrade
Podjeli narodu 100 milijardi i granicit cemo sa slovenijom.
vernes81

#1530 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by vernes81 »

vernes81 wrote: 24/05/2024 10:00
PM72 wrote: 24/05/2024 08:20
Dr Arsla wrote: 24/05/2024 08:09

Pa valjda teritorije gdje su ostali narodi sem Srba bili većina 1991 god kao: Doboj, Kotor Varos, Modrica, Derventa, Bosanski Brod, Zvornik, Srebrenica, Bratunac, Visegrad, Rogatica, Foca itd a tenkovima su okupirani imaju legitimno pravo biti i oslobodjeni. Slicno kao NK u Azerbejdzanu i Sao Krajina u Hrvatskoj
Jedino da dignemo kredit 100 milijardi eura pa uplatimo američkim marincima da to odrade
Podjeli narodu 100 milijardi i granicit cemo sa slovenijom i madzarskom 😁
Chloe
Photo mod

#1531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chloe »

Škobo Habu wrote: 24/05/2024 09:22
Chloe wrote: 24/05/2024 07:27

Čuuuj .... :?
Nije li problem da postaviš linkove koji govore o Bakirovom osporavanju i negodovanju povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici.
Zaista nisam upratila to.
Kad si već zauzela busiju između forumske kafe i današnjeg outfita, možeš li barem navesti JEDNOG zvaničnika sa kim se Bakir sastao da dobije podršku za rezoluciju u UN-u? Barem jednog?
Evo, ovo sam našla o njemu i rezoliciji o Srebrenici:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ebe/543671

https://www.portalanalitika.me/clanak/i ... srebrenici

Razumijem animozitet, ma o kome da je riječ , al ne razumijem potrebu da se tvrdi nešto što nije.
Dio sam naroda koji je trebao nestati, jedinstvom i snagom opstali smo, juče smo imali historijski trenutak, mi pišemo historiju,
i svi smo dočekli usvajanje rezolucije sa aplauzom, pa i ovi moji autonomaši, :D
spominjanje Bakira u onakvom konteskstu te stavljanje u ravan s drugom stranom je nepotrebno, posebno jer nije istina.

Idemo dalje ... :bih:
Logovan

#1532 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Logovan »

nineinchnails wrote: 24/05/2024 09:31 Mozemo je komforno napast' Vatrogasnim vodom grada Sarajeva, zauzet' i fino tamo ljetovati. :-D
To bi nam bila sekunda posla. :D
Chloe
Photo mod

#1533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chloe »

A_A_AKCIJA wrote: 24/05/2024 09:26
Chloe wrote: 24/05/2024 07:57 Molim linkove u kojima Bakir osporava rezoluciju.
Pa Bakir ipak nije toliko glup da to uradi u prvom licu.

Ali su zato njegovi megafoni, Yahye, Rojfi, Avde, Istrage, i još njih gomila od samog spomena krenuli da umanjuju vrijednost rezolucije, da je predstavljaju lošom trgovinom Trojke, gdje će Srbi zauzvrat dobiti nešto da se smire, napadala se Hrvatska jer je sponzor...

Bilo bi previše linkova, vjeruj.
Ne sumnjam da nije bilo obezvrjeđivanja rezolucije od nekih, al ne vidim kako bi ijedan
od navedenih likova utjecali na države koje su juče imale pravo glasa pa da ih Bakir korsiti.
Škobo Habu

#1534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Chloe wrote: 24/05/2024 10:05

Razumijem animozitet, ma o kome da je riječ , al ne razumijem potrebu da se tvrdi nešto što nije.
Dio sam naroda koji je trebao nestati, jedinstvom i snagom opstali smo, juče smo imali historijski trenutak, mi pišemo historiju,
i svi smo dočekli usvajanje rezolucije sa aplauzom, pa i ovi moji autonomaši, :D
spominjanje Bakira u onakvom konteskstu te stavljanje u ravan s drugom stranom je nepotrebno, posebno jer nije istina.

E, golemo. Jedno pismo i jedan sastanak sa političkim predstavnicima Bošnjaka u CG. :roll:

Ja mislim, mada ja nisam nikakav autoritet po tom pitanju, da je Izetbegović jr. trebao da uloži mnogo višer napora, snage i autoriteta prema određenim zemljama, posebice islamskog svijeta, da bi njegovo zalaganje bilo daleko vidljivije - kao PREDSJEDNIKA NAJVEĆE BOŠNJAČKE STRANKE i samozvanog "lidera Bošnjaka".

Realno gledajući, više je Lagumdžija uradio za preživjele Srebreničane nego li Alijin sin, koji se konstantno busa u prsa nekakvim liderstvom.

SDA, u pripremi rezolucije i logističkim aktivnostima, ima najmanju ulogu i to treba stalno napominjati kad god Izetbegović jr. posegne za floskulama poput one "kako je SDA garant opstanka Bošnjaka".
Last edited by Škobo Habu on 24/05/2024 10:20, edited 3 times in total.
Bazinga1234

#1535 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Bazinga1234 »

Joj..

Chmoljo

#1536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 24/05/2024 10:18
Chloe wrote: 24/05/2024 10:05

E, golemo. Jedno pismo i jedan sastanak sa političkim predstavnicima Bošnjaka u CG. :roll:

Ja mislim, mada ja nisam nikakav autoritet po tom pitanju, da je Izetbegović jr. trebao da uloži mnogo višer napora, snage i autoriteta prema određenim zemljama, posebice islamskog svijeta, da bi njegovo zalaganje bilo daleko vidljivije - kao PREDSJEDNIKA NAJVEĆE BOŠNJAČKE STRANKE i samozvanog "lidera Bošnjaka".

Realano gledajući, više je Lagumdžija uradio za preživjele Srebreničane nego li Alijin sin, koji se konstantno busa u prsa nekakvim liderstvom.

SDA, u pripremi rezolucije i logističkim aktivnostima, ima najmanju ulogu i to treba stalno napomin jati kad god Izetbegović jr. posegne za floskulama poput one "kako je SDA garant opstanka Bošnjaka".
Ovo sto je Bakir uradio mogli smo ja i ti.

No da je opstina centar bila u pitanju, tada bi se malo i potrudilo.
palermo

#1537 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by palermo »

I znaci, umjesto da usvajanje Rezolucije se shvati kao pobjeda svih onih koji ovu drzavu smatraju svojom i bude izrqz jedinstva ovog naroda, mi cemo je koristiti u stranacke svrhe. Tja....
il dottore

#1538 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by il dottore »

sime_cipol wrote: 24/05/2024 08:41 Sljedeći put kad budemo vagali koliko važi Bošnjački glas, a koliko Hrvatski, sjetite se Rezolucije i da glas 600k Crnogoraca vrijedi isto kao glas više od milijardu Kineza :D
Milijardu i 400 miliona

Ko biva sta je 400 miliona :lol:
Cherry-Cherry

#1539 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Cherry-Cherry »

Ma da, sada je pobjeda svih a bili ste protiv i pisali gluposti.
JohnnyS

#1540 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by JohnnyS »

Nas i Kineza milijardu i 400 miliona
Škobo Habu

#1541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 24/05/2024 10:20

Kome više nije jasno da je Izetbegović jr. recidiv propale politike koja je zaglavila na kraju 19. i početku 20. vijeka, taj ima problem sa elementarnom logikom.

Moderna nacija se gradi na posve suprotnim postulatima, a ne konstantnim zaglupljivanjem naroda.

Valjda će i taj narod jednom shvatiti da je upravo ovoga jučerašnjeg Aleksandra Vučića, koji je bio na kraju psihički i fizički snaga od negiranja genocida, upravo Alijin sin doveo u Srebrenicu da napravi šou od komemoracije. I uknjiži političke bodove kao žrtva bošnjačkih ekstremista. I taj slučaj koristi godinama kao dokaz njegovog mirotvorstva.

Nadam se da će barem ti Srebreničani doći tobe kada je u pitanju politika SDA i Izetbegovića.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1542 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by pici »

Mozemo naprdjivati do mile volje al jedno je sigurno, genocid u srebrenici ide u svjetske udjbenike kao de facto i de jure, obiljezava se 11. Jula na medjunarodnom nivou itd itd. Velika pobjeda i satisfakcija za srebrenicke mučenike. The End.

Zapravo bit ce toga još. ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pici »

Škobo Habu wrote: 24/05/2024 10:28
Chmoljo wrote: 24/05/2024 10:20

Kome više nije jasno da je Izetbegović jr. recidiv propale politike koja je zaglavila na kraju 19. i početku 20. vijeka, taj ima problem sa elementarnom logikom.

Moderna nacija se gradi na posve suprotnim postulatima, a ne konstantnim zaglupljivanjem naroda.

Valjda će i taj narod jednom shvatiti da je upravo ovoga jučerašnjeg Aleksandra Vučića, koji je bio na kraju psihički i fizički snaga od negiranja genocida, upravo Alijin sin doveo u Srebrenicu da napravi šou od komemoracije. I uknjiži političke bodove kao žrtva bošnjačkih ekstremista. I taj slučaj koristi godinama kao dokaz njegovog mirotvorstva.

Nadam se da će barem ti Srebreničani doći tobe kada je u pitanju politika SDA i Izetbegovića.
Pored munire subasic, teško. Ta se je omrsila za citav zivot. Drugo sto je potpuna nepismena seljanka.
Dupli_skalp

#1544 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Dupli_skalp »

sva ona smećarska arapska govna koja su bila suzdržana protjerati iz bih i trajno im zabraniti dolazak (emirati, bahrein, oman i ostali). kao i sve one mošnjačke arapofile koji ih prizivaju i sa njima sarađuju.

zabraniti im bilo kakve turističke, a pogotovo poslovne aranžmane!
doktor78

#1545 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by doktor78 »

palermo wrote: 24/05/2024 10:24 I znaci, umjesto da usvajanje Rezolucije se shvati kao pobjeda svih onih koji ovu drzavu smatraju svojom i bude izrqz jedinstva ovog naroda, mi cemo je koristiti u stranacke svrhe. Tja....
Tako je. Vidjeti pod Avdo Avdić, koji ni u tekstu o rezoluciji nije mogao a da se ne dotakne "nametanja" Vlade FBiH od Schmidta:
Diplomatskoj pobjedi se ne gleda u zube. I nije bitno to što su u Generalnoj skupštini UN-a prilagođavali pravila glasanja po uzoru na ona Schmidtova pravila kada su Bošnjaci koji su preživjeli genocid pomnoženi s nulom.
Chmoljo

#1546 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 24/05/2024 10:24 I znaci, umjesto da usvajanje Rezolucije se shvati kao pobjeda svih onih koji ovu drzavu smatraju svojom i bude izrqz jedinstva ovog naroda, mi cemo je koristiti u stranacke svrhe. Tja....
šta od tebe očekivati nego odron komentar.

nas optužuješ što konstatujemo ono što vidimo svojim očima. normala.

"nije napao čovjeka nego kameru" mantranje :thumbup:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#1547 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by arman1 »

zavrzlama wrote: 24/05/2024 09:38 Rezultat rezolucije....

Skoro polovina drzava svijeta glasala za rezoluciju i to one najmocnije,najdemokraticnije i sve drzave evrope osim srbije i madjarske koje su svakako ruske podguzne muhe.

Uzdrzane sve do jedne u svom obrazlozenju su navele da priznaju cinjenicu da je pocinjen genocid u Srebrenici...

Onih 19 protiv, su svakako protiv citavog normalnog svijeta,tako da njihov stav nema nikakvu tezinu...

BIH je dobila jos jednu pobjedu na svjetskoj sceni,dok je srbija po kozna koji put pokazala da je barbarska tvorevina...
Jedna od tih koja je glasala protiv rezolucije je i cionistički entitet israel. Što li?
laik1981

#1548 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by laik1981 »

Da ih Schmidt ne pomnozi sa nulom nista od ovoga se ne bi ni desilo.
DonieBrasco

#1549 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by DonieBrasco »

Image

Sta vise da pricamo.
laik1981

#1550 Re: Rezolucija o genocidu u Srebrenici

Post by laik1981 »

Sad prvenstveno treba izvrsiti jak pritisak na BH pravosudje da se pozabavi ovim negatorima.
Post Reply