Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
ako te pitaju

#1526 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

Benjo34 wrote: 11/09/2021 11:10 Nek je bitno liječit one što ukazuju na nastavak genocid e i uzp politike, nek nisu bolesni oni koji je još zagovaraju
:lol:
koje floskule. U nedostatku da se opravdaju stavovi , udara se na genocid i UZB. Tako su i Srbi kad su 1990 krenuli u stvaranje ''srpskog sveta'' pozivali se na Jasenovac.

Tema je visoki predstavnik i najave da Komšić nema legitimitet onog koga bi treba predstavljati ičije vitalne interese je dužan štiti.

Imaju imena i prezimena tko je počinio genocid, UZP, i ratne zločine.
Još samo da Kazani i ubojstvu Srba i Sarajeva nisu zločini iz koristoljublja, a pokolj civila u Grabovici nije incident, pravda bi bila koliko toliko zadovoljena.
spreca

#1527 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by spreca »

Opet trolčina stere UZP ponjave
ako te pitaju

#1528 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

spreca wrote: 11/09/2021 11:34 Opet trolčina stere UZP ponjave
još jedan ite kako argumentiran post.

Dakle, poštujem sve odluke Haškog suda. U Hrvatskoj republici Herceg Bosni se desio UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT. Utvrdio Haški sud-moje je da poštujem, dakle moj stav.
U Srebrenici se desio genocid-Utvrdio Haški sud moje je da poštujem i poštujem.

Jesam li i dalje UZP-ovac?
mO k3

#1529 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mO k3 »

PAzi da i ti ne popoijes ban kao i ostali ....
soha96

#1530 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by soha96 »

ako te pitaju wrote: 11/09/2021 11:39
još jedan ite kako argumentiran post.

Dakle, poštujem sve odluke Haškog suda. U Hrvatskoj republici Herceg Bosni se desio UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT. Utvrdio Haški sud-moje je da poštujem, dakle moj stav.
U Srebrenici se desio genocid-Utvrdio Haški sud moje je da poštujem i poštujem.

Jesam li i dalje UZP-ovac?
Mi bosnjaci smo ti malo operisani od realnosti pa mastamo i osudjujemo svaki realan komentar i drugacije vidjenje. Halali nam ako mozes. :bih:
Point.

#1531 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Point. »

ako te pitaju wrote: 11/09/2021 11:26
1. Pišeš gluposti unitarna država je na cijeloj teritoriji a ne samo u njenim dijelovima.
Koja glupost. '' Unitarna država je država kojom upravlja centralna i jedinstvena vlast pri čemu je ta centralna vlast u konačnici i vrhovna, a sve ostale administrativne jedinice (niži nivoi vlasti) koriste samo ovlasti koje im je dodijelila centralna vlast.''
Unitarna država bi BiH bila da je sva vlst u Sarajevu, i da se tu donose odluke, ali vidiš u BiH to baš i nije tako.
To bi Bošnjaci željeli, ali nemoguće je ostvariti, jer BiH je složena država, sastavljena od 2 entiteta i tri konstitutivna naroda. BiH je jedna od najsloženiji država na svijetu.

2. Principi demokratije je da većina odlučuje.
Ne. demokracija znači -narod vlada. U BiH je Ustav jasno naglasio tri državotvorna naroda u zajednici sa ostalima koji su nadkrovljujuće načelo Ustava BiH.

3. Srbi u Hrvtaskoj ne mogu koristiti ni ćirilicu i samo 38K gradjana je dalo pristanak na 1,00 KM pretplate za HB televiziju.
Kakve veze Srbi imaju sa Hrvatskom. Pročitaj malo Ustave u Hrvatskog pa ćeš vidjeti, počevši od 1941 godien da se uvijek naglašavalo da je hrvatska država hravstkog naroda, zajedno sa radničkom klasom ( SR Hrvatska), a samo Ustav iz 1974 godine propisuje Hrvatski narod, zajedno sa srpskim.....
Nek plaća ko želi, a gdje su cifre kantona gdje su Hrvati većina, + općine.
Puno je pametnije bilo d aje obveza da se plaća FTV ili BHT a da ima kanal na hrvatskom jeziku. Ovako, imate da Hrvati ( mislim 99% ) ne plaćau pretplatu, a sad će se od novaca kantona, općina, javnih poduzeća ( Elktroprivreda HZ HB , HT) plaćati RTV HB. opet promašaj bošnjačke politike koja je smatrala da hrvatima ne treba kanal na hr jeziku, i da je bolje da ima samo FTV kojoj uređivačku politiku uređuju samoproglašene ''probosanske'' snage.

4. Grad mostar je otprilike 50/50 tako da dole nema većine.
Interesantno. Pa dobro, znaš li objasniti zašto onda samoproglašene ''probosanske'' snage nisu pristali na princip jedan čovjek jedan glas....kao npr. u Tuzli,Zenici???
5. Konstutivan je neko ko radi na boljem sutra a ne da se slika sa Haškim optuženicima i da ide na proslve 9. Januara.
Te gluposti koje navodiš, povezivanje konstitutivnosti sa haškim ratnim zločincima i 9. januraom, je sam dokaz da nemaš argumenata. Konstitutivnost znači NEŠTO BEZ ČEGA SE NE MOŽE., jednakopravan........ samo odlučujem.
6. Zašto bi Ćirličar odlučivao o mojoj sudbini kada mogu birati nekoga ko će raditi za moje interese.

Ti imašpravo na svog predstavnika koji će odlučivati o tvojoj sudbini. Koje licemjerstvo i sebičnost. Izabrat ću sebi Bakira a njima Željka. E vidiš, mene zaboli neka stvar tko će zastupati tvoj narod i tvoje interese. Nadam se da ćeš tu izabrati najbolje za sebe i za tvoj narod. ALi , tko će predstavljati moj narod na mjestima gdje se štite vitalni interes, to neka bude odluka mog naroda .
7. Bosanski katolici nisu ugroženi to je samo šuplja i to svi znamo.
Ne mogu govoriti za Ćehe, Njemce, Slovake, Mađare koji žive u BiH i koji su katoličke vjere. Kao Hrvat, pripadnik državotvornog naroda u Bosni i Hercegovini, mogu reći da su Hrvati ugroženi . Ne zbog Bošnjaka ili Srba. U političkom smislu, ugroženi su jer im drugi narod bira predstavnike, tako da u Domu naroda FBiH imamo 4 člana od 17 koje nisu birali Hrvati. Imamo člana predsjendištva iz reda hrvatskog naroda koji nije dobio 0,1 % podrške hrvatskog naroda i nepoželjan je na prostorima gdje su Hrvati u većini.
Da, Hrvati su ugroženi i zbog nefunkcionalne države,kao državljani EU lagano odlaze tamo gdje im je puno bolje. Drugi ( Bošnjaci i Srbi) ne odlaze samo zbog težih kriterija za zaposlenje u EU. Dakle, svi bi otišli.
8. U BiH nešto može a u Hrvatskoj i Srbiji to ne može.
Usporedi se sa sličnim država ( Belgija, Švicarska ). Pusti države koje imaju republička uređenja. BiH nije Republika.
Dosadni ste više i urediti BiH kako je uređen Brčko Distrikt. Eto tamo nema majoriziranih niko se ne žali sistem funkcioniše manje više i pokazalo se da može tako.
https://www.vecernji.ba/svatovi-nisu-mo ... avu-615530
Pajdo, u svakom tvom postu spominješ Ustav vamo Ustav tamo. Što se ne držiš Ustava kada je riječ o jeziku a tu je Ustav jasan kao dan.
Idemo, jutarnja gimnastika. Ne postoji bošnjački jezik, postoji jedino i samo bosanski. Po Ustavu sve. Nije Ustav švedski sto da kupiš šta ti je srcu milo.
DonieBrasco

#1532 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Pa vidis da hoce u Ustav da stave Covica kao dozivotnog "predstavnika" hrvata u BiH sta dalje da se prica, a u BiH badva ti sto si hrvat dok ti Covic i HDZ ne daju priznanicu.
ako te pitaju

#1533 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

Pajdo, u svakom tvom postu spominješ Ustav vamo Ustav tamo. Što se ne držiš Ustava kada je riječ o jeziku a tu je Ustav jasan kao dan.
Idemo, jutarnja gimnastika. Ne postoji bošnjački jezik, postoji jedino i samo bosanski. Po Ustavu sve. Nije Ustav švedski sto da kupiš šta ti je srcu milo.
Jesam li u jednom postu negirao bosanski jezik?
Bosanski jezik, što se mene tiče nek bude u stvarnosti ravnopravan na svakom pedlju BiH, i ako ima netko da želi bosanski jezik u Širokom Brijegu nek mu se omogući konzumiranje ustavnih prava.

dakle, glasno i jako : BOSANSKI JEZIK, HRVATSKI JEZIK I SRPSKI JEZIK.
ako te pitaju

#1534 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

DonieBrasco wrote: 11/09/2021 11:57 Pa vidis da hoce u Ustav da stave Covica kao dozivotnog "predstavnika" hrvata u BiH sta dalje da se prica, a u BiH badva ti sto si hrvat dok ti Covic i HDZ ne daju priznanicu.
O čemu ti pričaš?
Kakav Čović doživotni predsjednik ? Gdje to piše? Bola, ne slušaj Komšića, pročitaj malo sam.
Ja uopće ne pratim HDZ-ovu politiku , nego sam mozgam.

Predstavnik Hrvata u BiH, u tijelima gdje su mehanizmi zaštite interesa hrvatskog naroda, mogu da budu Sjedo, Bakih,Muhamed, Jovan, Aleksandar, Ante, ali pod uvjetom da je to izborna volja hrvatskog naroda. Ovo je moj stvar ne zato što ja to želim, nego zato što tako tumačim odluke Europskog i Ustavnog suda. Koliko vidim to su stavovi i Schmidta, i zato smatram da će BiH krenuti na bolje. Kamo sreće da vrijeme nismo potratili sa Inzkom.
General War

#1535 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

ako te pitaju wrote: 11/09/2021 11:02
Dva od tri naroda nose zato kriz UZPa i Genocida...pa sad ako im se to isplati u nedogled nosati ga na svakom mjestu dok ne pukne film....boze moj, imat ce kad potomci kajat se.
Rijec konstitutivan nista ne znaci, vec jesi li HDZ...i Zeljko je konstutivan...ili nije?
Ne smaraj sa fasizmom, ziv bio...
Koje floskule i gluposti. Da te podsjetim da grijehe Njemačke u 2 svj. ratu... Ja i? Riječ konstitutivan ite kako puno znači bez obzira koliko nastojali minimalizirati riječ ravnopravnost, konstitutivnost i sl.

Naravno da je i Željko Komšić konstitutivan. Tko to spori?

Napokon je EU i svijet vidio gdje je problem, a kao i kod čovjeka, kad se uspostavi pravilna dijagnoza tada slijedi i terapija, a nakon toga i ozdravljenje čovjeka.

Nadam se da će BiH napokon krenuti kao ozdraljenju.

Steže se omča oko korumpiranih tužitelja, ubojice djece, pa ako i hoće oko negatora genocida, ali i oko promašene politike koja je vodila samoprogašna "probosanska" strana, koja gle čuda, ima samo podršku kod jdnog naroda.
Podsjeti me na zlocine NDH u 2sv. ratu.
Konstitutivan nista ne znaci, vidi koliko hrvata van HDZa sjedi u vlasti.
Ako je Komsic konstitutivan, sto placete sto je u predsjednistvu?
Eno svijet je talibanima prepustio vlast nakon sto je uvidio gdje je problem...jel to bolje ili gore i za svijet i za komsiluk?
Dok je otvoreni fasizam na sceni, nema ozdravljenja...ali boze moj, ima vremena kada ce se kajati i u bosni i u okolini.
ako te pitaju

#1536 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

NDH najveća sramota hrvatskog naroda. Ante Pavelić je najveći izdajnik hrvatskog naroda.
NDH je bila fašistička tvorevina.
Imaš li nešto protiv ovoga?

Tko god smatra da konstitutivno mogu biti samo pripadnici HDZ-a je maloumnik i ograničen u glavi.

Nitko ne plače. Kao što sam rekao, na tom mjestu gdje je Komšić, koji ima pravo i obvezu da reagira kada je ugrožen vitalni interes hrvatskog naroda ( ne i bošnjačkog i srpskog ) , može sjediti osoba bilo koja kojoj je hrvatski narod dao legitimitet tj izbornu volju. Komšić, sa 0,1 % izbrone volje Hrvata u čitavoj BiH, nema šta tu tražiti jer onda nikog ane predstavlja.
Eno svijet je talibanima prepustio vlast nakon sto je uvidio gdje je problem...jel to bolje ili gore i za svijet i za komsiluk?
Pokušavam dešifrirati što ovo znači, ali ne kontam, pa ne mogu odgovoriti.

Dok je otvoreni fasizam na sceni, nema ozdravljenja...ali boze moj, ima vremena kada ce se kajati i u bosni i u okolini.
TAKO JE ! Fašizam u Njemačkoj je počeo kad su Židovima počeli nametati predstavnike, oduzimati im pravo i donositi odluke umjesto njih o njima.
Drago mi je što si napokon prepoznao i povukao paralelu sa Komšićem i fašizmom.
Sad znam zašto Komšić u sbom uredu ima sliku ustaše Blaža Kraljevića i zašto je bio u koaliciji sa strankom koja je imala na ulazu bistu ustaše ANte Pavelića.
Eto . vidiš da lagano nadolaziš.
Franco Baresi

#1537 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Franco Baresi »

ako te pitaju wrote: 11/09/2021 12:21
NDH najveća sramota hrvatskog naroda. Ante Pavelić je najveći izdajnik hrvatskog naroda.
NDH je bila fašistička tvorevina.
Imaš li nešto protiv ovoga?

Tko god smatra da konstitutivno mogu biti samo pripadnici HDZ-a je maloumnik i ograničen u glavi.

Nitko ne plače. Kao što sam rekao, na tom mjestu gdje je Komšić, koji ima pravo i obvezu da reagira kada je ugrožen vitalni interes hrvatskog naroda ( ne i bošnjačkog i srpskog ) , može sjediti osoba bilo koja kojoj je hrvatski narod dao legitimitet tj izbornu volju. Komšić, sa 0,1 % izbrone volje Hrvata u čitavoj BiH, nema šta tu tražiti jer onda nikog ane predstavlja.
Pokušavam dešifrirati što ovo znači, ali ne kontam, pa ne mogu odgovoriti.

TAKO JE ! Fašizam u Njemačkoj je počeo kad su Židovima počeli nametati predstavnike, oduzimati im pravo i donositi odluke umjesto njih o njima.
Drago mi je što si napokon prepoznao i povukao paralelu sa Komšićem i fašizmom.
Sad znam zašto Komšić u sbom uredu ima sliku ustaše Blaža Kraljevića i zašto je bio u koaliciji sa strankom koja je imala na ulazu bistu ustaše ANte Pavelića.
Eto . vidiš da lagano nadolaziš.
Fašizam u Njemačkoj je vojno poražen tu sve počinje i završava.
Da je kojim slučajem uspostavljen nekakav sporazum zaraćenih strana handrili bi se narednih 100 godina.
deogest

#1538 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by deogest »

Sta kaze Smić, ima'l Bosne il nema? :lol: :lol: :lol:
Dassault Rafale

#1539 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Dassault Rafale »

Kako da nema. Kao geografski pojam uvijek je bilo i Bosne i Hercegovine. I bit će
@mba

#1540 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by @mba »

RajaJA wrote: 09/09/2021 21:33
@mba wrote: 09/09/2021 21:31

lik je rekao da je glavni raulog zasto se „bh hrvati“ sele je taj jer imaju pasos hrvatske i nemaju prepreke kao sto imaju stanovnici bosne sa bosanskim pasosom...

bosnjaci su najmanje krivi sto neko ide trbuhom za kruhom, a ako neko misli da ne mora glasati od tih sto se iseljavaju to je njihov problem, ako ih je 15% neka se organiziraju i glasaju svi za jednog i problem su rijeseili!
Nije ih ni priblizno 15% to ti cak i Schmidt govori. 15% ih je na popisu bilo prije 10 godina kada je se cijela dijaspora iz Hrvatske i Irske avionima i autobusima dovlacila. Danas, nakon 10 godina iseljenja sa EU pasosom ima ih mozda negdje 9%. Hrvatske stranke okupljene oko HNS-a dobivaju nekih 7% glasova.

pa sta hoce onda sa 7% da imaju udio u 33% vlasti, pa to nema nigdje na svijetu, i protiv toga se treba boriti svim sredstvima!
@mba

#1541 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by @mba »

ako te pitaju wrote: 11/09/2021 11:02
Dva od tri naroda nose zato kriz UZPa i Genocida...pa sad ako im se to isplati u nedogled nosati ga na svakom mjestu dok ne pukne film....boze moj, imat ce kad potomci kajat se.
Rijec konstitutivan nista ne znaci, vec jesi li HDZ...i Zeljko je konstutivan...ili nije?
Ne smaraj sa fasizmom, ziv bio...
Koje floskule i gluposti. Da te podsjetim da grijehe Njemačke u 2 svj. ratu... Ja i? Riječ konstitutivan ite kako puno znači bez obzira koliko nastojali minimalizirati riječ ravnopravnost, konstitutivnost i sl.

Naravno da je i Željko Komšić konstitutivan. Tko to spori?

Napokon je EU i svijet vidio gdje je problem, a kao i kod čovjeka, kad se uspostavi pravilna dijagnoza tada slijedi i terapija, a nakon toga i ozdravljenje čovjeka.

Nadam se da će BiH napokon krenuti kao ozdraljenju.

Steže se omča oko korumpiranih tužitelja, ubojice djece, pa ako i hoće oko negatora genocida, ali i oko promašene politike koja je vodila samoprogašna "probosanska" strana, koja gle čuda, ima samo podršku kod jdnog naroda.

uzvini „zemo“ jesi ti pro bosanski orijentisan ili sta si, predpostavljam da zivis u bosni?
Seyfo

#1542 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Seyfo »

Nije mi jasno,ako je Hrvata toliko malo a ugrozeni su i lose im je,kako to da vec svi nisu otisli? EU pasos otvara mnoga vrata, a imaju i svoju maticu Hrvatsku, sve prazniju, koja place za njima da dodju. Evo zasto: u zivotu sto sam upoznao Hrvata iz BiH, od Mostara,srednje Bosne, Orasja,svi rade ili u drzavnim institucijama ili im je jos bolje,kao bubreg u loju,te predstavnistva te ovo te ono. A to da politicki nisu zastupljeni,hmmm...izuzev tih spomenutih 5 ljudi (Komsic,Dom Naroda), procentualno crpe drzavni budzet vise nwgo iko drugi. Cuo sam vise puta od Hrvata iz BiH da im je ovdje milion puta bolje (finansijski) nego da odu u Hrvatsku
@mba

#1543 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by @mba »

Seyfo wrote: 11/09/2021 13:50 Nije mi jasno,ako je Hrvata toliko malo a ugrozeni su i lose im je,kako to da vec svi nisu otisli? EU pasos otvara mnoga vrata, a imaju i svoju maticu Hrvatsku, sve prazniju, koja place za njima da dodju. Evo zasto: u zivotu sto sam upoznao Hrvata iz BiH, od Mostara,srednje Bosne, Orasja,svi rade ili u drzavnim institucijama ili im je jos bolje,kao bubreg u loju,te predstavnistva te ovo te ono. A to da politicki nisu zastupljeni,hmmm...izuzev tih spomenutih 5 ljudi (Komsic,Dom Naroda), procentualno crpe drzavni budzet vise nwgo iko drugi. Cuo sam vise puta od Hrvata iz BiH da im je ovdje milion puta bolje (finansijski) nego da odu u Hrvatsku

seru kvake i kukaju, da im je lose i da su ugrozeni davno bi orisli u hrvatsku ako je smatraju svojom maticom, ne razumijem osobe koji su rodjeni u bosni u svojoj jedinoj domovini i mrze i preziru istu, to su za mene najgora sorta ljudi ne bitno o kome se radi!
88Sioux

#1544 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by 88Sioux »

Grlić Radman: Promjena izbornog zakona osigurat će stabilnost i prosperitet BiH

Promjena izbornog zakona u BiH, kako bi se osigurala legitimna predstavljenost Hrvata u predsjedništvu i Domu naroda, potrebna je kako bi se osigurala "funkcionalnost, stabilnost i prosperitet" zemlje, poručio je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman je ponovio da Hrvati nemaju svog predstavnika u tročlanom predsjedništvu te je poručio da "to što se netko predstavlja kao hrvatski član predsjedništva ne odgovara istini", referirajući se na Željka Komšića koji je izabran glasovima Bošnjaka.

Stoga je, smatra Grlić Radman, potrebno promijeniti izborni zakon kako bi se "osigurala funkcionalnost, stabilnost i prosperitet Bosne i Hercegovine".

"Stabilna, multinacionalna, funkcionalna Bosna i Hercegovina je održiva ako su svi narodi jednakopravni - tri konstitutivna naroda i ostali građani - kako je u duhu Daytonsko-pariškog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine", poručio je Grlić Radman nakon sudjelovanja na znanstvenom skupu u Zagrebu pod nazivom "Bosanska Posavina: Jučer, danas, sutra" u organizaciji Društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu.

Hrvatski ministar vanjskih poslova kazao je da su početkom 2000-ih visoki predstavnici "i drugi međunarodni akteri određenim puzajućim reformama promijenili sadržaj i karakter izbornog zakona".

Zbog tih promjena Hrvati nemaju ono što im je "zagarantirano i zajamčeno Daytonsko-pariškim sporazumom, a to je legitimno predstavljanje u tročlanom predsjedništvu i Domu naroda", što su "temeljne razine vlasti".

"Izborni zakon treba vratiti na njegove početke"

Po postojećem izbornom zakonu brojniji Bošnjaci mogu izabrati hrvatskog člana predsjedništva BiH, kao i dio hrvatskih delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

"Tročlano predsjedništvo je refleksija multietničnosti Bosne i Hercegovine", poručio je Grlić Radman.

"Izborni zakon treba vratiti na njegove početke, smisao, duh i poruku koju treba imati, a to je garancija ravnopravnosti i jednakopravnosti, što je narušeno tijekom ovih godina", dodao je.

Grlić Radman se osvrnuo i na Hrvate Bosanske Posavine te je ustvrdio da su stoljećima "svjedočili istu vjeru i hrvatski nacionalni identitet".

"U Hrvatskoj, gdje su mnogi prognani sa svojih ognjišta, nastoje očuvati i vratiti onaj život koji je prestao u Bosanskoj Posavini", kazao je i dodao da će Hrvatska politički i materijalno nastaviti podržavati inicijative i projekte Hrvata Bosanske Posavine.

Vojska Republike Srpske prognala je 1992. većinu Hrvata iz Bosanske Posavine, a samo tri općine Bosanske Posavine - Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje - danas čine većinski hrvatsku Županiju Posavsku u sastavu Federacije BiH.
Ustani u prevozu, hoću ja da sednem
Može mi se, shvati
Metodmen i Redmen
vee-jay

#1545 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by vee-jay »

hocete li se vratiti temi?!?!?!?!?!?
ako te pitaju

#1546 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

Seyfo wrote: 11/09/2021 13:50 Nije mi jasno,ako je Hrvata toliko malo a ugrozeni su i lose im je,kako to da vec svi nisu otisli? EU pasos otvara mnoga vrata, a imaju i svoju maticu Hrvatsku, sve prazniju, koja place za njima da dodju. Evo zasto: u zivotu sto sam upoznao Hrvata iz BiH, od Mostara,srednje Bosne, Orasja,svi rade ili u drzavnim institucijama ili im je jos bolje,kao bubreg u loju,te predstavnistva te ovo te ono. A to da politicki nisu zastupljeni,hmmm...izuzev tih spomenutih 5 ljudi (Komsic,Dom Naroda), procentualno crpe drzavni budzet vise nwgo iko drugi. Cuo sam vise puta od Hrvata iz BiH da im je ovdje milion puta bolje (finansijski) nego da odu u Hrvatsku
Ovako su Švabe Židove odlučili elimirati. Imaju previše. oduzmimo im sve.

Očigledno da se ne družiš sa puno Hrvata, jer bi znao da daju otkaz i u javnom poduzećima, EP i da dižu sidro i odlaze. Razlog je u svakog isti : ne možemo gledati ovo više, i ovdje nema budućnosti.

Tebi izgleda nije jasno kako to da ih je samo pola otišlo ali nisu svi.

Prije svega, mislim da proceduralno puno puno više proračun nego što nas ima.
Pa ako misliš da ih je malo, da su ekonomski slabi, daj im entitet i redci '' svak sebi''.

Čuj puno bolje im ovdje nego u Hrvatskoj. Uz isprike, ovakvo plitko razmišljanje odavno nisam pročitao.

Nevjerojatno je kako se teme skreću, tipa: UZP, previše ih je u institucijama i sl., od stvarne teme: Imaju li Hrvati legitimne predstavnike.

I dalje, Pošto je Bakir Izetbegović brojao Hrvate zaposlene u institucijama pa došao do 33 %, ja kad sam malo analizirao, na 10 onih koji se predstavljaju kao Hrvati u Institucijama , pola ih nema veze sa hrvatskim identitetom.
Jle onaj Asad, Anel iz Goražda, Cazina, stvarno Hrvat?

Pa znam ih masu, dedo ili baka mu bila Hrvatica pa se on tako izjasnio da dođe lakše do posla
Seyfo

#1547 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Seyfo »

Prosuo si se kao riza. Na sve strane,te ovo te ono,pa jos poredis za Zidovima. Ni repa ni glave. EP HZHB skoro dvostruko vise ima zaposlenih nego sto ih dolazi na posao. Znaci taj neki ugrozeni Hrvat ima platu a ima sve vrijeme ovog svijeta. I taj Komsic, i nama ga je vise pun k. Posljednji argument ugrozenosti i dokaza da vam nesto fali. Da nije Covic krenuo sa Dodikom u sex i u rusenje drzave,niko se bi glasao za Komsica kao protuotrov Covicu. Tako da vise Covica trebas kriviti. Covicu vise treba Komsic da vama upravlja na daljinski.
ako te pitaju

#1548 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

Seyfo wrote: 11/09/2021 14:06 Prosuo si se kao riza. Na sve strane,te ovo te ono,pa jos poredis za Zidovima. Ni repa ni glave. EP HZHB skoro dvostruko vise ima zaposlenih nego sto ih dolazi na posao. Znaci taj neki ugrozeni Hrvat ima platu a ima sve vrijeme ovog svijeta. I taj Komsic, i nama ga je vise pun k. Posljednji argument ugrozenosti i dokaza da vam nesto fali. Da nije Covic krenuo sa Dodikom u sex i u rusenje drzave,niko se bi glasao za Komsica kao protuotrov Covicu. Tako da vise Covica trebas kriviti. Covicu vise treba Komsic da vama upravlja na daljinski.
Hoćeš da kažeš da EP BiH nema višak zaposlenih?
Tvrdnja da je Hrvatima lijepo u BiH, je apsurd, glupost.
Hrvatima je u BiH kao i Bošnjacima i Srbima, što se tiče posla.
Idu svi i ići će iz istih razloga.

Covicu vise treba Komsic da vama upravlja na daljinski
Ovdje se u potpunosti salžem. Komšić je ko kec na 10 HDZ-u došao.
Seyfo

#1549 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Seyfo »

Bas si se slozio. Ako Komsic ne bude izabran 2022 iz bilo kog razloga, na njegovo mjesto 100% sjeda tebi mrski Covic. Mozda da se preispitas sta uopste hoces. Ili hocete. A to da je Hrvatima lose, mogu reci da je mnogo manje lose nego ostalima, bar sto se tice para i zaposlenja. Dok popune nacionalnim kljucem sve institucije drzave koju ne vole i drzavne firme.... A to da im je bolje ovdje milion puta nego da odu u Hr nisu moje rijeci. Ne poznajem ih dovoljno da to sam mogu zakljuciti.
Kolinda

#1550 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Kolinda »

@mba wrote: 11/09/2021 13:42
RajaJA wrote: 09/09/2021 21:33

Nije ih ni priblizno 15% to ti cak i Schmidt govori. 15% ih je na popisu bilo prije 10 godina kada je se cijela dijaspora iz Hrvatske i Irske avionima i autobusima dovlacila. Danas, nakon 10 godina iseljenja sa EU pasosom ima ih mozda negdje 9%. Hrvatske stranke okupljene oko HNS-a dobivaju nekih 7% glasova.

pa sta hoce onda sa 7% da imaju udio u 33% vlasti, pa to nema nigdje na svijetu, i protiv toga se treba boriti svim sredstvima!
Kojim sredstvima?
Locked