Afganistan
-
sumirprimus
#1526 Re: Afganistan
ovi u bosni sto slave dolazak talibana i islamskog emirata na vlast, treba prebacit u afganistan pa nek tamo zive sa svojojm bracom po tim pravilima ako im je toliko dobro a ne da tu opasnu ideju sire ovde medju nama. nek im se tamo njihova djeca skoluju po tim serijatskim pravilima ako je to toliko dobro.
i nek im zene sjede u kucama, da ne bi glavu izgubile, il bile bicevane jer su nepokrivene na cesti il u farmerkama, il nedo bog radile.
al hoce njonjak. svi se hvataju cafirskog cionisticko krscanskog zapada.
i nek im zene sjede u kucama, da ne bi glavu izgubile, il bile bicevane jer su nepokrivene na cesti il u farmerkama, il nedo bog radile.
- animus
#1527 Re: Afganistan
Rezultat svega ovoga i nije loš kad se sve sabere.
Nije bilo krvoprolica nekog, bar koliko se zna. Nije bilo rušenja gradova i pljačke. Vlast preuzeli oni koji su vrsili terororisticke napade tako da nece biti vise ni tih napada. Narod dobio vlast koju je želio. Napredniji dio naroda ce se izvuci. Ameri se izvlace iz živog blata koje bi moglo trajati 100 godina. Talibani ce vjerovatno zastaviti migracije svog stanovništva. Ocigledno postoji sporazum da se ovaj put pametnije ponasaju prema svom stanovništvu, bar se nadam jer za sada nema sluka divljastva na ulici.
Sve u svemu mozda ovo bude i dobro za taj narod tamo. Mozda konacno osjete sta je to mir i normalan život. Bar bi ja volio da se to desi. Zaslužili su svakako
Nije bilo krvoprolica nekog, bar koliko se zna. Nije bilo rušenja gradova i pljačke. Vlast preuzeli oni koji su vrsili terororisticke napade tako da nece biti vise ni tih napada. Narod dobio vlast koju je želio. Napredniji dio naroda ce se izvuci. Ameri se izvlace iz živog blata koje bi moglo trajati 100 godina. Talibani ce vjerovatno zastaviti migracije svog stanovništva. Ocigledno postoji sporazum da se ovaj put pametnije ponasaju prema svom stanovništvu, bar se nadam jer za sada nema sluka divljastva na ulici.
Sve u svemu mozda ovo bude i dobro za taj narod tamo. Mozda konacno osjete sta je to mir i normalan život. Bar bi ja volio da se to desi. Zaslužili su svakako
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1528 Re: Afganistan
Ne u moje ime. Nisu to Bosanci i Hercegovci, vec pojedinci. Budala se uvijek nadje, i tamo i ovamo.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:25 ovi u bosni sto slave dolazak talibana i islamskog emirata na vlast
- salik79
#1529 Re: Afganistan
Nijedna zastava nije strgnuta, bacena, zapaljena, nego pazljivo skinuta, predata i slozena i nosena.
Vecina izbjeglica koje stizu u Iran su suniti. Od vojnih zapovjednika do civila.
Tako da ne treba praviti sektasku podjelu tamo gdje je nema.
- Sanjarko
#1530 Re: Afganistan
Ko slavi? Vecina?sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:25 ovi u bosni sto slave dolazak talibana i islamskog emirata na vlast, treba prebacit u afganistan pa nek tamo zive sa svojojm bracom po tim pravilima ako im je toliko dobro a ne da tu opasnu ideju sire ovde medju nama. nek im se tamo njihova djeca skoluju po tim serijatskim pravilima ako je to toliko dobro.
-
sumirprimus
#1531 Re: Afganistan
ma ne mogu svi pobjeci, a i imaju vec video klipovi, talibani lazu, odn lazno se predstavljaju kao reformisani i fini momci sa tzv mekim pristupm, nema od tog nista.
kad ti kazu imamo spiskove i sjedite kuci dok vas ne pozovemo dovoljno sve receeno.
ili zenama da ne smiju vani bez cadora, ili ne smiju radit.
kaze postavlja novinar pitanje a sta sa zenama i obrazovanjem, nije nikakav problem dok postuju serijatska pravila. haaaaa
kaze lik ok a burka, nije problem ima pa kako se ona druga bez dijela za lice zove
pazi izbora.
jad tuga i cemer u 21 vijeku. a imamo vec i primjer irana kao islmaske drzave koja funkcionise nekih 40ak godina koliko vec, nema top im je nedo bog nikom
kad ti kazu imamo spiskove i sjedite kuci dok vas ne pozovemo dovoljno sve receeno.
kaze postavlja novinar pitanje a sta sa zenama i obrazovanjem, nije nikakav problem dok postuju serijatska pravila. haaaaa
kaze lik ok a burka, nije problem ima pa kako se ona druga bez dijela za lice zove
jad tuga i cemer u 21 vijeku. a imamo vec i primjer irana kao islmaske drzave koja funkcionise nekih 40ak godina koliko vec, nema top im je nedo bog nikom
- MorningStar
#1532 Re: Afganistan
Lijepo spakovali i hop, jel bila koja crvena od kasima
- semsasuljakovic
#1533 Re: Afganistan
Alternativa šerijatu su LGBT.
Ako je tako, objeručke prihvatam šerijat.
Ako je tako, objeručke prihvatam šerijat.
- semsasuljakovic
#1534 Re: Afganistan
Žene i ne trebaju da imaju izbor. Kada imaju izbor i kad je "moje tijelo-moj izbor", onda dobiješ feminizam, LGBT i moralni sunovrat svijeta.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:32 ma ne mogu svi pobjeci, a i imaju vec video klipovi, talibani lazu, odn lazno se predstavljaju kao reformisani i fini momci sa tzv mekim pristupm, nema od tog nista.
kaze lik ok a burka, nije problem ima pa kako se ona druga bez dijela za lice zovepazi izbora.
![]()
jad tuga i cemer u 21 vijeku. a imamo vec i primjer irana kao islmaske drzave koja funkcionise nekih 40ak godina koliko vec, nema top im je nedo bog nikom![]()
A Iranu ništa ne bi falilo da im nisu nametnuli sankcije. Bila bi među top 5 država svijeta.
Last edited by semsasuljakovic on 16/08/2021 10:34, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1535 Re: Afganistan
zna se ko su likovi koji imaju i po stotinjak hiljada pratitelja, i ljudi lajkaju sve njihove sredjovjekovne baljezgarije koje ne spadaju ni u ovaj vijek, ni na ovaj kontinent da se ne lazemo, i bas nam je svijetla buducnost sa takvim kreatorima javnog misljenja, pa i ponasanja kod populacijeSanjarko wrote: ↑16/08/2021 10:31Ko slavi? Vecina?sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:25 ovi u bosni sto slave dolazak talibana i islamskog emirata na vlast, treba prebacit u afganistan pa nek tamo zive sa svojojm bracom po tim pravilima ako im je toliko dobro a ne da tu opasnu ideju sire ovde medju nama. nek im se tamo njihova djeca skoluju po tim serijatskim pravilima ako je to toliko dobro.
-
sumirprimus
#1536 Re: Afganistan
tu nemam dileme, bolje mi je zivjet i s pederima nego sa srednjovjekovnim teroristima.semsasuljakovic wrote: ↑16/08/2021 10:34Žene i ne trebaju da imaju izbor. Kada imaju izbor i kad je "moje tijelo-moj izbor", onda dobiješ feminizam, LGBT i moralni sunovrat svijeta.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:32 ma ne mogu svi pobjeci, a i imaju vec video klipovi, talibani lazu, odn lazno se predstavljaju kao reformisani i fini momci sa tzv mekim pristupm, nema od tog nista.
kaze lik ok a burka, nije problem ima pa kako se ona druga bez dijela za lice zovepazi izbora.
![]()
jad tuga i cemer u 21 vijeku. a imamo vec i primjer irana kao islmaske drzave koja funkcionise nekih 40ak godina koliko vec, nema top im je nedo bog nikom![]()
a nema vecih pedera i gejova od islamskih terorista.
-
erentedia
#1537 Re: Afganistan
Amerika se jedina zalaže za cjelovitu BiH vidjeli smo šta Kina i Rusija misle. Uvjeren sam da i Turska i Arapi bi nas radije vidjeli kao neku šerijatsku državicu na 23%.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 09:58muhafuca wrote: ↑16/08/2021 09:53
kad? kad? i kad?
"natjerali" hrvate na sporazum kad ih je ARBiH pocela samarat - citaj spasili ih.
kao sto su se ukljucili sa bombardovanjem 95' da dobiju malo kredibiliteta da bi nam poslje mogli zavrtati ruke da potpisemo RS.
Gdje su bili 91' ili 92' ili 93' a mogli su kao i 95'
al nisu, .... u nadi da ce nas istrijebit pa kad se to nije desilo
onda - hajde da nesto skrpimo dole da se spasu srpska otimanjaisto ko i pred Banja Lukom.. Tamam mi sve da uzmemo a zaustavise nas. Promaklo ti je da je zbog HR blokade umalo Sarajevo palo u dupli obruc jer je VRS uzeo Bjelasnicu,Trnovo,Grebak i pola Igmana a stanje sa zalihama hrane i municije palo na katastrofalan nivo... A umalo ne sredismo hvo samo sto jedno zepce nije moglo biti uzeto..
I sta kako u potpunoj blokadi i HV da jos udje u borbu masovno i sve to... Ma he supermeni al amerika ne dade![]()
Ista prica i kod srba sve umal al amerika![]()
Bombardovanje je bilo i prije 1995 malo citaj ovo ono...
Da su te htjeli istrijebiti ameri samo bi dali zeleno svjetlo Srbiji i Hrvatskoj da rade sta hoce... Doduse ti bi za vrat u transe![]()
God bless America
-
tutku
#1538 Re: Afganistan
Ima, presjedanje preko Vlakova ili Bara, pa bujrumsemsasuljakovic wrote: ↑16/08/2021 10:01 Ne kažem da je ovo što talibani rade savršeno. Daleko je to od izvornog šerijata. Ali ako negdje ima izvornog šerijata, samo mi dajte lokaciju i idem.
- salik79
#1539 Re: Afganistan
Trgali nisu, bacali nisu, paliki nisu, kao sto su to radile "demokrate" u Siriji.
Zastave su istaknute za dane Asure, za hazreti Husejna a.s., casni Ehli Bejt a.s. i njihove sljedbenike na Kerbeli.
Sto se Kasima r.a. tice, sjecam se da je talibanska delegacija u Dohi posjetila iransku ambasadu i izrazila taziju (saucesce) povodom njegovog sehadeta.
-
sumirprimus
#1540 Re: Afganistan
mi zivimo u evropi, i izvorni serijat kao nacin vladanja ljudima i zemljom je apsolutno neprihvatljiv, i protiv takvih ideja se treba borit na vakat dok su samo ideje. jer evidentno je da oni koji zastupaju serijat kao oblik vladavine ne ustrucavaju se podici i oruzje protiv svojih neistomisljenika i svima ostalim nametnuti svoju viziju upravljanja drustvom. koje je u najmanju ruku i najblaze receno, strahobalno.
- salik79
#1541 Re: Afganistan
Kada se Iran i Pakistan zalagao za cjelovitu BiH oni su nam odrzavali embargo na oruzje koji su nam prije toga nametnuli.erentedia wrote: ↑16/08/2021 10:36Amerika se jedina zalaže za cjelovitu BiH vidjeli smo šta Kina i Rusija misle. Uvjeren sam da i Turska i Arapi bi nas radije vidjeli kao neku šerijatsku državicu na 23%.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 09:58
isto ko i pred Banja Lukom.. Tamam mi sve da uzmemo a zaustavise nas. Promaklo ti je da je zbog HR blokade umalo Sarajevo palo u dupli obruc jer je VRS uzeo Bjelasnicu,Trnovo,Grebak i pola Igmana a stanje sa zalihama hrane i municije palo na katastrofalan nivo... A umalo ne sredismo hvo samo sto jedno zepce nije moglo biti uzeto..
I sta kako u potpunoj blokadi i HV da jos udje u borbu masovno i sve to... Ma he supermeni al amerika ne dade![]()
Da su te htjeli istrijebiti ameri samo bi dali zeleno svjetlo Srbiji i Hrvatskoj da rade sta hoce... Doduse ti bi za vrat u transe![]()
God bless America
-
°u°
#1542 Re: Afganistan
Pa koji klinac su nam uvalili Dayton? Toliko smo cjeloviti da npr jedan može da ne dozvoli da vojni helikopteri pomažu u gašenju požara
https://mojzagreb.info/hrvatska/peter-g ... e-pad-banj
Last edited by °u° on 16/08/2021 10:46, edited 1 time in total.
- muhafuca
#1543 Re: Afganistan
amerika prica jednim ustima dvje priceerentedia wrote: ↑16/08/2021 10:36Amerika se jedina zalaže za cjelovitu BiH vidjeli smo šta Kina i Rusija misle. Uvjeren sam da i Turska i Arapi bi nas radije vidjeli kao neku šerijatsku državicu na 23%.MorningStar wrote: ↑16/08/2021 09:58
isto ko i pred Banja Lukom.. Tamam mi sve da uzmemo a zaustavise nas. Promaklo ti je da je zbog HR blokade umalo Sarajevo palo u dupli obruc jer je VRS uzeo Bjelasnicu,Trnovo,Grebak i pola Igmana a stanje sa zalihama hrane i municije palo na katastrofalan nivo... A umalo ne sredismo hvo samo sto jedno zepce nije moglo biti uzeto..
God bless America
uvalili nam RS i onda se "zalazu" za cjelovitu BiH.
znas dokle to zalaganje ide? dok ga ne budu mogli dobro utopit za vlastiti interes ovdje ili negdje drugo.
svasta su Ameri obecavali raznoraznim narodima sirom svjeta, pa ih gurnuli niz vodu.
Americko obecanje vrijedi koliko i ....
Evo na temi o Afganistanu ti meni pricas o americkom zalaganju i obecanjima i koliko su pouzdani kao prijatelji.
Jel ti ne vidis ironiju u tome?
- Sanjarko
#1544 Re: Afganistan
To se nemoze lazirat? Ja sad u komsiluku nemam ni jednog komsiju Vehabiju, a imao sam ih. Mislis da oni koriste internet. A nisu koristili TV. Samo jedan nakon sto ga je ostavila zena, kad je se ponovo ozenio, preko radio-linije pustao Ilahije ponekad.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:34zna se ko su likovi koji imaju i po stotinjak hiljada pratitelja, i ljudi lajkaju sve njihove sredjovjekovne baljezgarije koje ne spadaju ni u ovaj vijek, ni na ovaj kontinent da se ne lazemo, i bas nam je svijetla buducnost sa takvim kreatorima javnog misljenja, pa i ponasanja kod populacije![]()
-
sumirprimus
#1545 Re: Afganistan
pakistan podrzava talibane talibani su ekstremni kako god ih nazovite vjerski radikali, iranci su to vec 40 godina takvi nam prijatelji ne trebaju.
ja od pakistana ne bih nikad nista vise uzeo, ni od irana.
cuvaj se njih i kad darove nose
ja od pakistana ne bih nikad nista vise uzeo, ni od irana.
cuvaj se njih i kad darove nose
- Point.
-
sumirprimus
#1547 Re: Afganistan
kako ces ti znati ista kad ne izlazis cesto iz kuce?Sanjarko wrote: ↑16/08/2021 10:43To se nemoze lazirat? Ja sad u komsiluku nemam ni jednog komsiju Vehabiju, a imao sam ih. Mislis da oni koriste internet. A nisu koristili TV. Samo jedan nakon sto ga je ostavila zena, kad je se ponovo ozenio, preko radio-linije pustao Ilahije ponekad.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:34
zna se ko su likovi koji imaju i po stotinjak hiljada pratitelja, i ljudi lajkaju sve njihove sredjovjekovne baljezgarije koje ne spadaju ni u ovaj vijek, ni na ovaj kontinent da se ne lazemo, i bas nam je svijetla buducnost sa takvim kreatorima javnog misljenja, pa i ponasanja kod populacije![]()
-
sumirprimus
#1548 Re: Afganistan
a i americka podrska, vidimo kako zavrse zemlje gdje neamju vise interesa.
mi smo ko list na vjetru, tamo negdje puse a mi se ljuljamo.
mi smo ko list na vjetru, tamo negdje puse a mi se ljuljamo.
- muhafuca
#1549 Re: Afganistan
zar nije evropa uvjek otvorena za nove ideje?sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:40 mi zivimo u evropi, i izvorni serijat kao nacin vladanja ljudima i zemljom je apsolutno neprihvatljiv, i protiv takvih ideja se treba borit na vakat dok su samo ideje. jer evidentno je da oni koji zastupaju serijat kao oblik vladavine ne ustrucavaju se podici i oruzje protiv svojih neistomisljenika i svima ostalim nametnuti svoju viziju upravljanja drustvom. koje je u najmanju ruku i najblaze receno, strahobalno.
dok god se nesto ne pokusava silom uvesti, u evropi ne bi trebalo biti prepreka da se o tome prica i raspravlja.
nesto si mi radikalan za jednog Europejca i Intelektualca
- animus
#1550 Re: Afganistan
Nece svi dobro proci, bit ce puno žrtava. Puno je tu zle krvi. Samo u globalu gledano država ce biti stabilnija. Taj narod tamo većinski želi to i treba prihvatiti njihove želje. Da nisu želili nebi ovako brzo sve palo. Za 20 godina bi sigurno rijesili problem talibana. Kad gledas snimke dok su Amerikanci bili tamo vidiš da je taj narod jednostavno bio protiv njih vecinom i da su talibani bili skoro u svakoj kuci. Nije se ovo moglo drugacije završiti. Njih su Rusi jebali davno kad su ih natjerali da se bore i da koriste vjeru za mobilizaciju. Od tada oni samo ginu i žive u radikalizaciji. Takva im je sudbina. Možda im sada ovo nepostojanje neprijatelja vrati neko normalno razmisljanje. Da ostave oruzje i krenu razmisljati o napretku.sumirprimus wrote: ↑16/08/2021 10:32 ma ne mogu svi pobjeci, a i imaju vec video klipovi, talibani lazu, odn lazno se predstavljaju kao reformisani i fini momci sa tzv mekim pristupm, nema od tog nista.
![]()