Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sanjarko

#1526 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

Hafis wrote:Čekajte, nisam u tijeku. Jel' to znači ništa od gašenja te ustaške HDZ-ovske firme. Znači džaba ovolika prolivena sperma u ova dva dana slavlja, i one dvije postarije jajne stanice iz lijevog i desnog jajnika? I sad oni bi da biraju između Švicaraca i Arapa, a nama mudo Marijanovo.
A jebote, nema boga da je k'o zrno bibera.
Bira se izmedzu Arapa i Arapa. @155 mm dobro pise, igrokaz.
jajara

#1527 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

Ivan Glasenberg
Tony Hayward

uzese nas arapineeeeeeeeeee
Hafis

#1528 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Vizionar 1985 wrote:
Hafis wrote:Čekajte, nisam u tijeku. Jel' to znači ništa od gašenja te ustaške HDZ-ovske firme. Znači džaba ovolika prolivena sperma u ova dva dana slavlja, i one dvije postarije jajne stanice iz lijevog i desnog jajnika? I sad oni bi da biraju između Švicaraca i Arapa, a nama mudo Marijanovo.
Uzećemo za svaki slučaj one švicarske Arape. T je light, uljudbenija verzija. Švica je Švica, a Dubai Dubai.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1529 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

Niko normalan nije za gašenje firme. Isto tako niko normalan nije za ulaganje u firmu bez dna.

Što se "nas muslimana" tiče, neka u Aluminij ulaže Hrvatska, ili bilo koja privatna kompanija. FBIH to ne bi trebala!
155_mm

#1530 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

koji zaokret u igrokazu. prvo ima struje do kraja godine a sad samo do ponedjeljka. pa nije valjda nova godina u ponedjeljak.

:lol: :lol: :lol:
Hafis

#1531 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Ja bih katančio ovu temu, pošto slijed budućih dešavanja nema nikakve sveze s formiranjem vlasti SDA/HDZ.

Toplo preporučam opuštenije teme - Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu? ili Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022.
jajara

#1532 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

un1ted wrote:
Niko normalan nije za gašenje firme. Isto tako niko normalan nije za ulaganje u firmu bez dna.

Što se "nas muslimana" tiče, neka u Aluminij ulaže Hrvatska, ili bilo koja privatna kompanija. FBIH to ne bi trebala!
sto se nas hrvata tice aluminij nebi trebo uplacivat nikakav porez federaciji
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1533 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

Sve pet, to mislite od 90 i neke i to je vaše pravo. Nije mi samo jasno zašto Hrvatska kao zaštitnica Hrvata šuti u ovom slučaju? Nije mi jasno ni to kako ovo nije vaša država dok vama odgovara, a čim nešto nije po volji, odmah "majorizacija" i mrsko Sarajevo u koje su sve oči uprte.
155_mm

#1534 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Uzećemo za svaki slučaj one švicarske Arape. T je light, uljudbenija verzija. Švica je Švica, a Dubai Dubai.
za mogucnost tog izbora nece biti dovoljno ljubit skute begovima sarajkim.

ali posto volis uzimati spermu u usta barem ovdje na temi su zadnji postovi puni toga...
General War

#1535 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by General War »

Samo pola si u tijeku, nigdje ne pise da ce nastaviti sponzorosati Coviceve parazite...mooozda se varam. :mrgreen:
Hafis

#1536 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

un1ted wrote:

E onda je većina na ovoj temi abnormalna, jer se 95% njih zdušno zalagalo za gašenje i usput likovalo ne štedeći ''komplimente'' čitavom jednom narodu.
A jebat ga, propade stvar.

Inače kad si već kod ulaganja, čini mi se da je FBiH vlasnik velikog dijela aluminija, tako da ju se treba ticati što će biti s njim.
155_mm

#1537 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

hafize nemoj pretjerivati smanji loptu. nije tacno da se svi raduju gasenju aluminija. pogotovo ne 95%.

vecini je bitnije da se firma odrzi i da se promijeni politika zaposljavanja u toj firmi.
Hafis

#1538 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

un1ted wrote:Sve pet, to mislite od 90 i neke i to je vaše pravo. Nije mi samo jasno zašto Hrvatska kao zaštitnica Hrvata šuti u ovom slučaju? Nije mi jasno ni to kako ovo nije vaša država dok vama odgovara, a čim nešto nije po volji, odmah "majorizacija" i mrsko Sarajevo u koje su sve oči uprte.
Što se ima Hrvatska miješati kad je ovo sve bio dogovoreni igrokaz i nije mi jasno kako ste svi ovdje zagrizli na ovo..... zezam se, obzirom na garnituru prisutnih ''navijača'' nije bilo šanse da ne zagrizu :)
un1ted

#1539 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

Rekoh, niko normalan. Kada kazem normalan, mislim na normalne ljude, koji nisu opterećeni vjerom i nacijom. Isto tako kada kazem normalan, mislim i na normalnu firmu, koja ima glavi u rep i koja bi trebala da je profitabilna. Ukoliko je profitabilna, treba uloziti i spasiti, napraviti plan i rekonstrukciju. Ukoliko nije profitabilna, prodati, ili ugasiti, ne vidim treću mogućnost.

Koliko sam ja upoznat, FBIH je manjinski vlasnik. U cijeloj priči mi nije jasno zašto je jedina odgovornost na FBIH i Sarajevu. Gdje su manjinski vlasnici, kao i Hrvatska koja ima svoj udio? Zasto se niko od njih ne oglasava?
Hafis

#1540 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Jebote, još prekjučer popodne procurila vijest da je postignut deal, a ovdje u isto vrijeme na ovoj temi orgije...nisi smio ući na temu bez cinčane ratkape na guzici, i to sve još do prije par sati :lol:
155_mm

#1541 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Jebote, još prekjučer popodne procurila vijest da je postignut deal, a ovdje u isto vrijeme na ovoj temi orgije...nisi smio ući na temu bez cinčane ratkape na guzici, i to sve još do prije par sati :lol:
sa kim je postignut?
155_mm

#1542 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

RAZGOVORI SE NASTAVLJAJU 10
Nermin Džindić: Emirates Global Aluminium je imao konkretniju ponudu za Aluminij
klix.ba
Hafis

#1543 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

un1ted wrote:Rekoh, niko normalan. Kada kazem normalan, mislim na normalne ljude, koji nisu opterećeni vjerom i nacijom. Isto tako kada kazem normalan, mislim i na normalnu firmu, koja ima glavi u rep i koja bi trebala da je profitabilna. Ukoliko je profitabilna, treba uloziti i spasiti, napraviti plan i rekonstrukciju. Ukoliko nije profitabilna, prodati, ili ugasiti, ne vidim treću mogućnost.

Koliko sam ja upoznat, FBIH je manjinski vlasnik. U cijeloj priči mi nije jasno zašto je jedina odgovornost na FBIH i Sarajevu. Gdje su manjinski vlasnici, kao i Hrvatska koja ima svoj udio? Zasto se niko od njih ne oglasava?
Nitko nije rekao da se ondje godinama nije odvijala žestoka krađa i da je to HDZ-ova prćija. Ovako i jest najbolje, uzeti konačno tvrtku iz ovih lopovskih HDZ-ovskih kandži.
FBiH nije natpolovičan vlasnik ali ima najveću odgovornost za ovako nepovoljan aranžman s nabavkom el. struje za Aluminij. doduše, takve su bile okolnosti...vi nama dajte suglasnost da saniramo rudnike i one propale gigante u TK a mi ćemo malo žmiriti na nabavku el. energije...ruka ruku mije.
Last edited by Hafis on 04/07/2019 18:05, edited 1 time in total.
SaraFina

#1544 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by SaraFina »

:bih:
Last edited by SaraFina on 04/07/2019 18:10, edited 1 time in total.
Hafis

#1545 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Ne vidim one dvije postarije jajne stanice :)
155_mm

#1546 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

Džindić je kazao kako su oba sastanka bila uspješna i da su potencijalni investitori, i Glencore i Emirates Global Aluminium, iznijeli svoje planove gdje vide Aluminij u nekom budućem poretku, poručivši da će pregovori biti nastavljeni sutra.

"Emirates Global Aluminium ima dvije velike korporacije koje proizvode aluminij, Dubal i Emal. Predloženo je da se uradi finansijska i tehnička analiza. Sutra se kreće. Oni će sa svog stajališta procijeniti vrijednost kompanije", kazao je on.
Sanjarko

#1547 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: Uzećemo za svaki slučaj one švicarske Arape. T je light, uljudbenija verzija. Švica je Švica, a Dubai Dubai.
Ma znas da ce zatvoriti ako im se nebude isplatilo, tad kad. Tako je to u kapitalizmu. Pa i ovdje Mital visi cesto u zraku, nedavno bila kriza sa platama. Ovi jedni su kako sam shvatio Katarani a drugi Emiracani. Katarani su tako kazu MB, a Emiracani opet tako kazu Pro-SA tj., Vehabizam iako light verzija toga.

Glenkor je hostaplerska i oportunisticka firma koja ce pustiti niz vodu Aluminijum kad vise nemognu da muzu Aluminijum i FBiH.

Najvise ako sam shvatio se muze EP HZHB koja gomila dugove zbog Aluminijuma.

Jbg veliki igraju igrokaz.
Last edited by Sanjarko on 04/07/2019 18:47, edited 1 time in total.
Bodkin

#1548 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Bodkin »

jajara wrote:
un1ted wrote:

Tako je kad tri razreda osnovne hoce da pricaju i visokim temama. Drzi se bolan rostilja, vikenda na moru i pravljenja rakije
horkesh

#1549 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by horkesh »

Bodkin wrote:
jajara wrote:
Tako je kad tri razreda osnovne hoce da pricaju i visokim temama. Drzi se bolan rostilja, vikenda na moru i pravljenja rakije
Ama trola lik od početka.
155_mm

#1550 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

sudeci po igrokazu izgleda da ce mo imati situaciju da ce vlada, iako nema nikakvu zakonsku obavezu, ugovoriti preuzimanje od strane Emirates Global Aluminium ali da ce to covic odbiti.

poslije toga jedino preostaje da hrvatska vlada i mali dionicari prodaju firmu kome hoce.
Post Reply