Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- insomnia78
#1526 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Jes. Znaju da him je zatvor ako izgube
-
amko761
#1527 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ništa, onda ne preostaje ništa drugo nego da armija BiH to oslobodi. Dijaspora je spremna, obučena, naoružana i pitanje je dana kada kreće bošnjačka oluja. Pod komandom vrhovnog komandanta Bakira Izetbegovića.
- insomnia78
#1528 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
hAZNADAR wrote:Ja se jadan ponadao oktobarskom proljecu - demonstranti probijaju kordon policije i pale zgradu Vlade, dodikove pristalice i policija upotrebljavaju silu al bivaju nadjacani, narod rusi vlast i istice bosanske zastave, Mile bjezi u Beograd i vristi o sorosevskim agentima, MZ kaznjava RS ukidanjem svih nadleznosti, Becirevic dolazi u BL i odrzava najveci skup ikada, pomirenje, katarza,... suze na oci,...amko761 wrote:Pa šta bi? Ništa od nereda, ništa od rušenja RS-a?
Garant Bakir pomogao Mili da prezivi ovo - druge nema.

- Krokodajl
#1529 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bakir još danas prvi u Bošnjaka, ako se pita forumska raja od sutra je izvjesni Američki student prvi u Bošnjakaamko761 wrote:Ništa, onda ne preostaje ništa drugo nego da armija BiH to oslobodi. Dijaspora je spremna, obučena, naoružana i pitanje je dana kada kreće bošnjačka oluja. Pod komandom vrhovnog komandanta Bakira Izetbegovića.
Budući je predizborna nećemo o imenima
-
hAZNADAR
#1530 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Aj da malo ovo prebacimo na temu "Zasto nastala RS".furlan wrote:Pa nemojte biti takvi, ako je decko neobrazovan i zatucan, ne mora biti glup.Krokodajl wrote:A je li pisao latinicom tekstove na Bosanskom jeziku ?Amis2321 wrote:
Arebica i Bosancia su 2 totalno druge stvari. Kulin Ban je pisao bosancicom i latinicom.
- insomnia78
#1531 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ima da bolnicu Srbija preimenujemo u Sebijaamko761 wrote:Ništa, onda ne preostaje ništa drugo nego da armija BiH to oslobodi. Dijaspora je spremna, obučena, naoružana i pitanje je dana kada kreće bošnjačka oluja. Pod komandom vrhovnog komandanta Bakira Izetbegovića.
-
Seawolf
#1532 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Wanneer we van degenen die in de oorlog komen alles nemen wat ze niet hadden, en we zorgden voor degenen die het thuisland alles gaven wat ze hadden, kunnen we zeggen dat we een staat hebben. Ljubisa Mauser van der Savic.Amis2321 wrote:A sta pise na ovom transparentu za one koje neznaju cirilicu? Za sta su ovi u Bijeljini?hAZNADAR wrote:
Transparent sa rijecima ratnog zlocinca iz Bijeljine.
De nieuwe Touareg.
Klaar voor de toekomst.
- Mis mekinjas
- HAVANA
#1535 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Seawolf wrote:Wanneer we van degenen die in de oorlog komen alles nemen wat ze niet hadden, en we zorgden voor degenen die het thuisland alles gaven wat ze hadden, kunnen we zeggen dat we een staat hebben. Ljubisa Mauser van der Savic.Amis2321 wrote:A sta pise na ovom transparentu za one koje neznaju cirilicu? Za sta su ovi u Bijeljini?hAZNADAR wrote:
Transparent sa rijecima ratnog zlocinca iz Bijeljine.
De nieuwe Touareg.
Klaar voor de toekomst.
-
melac
#1536 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
- mO k3
#1537 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Sljedeci predsjednik USA !!Amis2321 wrote:
Milorade izdrzi! Bosnjacki nacionalisti su uz tebe!
![]()
![]()
![]()
- apsidejzi
#1538 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Problem ove drzave i jeste u tome sto 99% jucer okupljenih zeli napraviti RS boljom. Nisu oni dosli zbog BiH nego zbog RS iskljucivo.melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
- mO k3
#1539 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
_Necemo se lagati bosnje koje podrzavaju Davora njih 90% zeli da se genocidni entitet nestane ukljucujem i samog sebe tu , kod srba/opoziciji je "dobro dosla " pomoc da ostvare svoj cilj da skinu dodika ....apsidejzi wrote:Problem ove drzave i jeste u tome sto 99% jucer okupljenih zeli napraviti RS boljom. Nisu oni dosli zbog BiH nego zbog RS iskljucivo.melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
-
hAZNADAR
#1540 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pravednija i sigurnija RS za Srbe samo i nikog drugog. Jedno je sigurno u RS - isti antagonizam, odbojnost,... prema BiH, Bosnjacima, Bosancima, islamu,... u sve i jednoj politickoj stranci i sve i jednom sloju drustva. Isto ti misle i nepismeni i doktori, socijalisti i nacionalisti,...melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
Zato je sve ovo sto se desava oko Dragicevica cisto interna njihova stvar. Mozes mu samo pruziti podrsku kao covjek i izraziti suosjecanje zbog licne tragedije,... ali cim ovo stoji na politici i cim probosanske snage uopce imaju ikakav stav o tome i izabiraju stranu - to je samo puka naivnost i patetika.
Sve je stvar razlicite percepcije. Nama slika dva zagrljena oca u borbi za pravdu, Dubioza kako pjeva "klinac u getu",... podsjeca da ima nesto vece i vaznije od politike i podjele. U RS sve pa i borba za pravdu ima nacionalni karakter i samo za jedne. Svi u RS koji podrzavaju Davora i dizu pesnicu na trgu ipak zele pravednuju svoju drzavu - sto dalje od nas i BiH.
-
muzicar_iz_parka
#1541 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Imamo dvije frakcije u boljem entitetu i obije se takmiče da dokažu ko su veći Četnici.
- HAVANA
#1542 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne djeluje mi davor tako al haj mozda vi znate bolje.Ja vec godinama nista ne pratim.Ni cetnike, ni balije, ni ustase.Eventualno im nekad jebem rod i porod i to je to. _----------------------------------------------------------------------------------
“Dragi naš Davide, 194. dan stojimo na tvom Trgu kraj tvoje slike gdje od kvazi države, kvazi predsjednika i ostalih institucija tražimo istinu i pravdu. Nema ovdje ni MUP-a ni institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga i tolerancija… Na Davidovom trgu mi smo ljudi, oni su ubice i ostat će. Suživota sa ubicama nema, a ni komšijskih odnosa. Grupa “Pravda za Davida” nije i nikad neće biti politička, stranačka, navijačka, vjerska i nacionalna. Grupa “Pravda za Davida” je grupa istine i pravde, djece, Davidovih drugara, ljudi oko mene i vas. Vrlo brzo ćemo prerasti u udruženje. Bit će i Fondacija ‘Pravda za Davida’ kroz koju ćemo pomagati djeci. Ko god bude došao na vlast, bit ćemo mu za vratom. Kunem se grobom Davida Dragičevića, neću vas nikad ni iznevjeriti ni napustiti, ja ću biti vaš sluga do kraja života za istinu i pravdu”, istakao je Dragičević na što je masa ljudi počela uzvikivati “Davore, Davore”.
“Dragi naš Davide, 194. dan stojimo na tvom Trgu kraj tvoje slike gdje od kvazi države, kvazi predsjednika i ostalih institucija tražimo istinu i pravdu. Nema ovdje ni MUP-a ni institucija, a kamoli ozbiljne države. Svemu jednom dođe kraj. Mir i dostojanstvo, ljubav, snaga i tolerancija… Na Davidovom trgu mi smo ljudi, oni su ubice i ostat će. Suživota sa ubicama nema, a ni komšijskih odnosa. Grupa “Pravda za Davida” nije i nikad neće biti politička, stranačka, navijačka, vjerska i nacionalna. Grupa “Pravda za Davida” je grupa istine i pravde, djece, Davidovih drugara, ljudi oko mene i vas. Vrlo brzo ćemo prerasti u udruženje. Bit će i Fondacija ‘Pravda za Davida’ kroz koju ćemo pomagati djeci. Ko god bude došao na vlast, bit ćemo mu za vratom. Kunem se grobom Davida Dragičevića, neću vas nikad ni iznevjeriti ni napustiti, ja ću biti vaš sluga do kraja života za istinu i pravdu”, istakao je Dragičević na što je masa ljudi počela uzvikivati “Davore, Davore”.
- insomnia78
#1543 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pravda za ubijenu djecu prijedora i ubijenu djecu BiH. Pravda za djecu ubijenu u majcinom stomaku od strane Davirovih saboraca i “republike” za koju se borio.
-
melac
#1544 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Po meni je problem ne napraviti boljom i pravednijom pa makar i RS samu za sebe.apsidejzi wrote:Problem ove drzave i jeste u tome sto 99% jucer okupljenih zeli napraviti RS boljom. Nisu oni dosli zbog BiH nego zbog RS iskljucivo.melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
- mO k3
#1545 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
drzave za koju se borio !!insomnia78 wrote:Pravda za ubijenu djecu prijedora i ubijenu djecu BiH. Pravda za djecu ubijenu u majcinom stomaku od strane Davirovih saboraca i “republike” za koju se borio.
-
melac
#1546 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Necu se dalje uvlaciti u pricu o RSu, no meni je svaki progres prema pravednijem i boljem drustvu drag, pa makar bio i ogranicen i malen. Ja sam sretan da ga bude i toliko u narednih godinu dana.hAZNADAR wrote:Pravednija i sigurnija RS za Srbe samo i nikog drugog. Jedno je sigurno u RS - isti antagonizam, odbojnost,... prema BiH, Bosnjacima, Bosancima, islamu,... u sve i jednoj politickoj stranci i sve i jednom sloju drustva. Isto ti misle i nepismeni i doktori, socijalisti i nacionalisti,...melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
Zato je sve ovo sto se desava oko Dragicevica cisto interna njihova stvar. Mozes mu samo pruziti podrsku kao covjek i izraziti suosjecanje zbog licne tragedije,... ali cim ovo stoji na politici i cim probosanske snage uopce imaju ikakav stav o tome i izabiraju stranu - to je samo puka naivnost i patetika.
Sve je stvar razlicite percepcije. Nama slika dva zagrljena oca u borbi za pravdu, Dubioza kako pjeva "klinac u getu",... podsjeca da ima nesto vece i vaznije od politike i podjele. U RS sve pa i borba za pravdu ima nacionalni karakter i samo za jedne. Svi u RS koji podrzavaju Davora i dizu pesnicu na trgu ipak zele pravednuju svoju drzavu - sto dalje od nas i BiH.
-
hAZNADAR
#1547 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Meni nije bas drago kada se pohvale danas u Banjaluci sredjenim parkovima, cistim ulicama, modernizovanim uslugama u opcini,.... kazu da je bolje od kada nas tu nema.melac wrote:
Necu se dalje uvlaciti u pricu o RSu, no meni je svaki progres prema pravednijem i boljem drustvu drag, pa makar bio i ogranicen i malen. Ja sam sretan da ga bude i toliko u narednih godinu dana.
-
FreakyStyley
#1548 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
insomnia78 wrote:Pravda za ubijenu djecu prijedora i ubijenu djecu BiH. Pravda za djecu ubijenu u majcinom stomaku od strane Davirovih saboraca i “republike” za koju se borio.
-
Vector_dum
#1549 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne bi se bas slozio sa tobom.melac wrote:Kako god, Davor Dragicevic je snazniji covjek vec se i jedan drugi pojavio na teritoriju BiH zadnjih 20tak godina. I to postujem, i ne znam za sto bi ovaj protest trebalo gledati kao borba protiv RSa, i za neku gradjansku BiH. Ovdje je borba za pravedniju u sigurniju RS, ako se to postigne, i kroz daljnji napredak na tim poljima ce biti bolje i za ostale u i izvan RSa.
Pitaj bilo kojeg Srbina , stanovnika RS-a sta zna njega znaci RS , reci ce ti :
- domovina i drzava.
Nije uopste bitno da li je to policajac, gradjevinac, komunalac svaki ce ti odgovoriti isto.
Jedini razlog zasto se jucer skupilo 40.000 ljudi na trgu nije samo zbog smrti njegovog sina, vec radi politicke konotacije koja je nastala u glavama tih ljudi koji su cinili tu masu.
Hoce ljudi promjenu, jer svakog gosta - 3 dana dosta.
Dodik vlada kao diktator, a ljudi nikad kroz svoju historiju nisu voljeli biti potlaceni.
Davor se usprotivio Dodiku (mada smrt njegovog sina uopste nema veze sa vladajucim strukturama RS-a)
i cim se Davor tako paradijalno i ceremonijalno usprotivio vlasti, ljudi su se stopili u masi da mu pruze podrsku, pa makar na tih par sati.
Banjalucani, i RS pati od siromastva, neimastine.
Vjeruj da se sirom RS-a ljudi lakataju da odu na 3 mjeseca u Slovacku da rade za satnicu 2,5 EUR.
I kad ljudi vide samo sivilo, kad su bez perspektive i buducnosti, kad se pate dovoljna je mala incijalna kapsula da ih digne na noge.
Ali svejedno, te utopisticke snove o gradjanskoj i unitarnoj BIH, drzavi u kojoj nece postojati podjele i mrznja mozemo samo sanjati.
Mozda generacije iza nas za 50-tak godina budu drugacije razmisljale pa da se gradi ta neka gradjanska BIH.
-
melac
#1550 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja nemam sta da dodam na tvoj post. I ne zalim se dalje uvlaciti u pricu o Banja Luci i RSu. Moja intencija je da ukazem na hrabrost suprostavljanja sistemu, i ako se ostvari napredak na polju pravde ja sam sretan, pa makar to bilo i u RSu i makar to vrijedilo, barem za sada, samo za Srbe.hAZNADAR wrote:Meni nije bas drago kada se pohvale danas u Banjaluci sredjenim parkovima, cistim ulicama, modernizovanim uslugama u opcini,.... kazu da je bolje od kada nas tu nema.melac wrote:
Necu se dalje uvlaciti u pricu o RSu, no meni je svaki progres prema pravednijem i boljem drustvu drag, pa makar bio i ogranicen i malen. Ja sam sretan da ga bude i toliko u narednih godinu dana.