Bez Gugla. Znam malo Latinski iako sam laik.Vizionar 1985 wrote:Cija regija [zemlja] toga religija.Black swan wrote:cuius regio tuius religio
Ilegalni migranti u BiH
- Sanjarko
#1526 Re: Migranti
- insomnia78
#1527 Re: Migranti
Cuj nema djece. Ja za svoju stelu moro traziti da je upisem u obdaniste. U skoli ih 31 u razredu
-
Heller
#1528 Re: Migranti
CPT wrote:1.) nema ko drugiBodkin wrote:
Ima li ijedan logican razlog osim “imaju para”? Zadto ne bi kina trebala to platiti npr? I zasto onda ne bi davali lovu svima u cijeloj aziji. Nije fer da dobiju samo ovi sto dodju do evrope
U jednom njemackom gradu su prosle godine ukinuli besplatno obdaniste jer nije bilo love budzetu. Potrosili na migrante. Roditelji morali placati. E sad, da ti moras odvojiti od svog djeteta da platis pakistancu ili irancu stan, hranu, prevoz, kurs jezika i lovu da hoda okolo drugacija bi prica bila. Mozes ti naravno reci da ne bi ali niko ti nece vjerovati
2.) nosi dio odgovornosti jer su bili dio alianse koja je razhebala Irak/Afganistan/Siriju/...
3.) imaju para
4.) nije prvi put (Bosnu zaboravio?)
Price obdanista vs. izbjeglice su jako glupe i opasne. Obdanista (a i skole) se ukidaju jer nema djeca. Ukidaju se i u BIH. Nema nikakve veze sa izbjeglicama. Trosak za izbjeglice je inace minimalan.
Švabe razjebali Afganistan
-
high_volume
#1529 Re: Migranti
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) jutros je donijela odluku da se migrantima iz Sarajeva zabrani dolazak u Mostar, odnosno u mjesto Salakovac gdje su trebali biti smješteni u Izbjeglički centar.
Migranti su na putu iz Sarajeva prema Mostaru zaustavljeni u mjestu Donje Selo kod Konjica, a pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a) su im rekli da moraju napustiti područje HNK-a.
U suprotnom bi mogla i intervenirati Specijalna jedinica MUP-a. Konvoj će biti vraćen na Ivan-sedlo, na dio koji pripada Kantonu Sarajevo (KS).
Migranti izmješteni iz parka prekoputa Vijećnice: Autobusima krenuli ka Mostaru
Naime, ovakvu odluku o zaustavljanju je donio komesar MUP-a HNK-a, a još uvijek nije poznato zbog čega je stigla ovakva odluka.
Premještanje migranata iz Sarajeva u Mostar provodi Služba za poslove sa strancima BiH, a kako je ranije potvrđeno iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, cilj je migrantima osigurati uslove za normalan život.
Migrantima, među kojima je značajan broj djece, pomagale su uglavnom humanitarne organizacije, kao i pojedini građani Sarajeva. Kapacitet centra za smještaj migranata u Salakovcu je 296 mjesta i u potpunosti je opremljen za zbrinjavanje migranata.
Šatori, deke, prljava odjeća i mnogo smeća ostalo je iza migranata u parku prekoputa Vijećnice. Od ranih jutarnjih sati brojni volonteri, uposlenici komunalnih preduzeća i građani čiste park pokušavajući ga vratiti u prvobitno stanje.
Među njima je i Sarajka Lejla Džaferagić, koja je od prvog dana pomagala migrantima, pružajući im i sklonište od kiše i hladnoće.
"Migranti su otišli. Mislim da je ovo idealno rješenje, da odu odavde, jer ovdje nije bilo uslova za život. S druge strane, ovo je dio Starog Grada, ovo je park. Oni su trebali neku ustanovu. Ovo je rješenje sa kojim smo svi zadovoljni, i građani i migranti", pojasnila je Džaferagić.
Podsjetila je da je i ona na početku poslovni prostor koristila za smještaj migranata.
"Primila sam ih. Poslije je nastao problem, jer nisu mogli svi da budu tu smješteni. Danas smo tu da pokupimo deke i šatore i da se to odnese odavde, ali i da pomognemo da se očisti ovaj park", istakla je Džaferagić.
Mišljenja je da su bh. građani izašli ususret migrantima i da su vlasti uradile najbolje što se moglo uraditi u ovoj situaciji.
Migranti se inače nalaze širom Bosne i Hercegovine, a prije nekoliko sedmica oni koji su se nalazili u glavnom gradu BiH formirali su i šatorsko naselje u blizini Gradske vijećnice, odnosno u samom srcu Sarajeva.
Također, širom zemlje nalazile su se i brojne druge grupe migranata, koje su u pojedinim gradovima formirale također improvizirana naselja, na što bosanskohercegovačke vlasti nisu imale odgovor.
Ipak, i dalje su poražavajuće najave da bi u BiH sedmično moglo stizati oko 400 migranata, posebno tokom ljetnih mjeseci, a koje stižu iz pojedinih međunarodnih agencija. Podsjećamo da je također više od 100 migranata premješteno iz centra Velike Kladuše u kamp u prigradskom naselju Drmeljevo, gdje će imati vodu, toalet i struju, nakon što su općinske vlasti odlučile izmjestiti migrante iz gradskog parka. https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... vac/300349
- Sanjarko
#1530 Re: Migranti
Pa ako bi me dirali i ja bi njih. Ja sam da se kazne lopovi, kriminalci itd. Ali jednako, ne selektivno. Kako sam napisao cak smrtnom kaznom. Pa makar bio to i ja.insomnia78 wrote:Volio bi te samo sat ubaciti u naselje dje zive marokanci i alzirci
Il gore u strasburg dje imas par hiljada čečena
- Haris.ba
#1531 Re: Migranti
https://avaz.ba/vijesti/bih/379155/skan ... a-sarajevo

9.30 Konvoj sa izbjeglicama koji je naredbom komesara MUP-a HNK zaustavljen u blizini Konjica, javlja naš novinar s lica mjesta, vraća se prema Ivan-sedlu, na područje Kantona Sarajevo.
- Sanjarko
#1533 Re: Migranti
Ucestvovali u napadu na Irak, Afganistan, Libiju itd. Bruku oruzja prodaju diktatorima i njihovim rezimima itd. Amerika najvise, ali i sve Nato clanice, pa cak i Island gdje je Nato stab. Cak i neutralne drzave tipa Srbije, Bosne.Heller wrote:
Švabe razjebali Afganistan![]()
![]()
- insomnia78
#1534 Re: Migranti
Dje ce dole. StolacHaris.ba wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/379155/skan ... a-sarajevo
9.30 Konvoj sa izbjeglicama koji je naredbom komesara MUP-a HNK zaustavljen u blizini Konjica, javlja naš novinar s lica mjesta, vraća se prema Ivan-sedlu, na područje Kantona Sarajevo.

-
Bodkin
#1535 Re: Migranti
1.) nema ko drugiCPT wrote:Ima li ijedan logican razlog osim “imaju para”? Zadto ne bi kina trebala to platiti npr? I zasto onda ne bi davali lovu svima u cijeloj aziji. Nije fer da dobiju samo ovi sto dodju do evropeBodkin wrote: Da
U jednom njemackom gradu su prosle godine ukinuli besplatno obdaniste jer nije bilo love budzetu. Potrosili na migrante. Roditelji morali placati. E sad, da ti moras odvojiti od svog djeteta da platis pakistancu ili irancu stan, hranu, prevoz, kurs jezika i lovu da hoda okolo drugacija bi prica bila. Mozes ti naravno reci da ne bi ali niko ti nece vjerovati
2.) nosi dio odgovornosti jer su bili dio alianse koja je razhebala Irak/Afganistan/Siriju/...
3.) imaju para
4.) nije prvi put (Bosnu zaboravio?)
Price obdanista vs. izbjeglice su jako glupe i opasne. Obdanista (a i skole) se ukidaju jer nema djeca. Ukidaju se i u BIH. Nema nikakve veze sa izbjeglicama. Trosak za izbjeglice je inace minimalan.[/quote]
1) kako nema? Kina, japan, rusija, amerika, kanada, australija, saudija, dubai, emirati, izrael
2) njemacka razjebala? Poljska? Madjarska? Spanija? BOSNA? Sto ne USA ili izrael? I sta cemo sa ovima iz irana, pakistana, afrike sto dolaze?
3) nemaju para
4) 90e i danas su nebo i zemlja po ekononskoj i politickoj situaciji
Nije opasna nego je realna. Lupas da nema djece i ne ukidaju se obdanista. Bogati njemacki gradic je ukinuo besplatno obdaniste jer su lovu potrosili na migrante. Pojma nemas koliko to kosta. Pojma nemas ko snosi te troskove
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1536 Re: Migranti
Koji cirkus....kanton-država.Haris.ba wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/379155/skan ... a-sarajevo
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1538 Re: Migranti
..i onda neko priča o DRŽAVI BIH...kakva država ljudi. Svako za sebe.
-
Heller
#1539 Re: Migranti
Afghanistan je uvijek bio Vukojebina tako da ga je nemoguće razjebat.Vizionar 1985 wrote:Ucestvovali u napadu na Irak, Afganistan, Libiju itd. Bruku oruzja prodaju diktatorima i njihovim rezimima itd. Amerika najvise, ali i sve Nato clanice, pa cak i Island gdje je Nato stab. Cak i neutralne drzave tipa Srbije, Bosne.Heller wrote:
Švabe razjebali Afganistan![]()
![]()
- Oligarh
#1540 Re: Migranti
Joj,15 minuta mi je trebalo da se pospem pepelom i da pojedem svaku riječ koju sam rekao protiv ovih migranata.
Ma vraćaj ih ovamo, šatore neka razapnu na Trgu BiH i pred SCC-om. Dovesti ih desetine hiljada. Kad je maskenbal nek i hala gori.
Ma vraćaj ih ovamo, šatore neka razapnu na Trgu BiH i pred SCC-om. Dovesti ih desetine hiljada. Kad je maskenbal nek i hala gori.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1541 Re: Migranti
Ako dosad nisu skontali da su se zajebali dolaskom u BiH, nikad neće.
- Sanjarko
#1542 Re: Migranti
Nije bas toliko lose ali jest lose. Ono crnjak malo tukne na rasizam.un1ted wrote:..i onda neko priča o DRŽAVI BIH...kakva država ljudi. Svako za sebe.
-
fear the beard
#1543 Re: Migranti
un1ted wrote:..i onda neko priča o DRŽAVI BIH...kakva država ljudi. Svako za sebe.
Joj tebe pa zna se da imamo par gradova pod kontrolom i to je to tacnije 20 posto ostalo nije naše.
- Sanjarko
#1544 Re: Migranti
Stimaju diplome samo da se Njemacke docepaju. Ma ima svega i legalne i ilegalne migracije sa Balkana svugdje. Ali fakat cudno. Niko to ne spominje.Connaisseur Karlin wrote:pa zelim reci da ne primjetim da vam smeta ilegalna migracija Balkanaca u EUHeller wrote: @Karlin ne kontam poentu, šta ako to Balkanci rade to je ispravno? Ako kod mene komšija udara ženu ok je da i ja to radim? Šra uopšste hoćeš sa ilegalnim Balkancima da kažeš?
- agent_zero
#1545 Re: Migranti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021
Smijeniti komesara, ukinuti kantone i kantonalne mup-ove, ustaše dobro udariti i po nosu i po prstima!
A najviše me čude Bošnjaci dole koji ovo dopuštaju.
Smijeniti komesara, ukinuti kantone i kantonalne mup-ove, ustaše dobro udariti i po nosu i po prstima!
A najviše me čude Bošnjaci dole koji ovo dopuštaju.
-
frngla
#1546 Re: Migranti
Šprdnja od države
- Sanjarko
#1547 Re: Migranti
Ne branim ih i treba recimo granice zatvoriti i legalnu migraciju dopustati a ove svercere hapsiti, suditi i ako su krivi streljati. A Europljani ih i svercuju mnogi, pa i mi smo to radili sa Ukrajinkama i slicno. Srbi iz Srbije evo nama ih ovamo svercuju a ovi iz RS-a kmece na nas umjesto na njih iz Srbije.invincible1921 wrote:Ali interesantno ovi što ih brane samo laprdaju a niko da kaže šta bi on uradi...nego samo nemoj ih neka ih...
Ja samo pisem ne licemjerno jer znam da smo i mi svi ostali slicni njima. Pa i nasi lokaju, drogiraju se itd., i onda takvi prave probleme.
Recimo Ibrahimovicev otac kako sam cuo je imao problem sa alkoholom. Da ne kazem bio alkoholicar.
- agent_zero
#1548 Re: Migranti
https://avaz.ba/vijesti/bih/379155/skan ... e-sarajeva
Najebem se i Aliji i Harisu i svima onim debilčinama i retardima koji su potpisali ona dva sporazuma (vašington i dejton)...
Čuj vlada kantona i komesar naređuju DRŽAVNOM ministarstvu sigurnosti...
Najebem se i Aliji i Harisu i svima onim debilčinama i retardima koji su potpisali ona dva sporazuma (vašington i dejton)...
Čuj vlada kantona i komesar naređuju DRŽAVNOM ministarstvu sigurnosti...
- CPT
#1549 Re: Migranti
Isto se je desevalo i desava i u drzavama EU. Cak i bizarnije stvari. Sve zbog histerije i pritiska desnicara.Tomahawk11 wrote:Koji cirkus....kanton-država.Haris.ba wrote:https://avaz.ba/vijesti/bih/379155/skan ... a-sarajevo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1550 Re: Migranti
samo sam čekao kada će se spomenuti elitne i režimu odabrane zločinačke formacije koje su činile samo manji dio vojnih snaga tadašnje hrvatske
vjerojatnost da to spominju oni kojima su djedovi bili u tim formacijama je jednaka vjerovatnoći da ti isti podržavaju komunističke režime diljem svijeta koji su obezglavili 120 milijuna ljudi a sjebali nekoliko generacija i stotina milijuna života
vjerojatnost da to spominju oni kojima su djedovi bili u tim formacijama je jednaka vjerovatnoći da ti isti podržavaju komunističke režime diljem svijeta koji su obezglavili 120 milijuna ljudi a sjebali nekoliko generacija i stotina milijuna života