Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Averus

#1526 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

MarlboroGold wrote:Pa jeste savršenstvo :mrgreen:

:run:

Nolanova trilogija je dobra, ali da je savršenstvo - nije. Bolja je od svega što je DC napravio do sad, definitivno. Ali kad se pogleda svaki pojedinačni film - jedino onaj s Jokerom je stvarno odličan, mada i njega kvari batmanovo "hrapanje" glasa kad priča, ono je smiješno.
Ona dva preostala filma su ok, ništa posebno.
90minut

#1527 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Savršenstvo bez mane je njegova trilogija i to takav kvalitet da kad ga gledaš uopšte nemaš osjecaj da je film o superherojima.

On je jedini koji je uspio to u svim ovim filmovima u oba svijeta.
MarlboroGold

#1528 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Averus wrote:

Nolanova trilogija je dobra, ali da je savršenstvo - nije. Bolja je od svega što je DC napravio do sad, definitivno. Ali kad se pogleda svaki pojedinačni film - jedino onaj s Jokerom je stvarno odličan, mada i njega kvari batmanovo "hrapanje" glasa kad priča, ono je smiješno.
Dobro priznaću da treći dio nije bio nešto posebno i da je pokvario savršenstvo prethodna dva. Ali prva dva dijela kod mene kotiraju visoko koliko i Infinity War i Civil War, a ti su za mene vrh Marvela :)
bunk

#1529 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Isti sam IW i CW su mi najjaci.
I sva tri Iron Man-a :D
90minut

#1530 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

MarlboroGold wrote:
Averus wrote:

Dobro priznaću da treći dio nije bio nešto posebno i da je pokvario savršenstvo prethodna dva. Ali prva dva dijela kod mene kotiraju visoko koliko i Infinity War i Civil War, a ti su za mene vrh Marvela :)

Dark Knight je bolji od civilnog rata i infinity zajedno i još nešto malo..
todd_smith

#1531 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Dark Knight je prenapuhan zbog smrti Ledgera, da se nije ubio lik pricali bi da je odlican film, a ne savrsenstvo.

Winter Soldier je haman rame uz rame u Dark Knighta, ali niste spremni za taj razgovor jos

to je ustvari i jedini MCU film koji je masterpiece kao sam film, i bez superherojskog faktora
90minut

#1532 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Nikad u životu nisam procitao da neko smatra savršenstvom Dark Knight zbog Ledgera.

Iz posta u post podapinješ sam sebi. :lol: :lol: :lol:

Šta god da izabereš iz Marvela pojedinacno Dark Knight je bolji nekoliko puta, a možeš komotno izabrati i više filmova i opet vrijedi njega samog pogledati nego maraton tih filmova.

ČINJENICA.
Averus

#1533 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

ČINJENICA ilitiga internet me nafurao :D
90minut

#1534 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Toliko je bolji od svega da mi ne pada na pamet da uletim u raspravu jer su to logične stvari. :lol:
MarlboroGold

#1535 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

todd_smith wrote:Dark Knight je prenapuhan zbog smrti Ledgera, da se nije ubio lik pricali bi da je odlican film, a ne savrsenstvo.

Winter Soldier je haman rame uz rame u Dark Knighta, ali niste spremni za taj razgovor jos

to je ustvari i jedini MCU film koji je masterpiece kao sam film, i bez superherojskog faktora
E jbg preĆera ga brale...
yoda82

#1536 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

DEADPOOL je najbolji film ikad :D
todd_smith

#1537 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Averus wrote:ČINJENICA ilitiga internet me nafurao :D
WHERE AREEE TTHEYYYYY
Averus

#1538 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

90minut wrote:Toliko je bolji od svega da mi ne pada na pamet da uletim u raspravu jer su to logične stvari. :lol:
Reče on raspravljajući se :D
90minut wrote:Nikad u životu nisam procitao da neko smatra savršenstvom Dark Knight zbog Ledgera.
Rahmetlija doslovno NOSIO cijeli film na leđima. Jedino iz te trilogije što je ostalo pamtljivo, što je ostavilo utisak, što je kvalitetno.

Christian Bale odglumio Batmana k'o da se tek priprema za ulogu. Ništa pamtljivo nije rekao, uradio, odglumio. Ne znam da je čovjek ikad išta praznije glumio. I opet - onaj glas :lol: :lol:
90minut wrote:Savršenstvo bez mane
De klikni ovdje molim te
90minut

#1539 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

:lol:
Bloo
Globalna šefica

#1540 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

yoda82 wrote:DEADPOOL je najbolji film ikad :D
:sretan: :sretan: :sretan: :sretan: :sretan:
MarlboroGold

#1541 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Ma šta vam je... Thor: The Dark World je najbolji.

:mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1542 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

90minut wrote:Nikad u životu nisam procitao da neko smatra savršenstvom Dark Knight zbog Ledgera.

Šta god da izabereš iz Marvela pojedinacno Dark Knight je bolji nekoliko puta, a možeš komotno izabrati i više filmova i opet vrijedi njega samog pogledati nego maraton tih filmova.

ČINJENICA.

A fact is a thing that is known to be consistent with objective reality and can be proven to be true with evidence

Bas me zanima kako ces svoj ukus dokazati cinjenicama. Ako ne mozes, jasno je da laprdas gluposti.
90minut

#1543 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Raigor Stonehoof wrote:

ČINJENICA.

A fact is a thing that is known to be consistent with objective reality and can be proven to be true with evidence

Bas me zanima kako ces svoj ukus dokazati cinjenicama. Ako ne mozes, jasno je da laprdas gluposti.

Imaju svi ukus istina i to ne sporim baš kao što ne sporim da pojedini ljudi više vole turske serije od true detective recimo ( sam sam se uvjerio u ovo), al' je ČINJENICA da kad bi cijeli svijet intervjuisali Nolanova trilogija bi bila broj 1.
Averus

#1544 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Opet činjenica :D

Dijete drago idi pročitaj koju knjigu, otvori malo um jbt :-)
MarlboroGold

#1545 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Pitam se što li mi je 90minut na ignore... a onda sam se sjetio da je i mene ovako smarao na temi o GoT-u :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1546 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

90minut wrote:

Imaju svi ukus istina i to ne sporim baš kao što ne sporim da pojedini ljudi više vole turske serije od true detective recimo ( sam sam se uvjerio u ovo), al' je ČINJENICA da kad bi cijeli svijet intervjuisali Nolanova trilogija bi bila broj 1.
evo na ovoj temi, gdje se uglavnom skupljaju ljudi koji vole superherojske filmove, ti si usamljen u tom stavu

znaci imas neki uzorak ljudi koji to vole, i sam samcat tvrdis jedno, a svi ostali drugo. Zasto mislis da je negdje drugo drugacije?

Postujem ja tvoje misljenje, i ok je sasvim da su TEBI to najbolji filmovi, ali ne mozes na osnovu svog misljenja nametat nekakve "cinjenice".
todd_smith

#1547 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

MarlboroGold wrote:Pitam se što li mi je 90minut na ignore... a onda sam se sjetio da je i mene ovako smarao na temi o GoT-u :mrgreen:
ČINJENICA da kad bi cijeli svijet intervjuisali Nolanova trilogija bi bila broj 1.
sta dalje pricati, koju poruku poslati :mrgreen:
90minut

#1548 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 90minut »

Raigor Stonehoof wrote:
90minut wrote:

evo na ovoj temi, gdje se uglavnom skupljaju ljudi koji vole superherojske filmove, ti si usamljen u tom stavu

znaci imas neki uzorak ljudi koji to vole, i sam samcat tvrdis jedno, a svi ostali drugo. Zasto mislis da je negdje drugo drugacije?

Postujem ja tvoje misljenje, i ok je sasvim da su TEBI to najbolji filmovi, ali ne mozes na osnovu svog misljenja nametat nekakve "cinjenice".
Mogu jer je činjenica između ostalog što svako s pola klikera može vidjeti po glumi i priči, a ako to nije dovoljno dovoljno je pogledati ocjenu koju ima na imdb od 2 miliona i 100 hiljada ljudi koji su davali ocjenu.
Averus

#1549 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

imdb rating je inace poznat kao relevantan totalno...

Wonderwoman 7.4
Batman vs Superman 6.5
Thor: Dark World 6.9
Aquaman 7.0

:lol:

Ovi zajedno ne mogu skupiti 5/10 ocjenu, realno :D
todd_smith

#1550 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

cekam da krene sa rotten tomatoes kao izvorom za statistike :mrgreen:
Post Reply