Pa baci im loptu ondamuha_sa wrote:da razigram temuO'zone wrote:Šta'š ti na ovom PF-u?muha_sa wrote:ženi je mjesto u kuhinji i vozdra
Položaj žene u islamu
- O'zone
- Globalni moderator
#1526 Re: da li je žena u islamu ponižena?
- Bloo
- Globalna šefica
#1527 Re: da li je žena u islamu ponižena?
irac300 wrote:Koga si izbola čakijom da budeš moderator?Vidim @nasa skroz izbrisana.
![]()
Čestitke, 'ebo je smrle ježa!
Mito i korupcija, par usluga za Chmolju, dopis stigao iz centrale, rodna zastupljenost, gole slike mene prekrivene pljeskavicama...biraj..
- zforumas
#1528 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jos da se Chmoljo ovdje tuspasi i imamo moDernek
- Bloo
- Globalna šefica
#1529 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Uranile orgije sa druge temezforumas wrote:Jos da se Chmoljo ovdje tuspasi i imamo moDernek
Vadi bebu!
- arzuhal
#1530 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ova tema je sagorila, tako da ćemo je uskoro i zamandalit, ovo je labuđi pjev. Ustvari to će moja cijenjena kolegica uradit
Biće mi drago ako neko ozbiljan i ozbiljno otvori novu...
Biće mi drago ako neko ozbiljan i ozbiljno otvori novu...
- muha_sa
#1531 Re: da li je žena u islamu ponižena?
znaš li ovim rapidografom baratatBloo wrote:irac300 wrote:Koga si izbola čakijom da budeš moderator?Vidim @nasa skroz izbrisana.
![]()
Čestitke, 'ebo je smrle ježa!![]()
Mito i korupcija, par usluga za Chmolju, dopis stigao iz centrale, rodna zastupljenost, gole slike mene prekrivene pljeskavicama...biraj..

- ExNihilo
#1532 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bloo, nemoj dozvoliti da tvoje ustoličenje bude čisto radi zadovoljenja konstitutivnosti. Ne zaboravi koga predstavljaš. 
- zforumas
#1533 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bloo wrote:Uranile orgije sa druge temezforumas wrote:Jos da se Chmoljo ovdje tuspasi i imamo moDernek![]()
Vadi bebu!
- Bloo
- Globalna šefica
#1534 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pa ja sam ovdje valjda da Arzo ne zavodi Dzamahiriju, obrezuje zene, daje zapise....ExNihilo wrote:Bloo, nemoj dozvoliti da tvoje ustoličenje bude čisto radi zadovoljenja konstitutivnosti. Ne zaboravi koga predstavljaš.
Ali iako cu jednog dana zamijeniti Chmolju, necu nikada zaboraviti skromne pocetke i favelu iz koje sam iznikla..
- arzuhal
#1535 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bloo wrote:Pa ja sam ovdje valjda da Arzo ne zavodi Dzamahiriju, obrezuje zene, daje zapise....ExNihilo wrote:Bloo, nemoj dozvoliti da tvoje ustoličenje bude čisto radi zadovoljenja konstitutivnosti. Ne zaboravi koga predstavljaš.
Ali iako cu jednog dana zamijeniti Chmolju, necu nikada zaboraviti skromne pocetke i favelu iz koje sam iznikla..

- Sara03
#1536 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Upravo se na primjeru komparacije, načina kriminalizacije krivičnog djela silovanja, procesuiranja odgovornih za isto, te cjelokupne institucionalne zaštite i podrške, između zapadnih sekularnih država i država u kojima je islam zvanična državna religija, ogleda sav očajan i degradirajući položaj silovanih žena u potonjim, gdje su stavljene na stub srama, potpuno obespravljene kao žrtve i, to traje.Euridika wrote: I ponovo da kažem da ta uznemiravanja rade muškarci nad ženama, da to nema nikakve veze sa društvenim sistemom i teritorijem u kojem žive, iste stvari se dešavaju i na istoku, gdje je prevladavajuća religija islam.
Imaš veliki broj slučajeva silovanja, i to grupnog silovanja, koje provede Arapi (primjer: silovanje britanske novinarke u Kairu koja je izvještavala o demonstracijama o neredima u Egiptu za vrijeme "arapskog proljeća", silovala ju je skupina od 4-5 demonstranata, na ulici, a njenog kolegu snimatelja su pretukli). Ili recimo da navedemo masovnu pojavu grupnih silovanja u Indiji i Pakistanu. Iako se većina tih silovanja desila u pretežno hinduskim.
Od zakona, u kojima se silovatelju daje pravo da oženi žrtvu, čime bi izbjegao kaznu, preko pravila koja propisuju posve nerealan teret dokazivanje (priznanje osumnjičenog ili eventualno četiri muška svjedoka), do same bojazni žrtve za prijavom silovanja, jer joj prijeti optužba za preljubu, što onda dalje povlači i neke druge sankcije. Uz sve to ni za bračno silovanje nisu predviđene kazne, jer zakon uopće ne poznaje taj čin kao krivično djelo.
Danas, u 21. stoljeću, gotovo da ne postoji bilo kakva intencija od strane religije, koja sebi pripisuje najviše i najsavršenije moralne standarde, u pravcu konačnog dokidanja ovih nehumanih i anticivilizacijskih pravila i praksi, čija je svrha sistemska diskriminacija žena, kao građanki drugog reda.
- MarlboroGold
#1537 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Šta bi sa Karlinke? Jel i ona pod banom? 
-
John Cleese
#1538 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Bloo wrote:irac300 wrote:Koga si izbola čakijom da budeš moderator?Vidim @nasa skroz izbrisana.
![]()
Čestitke, 'ebo je smrle ježa!![]()
![]()
Biram bodi bajts u pripremi
Eh, ja bih sad, s pozicije, insistirao da tu pise "moderatorica", "moderatorkinja" ili kako vec treba...
Dosta vise i tog patrijarhalnog terora i hegemonije
Na temu:
Ja sam zena ponizena... Da li znas? Da li znas!?
Zato, dragi, daj sta das! Daj sta das. Daj sta das...
- Bloo
- Globalna šefica
#1539 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Zvanicna drzavna religija ili gdje se provodi serijatski zakon?Sara03 wrote:Upravo se na primjeru komparacije, načina kriminalizacije krivičnog djela silovanja, procesuiranja odgovornih za isto, te cjelokupne institucionalne zaštite i podrške, između zapadnih sekularnih država i država u kojima je islam zvanična državna religija, ogleda sav očajan i degradirajući položaj silovanih žena u potonjim, gdje su stavljene na stub srama, potpuno obespravljene kao žrtve i, to traje.Euridika wrote: I ponovo da kažem da ta uznemiravanja rade muškarci nad ženama, da to nema nikakve veze sa društvenim sistemom i teritorijem u kojem žive, iste stvari se dešavaju i na istoku, gdje je prevladavajuća religija islam.
Imaš veliki broj slučajeva silovanja, i to grupnog silovanja, koje provede Arapi (primjer: silovanje britanske novinarke u Kairu koja je izvještavala o demonstracijama o neredima u Egiptu za vrijeme "arapskog proljeća", silovala ju je skupina od 4-5 demonstranata, na ulici, a njenog kolegu snimatelja su pretukli). Ili recimo da navedemo masovnu pojavu grupnih silovanja u Indiji i Pakistanu. Iako se većina tih silovanja desila u pretežno hinduskim.
Od zakona, u kojima se silovatelju daje pravo da oženi žrtvu, čime bi izbjegao kaznu, preko pravila koja propisuju posve nerealan teret dokazivanje (priznanje osumnjičenog ili eventualno četiri muška svjedoka), do same bojazni žrtve za prijavom silovanja, jer joj prijeti optužba za preljubu, što onda dalje povlači i neke druge sankcije. Uz sve to ni za bračno silovanje nisu predviđene kazne, jer zakon uopće ne poznaje taj čin kao krivično djelo.
Danas, u 21. stoljeću, gotovo da ne postoji bilo kakva intencija od strane religije, koja sebi pripisuje najviše i najsavršenije moralne standarde, u pravcu konačnog dokidanja ovih nehumanih i anticivilizacijskih pravila i praksi, čija je svrha sistemska diskriminacija žena, kao građanki drugog reda.
Ili je to dvoje isto?
Islamske drzave koliko ja znam nema...za sada. Ali nek me neko ispravi ako grijesim.
- triconja
#1540 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Jadan ti kolac bloo postala moderator, naci boze

-
kerima1
#1541 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Da je jedan od modova drugacije bi bilo misljenje o njemu.Vala meni nije valjo ni tad ni sad. Ali mogla se izvuci koja pametna, kad dode sebi.
Ali uskrsnut ce on za one koji ga vole...
Para svira gdje burgija nece.
- Bloo
- Globalna šefica
#1542 Re: da li je žena u islamu ponižena?
S peskirkom sa imala puno diskusija, i prije i poslije. Kada nije bio u fazonu hejtanja i mansplainanja, imali smo ugodne razgovore.kerima1 wrote:Da je jedan od modova drugacije bi bilo misljenje o njemu.Vala meni nije valjo ni tad ni sad. Ali mogla se izvuci koja pametna, kad dode sebi.
Ali uskrsnut ce on za one koji ga vole...
Para svira gdje burgija nece.
Skoro da mi nedostaje njegova ranija faza.
- Irsar
#1543 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Umjesto meni, postavi ovo pitanje Bogu. Ako vjeruješ u Njega. Ako ne, nemam ti ni ja šta odgovoriti, jer se ovdje ne radi o bilo čijim "željama" i "potrebama", već o istini.lijepa u dusi wrote:Mene samo buni, odakle tebi, kao muskarcu, zelja, potreba i pravo da raspravljas o tome sta zena treba.Irsar wrote:Tipa treba li žena biti više pokrivena nego otkrivena.
-
kerima1
#1544 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Za dobrim konjem se velika prasina dize.Hajd sto ste jedva docekali da ga banuju,al vama i dalje puna usta Towelia..

- Irsar
#1545 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Dakle, prema @Toweliu ne postoji niti dobro niti zlo, već su to samo stvari "dogovora". Ovo može tvrditi neko ko, zaista, pojma ni o čemu nema. Ne da je ovo neko iznenađenje.Towelie wrote:Logicaru, citaj sa razumevanjem, ako si u stanju.Znaš li ti uopšte šta znači pojam "objektivno", po definiciji? Ne znači "dogovor" bilo koga, i do objektivnosti se ne dolazi kvantitativnim sabiranjem pojedinačnih subjektivnosti. Ono što je objetivno je ujedno i realno, a ono što je realno - je realno zauvijek. Silovanje, kao akt, je jednako realan sada kao što je bio i prije hiljadu godina, i kao što će biti i za hiljadu godina (ako svijeta bude, naravno); reći kako je on objektivno loš sada, iako je bio tobože "objektivno" dobar prije, je isto kao reći da je iskustvo lošeg sada jednako iskustvu dobrog nekada.
Apsurdno.
Postoji razlciti stepeni subjektivnih moralniih iskaza za koje se vecinski drustvo dogovori da su objektivni u datom vremenu i na datom prostoru.Imam ga svako pravo optuziti jer upravo Allax i njegov poster-boy Muhamed tvrde da poseduju tapiju na objektivni moral. Ako je nekad pedofilija bila normalna i nije se karakterisala kao danas, to se uveliko promenilo. Danas je pedofilija nemoralna i kaznjiva zakonom, a posto Muha pretenduje da bude vecni moralni uzor,a ne samo za sedmi vek i Arabiju, to u danasnjem vaktu tesko da ce moci. Nije ni samo pedofilija, voleo je on silovat i uzimat robinje, a nije mu bilo zahmet sadisticki poklati poneko jevrejsko pleme sto se nadje na putu. Takvim aktima u moralnosti 21. veka u Evropi mesta nema.Nisi li ti onaj koji često Muhammeda a.s. optužuje za pedofiliju, u smislu da je to nešto loše? Zašto to činiš? Jer ako se društvo tada bilo "dogovorilo" da je to dobro, te ako je ono zaista bilo dobro, ko si ti da sada lijepiš neku negativnu etiketu na nekoga ko je, zapravo, učinio dobroSmiješan si.
Dobro i zlo postoje samo na relativnom nivou, u apsolutnom ne. Barca pobedi Atletico 1-0 i to je za njh dobro, za Atletico je zlo. A ista utakmica. Dobro i zlo su konstrukti nase interpretacije stvarnosti.Za tebe dobro i zlo u praksi ne postoje; za tebe izgleda da su dobro i zlo samo apstraktni pojmovi u stalnom previranju kroz vrijeme, a ne konstante koje vrijede za sva vremena, unatoč postojanju izuzetaka.
Hipoteticki scenario o kojem nema smisla diskutovati jer se isti nije desio, niti ima tendencija da ikada hoce.Također, "iz praktičnih razloga" društvo se tobože može, u teoriji, "dogovoriti" da je mučenje nevinog djeteta dobro, ili da zapravo ne postoji nevino dijete. Tipa post-porođajni "abortus" koji vam sigurno dolazi, ne briniteOvde te opet mogu naputiti ka mom prethodnom komentaru, jer ga nisi razumeo. Pogledaj sta je subjektivno i kako se drustvo dogovori da isto bude "objektivno" i zasto. Probaj da to razumes, jasno je napisano. AKo ne mozes, ja ti ne mogu pomoci.No tu ima jedan problemčić koji nikada nećete moći zaobići, a on je - ono što je objektivno je ujedno i istinito, a ono što je istinito ne zastarijeva. Dodatni problem vam je i što je "subjektivno iskustvo zapravo objektivno", te vi nikada nećete moći govoriti i "dogovarati" se kako je mučenje djeteta dobro, jer samo dijete se sa time ne slaže, a kako je ono ujedno i individua jednako realna kao i svako drugi - slijedi da vi ne možete svojom realnošću "brisati" njegovu realnost.![]()
Islam je fasisticka religija po definiciji jer smatra da su muslimani bolji ljudi od svih ostalih samim time jer su muslimani, dok nemuslimane casti epitetima pogani, gori od stoke, oni koji nemaju razum..itd.No tu ima jedan problemčić koji nikada nećete moći zaobići, a on je - ono što je objektivno je ujedno i istinito, a ono što je istinito ne zastarijeva. Dodatni problem vam je i što je "subjektivno iskustvo zapravo objektivno", te vi nikada nećete moći govoriti i "dogovarati" se kako je mučenje djeteta dobro, jer samo dijete se sa time ne slaže, a kako je ono ujedno i individua jednako realna kao i svako drugi - slijedi da vi ne možete svojom realnošću "brisati" njegovu realnost.![]()
No da ne duljim bezveze, samo par stvari:
1. Ako je moral "stvar dogovora", te ako su dobro i zlo nepostojeći i također ništa više doli "stvar dogovora", onda u principu ništa ne sprječava da već sutradan se ljudi dogovore da je pedofilija dobra. Jer ovdje nije bitno vrijeme, nije bitno da li će se nešto desiti sutra, za dan, godinu ili milenij; ono što je moguće u principu - a to je da se ljudi "dogovore" oko pa bilo čega - onda je u praksi moguće da se desi bilo kada. Naravno, trebam li ponoviti da moral nije "stvar dogovora"?
2. Uočiti kako se @Towelie vodi "21 stoljećem" kao nekim argumentom. Neki budući "Towelie" 22. stoljeća će isto ovako govoriti, samo možda suprotno od ovog ovdje, odnosno Towelie 22. stoljeća će sasvim uredno "dokazivati" ispravnost pedofilije kroz argument "dogovora". U teoriji, prema forumašu Towelie-u, ne postoji apsolutno ništa što takav scenario bi mogao učiniti nemogućim.
3. Lik spomininje pobjedu jednog fudbalskog tima nad drugim kao dokaz da dobro i zlo ne postoje.
4. Lik spominje "konstrukte" realnosti. No nema ništa "konstruisano" u činjenici da uzrokovanje patnje nekome je loše za toga nekoga, i nema tog "dogovora" koji će učiniti da mučenje nekoga taj neko smatra dobrim i ugodnim iskustvom za sebe.
5. Lik je opsjednut argumentom baziranim na vremenu ("21 stoljeće!"), ali njegovi argumenti su jednako "validni" i ako se uzmu argumenti samo na osnovu prostora. Prema @Towelie-u, stoga, ukoliko bi se društvo Papue Nove Gvineje "dogovorilo" da je kanibalizam "dobra stvar" (a tu je inače donedavno i bio rasprostranjen kanibalizam), onda bi to bilo zaista tako. S druge strane, mi smo se navodno "dogovorili" da je to loša stvar. Ispada da je kanibalizam istovremeno i dobra i loša stvar, no kako za koga.
Naravno, sve ove stvari i one koje sam prije naveo, neće biti od koristi rezidentnom pobunjeniku protiv Boga.
Towelie, znam da o logici znaš koliko i o Bogu - to jeste, nemaš pojma - no trebao bi napraviti pauzu i zapitati se kako je moguće da tvrdnja "Kanibalizam je loš" bude istinita, a da istovremeno:
1. bude lažna,
2. bude podložna "zastarijevanju".
Jer si u stalnoj kontradikciji, modernisto
- arzuhal
#1546 mod-comment
@towelie je banovan, trajno.
-
kerima1
#1547 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Prijavila sam ti post jarane jer znas da ti osoba ne moze odgovoriit i bezobrazno je sa tvoje strane.
- Irsar
#1548 Re: da li je žena u islamu ponižena?
kerima1 wrote:Prijavila sam ti post jarane jer znas da ti osoba ne moze odgovoriit i bezobrazno je sa tvoje strane.
Smiri se. Nisam niti znao da je banovan, jer mi se nije dalo čitati više stranica postova. Vidio sam da imam notifikaciju, otvorio je i odgovorio.
Uostalom, bitno je šta sam valjda napisao, lično mi je nebitno da li Towelie ili neko drugi nešto piše. On nije jedini koji ima bizarne ideje o tome kako moralnost funkcioniše, ili šta zapravo logika i istina jesu.
-
Dexx1
#1549 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Towelie izmijenjao desetine kontradiktornih stavova i na svaki svoj prethodni stav pljuvao. Sta bi ga sprecilo da se sutra pobljuje po svojim danasnjim stavovima i po svojim (trenutnim) istomisljenicima. To i vi sami znate, vi koji ga branite jer u ovom momentu dijeli vase antiislamske stavove.
Zato je ovaj ban dobar zapravo, da se tip ne bruka javno i da se ne grijesi javno. Elhamdulillah sto ga banovase
Zato je ovaj ban dobar zapravo, da se tip ne bruka javno i da se ne grijesi javno. Elhamdulillah sto ga banovase
- Sara03
#1550 Re: da li je žena u islamu ponižena?
To prvo, a takvih je trenutno dvadeset i sedam.Bloo wrote:Zvanicna drzavna religija ili gdje se provodi serijatski zakon?Sara03 wrote:Upravo se na primjeru komparacije, načina kriminalizacije krivičnog djela silovanja, procesuiranja odgovornih za isto, te cjelokupne institucionalne zaštite i podrške, između zapadnih sekularnih država i država u kojima je islam zvanična državna religija, ogleda sav očajan i degradirajući položaj silovanih žena u potonjim, gdje su stavljene na stub srama, potpuno obespravljene kao žrtve i, to traje.Euridika wrote: I ponovo da kažem da ta uznemiravanja rade muškarci nad ženama, da to nema nikakve veze sa društvenim sistemom i teritorijem u kojem žive, iste stvari se dešavaju i na istoku, gdje je prevladavajuća religija islam.
Ili je to dvoje isto?
Islamske drzave koliko ja znam nema...za sada. Ali nek me neko ispravi ako grijesim.