Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SaraFina

#1526 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:Plus Dodik? Priznajte da ste SNSD-ovi članovi!!! :D
SDP mulci vec imaju iskustvo sa Dodikom. Ja nemam.

PS

Hvala sto promovisete Hadzikadica na ovoj temi. :thumbup: Mene puskom ne bi moglo natjerati da otvorim temu SDP ili SDA. :D

Super znak da je ova tema najaktuelnija na forumu. :thumbup: :thumbup:

Rezultat toga je da vecina forumasa podrzava Hadzikadica. Samo nastavite. :thumbup:

Koalicija koju predvodite ti i Smrle je nenadjebiva :D
General War

#1527 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Velkoski wrote: Evo sve i da pobijedi, kako misliš da ih hapsi? :mrgreen:
Ne on, vec Ja...opis posla..ovo ono...prati recenice
Banksy

#1528 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

General War wrote:
Banksy wrote: Možda sam te pomiješala s nekim, ali čini mi se, znajući tvoj forumski opus, nema šanse da ti daš glas bilo kojem bošnjačkom kandidatu, tako da, mani šuplju.
:lol:
A ha, sad ide red diskreditacije na forumu...nije dugo trebalo :izet:
A kazes da Lagumdzije nema vise :lol:
Nije mi bila namjera da te diskreditiram, zaista, tek primjećujem nelogičnosti, bolje reći provaliju između tvog dosadašnjeg opusa i naznake da ćeš glasati za Hadžikadića.
Thorgerson

#1529 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

SaraFina wrote: Pa što onda ulažeš napore i pišeš ove plahte kao besplatnu kampanju (po svim prilikama) SDA trojancu?

Zamisli situaciju u presjedništvu. Dodik, Čović i Hadžikadić
Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?

M. H.: Ja bih im objasnio da bez obzira sto su Srbin i Hrvat, njihov posao je da zastupaju BiH.
SDA ne treba nikakvog trojanca, kad oni to vec imaju u Falataru i Komsicu. Dakle, njima uopste vise nista nije potrebno. 100k bosnjackih glasova ode hladno na ove dvije budaletine.
Banksy

#1530 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Hadžikadić = SDA.
SaraFina

#1531 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

drag_gost wrote:
SaraFina wrote:Moglo bi se desiti lako, da zahvaljujući ovom Hadžikadiću Džaferović pa bogami i Faraon "ispod radara" prolete u precjedništvo.
Ajmo onda na silu za Becirevica? Jadna je ta kampanja.

Hadzikadic je jedini logican izbor, sve ostalo je protiv BiH direktno. SDP, SDA, a i SBB su vec bili ili su na vlasti. Isto sranje, sve tri opcije. Neko malo manje, neko malo vece, ali generalno isto.

Mirsad Hadzikadic je najbolji bh. izbor jos od rata pa na ovamo.

Lično jesam za Bećirevića, medjutim ne bi suze ronila ni da Hadžikadić prodje da ima ikakvu bazu i logistiku. Ovako ne vidim svrhe. Ako Džeferović uzme, bože moj peh. Faraon nikako.
Bitno je da Željko bude kao HR kandidat. Toliko.
Last edited by SaraFina on 13/09/2018 14:23, edited 1 time in total.
Smrcak15

#1532 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SaraFina wrote: Koalicija koju predvodite ti i Smrle je nenadjebiva :D
de ti nama reci jesi li ti Mazohista ??? :) to mene interesuje....

jer hoces da dodju na vlast koji su nekad bili a nista nije bolje bilo, znaci hoces da se vucemo kao sto se vucemo sa SDA.

a to sto ja i KIKI imamo totalno razlicite svjetonazore a podrzavamo hadzikadica, to je samo dokaz da je hadzikadic prava osoba jer smo uvidjeli istu stvar pa makar nam se misljenja kolidirala u mnogo cemu.
GandalfSivi

#1533 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Koliko prozivanja zbog par postova, nevjerovatno.

Skontao sam da ovdje na forumu, sto kandidat ima manje sanse, to su oni sto ga podrzavaju zagrizeniji, kao pudlice napadaju.

Ali hajde redom. Prvo, svaka cast Harvardu, ali lik zavrsio IT tamo (pretpostavljam), i neka je, i fakat vjerujem da je svjetski strucnjak, i trebamo biti ponosni na njega, ali kakve veze to ima sa politikom u Bosni? Ponavljam jos jednom, Mirsad Hadzikadic je nicim izazvan dopustio sebi da pored njega Senad Sepic zvuci ne samo kao doktor nauka, nego kao pravi drzavnik.

I sta kazete, ne valja vam format emisije? Hoce li se tako, kada drzava bude u pitanju, izgovori traziti u feng shui-u?

Dalje. Njegove konekcije sa acbih. Lik osnovao, vodio, nestao, i ostavio drugima. Nisam sporio njegove zasluge, ali jesam rekao da je ovo bio njihov projekat, i da iz postovanja prema acbih nisam htio da ga napadam prije (btw, Clinton gala vecera, karta minimalna $1000, prije toga Biden, slikanje sa potpredsjednikom za koje garantujem da se zalio).

Njegovu nadmenost izvlacim iz nedostatka zelje da nauci bilo sta u zadnjih godinu dana. Znaci, lik se ponavlja kao pokvarena ploca, malo licni uspjesi, mali kako demokratija funkcionise na zapadu, malo (nepostojece) politicke konekcije, malo kako objasniti Dodiku da je on prvo i osnovno Bosanac.

Ja stvarno shvatam mnoge kojima se Hadzikadic dopada jer je dasak svjezeg vazduha, i apsolutno nam treba vise toga, ali nam realno trebaju kvalitetniji ljudi u politici, ne ovakvi blago izgubljeni.

I za kraj, nece pobijediti. Trenutna predvidjanja za njega su 2%, ja mislim da ce dobiti malo vise od toga, a da li ce ti njegovi glasovi biti dovoljni da proguraju Sefika ili Fahru u Predsjednistvo, vidjet cemo...
General War

#1534 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Banksy wrote:
General War wrote:
Banksy wrote: Možda sam te pomiješala s nekim, ali čini mi se, znajući tvoj forumski opus, nema šanse da ti daš glas bilo kojem bošnjačkom kandidatu, tako da, mani šuplju.
:lol:
A ha, sad ide red diskreditacije na forumu...nije dugo trebalo :izet:
A kazes da Lagumdzije nema vise :lol:
Nije mi bila namjera da te diskreditiram, zaista, tek primjećujem nelogičnosti, bolje reći provaliju između tvog dosadašnjeg opusa i naznake da ćeš glasati za Hadžikadića.
Tek da vidis kakve ja nelogicnosti primjecujem iz teme u temu.
Last edited by General War on 13/09/2018 14:26, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1535 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Koalicija koju predvodite ti i Smrle je nenadjebiva :D
To je dokaz sirine Mirsada Hadzikadica. :D

Ja sam zainterosavan za drustvene promjene, Smrle je co'ek prirodnih nauka. :D
SaraFina

#1536 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Smrcak15 wrote:
SaraFina wrote: Koalicija koju predvodite ti i Smrle je nenadjebiva :D
de ti nama reci jesi li ti Mazohista ??? :) to mene interesuje....

jer hoces da dodju na vlast koji su nekad bili a nista nije bolje bilo, znaci hoces da se vucemo kao sto se vucemo sa SDA.

a to sto ja i KIKI imamo totalno razlicite svjetonazore a podrzavamo hadzikadica, to je samo dokaz da je hadzikadic prava osoba jer smo uvidjeli istu stvar pa makar nam se misljenja kolidirala u mnogo cemu.

Kiki podržava sve opcije koje imaju od 0 do 30% izgleda/šanse. Solidariše se. Idealista. Takav je. Ti si neupućen (blago rečeno) jer si mi drag inače :D
Thorgerson

#1537 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

SaraFina wrote:[
I sta cemo dobit s tim?

Jos veci razdor u odnosima hrvati - bosnjaci. Umjesto da radimo na tome da smanjimo taj razdor mi ga povecavamo. Pa jel zaboravljas da mi sa hrvatima cinimo jedan entitet. Ne cine ga srbi s njima.

Komsic kao zeli dobro drzavi, a radi sve suprotno od toga. Jer kakva korist od njega u predsjednistvu, ako ce ti HDZ bit u parlamentu. I HDZ ce ti tek onda iz inata sve kociti, koce sad sa Dragančetom...

Komsic je dal svjesno ili ne, unazadio odnose sa Hrvatima nekih 20 godina...za sta? Sta se to toliko desilo tih 8 godina dok je on bio u predsjednistvu? Daj mi benefite, jer stetu vec znamo. Ako Komsic pobjedi, to znaci i zvanicno treći entitet.
SaraFina

#1538 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:Koalicija koju predvodite ti i Smrle je nenadjebiva :D
To je dokaz sirine Mirsada Hadzikadica. :D

Ja sam zainterosavan za drustvene promjene, Smrle je co'ek prirodnih nauka. :D

A da pokušate stavove usaglasiti oko nezavisnog Kurdistana? :-D Ili još bolje religije?
Bloo je očajna zamro joj podforum :D
General War

#1539 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Thorgerson wrote:
I sta cemo dobit s tim?

Jos veci razdor u odnosima hrvati - bosnjaci. Umjesto da radimo na tome da smanjimo taj razdor mi ga povecavamo. Pa jel zaboravljas da mi sa hrvatima cinimo jedan entitet. Ne cine ga srbi s njima.

Komsic kao zeli dobro drzavi, a radi sve suprotno od toga. Jer kakva korist od njega u predsjednistvu, ako ce ti HDZ bit u parlamentu. I HDZ ce ti tek onda iz inata sve kociti, koce sad sa Dragančetom...

Komsic je dal svjesno ili ne, unazadio odnose sa Hrvatima nekih 20 godina...za sta? Sta se to toliko desilo tih 8 godina dok je on bio u predsjednistvu? Daj mi benefite, jer stetu vec znamo. Ako Komsic pobjedi, to znaci i zvanicno treći entitet.
Sta je tacno hrvatima komsic uradio da ih unazadi? (hercegovacki) Hrvati rade kontra zemlje jos odavno prije komsica...sta bi sa onim prije Draganceta?
Smrcak15

#1540 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:Koliko prozivanja zbog par postova, nevjerovatno.

Skontao sam da ovdje na forumu, sto kandidat ima manje sanse, to su oni sto ga podrzavaju zagrizeniji, kao pudlice napadaju.

Ali hajde redom. Prvo, svaka cast Harvardu, ali lik zavrsio IT tamo (pretpostavljam), i neka je, i fakat vjerujem da je svjetski strucnjak, i trebamo biti ponosni na njega, ali kakve veze to ima sa politikom u Bosni? Ponavljam jos jednom, Mirsad Hadzikadic je nicim izazvan dopustio sebi da pored njega Senad Sepic zvuci ne samo kao doktor nauka, nego kao pravi drzavnik.

I sta kazete, ne valja vam format emisije? Hoce li se tako, kada drzava bude u pitanju, izgovori traziti u feng shui-u?

Dalje. Njegove konekcije sa acbih. Lik osnovao, vodio, nestao, i ostavio drugima. Nisam sporio njegove zasluge, ali jesam rekao da je ovo bio njihov projekat, i da iz postovanja prema acbih nisam htio da ga napadam prije (btw, Clinton gala vecera, karta minimalna $1000, prije toga Biden, slikanje sa potpredsjednikom za koje garantujem da se zalio).

Njegovu nadmenost izvlacim iz nedostatka zelje da nauci bilo sta u zadnjih godinu dana. Znaci, lik se ponavlja kao pokvarena ploca, malo licni uspjesi, mali kako demokratija funkcionise na zapadu, malo (nepostojece) politicke konekcije, malo kako objasniti Dodiku da je on prvo i osnovno Bosanac.

Ja stvarno shvatam mnoge kojima se Hadzikadic dopada jer je dasak svjezeg vazduha, i apsolutno nam treba vise toga, ali nam realno trebaju kvalitetniji ljudi u politici, ne ovakvi blago izgubljeni.

I za kraj, nece pobijediti. Trenutna predvidjanja za njega su 2%, ja mislim da ce dobiti malo vise od toga, a da li ce ti njegovi glasovi biti dovoljni da proguraju Sefika ili Fahru u Predsjednistvo, vidjet cemo...
covjek je studirao na Harvardu kako se mijenjaju drustva....zar takva osoba nije krucijalno vazna da bude u politici u Bosni da se promijeni drustvo na bolje?
hajde molim te pogeldaj ovaj kratki video i reci mi jeli nadmen pogotvo kraj

neznam je li ima i jedan politicar ovakav karakter....
Thorgerson

#1541 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Thorgerson »

GandalfSivi wrote: I za kraj, nece pobijediti. Trenutna predvidjanja za njega su 2%, ja mislim da ce dobiti malo vise od toga, a da li ce ti njegovi glasovi biti dovoljni da proguraju Sefika ili Fahru u Predsjednistvo, vidjet cemo...
Ti nisi objektivan.

Ok, tema jeste Hadzikadic, ali ti svjesno ili nesvjesno otpuzujes njega da ce odvuci glasove jel od Becirovica, a ne shvatas da ce zarpavo to uraditi Falatar i Komsic. Svjesno se guraju tamo gdje im nije mjesto. Ono ajmo bit multietnicni al na racun bosnjaka. :-)

Napisao sam ranije detaljan post sta je Komsic uradio svojevremeno, kada je "odvukao" 200.000 glasova. Pa su tako kandidati za hrvatskog clana imali vise vazecih glasova nego kandidati za bosnjackog clana. :-) :-) :-) I sada ce opet to uraditi, jos sad imamo i Falatara. Pa koliko ce hrvata glasati za tu dvojicu klauna?

Hadzikadic budimo realni nema bas neke sanse, ali optuzivati njega u tom kontekstu da rasprsuje glasove je smijesno.

:run:
Smrcak15

#1542 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

SaraFina wrote: Kiki podržava sve opcije koje imaju od 0 do 30% izgleda/šanse. Solidariše se. Idealista. Takav je. Ti si neupućen (blago rečeno) jer si mi drag inače :D
neznam ja sta on sve podrzava, ali podrzavamo Zajedno Hadzikadica a ti se zapitaj sto tvoj Becirovic odbio doci na debatu

evo ja kazem iz dubine duse, mene bi hadzikadic izgubio da su svi dosli a on odbio...zestoko bi se zapitao koga ja to podrzavam, cuj izbjeci debatu :-) dno dna eto to mogu reci...jer u ovoj svedskoj je nezamislivo da neko od politicara pa makar na margini bili odbiju debatu jer su sve politicke stranke bile u debatu cijeli mjesec dana, zetsoke sudare imali ,da mi je zao bilo njhovih vodja...toliki psihicki napor zbog silnih argumenata napada, moraju se znati braniti, brzi bii u odgovorima itd ali niko od njih nije odbio debatu...a kod nas salabajzeri becirovic, radoncic i dzferovic odbise...i opet ce mnogi za njih glasati :-) umjesto svjezu pametnu krv da uvedemo i kaznimo ih sviju za javasluk sve ove godine.

ali jok, daj becirovica :-)
SaraFina

#1543 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote:
I sta cemo dobit s tim?

A kao sad smo u ljubavi kad su Draganče i HDZ na tronu vlasti?
Šta ćemo dobiti ako Dodik i Čović zasjednu u precjedništvo? To je valjda logičnije pitanje.
Kakav 3- ći entitet? Zguran u Zapadnu Hercegovinu? Sa visećim kilometarskim mostovima prema hr enklavama srednje Bosne???
Odnose je unazadila bolesna Čovićeva želja za dominacijom i neučinkovita politika kojoj je alibi Komšić. Prva dva puta niko nije glasao (osim stranačkih uhljeba) da podvali Hrvatima, nego da dokaže bošnjačku širinu razmišljanja. To što HDZ koji je uzgred uništio i sopstvenu opoziciju te baca ublehe o zlim Bošnjacima i Komšiću, ne znači da ću ja tu mantru primiti i ponavljati. Kužiš zajeb?
Ovaj put otvoreno zagovaram, nakon Čovićevih guranja prsta u oko izbor Komšića.
Neka bude ikebana.
Pa ako Hrvati nisu sposobni napraviti opoziciju tom izdajniku svega hrvatskog u RS a i općenito trogovca njihovim političkim interesima, mora se spriječiti njegovo antibosansko djelovanje glasovima Bošnjaka.
Smrcak15

#1544 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Hrvati su sami krivi sto guraju bosnjake da glasaju za KOmsica, jer HDZ se udruzio sa Dodikom u razbijanju BiH...a kada se udruzis sa ocitim neprijateljem Bosne, sam pao sam se ubio, meni je hrvata i malo zao sto cemo mozda bosnjackim glasovima uvuci KOmsica u predsjednistvo, ali sami hrvati su krviti jer tjeraju Bosnjake na to...jer mora se sprijti anti-BiH djelovanje, antidejtonsko djelovanje
SaraFina

#1545 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote:
SaraFina wrote: Pa što onda ulažeš napore i pišeš ove plahte kao besplatnu kampanju (po svim prilikama) SDA trojancu?

Zamisli situaciju u presjedništvu. Dodik, Čović i Hadžikadić
Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?

M. H.: Ja bih im objasnio da bez obzira sto su Srbin i Hrvat, njihov posao je da zastupaju BiH.
SDA ne treba nikakvog trojanca, kad oni to vec imaju u Falataru i Komsicu. Dakle, njima uopste vise nista nije potrebno. 100k bosnjackih glasova ode hladno na ove dvije budaletine.

Komšić će biti koristan. Ponavljam: Hrvati nisu sposobni stvoriti opoziciju Čoviću, naprotiv i onu koja je imala šansu svjesno je uništio. Dakle HNS pretvorio u vlastitu prćiju. Obzirom da je situacija takva, sasvim legitimno je izborom Komšića spriječiti antibosansko djelovanje HDZ-a koje u kombinaciji sa Dodikom može dovesti do disolucije.
I .
AmiĐa_Idriz

#1546 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Meni je smiješno i pomisliti da je on SDA trojanac.

A ne znam što ismijavate potiho Šepića, simpa Krajišnik sa furkom ni lijevo ni desno, a još i jeste politolog nikakvo čudo što fino zvuči :mrgreen: bolje i on nego Šćepo i Pudlica.
GandalfSivi

#1547 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Thorgerson wrote:
GandalfSivi wrote: I za kraj, nece pobijediti. Trenutna predvidjanja za njega su 2%, ja mislim da ce dobiti malo vise od toga, a da li ce ti njegovi glasovi biti dovoljni da proguraju Sefika ili Fahru u Predsjednistvo, vidjet cemo...
Ti nisi objektivan.

Ok, tema jeste Hadzikadic, ali ti svjesno ili nesvjesno otpuzujes njega da ce odvuci glasove jel od Becirovica, a ne shvatas da ce zarpavo to uraditi Falatar i Komsic. Svjesno se guraju tamo gdje im nije mjesto. Ono ajmo bit multietnicni al na racun bosnjaka. :-)

Napisao sam ranije detaljan post sta je Komsic uradio svojevremeno, kada je "odvukao" 200.000 glasova. Pa su tako kandidati za hrvatskog clana imali vise vazecih glasova nego kandidati za bosnjackog clana. :-) :-) :-) I sada ce opet to uraditi, jos sad imamo i Falatara. Pa koliko ce hrvata glasati za tu dvojicu klauna?

Hadzikadic budimo realni nema bas neke sanse, ali optuzivati njega u tom kontekstu da rasprsuje glasove je smijesno.

Pravis logicku gresku ovdje. Postavljas teoretsku "ili ili" situaciju. Ako ja indirektno optuzujem Hadzikadica, to ne znaci da na isti nacin ne mogu optuzivati i Komsica i Falatara :D Ali na kraju krajeva ga fakat ne optuzujem za to. Optuzujem ga da je neozbiljan. Optuzujem ga da je usao u trku u kojoj nece pobijediti. Infrastruktura dobiva izbore u Bosni, naucite to za vijekove vijekova. Ne moze se pojaviti u medijima manje pred godinu dana od izbora, ponekad se pojaviti na TV-u, napraviti relativno mali broj (u poredjenju sa ostalim strankama) tribina, ukazati se u salama koje izgledaju vise kao ucionice i ocekivati da se dobiju izbori.

Da je dosao neko sa njegovim namjerama, ali isto tako i ozbiljnom politickom strategijom, ja bih prvi glasao za njega. Mene ubi politicki amaterizam. Pojaviti se u emisiji 25 dana pred izbore i imati onakav potop od nastupa je politicko diletantstvo. Komsic barem ima svoju stranku i izborne rezultate iza sebe, Falatar se barem prikljucio stranci koja moze racunati na odredjeni broj glasova, a Hadzikadic sto radi je politicki avanturizam, koji njemu nece donijeti koristi, a moze puno nastetiti drzavi. Ako ides u politicku borbu, idi na to da pobijedis, i ako skontas da ne mozes pobijediti, povuci se brate, imaj karaktera, imaj drzavu na pameti...
Kikibombona

#1548 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Da li SDP-eovi trolovi rade svjesno ili nesvjesno za Hadzikadica?

20 godina koristite iste metode. Niste svjesni koliko ste losi i providni. Strasno.

EDIT

Apsolutno podrzavam vase pisanje na ovoj temi. Niste ni svjesni koliko dopronisite. :thumbup:
neon-x

#1549 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

GandalfSivi wrote:Koliko prozivanja zbog par postova, nevjerovatno.

Magistrirao javnu upravu na Harvardu, doktorirao IT drugdje. Nikada nije ostavio ACBH do kandidature za izbore. Nije uopce prisustvovao na eventu sa Clintonom kojeg spominjes jer je vec bio na turneji po Americi tada. Zato sam te i pitao jer znam da petljas. Izvini ako cinjenice dozivljavas kao licno napadanje.

Iako tvoje zamjerke na Mirsadovu pricu i karakter lice na tipicno carsijsko 'ta ce on, slozicu se da tu ima necega, ali to ni blizu nije nedostatak nego cak mozda i prednost za misiju zbog koje je dosao i koju zeli ostvariti.
General War

#1550 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
Thorgerson wrote:
Ti nisi objektivan.

Pravis logicku gresku ovdje. Postavljas teoretsku "ili ili" situaciju. Ako ja indirektno optuzujem Hadzikadica, to ne znaci da na isti nacin ne mogu optuzivati i Komsica i Falatara :D Ali na kraju krajeva ga fakat ne optuzujem za to. Optuzujem ga da je neozbiljan. Optuzujem ga da je usao u trku u kojoj nece pobijediti. Infrastruktura dobiva izbore u Bosni, naucite to za vijekove vijekova. Ne moze se pojaviti u medijima manje pred godinu dana od izbora, ponekad se pojaviti na TV-u, napraviti relativno mali broj (u poredjenju sa ostalim strankama) tribina, ukazati se u salama koje izgledaju vise kao ucionice i ocekivati da se dobiju izbori.

Da je dosao neko sa njegovim namjerama, ali isto tako i ozbiljnom politickom strategijom, ja bih prvi glasao za njega. Mene ubi politicki amaterizam. Pojaviti se u emisiji 25 dana pred izbore i imati onakav potop od nastupa je politicko diletantstvo. Komsic barem ima svoju stranku i izborne rezultate iza sebe, Falatar se barem prikljucio stranci koja moze racunati na odredjeni broj glasova, a Hadzikadic sto radi je politicki avanturizam, koji njemu nece donijeti koristi, a moze puno nastetiti drzavi. Ako ides u politicku borbu, idi na to da pobijedis, i ako skontas da ne mozes pobijediti, povuci se brate, imaj karaktera, imaj drzavu na pameti...
Sjoo gandafe, kakva ba politicka infrastruktura...pa sjeti se prebjega iz stranke u stranku, pravljenja novih...nekakvih polumetamorfoza...i takvi trebaju sad se za nesto boriti...i to nije politicki avanturizam ocekujuci mimo uhljebljenih da neko nema po mozga?
Locked