Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
haubica_i_to_teshka

#1526 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by haubica_i_to_teshka »

Celnici saveza su shvatili da izbor selektora nije mala stvar. Napokon!

Dok se pravi kandidat ne “ukaze” (a trebalo bi ga potraziti :D) , naci ce privremeno rjeshenje (neko mora :oops: )
Amaru cestitke na izboru za PRIVREMENOG :P selektora BiH (nije mnogo, al’ dobro dodje narocito upisano u CV). Mozda ovaj put “prodje” i dobije radnu dozvolu ?!

Nazalost, po ko zna koji put, licni interesi ...preko ledja drzave :(

Sve ovo je laz, mimikrija... od celnika i drugih uposlenih (nikako da napishem LjUDI :( ) u i oko saveza.

Nek’ se farsa zavrshi. :zzzz:

SRAM VAS BILO !!!

p.s. cekam amarovog glasnogovornika (radiologa aka radiosarajevo :D ) da napishe josh koju "strofu hvalospjeva” o “strucnosti” pomenutog.Bash me zanima. U svako slucaju, hvala.
leškarenje

#1527 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Edin H. wrote:
leškarenje wrote:Ko je Filipović?
Zoran

Bivsi dugogodisnji centarfor Crvene Zvezde.

Trenirao je Crnu Goru, Crvenu Zvezdu i neke klubove u inostranstvu.
Nekako mi je promako :D fakat nisam cuo za njega ...ko njega postavi na listu kandidata :D
Radio Sarajevo

#1528 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

haubica_i_to_teshka wrote:p.s. cekam amarovog glasnogovornika (radiologa aka radiosarajevo :D ) da napishe josh koju "strofu hvalospjeva” o “strucnosti” pomenutog.Bash me zanima. U svako slucaju, hvala.
Dosta što ste čir dobili od njega, sve mi ovo želimo samo da bismo vas zaj.ebavali :D :D :D

Znaš i sam da nas reprezentacija na interesuje, te da nam je klub na prvom mjestu.
leškarenje

#1529 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

:lol: :lol: :lol: meni puko cir,sta sad da radim :shock:

Uglavnom,u anketi moj favorit vodi :thumbup:
Dr. Kuca

#1530 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Dr. Kuca »

Otisli u m3djugorje da im se ukaze selektor.
Nadzorna_ploca

#1531 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Moze Amcho. Pa da poslije toga gasimo repku.
Logovan

#1532 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Predlažem Ivu Ištuka.
Edin H.

#1533 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

leškarenje wrote:
Edin H. wrote:
leškarenje wrote:Ko je Filipović?
Zoran

Bivsi dugogodisnji centarfor Crvene Zvezde.

Trenirao je Crnu Goru, Crvenu Zvezdu i neke klubove u inostranstvu.
Nekako mi je promako :D fakat nisam cuo za njega ...ko njega postavi na listu kandidata :D
@markomilanov I believe
SSemir

#1534 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

borce sredojevica idalje ignorisete i ne stavljate na listu....izrezirano sve
avenija

#1535 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by avenija »

Mahalac klasicni, mahalska reprezentacija, mahalsko montiranje ali ipak nece uspjeti namontirati jer je velika ali velika vecina protiv a i u ovakvom trenutku kada je vec poceo rat protiv saveza izgubiti podrsku i onih neutralnih(osim navijaca zelje) bilo bi previse i za nase kriminalce u savezu.
orinoco

#1536 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by orinoco »

Charuga wrote:
Edin H. wrote:Moze li otvarac ove teme ili neko iz moderacije postaviti anketu?
Koja imena u anketi?
:thumbup:

Kasno vidjela... Hvala Charuga :thumbup:
Edin H.

#1537 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Hm, Azerbejdzanac Robi ispred Amara u anketi.

Nece vise biti provala kao sa bivsim selektorom: "Momak ti si ovdje zalutao!" :D
turbofolk

#1538 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

Trenutni rezultat ankete kaže da je Amar jako ozbiljan kandidat velikog broja ljudi na forumu, Robert zasad vodi al pritišću Amarovci opasno. :D
Davno sam se izjasnio da nemam ništa protiv Amara, ali ako postoji ikakva šansa da to bude Robert, onda se iskreno nadam da ćemo njega i dobiti. Btw, glas sam dao upravo Prosinečkom.
MensurM

#1539 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by MensurM »

Znaju ljudi da bi im Amar utjerao strah u kosti.
leškarenje

#1540 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Razocaran sam u sve koji glasaju za Roberta,zar nije prece da najtrofejniji BH trener ikad dok je dunjaluka bude pa makar u anketi vodeci :oops: malo je reci da sam razocaran.
manijak1

#1541 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by manijak1 »

leškarenje wrote:Razocaran sam u sve koji glasaju za Roberta,zar nije prece da najtrofejniji BH trener ikad dok je dunjaluka bude pa makar u anketi vodeci :oops: malo je reci da sam razocaran.
Otriježnjenje će uslijediti :D kad fakat Brko preuzme selekciju da ne kažem kao Robi vrstu :D
leškarenje

#1542 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by leškarenje »

Neka se trijezni kome je potrebno,ja glaso za Amara i on je moja zelja ima pola godine :thumbup:
Grean

#1543 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Grean »

Evo Kodro rekao da nije zainteresovan.

Jos ostaje nada da ce nas Robi spasiti ali bojim se da su male sanse.

Sa druge strane mozda nije ni lose, izaberu Amara i onda Zeljini legionari sami protiv ostatka BiH u odbrani lika i djela.
last mohicans

#1544 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by last mohicans »

Prenijeli novinari. Nigdje njegove izjave da ne zeli. Do sada je davao diplomatske odgovore sto je i razumljivo, jer nikakvih razgovora do ovih sad nije ni bilo. Djeluje mi bas spinovanje i navođenje za Osim juniora. Iznaci ce se neki razlog i za Prosinečkog i to je to. Posao završen.
Edin H.

#1545 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Edin H. »

Zasto niko ne spominje i nisu kontaktirakli Barbareza? :twisted:
luckylaka

#1546 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
Radio Sarajevo

#1547 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Edin H. wrote:Zasto niko ne spominje i nisu kontaktirakli Barbareza? :twisted:
Možda zato što treba početi s pionirima, pa kadetima, pa juniorima, i onda tek može razmišljati o nekoj seniorskoj ekipi. Recimo, o ekipi Mladost DK ili tako nešto? Neka vodi Velež.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1548 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Savez se, po običaju, blamira.

Ponudili su posao čovjeku koji je već bio i koji je otjeran, jer se nije slagao sa mafijaškim radnjama.
Osim toga, ima siguran posao i ne vidim razlog što bi se upuštao u avanturu zvanu reprezentacija BiH.

Ponudili su i posao čovjeku za kojeg, sigurno, nemaju para. Odnosno, ono što oni nude - sumnjam da je to dovoljno.

Ostaje treći kandidat i ne vidim što on ne bi prihvatio. I ne vidim što ne bi bilo ko u njegovoj situaciji.
Logovan

#1549 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Savez se, po običaju, blamira.

Ponudili su posao čovjeku koji je već bio i koji je otjeran, jer se nije slagao sa mafijaškim radnjama.
Osim toga, ima siguran posao i ne vidim razlog što bi se upuštao u avanturu zvanu reprezentacija BiH.

Ponudili su i posao čovjeku za kojeg, sigurno, nemaju para. Odnosno, ono što oni nude - sumnjam da je to dovoljno.

Ostaje treći kandidat i ne vidim što on ne bi prihvatio. I ne vidim što ne bi bilo ko u njegovoj situaciji.
I kad sve saberemo, dođemo do toga da vidimo koliko smo grohnuli. Nikad jadniji izbor selektora.
Muhamed Đakmić

#1550 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

luckylaka wrote:U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
A šta to fali Prosinečkom?

Ljudi, Dick Advocaat i Javier Clemente spadaju među najlošije selektore u historiji reprezentacije Srbije, a velika su trenerska imena.

Guus Hiddink je bio vrhunski 20 godina pa se poslije sramotio sa Turskom i sa Holandijom, Ranieri je mislim zabilježio najgori rezultat u historiji reprezentacije Grčke...

Nama treba moderan i progresivan trener, kompatibilan sa igračkim kadrom koji imamo na raspolaganju. Njegova dosadašnja karijera je sekundarna u odnosu na stil fudbala koji preferira.

Nema tog trenera koji će stabilizovati odbranu koju čini dvojac Vranješ - Šunjić, niti postoji trener koji će ih naučiti da ne izbijaju panično loptu naprijed. Danas sve normalne ekipe igraju fudbal sa svih 10 ili 11 igrača, tek kad nađemo takvog trenera, možemo se nadati napretku.

Julen Lopetegui pored svih trenera koje Španija ima vodi reprezentaciju i to je vodi odlično.

Joachim Loew je u odnosu na Hitzfelda i Magatha nikakvo trenersko ime, ali nikom nije palo na um da ovu dvojicu čiji je fudbal već prilično zaostao dovede u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.

Istih primjera ima u Evropi kamaru, a iza svih stoji savez koji tačno zna šta hoće od reprezentacije. Ne mogu Duško Bajević i Robert Prosinečki biti ozbiljni kandidati za preuzimanje istog tima, to je jednostavno nelogično. Jedan igra dijametralno suprotan fudbal od drugog, a ekipa o kojoj se govori ne može igrati i jedno i drugo jednako dobro.

A njih dvojicu sam uzeo za primjer kao dva ekstrema, jedan se bazira na čvrstinu i sigurnu odbranu, a drugi na ofanzivu i lijepu igru. I uzeo sam ih za primjer jer su se obojica pominjali od početka teme.
Locked