luckylaka wrote:U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
A šta to fali Prosinečkom?
Ljudi, Dick Advocaat i Javier Clemente spadaju među najlošije selektore u historiji reprezentacije Srbije, a velika su trenerska imena.
Guus Hiddink je bio vrhunski 20 godina pa se poslije sramotio sa Turskom i sa Holandijom, Ranieri je mislim zabilježio najgori rezultat u historiji reprezentacije Grčke...
Nama treba moderan i progresivan trener, kompatibilan sa igračkim kadrom koji imamo na raspolaganju. Njegova dosadašnja karijera je sekundarna u odnosu na stil fudbala koji preferira.
Nema tog trenera koji će stabilizovati odbranu koju čini dvojac Vranješ - Šunjić, niti postoji trener koji će ih naučiti da ne izbijaju panično loptu naprijed. Danas sve normalne ekipe igraju fudbal sa svih 10 ili 11 igrača, tek kad nađemo takvog trenera, možemo se nadati napretku.
Julen Lopetegui pored svih trenera koje Španija ima vodi reprezentaciju i to je vodi odlično.
Joachim Loew je u odnosu na Hitzfelda i Magatha nikakvo trenersko ime, ali nikom nije palo na um da ovu dvojicu čiji je fudbal već prilično zaostao dovede u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
Istih primjera ima u Evropi kamaru, a iza svih stoji savez koji tačno zna šta hoće od reprezentacije. Ne mogu Duško Bajević i Robert Prosinečki biti ozbiljni kandidati za preuzimanje istog tima, to je jednostavno nelogično. Jedan igra dijametralno suprotan fudbal od drugog, a ekipa o kojoj se govori ne može igrati i jedno i drugo jednako dobro.
A njih dvojicu sam uzeo za primjer kao dva ekstrema, jedan se bazira na čvrstinu i sigurnu odbranu, a drugi na ofanzivu i lijepu igru. I uzeo sam ih za primjer jer su se obojica pominjali od početka teme.