AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
tandmand

#1526 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by tandmand »

Javni sektor je dio društva u kojemu vladaju neka od komunističkih pravila.
Komunizam su definirali Karl Marx i Friedrich Engels 1848. u knjižici sa naslovom "Manifest Komunističke partije" koja je bila prvo objavljena u Londonu. Komunistički manifest je definirao utopiju - komunizam gde svi rade i uzimaju prema svojim potrebama a u takvom društvu ne postoji privatno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju
"ne postoji privatno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju" ovu fraza se odnosi na telekome, elektroprivrede, komunalna preduzeća, gradske tržnice .... pa sve do administrativnih nekretnina i predmeta, jer onaj koji radi u javnom sektoru ni 1KM nije uložio u sredstva za rad - počev od stolice na kojoj sjedi, stola, službenog auta, telefona .... itd i tako tome slično.

Privatni-realni sektor, imamo male i velike gazde, gdje se nad prvima država iživljava u feudalnom stilu, dok su veliki u talu sa vlastima i iživljavaju se nad radnicima.
Challenger__

#1527 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Challenger__ »

E moj Fudo nisi svjestan koliko su ljudi u pravu a koliko si ti u krivu. Nemaš ni približnu predstavu.
Fudo387

#1528 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:E moj Fudo nisi svjestan koliko su ljudi u pravu a koliko si ti u krivu. Nemaš ni približnu predstavu.
Dobro je Mufide, samo si jos ti falio.
:lol:
almir90

#1529 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by almir90 »

tandmand wrote:
Privatni-realni sektor, imamo male i velike gazde, gdje se nad prvima država iživljava u feudalnom stilu, dok su veliki u talu sa vlastima i iživljavaju se nad radnicima.
Ovo najbolje opisuje realno stanje. :thumbup:
Challenger__

#1530 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Challenger__ »

Fudo387 wrote:
Challenger__ wrote:E moj Fudo nisi svjestan koliko su ljudi u pravu a koliko si ti u krivu. Nemaš ni približnu predstavu.
Bagra na vlasti je do te mjere uništila zemlju i perspektivu njenih građana da nam se Afrika smije.

A ti fantaziraj iz daleka.
Fudo387

#1531 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Fudo387 »

Challenger__ wrote:
Fudo387 wrote:
Bagra na vlasti je do te mjere uništila zemlju i perspektivu njenih građana da nam se Afrika smije.

A ti fantaziraj iz daleka.
Dobro ba, doce Putin i spasice vas nevolje.
ke_ma

#1532 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

almir90 wrote:
tandmand wrote:
Ovo najbolje opisuje realno stanje. :thumbup:
Aha,buđžetski paraziti neće iz socijalizma u kapitalizam a realni sektor su bacili u feudalizam..
Challenger__

#1533 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Challenger__ »

ke_ma wrote:Aha,buđžetski paraziti neće iz socijalizma u kapitalizam a realni sektor su bacili u feudalizam..
To,to.
ke_ma

#1534 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

Haris.ba wrote:
ke_ma wrote: Thomas je 100% u pravu..
Ovi se neće smiriti dok nas sve ne istjeraju...Ostaće samo oni ,buđžetski paraziti,i pokoji pemzioner..
Ne znam samo ko će im raditi jer se ne može živjeti samo od prosipanja šupljeg u prazno..
Ma može. Grčka je živi dokaz.
Bojim se da ćemo svi pomrijeti dok se ovdje
desi Grčka..
Akcize su trebale biti ta kap koja će preliti
čašu i gdje će izaći na ulice svi oni obespra
voljeni..
Umjesto toga drotovi najavljuju proteste jer
im kao fol ne daju penzije koliko bi oni htio
jelu ..
Akcizama su se ublehe spasile neko vrijeme
grčkog scenarija,poslije ide prodaja svega i s
vačeg i eto njih u sedlu slijedećih 20 godina
cvrčak_na_hedonizmu

#1535 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Haris.ba wrote:
Ovi se neće smiriti dok nas sve ne istjeraju...Ostaće samo oni ,buđžetski paraziti,i pokoji pemzioner..
Ne znam samo ko će im raditi jer se ne može živjeti samo od prosipanja šupljeg u prazno..
Jah, nisam siguran da smo u istom rangu "bitnosti" i da nas neće pustiti niz vodu i ograditi kakvim zidom kad puknemo ko kokica.
horkesh

#1536 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

almir90 wrote:
Kapi krvi i znoja su počele i presušivati, ja već znam neke koji su zatvorili privatne poslove i otišli da se bave istim poslom u inostranstvu gdje planiraju u narednim godinama vani krenuti sa istim poslom privatno.

Isto tako znam kroz posao ljude koji su privatnici i šalju djecu vani, žele da s vremenom pokrenu privatne poslove vani.

Vidjećemo do kada će državni sektor sisati privredu, želim im isti gorak ukus u ustima i neizvjesnost šta će biti sutra; kao što imaju mnogi koji se bore da sa svojim radom nešto ostvare.
A što ne bi? Šta je bilo ko od onas koji još žive u BiH ikad dobio od ove države, osim novih nameta? Po svim faktorima se ispostavi da je pametnije otići negdje vani i raditi, živjeti lijepo i po redu i onda pametovati po forumu kako ovi u Bosni ništa ne znaju sami srediti.

Ja moju djecu od malih nogu pripremam za studij vani, ako se do tog vremena ništa ne promijeni... Svugdje im je bolje nego ovdje.

Šta trebamo, ostati ovdje i rasplođavati se da bi budžetske ujljeblije udobno živjele i dijasporski ratnici crtali nove granice?
ke_ma wrote:Aha,buđžetski paraziti neće iz socijalizma u kapitalizam a realni sektor su bacili u feudalizam..
Ukratko - robovlasništvo.
Alfons Kauders

#1537 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

zippoo87 wrote:dakle,u ovoj prici su najveci problem DRZAVNI SLUZBENICI i njima se plate trebaju minimalno upoloviti...jer su im se i povecale 100% kada se uveo pdv 2006. godine...dakle,tada su politicari kupili sebi vlast za sva vremena (ako ne dodje do kakve drasticne promjene),jer su bukvalno nasim parama,kupili sebi drzavne sluzbenike...nisu od ovog profitirali doktori,nisu ni policajci,nisu ni profesori i ucitelji...iskljucivo su profitirali "klijenti" ,koji i glasaju za ove nacionaliste a nisu ni druge stranke iskljucene...koja je god stranka bila u vlasti (a skoro sve su) je ubacila i svoje
sto se tice ove price budzetski korisnici VS realni sektor...nudzetlije su ti koji su bahati,koji misle da su glavni i koji se pisaju po sirotinji...dovoljan primjer su ti raznorazni majmuni sto iskacu sa FB skoro svakodnevno...najnoviji primjer onaj Baketov savjetnik
dakle oni su ti koji misle da su bogom dati a u realnom sektoru,treba 7 osoba zaraditi sebi a i za njega jednog,koji ima doprinose na punu platu...to izadje na kraju preko 2000 KM
i to i ne bi bio najveci problem,da oni nesto rade...nego tu je bitno samo da dobijes radnu knjizicu i to je to,mozes do penzije ostati,ne moze te niko ziv otpustiti...takav su zakon napravili za njih

dakle,da se ovi uhljupi otjeraju sa drzavne sise,prvo treba promijeniti zakon,da ih se moze otpustiti ako ih ima previse,isto kao sto i u firmi dobijes otkaz,jer si tehnoloski visak...e tako isto i za njih neka vrijedi
isti standard treba biti za sve
To je to :thumbup:

2006 su PDV-om kupili deceniju vlasti i uhljebljenja, a sad ce jos deceniju na akcizama i autocestama

Nema se sta tu puno pametovat, jasno je ko dan
Hendrix

#1538 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Hendrix »

Vijesti iz buducnosti...2076. godina, uvodjenje akciza privuklo je IKEU i velike guzve su dokaz ekonomskog napretka Bosne. Zenska populacija je posebno zadovoljna novim salonom namjestaja i pohvaljuje vladu i njeno zalaganje za akcize.

Image
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1539 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Nurudin »

Fora je to što , da se nije odlučila opozicija igrati populizma, ovih 15 feninga ne bi niko ni primjetio.
Ovako su to meljali mjesecima, lafo oni se bore za interese građana i ostala licemjerno populistička sranja, a da su
na vlasti, glatko bi ih uveli i išle bi možda čak i kao druga vijest na dnevniku, jedan dan .
Akcize , ako ih izdvojimo od dosadašnje politike i ako budu sredstva od eu fondova usmjerena isključivo na infrastrukturu,
podržavam , kao što ih svako normalan treba podržati , isto kao što osuđujem svako trošenje na administraciju i
na uhljebe.
howdy

#1540 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Koliko MW je proizvela ona hidrocentrala na Vranduku?
:D :lol:
bersK

#1541 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bersK »

Nurudin wrote:Fora je to što , da se nije odlučila opozicija igrati populizma, ovih 15 feninga ne bi niko ni primjetio.
Ovako su to meljali mjesecima, lafo oni se bore za interese građana i ostala licemjerno populistička sranja, a da su
na vlasti, glatko bi ih uveli i išle bi možda čak i kao druga vijest na dnevniku, jedan dan .
Akcize , ako ih izdvojimo od dosadašnje politike i ako budu sredstva od eu fondova usmjerena isključivo na infrastrukturu,
podržavam , kao što ih svako normalan treba podržati , isto kao što osuđujem svako trošenje na administraciju i
na uhljebe.
Kako možeš podržavati kamatu na kamatu? Ja bih prvi bio koji bi rekao OK dobro akcize ako već mora i ako su PRVE akcize i jedine. Ovo su druge akcize koje nabadaju i pričaju o izgradnji, dok od prošlih nisu kitu digli. Ovo su akcize na akcize, kamaranje prihoda koji su obećani, a nisu ispunjeni. Niste ispunili prve akcize i od zarade od njih odradili obećanje, a očekujete da podržimo druge akcize od kojih opet ništa neće biti - pa nije narod budala. Mada jes, kad vidim koliko raje podržava ovo smuči mi se život. Pogotovo ovi lakovjerni u fazonu "napravili su fond za ceste, do sad nisu to imali, sad će u njeg ić i sto posto će se gradit od njeg". Jel moguće da ste toliko izjebani da prihvatate ovu podvalu?
kafanski_covjek

#1542 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by kafanski_covjek »

eto dobre prilike da se naprave protesi :izet:
Alfons Kauders

#1543 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Ja nemam nikakav problem s akcizama i mislim da su trebale biti uvedene prije 3 godine, ali ne i danas.

Kad implementiraju sve druge "reforme" na koje su se obavezali, nema frke, eto vam lova. Ali ovako, niposto...
Haris.ba

#1544 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Haris.ba wrote:
Jah, nisam siguran da smo u istom rangu "bitnosti" i da nas neće pustiti niz vodu i ograditi kakvim zidom kad puknemo ko kokica.
Pa već smo ograđeni zidom.

A i Grčku su pustili niz vodu. Ono kredita što su im dali je u biti pare da im se vrate prijašnji krediti. Ista stvar ko kod nas.
horkesh wrote:A što ne bi? Šta je bilo ko od onas koji još žive u BiH ikad dobio od ove države, osim novih nameta? Po svim faktorima se ispostavi da je pametnije otići negdje vani i raditi, živjeti lijepo i po redu i onda pametovati po forumu kako ovi u Bosni ništa ne znaju sami srediti.

Ja moju djecu od malih nogu pripremam za studij vani, ako se do tog vremena ništa ne promijeni... Svugdje im je bolje nego ovdje.

Šta trebamo, ostati ovdje i rasplođavati se da bi budžetske ujljeblije udobno živjele i dijasporski ratnici crtali nove granice?
To je jedino rješenje za one koji mogu i znaju.
howdy

#1545 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Alfons Kauders wrote:Ja nemam nikakav problem s akcizama i mislim da su trebale biti uvedene prije 3 godine, ali ne i danas.

Kad implementiraju sve druge "reforme" na koje su se obavezali, nema frke, eto vam lova. Ali ovako, niposto...
Ovim klosarima na vlasti trenutno bih dao samo jednu qurchinu. Kome dadose milijardu pred izbore, ovo je nevjerovatno.
Roccohljup

#1546 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Hendrix wrote:Vijesti iz buducnosti...2076. godina, uvodjenje akciza privuklo je IKEU i velike guzve su dokaz ekonomskog napretka Bosne. Zenska populacija je posebno zadovoljna novim salonom namjestaja i pohvaljuje vladu i njeno zalaganje za akcize.
a kvalitetniji namještaj odmah znači i kvalitetniji snošaj a samim tim i priraštaj :)------znači sve kako je dilfaš i obećao :D :D :D :D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1547 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Nurudin »

bersK wrote:
Nurudin wrote:Fora je to što , da se nije odlučila opozicija igrati populizma, ovih 15 feninga ne bi niko ni primjetio.
na uhljebe.
Kako možeš podržavati kamatu na kamatu? Ja bih prvi bio koji bi rekao OK dobro akcize ako već mora i ako su PRVE akcize i jedine. Ovo su druge akcize koje nabadaju i pričaju o izgradnji, dok od prošlih nisu kitu digli. Ovo su akcize na akcize, kamaranje prihoda koji su obećani, a nisu ispunjeni. Niste ispunili prve akcize i od zarade od njih odradili obećanje, a očekujete da podržimo druge akcize od kojih opet ništa neće biti - pa nije narod budala. Mada jes, kad vidim koliko raje podržava ovo smuči mi se život. Pogotovo ovi lakovjerni u fazonu "napravili su fond za ceste, do sad nisu to imali, sad će u njeg ić i sto posto će se gradit od njeg". Jel moguće da ste toliko izjebani da prihvatate ovu podvalu?
Ja mislim da je EU dobronamjerna prema BiH i vjerujem njima, a ne našim vlastima.
Također mi se gadi ovo populističko osporavanje akciza od strane onih koji to rade isključivo jer misle da će im to
donijeti poene u izbornoj godini, a recimo moglo se još ove godine vidjeti šta će biti s tim kreditom i hoće li biti započeti
radovi na infrastrukturi. Meni se to njihovo osporavanje više gadi jer je vrhunac populizma kad osporavaš gradnju infrastrukture samo
da bi mogao reći 2018-te "evo vidite nije ništa napravljeno! " , a onda ako se dokopa vlasti uzme i donese isti zakon o akcizama i opet
na osnovu infrastrukture. Što znači da si u stanju da zaustaviš sve na 4 godine, samo zbog vlasti.
To onda nije nikakva altrenativa ovoj politici .
EU neće podržati rasipanje novca na administraciju, to nije njihova politika.
edo_79

#1548 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by edo_79 »

Image

Momake razapni kanafu .... ovdam ćemo napravit 100 metara avtoputa, ostalno nama u padže ;-)
Naslovnica

#1549 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Naslovnica »

A hoće li se ukinuti akcize kada završimo sve silne kilometre autoputa?!
8-)
Alfons Kauders

#1550 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

howdy wrote:
Alfons Kauders wrote:Ja nemam nikakav problem s akcizama i mislim da su trebale biti uvedene prije 3 godine, ali ne i danas.

Ovim klosarima na vlasti trenutno bih dao samo jednu qurchinu. Kome dadose milijardu pred izbore, ovo je nevjerovatno.
Ja bi im dao milijardu kurcina, ali dao sam im milijardu i kusur maraka :D
Post Reply