bersK wrote:Nurudin wrote:Fora je to što , da se nije odlučila opozicija igrati populizma, ovih 15 feninga ne bi niko ni primjetio.
Ovako su to meljali mjesecima, lafo oni se bore za interese građana i ostala licemjerno populistička sranja, a da su
na vlasti, glatko bi ih uveli i išle bi možda čak i kao druga vijest na dnevniku, jedan dan .
Akcize , ako ih izdvojimo od dosadašnje politike i ako budu sredstva od eu fondova usmjerena isključivo na infrastrukturu,
podržavam , kao što ih svako normalan treba podržati , isto kao što osuđujem svako trošenje na administraciju i
na uhljebe.
Kako možeš podržavati kamatu na kamatu? Ja bih prvi bio koji bi rekao OK dobro akcize ako već mora i ako su PRVE akcize i jedine. Ovo su druge akcize koje nabadaju i pričaju o izgradnji, dok od prošlih nisu kitu digli. Ovo su akcize na akcize, kamaranje prihoda koji su obećani, a nisu ispunjeni. Niste ispunili prve akcize i od zarade od njih odradili obećanje, a očekujete da podržimo druge akcize od kojih opet ništa neće biti - pa nije narod budala. Mada jes, kad vidim koliko raje podržava ovo smuči mi se život. Pogotovo ovi lakovjerni u fazonu "napravili su fond za ceste, do sad nisu to imali, sad će u njeg ić i sto posto će se gradit od njeg". Jel moguće da ste toliko izjebani da prihvatate ovu podvalu?
Ja mislim da je EU dobronamjerna prema BiH i vjerujem njima, a ne našim vlastima.
Također mi se gadi ovo populističko osporavanje akciza od strane onih koji to rade isključivo jer misle da će im to
donijeti poene u izbornoj godini, a recimo moglo se još ove godine vidjeti šta će biti s tim kreditom i hoće li biti započeti
radovi na infrastrukturi. Meni se to njihovo osporavanje više gadi jer je vrhunac populizma kad osporavaš gradnju infrastrukture samo
da bi mogao reći 2018-te "evo vidite nije ništa napravljeno! " , a onda ako se dokopa vlasti uzme i donese isti zakon o akcizama i opet
na osnovu infrastrukture. Što znači da si u stanju da zaustaviš sve na 4 godine, samo zbog vlasti.
To onda nije nikakva altrenativa ovoj politici .
EU neće podržati rasipanje novca na administraciju, to nije njihova politika.