Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#1526 Re: Bitcoins

Post by victom »

Muhamed Đakmić wrote:
toure123 wrote:A najgore je kad mnogi usporedjuju BTC sa papirnatim valutama koje su obicna prevara, a ne vide sta je cilj na duze staze... Pa ljudi moji ne prodajite to sto imate, nego cuvajte, to ce vam biti penzioni fond!!!!

Ko god misli da ce vrijednost BTC-a opsati, nema pojma!!!
Zašto su papirnate valute prevara? Hajde nam pojasni.
zato što je to glavni argument u njihovoj sekti.
naravno da amerika štampa i posuđuje nemilice, ali opet nema hiper inflacije i država stoji iza svoje valute.

Ja kad hoću da kupim bitcoina za 100 KM, moram otiđi to lokalne birtije da se nađem sa dilerom.
Provizija bude 30 KM, ostane mi 70 KM.
Ne mogu kupiti ništa za to u maloprodaji.
Mogu se jedino igrati na berzi s tim.

I kad završim i isplatim na wallet, opet mi uzmu 30 KM.
Na kraju ostane frakcija.
I opet moram zvati lokalnog dilera, da mi to unovči + njegova provizija.

I onda Seo kaže: Bitcoin lak za uplatu i isplatu.
:shock:
Last edited by victom on 01/03/2021 04:32, edited 2 times in total.
muhafuca

#1527 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
muhafuca wrote:
victom wrote: upravu si. Ako se baviš sitnim švercom, i ne treba da te interesuje.
Bitna je dobit na kraju.

Ja više na to gledam sa naučne strane.
Naucnik - ti od druge strane stranice na ovoj temi - tj 5. mjesec (koliko je Bitcoin bio tad?)

govoris
ljudi ne kupujte ovu prevaru. ovo je balon koji će pući.
Egzaktan si u nauci vidim :D

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Uz naravno obavezno od mene "ne ulazi nista ni u bitcoin ni u dionice sto ne mozes za dan zaboraviti ukoliko sve sutra padne"
hahaha. pa jeste. I tada je već bio balon.
Bio je balon i kada je bio 300$
A tačna vrijednost će se znati kada balon pukne.
Nema sta Egzaktna nauka vidim :izet:

Nista nema vrijednost dok totalno ne izgubi vrijednost a onda znamo njegovu pravu vrijednost tj da ne vrijedi nista

ili jednostavnije receno.
"Apstrakcija filmskog izraza - kao jezika specifikuma i apstrakcija umjetničkog akta uopšte, de jure, predstavlja jednu vrstu sakralne ratifikacije, vlastite inferiornosti i vlastitog infansizma. Bez obzira o kojoj se vrsti supremacije na tom istom jeziku kao specifikumu radi i bez obzira na kojem nivou aspiracija mi o njemu govorili."
No to nije tema nase danasnje emisije :D
victom

#1528 Re: Bitcoins

Post by victom »

muhafuca wrote: Nista nema vrijednost dok totalno ne izgubi vrijednost a onda znamo njegovu pravu vrijednost tj da ne vrijedi nista
Bitcoin će i dalje imati neku vrijednost, kada balon pukne.
Samo što neće biti 18.000 $ već npr 5-6 (pešest) feninga.
victom

#1529 Re: Bitcoins

Post by victom »

Možel odgovor od nekog iskusnog kriptaša. Ozbiljno pitanje:

Kako sam ja razumio, Sve transakcije se snimaju. I pri svakoj novoj, sve se provjerava od početka.
Što broj transakcija raste, sistem postaje sve sporiji, što smo svjedoci trenutno.

Pitanje 1: Šta će desiti kada broj transakcija naraste, da sistem postane neupotrebljiv ?
Pitanje 2: Zašto kreatori Bitcoina nisu predvidili ovaj problem ?

Hvalaaaa
kakabanja213

#1530 Re: Bitcoins

Post by kakabanja213 »

Naravno, na tebi je da prepoznas kad ce puknuti. Ali na berzi je u svemu je tako od exxona pa nadalje.
muhafuca

#1531 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

victom wrote:
muhafuca wrote: Nista nema vrijednost dok totalno ne izgubi vrijednost a onda znamo njegovu pravu vrijednost tj da ne vrijedi nista
Bitcoin će i dalje imati neku vrijednost, kada balon pukne.
I to će biti realna vrijednost.
To je kao da kazes industrija konjskih kocija (koje se i danas proizvode) je na trenutnoj realnoj vrijednosti

Kad nije bilo auta i dionice firmi koje su proizvodile konjske kocije su rasle to je bio Bubble - jel tako.

Pojavom automobila - Balon pukao.

Danas znamo pravu vrijednost tih firmi - po tvojoj logici.

:-)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A postoji li opcija da balon ne pukne vec da se ispuse ? Da naraste recimo do 50.000 pa da se onda lagano spusti u toku godinu ili dvije ili tri i vise do 5.000 (hipoteticki)

Zasto je pod Muss da mora balon puknuti ?

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ti (ponovo) od petog mjeseca govoris - ovo je Balon/Prevara - samo sto nije pukao - ako nije danas sutra ce

I kad iduce sedmice ili za pet godina MOZDA i pukne ("Mozda Pukne" cisto sto postoji opcija i da ispuse a ne pukne) - ti ces doci i reci jel - Sta sam vam ja govorio
Last edited by muhafuca on 16/12/2017 16:36, edited 2 times in total.
victom

#1532 Re: Bitcoins

Post by victom »

kakabanja213 wrote:Naravno, na tebi je da prepoznas kad ce puknuti. Ali na berzi je u svemu je tako od exxona pa nadalje.
to i jeste pitanje svih pitanja.
ja se bojim da će to biti dugotrajan proces.
drndalo

#1533 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

imperator01 wrote:
drndalo wrote:
imperator01 wrote:Nebih ja taj XRP ni stapom taknuo.
Al nek svako radi sa svojom lovom sta hoce.
Imas li neki konkretan razlog ili? Kopaju im slicij mala djeca? Siluju djevojcice? Bacaju uran u more? Ili ti se ne svidja skracenica?
Centralizovano smece za banke.
Neogranicen supply, stancaju koliko hoce i kad hoce.
Proguglaj malo i ko je Jed McCaleb i zasto je napustio ripple.
Ima tu dosta jos, Google is your friend.
Ti stvarno vjerujes da je BTC zaista decentralizovan u najboljoj komunistickoj ideji...? I internet kompletan? Ili je tako bio zamisljen kao utopija, a sada je ovakav kakav jeste, gdje ni prnut ne mozemo bez da to "onianamoznastikoji" to ne znaju ? O Kalebu nadjoh neke podijeljene informacije...
firebird

#1534 Re: Bitcoins

Post by firebird »

Forumerrer wrote:Nema brze i lagane zarade (cast izuzecima). Da je to tako jednostavno svi bi bili milioneri.
Ima i te kako. Samo mora da znas i da imas malo srece. To me podsjeca na ono nema hljeba bez motike. I te kako ima. Crypto forever!
AsharaK

#1535 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

Svako ima pravo na svoje mišljenje, samo ne treba biti dosadan
imperator01

#1536 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

victom wrote:Možel odgovor od nekog iskusnog kriptaša. Ozbiljno pitanje:

Kako sam ja razumio, Sve transakcije se snimaju. I pri svakoj novoj, sve se provjerava od početka.
Što broj transakcija raste, sistem postaje sve sporiji, što smo svjedoci trenutno.

Pitanje 1: Šta će desiti kada broj transakcija naraste, da sistem postane neupotrebljiv ?
Pitanje 2: Zašto kreatori Bitcoina nisu predvidili ovaj problem ?

Hvalaaaa
Tako nekako, procitaj vise o tome sta je blockchain, sta je node i kako to stvarno funkcionise.

1. Rim nije izgradjen preko noci! Prouci sta je Sidechain i kako ce se skalirati BTC.

2. Predvidjenjo je mnogo tog u BTC cak i smart contracts, ali je disable zbog sigurnosti.
BTC nije ETH pa da ga dijete hackuje

Nego imas li ti sta ulozeno u crypto ili ovdje samo ubijas dosadu?
victom

#1537 Re: Bitcoins

Post by victom »

evo BTC na 18.800 i kriptaši odmah raspoloženiji.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:31, edited 2 times in total.
ljiljan02

#1538 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

evo i moja omiljena kripto valuta u naglom porastu - DogeCoin :)
AsharaK

#1539 Re: Bitcoins

Post by AsharaK »

elhamdulila
joe_black

#1540 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

Uskoro, ce i banke poceti da izdaju kredite vezane za bitcoin:) Samo ne znam jel im to u interesu sada ili pred puknuce balona:)
victom

#1541 Re: Bitcoins

Post by victom »

joe_black wrote:Uskoro, ce i banke poceti da izdaju kredite vezane za bitcoin:) Samo ne znam jel im to u interesu sada ili pred puknuce balona:)
hahahaha. :-D
ima osnova za sumnju.
sarajevosa

#1542 Re: Bitcoins

Post by sarajevosa »

Thorgerson wrote:
sarajevosa wrote:Zadnje 3 godine niko nije izgubio novac, a ne bi ni prije velikog pada da nije prodavao. Neće ni narednih 5 jer trenutno koristi 0.1% ljudi.
Onaj ko je pričao da će bitcoin puknut zadnjih 5 godina, svi ti koji ga nisu slušali sad imaju milione. Ne moraš uložiti sav novac što imaš, ko je uložio samo mali dio dosta je zaradio. To važi i u buduće.
Ko ne želi rizik može nakon uloženog novca podići isti za dan, mjesec ili par mjeseci kad se udvostruči. Jednostavno ga podigneš a dobitak ostaviš i nakon tog nemaš rizika
Pa niko bas ne zna koliko ce ovo rasti ili padati. Ili kada ce ljudima dopiziditi ili kada ce krenuti medijska hajka na kriptovalute. Ameri isto tako kako su digli btc za godinu dana, mogu ga i srusiti. Dovoljno je da par medija odluci da stane tome u kraj i stati ce. I tu ti ta prica o anonimnosti, decentralizaciji bla bla pada u vodu... jer kazem ti, djaba ti kriptovalute, ako ih ne mozes unovciti itd.

Ono sto mene brine sta je sa porezima itd. I tu opet u SAD treba gledati, jer koliko sam upratio njihove medije IRS itekako prati BTC transakcije i kad tad ce htjeti dio svog kolaca. Mislim trenutni marketcap kriptovaluta je 550mlrd USD. I raste bukvalno svaki dan (od novembra je uduplan, dakle tada e bio 200 i nesto mrld USD). Profiti nekih ljudi su enormni. Zasto bi neko na profit od dionica placao porez, an a profit od BTC-a ne? To nema smisla.

To nisu male pare, i ovo ce sigurno ici gore, jer pojavljuju se novi altcoini i upumpava se lova.

Kako li je kod nas to rijeseno. Ono da li bi mogao otici u banku i poloziti milon maraka? Odakle ti, pa eto kupio nekad BTC i sada prodao? Jel to dovoljno valjan razlog, da banka kaze e onda ok, mozete ostaviti lovu? Mislim ovo cisto informativno pitam, jer sam imao problema s puno manjim sumama, pa mi je banka trazila hrpu papira. A kamo li da dodjes sa milion tek tako.
Do sada je bila medijska hajka konstantno, pogotovo prije nego što je bitcoin krenuo paraboličan rast, svaki put kad bi pao bilo bi zbog neke loše vijesti. Ali činjenica je da je pad bio samo privremen i svaki put je redovno išao na novi rekordan rast! Ovo znam jer sam uložio u te valute pa sam pratio redovno šta ljudi pričaju, a nisam jedan od onih koji samo čekaju klix članak pa da komentarišu negativno. Imaš na internetu ljude sa velikim iskustvima, koji su se prije bavili pravim valutama pa prešli sada na samo kripto valute. Dakle profesionalci, valjda oni znaju čitat statistike.

Ako sad padne na isti način, to može bit u najgorem slučaju na 10.000$ i da za 15-20 dana opet se vrati na 20.000.
Ili ako traži baš da se ustabili nakon konstantnog rasta, onda bi opet pad bio na oko 10.000 i onda rast na 20.000 kroz par mjeseci. Nakon tog očekivat nastavak rasta. I to je statistički vrlo realna mogućnost i nije ništa strašno nego samo očekivano. Dovoljno je samo pogledati neku drugu valutu koja je rasla puno ko bitcoin, svaka od njih je na kraju pala ali ne na neku od prije 3 godine vrijednost blizu nuli.. tako da kad se "oporavi" ide u novi maximum..

Je li stvaro neko misli da će bitcoin sa 20.000 pasti na 100$? To jednostavno nije moguće. Ne vidim iz svoje perspektive da bi odustao od kripto valuta koje daju toliko prednosti. Vazda će neko želiti da pošalje nekom novac bez provizja i da ti valuta ne opadne za 50% u odnosu ne Euro ili USD

Mnoge firme već koriste kritpo valute, ripple koriste banke. Jednostavno je ko tehnologija premoćna i nemoguće je da se odustane od nje. To je isto kao da kažeš da će svi odustati od interneta, bukvaltno tako

Ne znam tačno što te porez brine. Već dosta firmi koriste usluge plaćanja bitcoinom, čak i u EU! Ne znam u čemu je razlika, ako ideš u prodavnicu i kupiš nešto, ako platiš u markama ili u bitcoinu? To da neko jedino krije novac koji je ilegalno zaradio, pa možeš ga i ovako krit u kešu.

Ti plaćaš porez na proizvod, ne plaćaš porez što posjeduješ Marke.
Oni koji se bave tredingom i konstantno konvertuju kripto valute, oni plaćaju porez, isto kao što plaćaju za dionice. Ako konvertuješ svoju valutu u bitcoin jednokratno nema poreza (tipa kad ideš u eu pa konvertuješ BAM u EUR - logično).

Kod nas to nije regulisano pa ne plaćamo porez ako se tredamo na stranicama, ali u americi redovno plaćaju porez. Čak i raspravljaju koliko moraju da plate, nisu sigurni jer ni kod njih nije skroz definisano. Kod nas kad bi rekao da si zaradio tako novac, moguće da bi išao na sud pa da vide koliko si uložio para i kolio si zaradio pa neku cifru dali. Moguće da ne bi gledali koliko si zaradio nego koliko si puta se tredo, koliko si puta konvertovo jedno valutu u drugu.
Last edited by sarajevosa on 16/12/2017 19:06, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#1543 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

sarajevosa wrote:
Thorgerson wrote:
sarajevosa wrote:Zadnje 3 godine niko nije izgubio novac, a ne bi ni prije velikog pada da nije prodavao. Neće ni narednih 5 jer trenutno koristi 0.1% ljudi.
Onaj ko je pričao da će bitcoin puknut zadnjih 5 godina, svi ti koji ga nisu slušali sad imaju milione. Ne moraš uložiti sav novac što imaš, ko je uložio samo mali dio dosta je zaradio. To važi i u buduće.
Ko ne želi rizik može nakon uloženog novca podići isti za dan, mjesec ili par mjeseci kad se udvostruči. Jednostavno ga podigneš a dobitak ostaviš i nakon tog nemaš rizika
Pa niko bas ne zna koliko ce ovo rasti ili padati. Ili kada ce ljudima dopiziditi ili kada ce krenuti medijska hajka na kriptovalute. Ameri isto tako kako su digli btc za godinu dana, mogu ga i srusiti. Dovoljno je da par medija odluci da stane tome u kraj i stati ce. I tu ti ta prica o anonimnosti, decentralizaciji bla bla pada u vodu... jer kazem ti, djaba ti kriptovalute, ako ih ne mozes unovciti itd.

Ono sto mene brine sta je sa porezima itd. I tu opet u SAD treba gledati, jer koliko sam upratio njihove medije IRS itekako prati BTC transakcije i kad tad ce htjeti dio svog kolaca. Mislim trenutni marketcap kriptovaluta je 550mlrd USD. I raste bukvalno svaki dan (od novembra je uduplan, dakle tada e bio 200 i nesto mrld USD). Profiti nekih ljudi su enormni. Zasto bi neko na profit od dionica placao porez, an a profit od BTC-a ne? To nema smisla.

To nisu male pare, i ovo ce sigurno ici gore, jer pojavljuju se novi altcoini i upumpava se lova.

Kako li je kod nas to rijeseno. Ono da li bi mogao otici u banku i poloziti milon maraka? Odakle ti, pa eto kupio nekad BTC i sada prodao? Jel to dovoljno valjan razlog, da banka kaze e onda ok, mozete ostaviti lovu? Mislim ovo cisto informativno pitam, jer sam imao problema s puno manjim sumama, pa mi je banka trazila hrpu papira. A kamo li da dodjes sa milion tek tako.
Do sada je bila medijska hajka konstantno, pogotovo prije nego što je bitcoin krenuo paraboličan rast, svaki put kad bi pao bilo bi zbog neke loše vijesti. Ali činjenica je da je pad bio samo privremen i svaki put je redovno išao na novi rekordan rast! Ovo znam jer sam uložio u te valute, a nisam jedan od onih koji samo čekaju klix članak pa da komentarišu negativno. Imaš na internetu ljude sa velikim iskustvima, koji su se prije bavili pravim valutama pa prešli sada na samo kripto valute. Dakle profesionalci, valjda oni znaju čitat statistike.

Ako sad padne na isti način, to može bit u najgorem slučaju na 10.000$ i da za 15-20 dana opet se vrati na 20.000.
Ili ako traži baš da se ustabili nakon konstantnog rasta, onda bi opet pad bio na oko 10.000 i onda rast na 20.000 kroz par mjeseci. Nakon tog očekivat nastavak rasta. I to je statistički vrlo realna mogućnost i nije ništa strašno nego samo očekivano. Dovoljno je samo pogledati neku drugu valutu koja je rasla puno ko bitcoin, svaka od njih je na kraju pala ali ne na neku od prije 3 godine vrijednost blizu nuli.. tako da kad se "oporavi" ide u novi maximum..

Je li stvaro neko misli da će bitcoin sa 20.000 pasti na 100$? To jednostavno nije moguće. Ne vidim iz svoje perspektive da bi odustao od kripto valuta koje daju toliko prednosti. Vazda će neko želiti da pošalje nekom novac bez provizja

Mnoge firme već koriste kritpo valute, ripple koriste banke. Jednostavno je ko tehnologija premoćna i nemoguće je da se odustane od nje. To je isto kao da kažeš da će svi odustati od interneta, bukvaltno tako

Ne znam tačno što te porez brine. Već dosta firmi koriste usluge plaćanja bitcoinom, čak i u EU! Ne znam u čemu je razlika, ako ideš u prodavnicu i kupiš nešto, ako platiš u markama ili u bitcoinu? To da neko jedino krije novac koji je ilegalno zaradio, pa možeš ga i ovako krit u kešu.

Ti plaćaš porez na proizvod, ne plaćaš porez što posjeduješ Marke.
Oni koji se bave tredingom i konstantno konvertuju kripto valute, oni plaćaju porez, isto kao što plaćaju za dionice. Ako konvertuješ svoju valutu u bitcoin jednokratno nema poreza (tipa kad ideš u eu pa konvertuješ BAM u EUR - logično).

Kod nas to nije regulisano pa ne plaćamo porez ako se tredamo na stranicama, ali u americi redovno plaćaju porez. Čak i raspravljaju koliko moraju da plate, nisu sigurni jer ni kod njih nije skroz definisano. Kod nas kad bi rekao da si zaradio tako novac, moguće da bi išao na sud pa da vide koliko si uložio para i kolio si zaradio pa neku cifru dali. Moguće da ne bi gledali koliko si zaradio nego koliko si puta se tredo, koliko si puta konvertovo jedno valutu u drugu.
Sve je to lijepo, no javlja se jedno drugo pitanje. Evo u ovom tvom boldu, da izignorišem sve drugo sa čim se ne slažem, ali kako ću ja sa bitcoinom kupovati u marketu?

Koja je to cijena koju ću platiti, ako predviđaš stabilan rast? Pa Steam je neki dan zbog volatilnosti ukinuo plaćanje bitcoinom, zamisli da idem kupovati hljeb bitcoinom? Da li će taj hljeb imati jedinstvenu cijenu, jer ako ima jedinstvenu cijenu, onda sam ja svakog dana u kojem kupim hljeb na velikom gubitku jer bitcoin će sutra biti snažniji i samim tim, taj hljeb jeftiniji?

Ili da pretvorimo u dolare, ako moja količina bitcoina vrijedi hiljadu dolara, za deset dana će vrijediti 2000 dolara, a za godinu 10 hiljada dolara, dok su cijene manje - više stabilne ili se kreću u rasponu do 5%, šta je to što će mene natjerati na kupovinu?

A pretpostavljam da ti ne moram objašnjavati koliko je umanjena potrošnja opasna i štetna za ekonomiju.
Forumerrer

#1544 Re: Bitcoins

Post by Forumerrer »

Ja predvidjam pad btc na 1$ prije ili poslije. Snimat ce se filmovi o ublehi zvanoj btc.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1545 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Može li argument? Pazarilo se 2 500 eura (prodalo), pojeli ćevapi, kafa, kisela, i nazad :-D
sarajevosa

#1546 Re: Bitcoins

Post by sarajevosa »

Forumerrer što ćeš onda na ovoj temi :-D Veze nemaš o tehnologiji i kako radi :D Smatraš da nikom neće trebat da pošalje novac iz jedne države u drugoj bez da ide u banku i da plaća provizije, da čeka par dana da legdne itd? Tebe treba banovat odma :lol:
drndalo

#1547 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Forumerrer wrote:Ja predvidjam pad btc na 1$ prije ili poslije. Snimat ce se filmovi o ublehi zvanoj btc.
Taman da i ja tad uletim... I @victom isto... :thumbup:
victom

#1548 Re: Bitcoins

Post by victom »

sarajevosa wrote:Victon, reci molim te ako se desi evo danas taj neki pad o kojem ti pričaš, šta će biti nakon toga, koliko će past, šta će bit za godinu od tog pada, kolika će biti vrijednost? Hajd fino reci pa da ne govorim da si samo neko ko spama po temi
drug, ja sam većinu svojih argumenata izložio već u ovom threadu.
Ali pošto ljubazno pitaš, evo ukratko ću :

1) Pad će desiti. kad tad.
Ono što odugovlači pad, jeste mentalitet kupaca. Mladi , naivni ljudi, neki željni zarade, neki puni ideala.
Također tu imaš cijele zemlje sa visokom inflacijom koji kupuju BTC.
A imaš jednostavno i glupe ljude koji rade kako im se kaže, ili kopiraju druge.
Oni su u nekim čoporima, i umislili su da BTC može rasti beskonačno. Ne žele da prodaju, jer čekaju da poraste 10000%.
Također imaš alt-coine, koji dodatno produbljuju agoniju. Da bi kupio alternativni coin (kojih ima za sada oko 1300) PRVO moraš kupiti BITCOIN.
Sva kupovina alt-coina se odvija preko Bitcoina. To također tjera cijenu Bitcoina umjetno nagore.

2) Bitcoin je prije imao jednu praktičnu vrijendost, a to je da možeš online poslati novac drugoj osobi.
sada kako ima sve više transakcija, naknada za transakciju su porasle 3 puta u zadnjih mjesec dana.
i iznose oko 15 $ po transakciji. Ne treba biti Einstein da skontaš da će cijena transakcije rasti i time uništiti ovu praktičnu vrijednost coina.
Ja sam načuo, da se radi na nekim riješenjima, kao što je Lightning network, ali meni lično to sve zvuči kao na dugom štapu.

3) Bitcoin je na tankom ledu. Dovoljni su neki jači potezi nekih zemalja (USA i Kina) da mu naškode. Iskreno, mislim da ti potezi izostaju za sada, jer žele i oni da hajruju od hajpa i balona. Ulaza WS sa fjučerima ide u prilog toj tvrdnji.

4) Market Cap. evo samo danas plus 50 Milijardi $ u Bitcoinu i Alt-coinima. Znatel vi koliko je 50 Milijardi za jedan dan. Ogromni novci se pumpaju u kripto.
Trenutno 550 milijardi dolara. Ogroman novac. To će privući mnoge ajkule.

Imalo bi se još dosta reći na temu , ali za sada ovoliko.
Forumerrer

#1549 Re: Bitcoins

Post by Forumerrer »

Preko noci su propale mnoge banke koji su vrijedile desetine milijardi $. Mnoge su spasene intervencijom drzava i novcem gradjana. BTC je dugorocno osudjen na propast.
Ko je zaradio pare jos jednom kazem svaka cast, ali 95% ce izgubiti sve zbog pohlepe i nerealnih ocekivanja.
phillie

#1550 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Propadale su drzave a da bitcoin ne propadne, ma hajte molim vas.
Post Reply