Chmoljo wrote:
internet je postao jebena stvar, i lako je primjećivo koliko iskače iz svih sistema. ja sam ubijeđen da nije interneta da bi Trump u startu otpao.
Ma pazi, nije Tramp kao Tramp problem. Problem je percepcija da Amerika i svijet zavise o volji jednog covjeka. Niti je americki predsjednik po ustavnim ovlastima toliko mocan (a ima siroke ovlasti) da radi sta mu je qrtzu cejf, niti je on neovisan od finansijera, lobista, velikih korporacija i ostale sive eminencije koja ga je dovela u sedlo.
Nakon Obame to je valjda jasno, a sjecas se i sam euforije kad je on izabran, islo se do te granice da ce on ukinuti entitete

Dobro se sjecam naslova-Kraj nadanja: Obama pruzio podrsku objema entitetima u BiH (a i to je izvadjeno iz teksta saopstenja kojeg je sastavio pitajboga ko).
Sta je to Obama uradio na vanjskopolitickom planu pa da je svijet sigurnije mjesto 2016 od 2006?
I za kraj: demokratski predsjednici su se do sada pokazali daleko gorim po globalnu sigurnost i stabilnost od republikanaca, koliko god to cudno zvucalo u postbuš eri. Kao socijalista ideoloski sam blizi demokratama, ali evo da imam pravo glasa tacno ne znam za koga bih glasao.
Za Hilari igracicu velikih korporacija, zagovornika agresije na Libiju koja orgazmicno uzdise gledajuci snimak ratnog zlocina ili za idiota i budalu koja citav zivot zivi okruzena slugama i poltronima.