Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- drug_profi
#1526 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Meni je malo zao sto ce Hadzibegova utvrda ostati izvan rute.
Ono je mjesto koje bi uz malo dotjerivanja moglo da se pretvori u finu turisticku atrakciju.
Napraviti u blizini neku konobu od kamena da ne odudara. Ponuditi hladovinu, brosure. Prodavati hladna pica, domace proizvode, sladoled...
Mislim moze to i sad, ali uz vise marketinga.
Ono je mjesto koje bi uz malo dotjerivanja moglo da se pretvori u finu turisticku atrakciju.
Napraviti u blizini neku konobu od kamena da ne odudara. Ponuditi hladovinu, brosure. Prodavati hladna pica, domace proizvode, sladoled...
Mislim moze to i sad, ali uz vise marketinga.
-
El_comadante
#1527 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
ovo je odlično što se radi Stolac - Neum, u Stolac se slabo ulaže tako da je ovo odlično
-
doktor78
#1528 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ako je Ljubo Pravdic rekao da ce tunel biti gotov do maja iduce godine,onda slobodno racunajte da od toga nema nista. Sifra: Karaula 
-
high_volume
#1529 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Možra će mu tada isteći mandat, pa će opet neko od Bošnjaka biti direktor. Tako oni rade, smjenjuju se na toj poziciji već desetak i više godina, samo u krugdoktor78 wrote:Ako je Ljubo Pravdic rekao da ce tunel biti gotov do maja iduce godine,onda slobodno racunajte da od toga nema nista. Sifra: Karaula
-
high_volume
#1530 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja ga neću koristiti. Trebam sa Rotimlje da odlazim okolo u Stolac da bi se ponovo vratio zapadu u Hutovo pa u NeumEl_comadante wrote:ovo je odlično što se radi Stolac - Neum, u Stolac se slabo ulaže tako da je ovo odlično
Kao da nisu mogli trasirati put od pumpe u Maslinama, raskrsnica Stolac-Čapljina-Rotimlja do Brštanice. Bio bi i kraći za pola sata.
- Dope_Man
#1531 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nisam iz te struke, ali dovoljno je pogledati na google maps i vidjeti da bi ta ruta ocito bila zahebanija. Da ne racunamo sto bi jos duze radovi trajali, a pri tom bi se i Stolac bacio u ambis jer niko ne bi imao razloga skrenuti tamo. Ovako je kraca ruta, a i Stolac ce zivnuti kad ova cesta bude gotova.
- drug_profi
#1532 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Napraviti nekad modernizaciju i prosirenje puta Capljina - Hutovo i to bi bilo to. Makar ga dovesti u pristojno sstanje i regularnu sirinu.
- So What!
#1533 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mislim da je tu glavni problem, što bi bilo potrebno još tunela i nekih objekata da bi se to dovelo u red.drug_profi wrote:Napraviti nekad modernizaciju i prosirenje puta Capljina - Hutovo i to bi bilo to. Makar ga dovesti u pristojno sstanje i regularnu sirinu.
- So What!
#1534 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Stolcu će nakon završetka ovog magistralnog puta biti potrebna gradska obilaznica.
Ista se spominje, ali više stidljivo, nego ambiciozno, planovi neki postoje, ali za sada još ništa konkretno.
Za sada, ova ruta uključuje prolazak kroz sami grad Stolac, a most koji na ovom magistralnom pravcu vodi sa jedne na drugu obalu Bregave, izgleda ovako:

Ista se spominje, ali više stidljivo, nego ambiciozno, planovi neki postoje, ali za sada još ništa konkretno.
Za sada, ova ruta uključuje prolazak kroz sami grad Stolac, a most koji na ovom magistralnom pravcu vodi sa jedne na drugu obalu Bregave, izgleda ovako:

- drug_profi
#1535 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja mislim da bi zadovoljavajuce bilo i da se postojeci R426 prosiri gdje je moguce i da mu se stavi novi sloj asfalta.So What! wrote:Mislim da je tu glavni problem, što bi bilo potrebno još tunela i nekih objekata da bi se to dovelo u red.drug_profi wrote:Napraviti nekad modernizaciju i prosirenje puta Capljina - Hutovo i to bi bilo to. Makar ga dovesti u pristojno sstanje i regularnu sirinu.
Last edited by drug_profi on 15/07/2019 00:17, edited 1 time in total.
- drug_profi
#1536 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Obzirom na politiku oko Stoca, tesko da ce se cuti pametne glave.So What! wrote:Stolcu će nakon završetka ovog magistralnog puta biti potrebna gradska obilaznica.
- Alfons Kauders
#1537 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Sreća u nesreći je što je Stolac ionako pust grad. Redovno prolazim dole, nikad nisam stao na semafor a da ispred mene ima više od 4-5 auta.So What! wrote:Stolcu će nakon završetka ovog magistralnog puta biti potrebna gradska obilaznica.
- drug_profi
#1538 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nego, jel sad bolje ići iz Stoca prema Hutovu, ili iz Višića prema Hutovu? Trebao bih ove hefte poslom na obdan odfurat do Neuma, a ne bih da me peglaju na granicama.
- Alfons Kauders
#1539 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Višići.drug_profi wrote:Nego, jel sad bolje ići iz Stoca prema Hutovu, ili iz Višića prema Hutovu? Trebao bih ove hefte poslom na obdan odfurat do Neuma, a ne bih da me peglaju na granicama.
Ovo preko Stoca će biti bolja opcija kad bude gotovo, za dvije i kusur godine.
- So What!
#1540 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Čapljina - Svitava - Cerovica - Hutovo - Broćanac, pa onda nova trasa, brža i bolja opcija za sada.drug_profi wrote:Nego, jel sad bolje ići iz Stoca prema Hutovu, ili iz Višića prema Hutovu? Trebao bih ove hefte poslom na obdan odfurat do Neuma, a ne bih da me peglaju na granicama.
- drug_profi
#1541 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Čapljina, misliš Višići?
Koliko znam može se samo iz Višića prema Svitavi.
- Alfons Kauders
#1542 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa da, jer ćeš onda voziti kozjom stazom samo po Svitavi, a ovako 40 kilometara od Stoca ka Neumu.drug_profi wrote:Čapljina, misliš Višići?
- So What!
#1543 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma meni je to od Čapljine do Doljana, sve Čapljina pa zato tako kažem.drug_profi wrote:Čapljina, misliš Višići?
- Dope_Man
#1544 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Taj most je malo kriza.. bolje bi bilo da sluzi kao turisticka atrakcija nego glavni most za saobracaj, ali ne mora se bas ulaziti u sam grad, tj. gore u centar, ipak ova prolazi (u smjeru Neuma) samo kroz taj ''uvodni'' dio grada i brzo se prolazi.. koliko ima od mosta do stadiona nekih par stotina metara ionako pustog grada. I onda je opet otvorena cesta.So What! wrote:Stolcu će nakon završetka ovog magistralnog puta biti potrebna gradska obilaznica.
E u suprotnom smjeru treba obici kroz grad.. ali opet pustara, bar ovih 4-5 puta sto sam bio, nikad nisam imao problem naci mjesto da se parkiram u onoj ulici/setalistu ispod tvrdjave, niti sam vidio vise od 3-4 auta na glavnoj raskrsnici. A i taj komplet krug od mosta, kroz grad i nazad je sigurno manje od 2 km.
-
El_comadante
#1545 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
nadam se da če Stolac malo živnuti kada se napravi ovaj put.Dope_Man wrote:Taj most je malo kriza.. bolje bi bilo da sluzi kao turisticka atrakcija nego glavni most za saobracaj, ali ne mora se bas ulaziti u sam grad, tj. gore u centar, ipak ova prolazi (u smjeru Neuma) samo kroz taj ''uvodni'' dio grada i brzo se prolazi.. koliko ima od mosta do stadiona nekih par stotina metara ionako pustog grada. I onda je opet otvorena cesta.So What! wrote:Stolcu će nakon završetka ovog magistralnog puta biti potrebna gradska obilaznica.
E u suprotnom smjeru treba obici kroz grad.. ali opet pustara, bar ovih 4-5 puta sto sam bio, nikad nisam imao problem naci mjesto da se parkiram u onoj ulici/setalistu ispod tvrdjave, niti sam vidio vise od 3-4 auta na glavnoj raskrsnici. A i taj komplet krug od mosta, kroz grad i nazad je sigurno manje od 2 km.
-
mistek
#1546 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kako ba pola satahigh_volume wrote:Ja ga neću koristiti. Trebam sa Rotimlje da odlazim okolo u Stolac da bi se ponovo vratio zapadu u Hutovo pa u NeumEl_comadante wrote:ovo je odlično što se radi Stolac - Neum, u Stolac se slabo ulaže tako da je ovo odlično![]()
Kao da nisu mogli trasirati put od pumpe u Maslinama, raskrsnica Stolac-Čapljina-Rotimlja do Brštanice. Bio bi i kraći za pola sata.
Realno, ne bi se tim prijedlogom dobilo više od 5 minuta u vrh glave, a skuplji značajno.
- Dope_Man
#1547 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
I ja takodjer. Jako lijep grad, po meni i najljepsi od manjih mjesta u BiH (izuzetak je Pocitelj, ali on je vec skroz posebna prica). Kad bude ovaj put, sigurno ce bar malo zivnuti.. proci ce vise ljudi, pa makar ljeti, stati, potrositi koju paru, a onda i grad zivne.El_comadante wrote:
nadam se da če Stolac malo živnuti kada se napravi ovaj put.
- Alfons Kauders
#1548 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ljudi moji, od Mostara (Gnojnica) preko Stoca do Neuma ima oko 85 kilometara.mistek wrote:Kako ba pola satahigh_volume wrote:Ja ga neću koristiti. Trebam sa Rotimlje da odlazim okolo u Stolac da bi se ponovo vratio zapadu u Hutovo pa u NeumEl_comadante wrote:ovo je odlično što se radi Stolac - Neum, u Stolac se slabo ulaže tako da je ovo odlično![]()
Kao da nisu mogli trasirati put od pumpe u Maslinama, raskrsnica Stolac-Čapljina-Rotimlja do Brštanice. Bio bi i kraći za pola sata.Od Rotimlje do Stoca sad treba 15 minuta. Kad ova trasa bude gotova, trebati će još pola sata do Neuma. Znači 45 minuta sve skupa. Da napraviš hipotetički put samo pravo od Rotimlje do Neuma, bez ikakvih krivina, samo pravac, uz ograničenje 80km/h, trebalo bi ti jedno pola sata
![]()
Realno, ne bi se tim prijedlogom dobilo više od 5 minuta u vrh glave, a skuplji značajno.
Ne znam kojim trikovima mislite to preći u 45 minuta? Prosječnom brzinom od 60 na sat, to je 85 minuta. A ako mislite da se od Mostara do Stoca može držati prosjek od 85kmh... Onda ne znam šta vozite i kako vozite
- Dope_Man
#1549 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Covjek je racunao tu od rakrsnice koja je pred samim gradom, tj. 15tak minuta prijed grada. Ne od Mostara.
- Alfons Kauders
#1550 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ah, do mene, ali opet je malo optimistična procjena (tj opet će trebati sat).Dope_Man wrote:Covjek je racunao tu od rakrsnice koja je pred samim gradom, tj. 15tak minuta prijed grada. Ne od Mostara.