Novi rat

Locked
dale cooper

#1526 Re: Novi rat

Post by dale cooper »

HAVANA wrote::gunjastajl:
Đesi hipiku! :mrgreen:

Image

Image

:gunjastajl:
zateznistub

#1527 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

ušće wrote:
zateznistub wrote: Mala digresija na temu:

Ni Osik ni El idza nisu niti ce biti dio Sarajeva. Vrč samo prigradska naselja
:izet: Hotio sam napisati butum Sarajevo ,ovako utefterih skoro Kanton ... :lol: :lol:
Problem je sto si fulio totalno, ali na veze, malo protabiri knjige i naučiš začas
ilkbahar

#1528 Re: Novi rat

Post by ilkbahar »

PM72 wrote:
Ako vase visokosarajevsko velicanstvo uzima sebi za pravo da ismijava sve i svakoga, onda mora biti spremno da i samo bude ismijano.
Sta si umisljas, koji kurac? Ti jedini bio u ratu, svi ostali pobjegulje i nemaju pojma sta je rat?
Svi seljaci, samo ti fina gradska raja?
Kad nekog napadaš onda moraš imati i dokaze za to.Dokaži svoje tvrdnje,da sam ismijavao sve i svakog a sebe uzdizao da sam jedini ratovao i ja obećavam golemo izvinjenje i povlačenje sa sajta.Jedini branim ljude povratnike i njihove muke i nekoliko puta sam pisao kako sam bio osrednji borac i da ništa spektakularno u ratu nisam uradio.Bio dobrovoljac kao i hiljade drugih.A tvoji seljački kompleksi me ne dotiču- vjeruj mi.Ovaj grad je i stradao radi takvih đikana kojima je poezija bila "Siđimo u gradove da bijemo gadove" a ovaj grad mu dao sve.
U potpunosti se slazem. Nilad mi.nece biti jasna politika ovih djikana, jedva.cekaji.da sljegnu u grad pa.onda udri, pljuj, gazi na sve sto.naidjes.Dodju u nas grad i umjesto.da nas ispostuju kao.domacije oni nas pljuji gdje.stignu! A Sarajevo.im.sve dalo!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1529 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

ovaj PM samo lozi raju, konta da će svojim stavom jebo rat i ostalo, ubijediti i đikane u isto, misli da širi pozitivnu energiju i da će preći na druge pa će imati isto mišljenje kao on
mrzi SDA i aliju, bakira pa ne vidi šumu od drveta i u njima traži krivce za prošli rat i eventualno budući, ali vrlo dobro zna istinu

pukne li, on će prvi za puškomitraljez da pošalje đikane u pizdu milu materinu
seln

#1530 Re: Novi rat

Post by seln »

ilkbahar wrote:
PM72 wrote:
Ako vase visokosarajevsko velicanstvo uzima sebi za pravo da ismijava sve i svakoga, onda mora biti spremno da i samo bude ismijano.
Sta si umisljas, koji kurac? Ti jedini bio u ratu, svi ostali pobjegulje i nemaju pojma sta je rat?
Svi seljaci, samo ti fina gradska raja?
Kad nekog napadaš onda moraš imati i dokaze za to.Dokaži svoje tvrdnje,da sam ismijavao sve i svakog a sebe uzdizao da sam jedini ratovao i ja obećavam golemo izvinjenje i povlačenje sa sajta.Jedini branim ljude povratnike i njihove muke i nekoliko puta sam pisao kako sam bio osrednji borac i da ništa spektakularno u ratu nisam uradio.Bio dobrovoljac kao i hiljade drugih.A tvoji seljački kompleksi me ne dotiču- vjeruj mi.Ovaj grad je i stradao radi takvih đikana kojima je poezija bila "Siđimo u gradove da bijemo gadove" a ovaj grad mu dao sve.
U potpunosti se slazem. Nilad mi.nece biti jasna politika ovih djikana, jedva.cekaji.da sljegnu u grad pa.onda udri, pljuj, gazi na sve sto.naidjes.Dodju u nas grad i umjesto.da nas ispostuju kao.domacije oni nas pljuji gdje.stignu! A Sarajevo.im.sve dalo!
Ovo je asli pismena gradska raja, za razliku od forumasa @usce.
Hafis

#1531 Re: Novi rat

Post by Hafis »

Znači, sve su prilike da konvoji opet potpadaju pod našu nadležnost :D

Život uz granicu je opasan i tvrd :bih:
Last edited by Hafis on 26/09/2016 21:16, edited 2 times in total.
PM72

#1532 Re: Novi rat

Post by PM72 »

japin_mutapi wrote:ovaj PM samo lozi raju, konta da će svojim stavom jebo rat i ostalo, ubijediti i đikane u isto, misli da širi pozitivnu energiju i da će preći na druge pa će imati isto mišljenje kao on
mrzi SDA i aliju, bakira pa ne vidi šumu od drveta i u njima traži krivce za prošli rat i eventualno budući, ali vrlo dobro zna istinu

Fino sam objasnio da ću prvi uzeti pušku ako ćemo se boriti da se svak' vrati u svoje prijeratno prebivalište.A pošto je veća mogućnost pronalaska života na Jupiteru onda ništa.I ne mrzim nikog.
prog321

#1533 Re: Novi rat

Post by prog321 »

japin_mutapi wrote:ovaj PM samo lozi raju, konta da će svojim stavom jebo rat i ostalo, ubijediti i đikane u isto, misli da širi pozitivnu energiju i da će preći na druge pa će imati isto mišljenje kao on

Koliko sam cuo od onih koji ga poznaju, lik je metar i zilet sa stomacicem kao slajpek. Lakse ga preskociti nego zaobici. Tako da, sto se tice rata, sa puskom u ruci bio bi opasniji za drugove do njega. :-D
crazy_diamond

#1534 Re: Novi rat

Post by crazy_diamond »

Zaista drug pm72 ponekad zna i pretjerati,i svasta nesto, prvog mene je ismijavao na nekim temama,iako sam prenosio razmisljanja neka dojazanih ratnika i komandanata o podrinju,srebrenici,deblokadi sarajeva i tim stvarima iz 95., al ajd, zalosno je covjeka zvati podrumasem kad se iz pisanja jasno vidi da je dao doprinos u odbrani, a jos po pisanju i ne velica taj svoj neki doprinos

U tim temama vezanim za zadnju godinu rata primijetno je da je njemu samome ali i mnogim drugim borcima opao moral jos tada, po mnogo cemu sigurno i opravdano,al ne nije ok da taj svoj dozivljaj predstavljaju kao opstu sliku, jer ipak dok su oni cekali kraj rata gledajuci da ne fasuju u finisu, desetine hiljada drugih boraca su derali itekako i tad je i oslobodjeno najvise teritorije

sta ocekivati da govore sada, ima tu zaista jakih argumenata, al pocesto pm 72 i jos dosta veterana znaju ga i pretjerati, niko pa ni sadasnji veterani ne mogu predvidjwti stvari u bocu, ako belaja bude,niko ne zna kako bi sve to izgledalo, ne mora znaciti da bi licilo na zadnji belaj, a mozda bi bilo vrlo slicno, ko zna kako bi prica mogla teci, i niko ni za sebe samog a kamoli za stotine hiljada drugih ljudi ne moze znati kako bi se ponasali.Iako je danasnja omladina uglavnom smotana,metiljava i kilava, samo na jeziku nabrijana, ne mora znaciti da ne bi u belaju nekom brzo se ispekli.

Smijesno je razocarane ljude zvati podrumasima, evo ja npr imam dosta bliskih ljudi koji su ratovali, i to u elitnim jedinicama udarnim i koji su isli sirom zemlje po hebenim ratistima, i sta reci, sjecam se vremena poslije rata dok nisu bili toliko razocarani, svi bi opet isto, i zesce ako zatreba, vidi se da ih je drzao adrenalin i to par godina, a sad, nakon dvije decenije razocarenja natalozilo se svega, i prica je sad drugacija,tesko bi ih sad neko podigao, narocito sadasnji politicari, al opet, kad se dobro popije, uz sva razocarenja i sve to, opet bi krenuli,al ovaj put mudrije, uz posebnu paznju prvo prema nasoj eliti pa tek onda prema onima tamo

Hocu reci da ne treba pretjerivati i biti siguran u bilo sta, niko ne zna kakve bi okolnosti mogle da budu,a okolnosti su te koje bi bile odlucujuce za neciji izbor u slucaju belaja
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1535 Re: Novi rat

Post by japin_mutapi »

Hafis wrote:Znači, sve su prilike da konvoji opet potpadaju pod našu nadležnost :D

Izadji i bori se
u ovom gradu nema mjesta
za jednog od nas
Maharadza

#1536 Re: Novi rat

Post by Maharadza »

zateznistub wrote:Đe ste bojovnici, jeste li baterije promijenili?
'ta će oni, nemaju čak ni bežićne mišOve i tastature! :oops:
zateznistub

#1537 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

prog321 wrote:

Koliko sam cuo od onih koji ga poznaju, lik je metar i zilet sa stomacicem kao slajpek. Lakse ga preskociti nego zaobici. Tako da, sto se tice rata, sa puskom u ruci bio bi opasniji za drugove do njega. :-D
I jeste metar i apllauz, Stavro govori o nekome?
Zn neke koji su dva preko leđa a kuda ko dva andola. Isto tako znam neke koji su sitni ko štrumpfovi ali bi te pojeli za doručak i ispljunuli u minuti
zateznistub

#1538 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Maharadza wrote:
zateznistub wrote:Đe ste bojovnici, jeste li baterije promijenili?
'ta će oni, nemaju čak ni bežićne mišOve i tastature! :oops:
Imaju smartFone
PM72

#1539 Re: Novi rat

Post by PM72 »

prog321 wrote:

:lol: :lol: :lol:

E ovo ti je biser nad biserima. :lol:

Ko me preskoči ja mu dam 1000 KM.A što se tiče rata...na 200 metara tromblonom pogađam auto iz prve.Pa ti vidi...jedan je tvoj,samo ako te vidim u slučaju belaja.
daddy-kool

#1540 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:Znači, sve su prilike da konvoji opet potpadaju pod našu nadležnost :D

Taj film više nećete gledat'.
Prvo otvaramo sjevenu rutu.

Nek moje ime ovdje od sad znači pravda
Last edited by daddy-kool on 26/09/2016 21:37, edited 1 time in total.
HAVANA

#1541 Re: Novi rat

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
HAVANA wrote::gunjastajl:
Dje si Fidel
Evo igram se s cukom. :D
Danguba

#1542 Re: Novi rat

Post by Danguba »

PM72 wrote:

Ko me preskoči ja mu dam 1000 KM.A što se tiče rata...na 200 metara tromblonom pogađam auto iz prve.Pa ti vidi...jedan je tvoj,samo ako te vidim u slučaju belaja.
Ovo treci put ponavljas. Gnusno je pa makar i sala bila. :roll:
PM72

#1543 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Danguba wrote:
PM72 wrote:

Neću vaditi osigurač.
Hafis

#1544 Re: Novi rat

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:

Taj film više nećete gledat'.
Prvo otvaramo sjevenu rutu.
Eh. To je na dugu štapu. A i uostalom predaleko je.
Ovo je stara uhodana ruta, a i narod se privikao odavno, tako da će to ići k'o niz ulicu :)
Jebat ga, vojska mora jesti i nitko te ne pita kuda je i kako došlo.
MikroBelaj

#1545 Re: Novi rat

Post by MikroBelaj »

PM72 wrote:
prog321 wrote:

Ovi nasi Tuzlanski trombloni jedva i 150 metara da su dosezali,al jes da su ih pravili u TTU,ovoj danasnjoj firmi sto radnici kampuju pred vladama ...orginale (JNA) smo poispaljivali vec u maju 92..
daddy-kool

#1546 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Hafis wrote:
Ovo je stara uhodana ruta, a i narod se privikao odavno, tako da će to ići k'o niz ulicu :)
Samo vi napunite magaze, neka konkurencije. :)
PM72

#1547 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Orginalni JNA trombloni idu ko halva,niti puno trzaju a padnu tačno gdje treba.Sarajevski CNP trombloni su bili malo felšavi i teški ko tuč.Njihov domet je bio maksimalno 150 metara.Ja kao podrumaš :D sam ispalio nekih 50-tak komada,sad zamisli šta su radili fajteri kao Dozer i istali.
Last edited by PM72 on 26/09/2016 21:44, edited 1 time in total.
Hafis

#1548 Re: Novi rat

Post by Hafis »

daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Samo vi napunite magaze, neka konkurencije. :)
Ne može faliti :)
Danguba

#1549 Re: Novi rat

Post by Danguba »

PM72 wrote:
Danguba wrote:
PM72 wrote:

Neću vaditi osigurač.

Poznato mi to.
I mi smo takve dobijali sa dvije kutije Veka. Nisili to ti bio. :D
prog321

#1550 Re: Novi rat

Post by prog321 »

Ja da nekom prijetim tromblonom u glavu dobio bih trajni ban. Izgleda nismo svi isti moderaciji? :roll:

Zato sam se malo raspitao u komsiluku ko je taj lik. Kad su mi pokazali sliku ja se valjao od smijeha. Očigledno i moderacija zna o kakvom se smješnom liku radi. Valjda zato ne reaguju. :run:
Locked