Sta mislis, sta bi se desilo da javno objave rezultate?Zastozato wrote:Gdje je Konakovic da nam kaze dokle su sa (ne)sklanjanjem pasa sa ulica Sarajeva. Dosta mi je pustih obecanja uglavnom pred izbore.
Problem pasa lutalica vol 2
-
Innovation
#1526 Re: Problem pasa lutalica vol 2
-
Zastozato
#1527 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Je li neko vidio da ih sklanjaju jer kod mene u blizini ne da ih ima nego ih ima vise.Innovation wrote:Sta mislis, sta bi se desilo da javno objave rezultate?Zastozato wrote:Gdje je Konakovic da nam kaze dokle su sa (ne)sklanjanjem pasa sa ulica Sarajeva. Dosta mi je pustih obecanja uglavnom pred izbore.
-
Zastozato
#1528 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Daj Boze da si upravu ali ja nevjerujem da ce se ovo sa psima zavrsiti sve dok vidim ijedan copor u gradu.Sarajmen wrote:Sve je manje ljudi odnosno ljudskosti. I ovo sa psima će se lani zvati, k'o što sad' već možemo reći za parkove i zelene površine u Sarajevu.
-
benjen
#1529 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sve do jednog psa treba skloniti sa ulice.
Napraviti grad normalnim za ljude koji zele setati ili voziti biciklo.
A ko zeli da pomogne kerovima neka ide tamo gdje ih smjestaju i udomljava kod sebe kod rodbine ili poznanika.
A zalagati se da psi lutalice ostanu na ulicama gradova samo zato sto njemu ne smetaju napadi,lajanje ili izmet posvuda moze samo sebicni bastard koji misli da zivi na planeti pasa..
A ko zeli da pomogne kerovima neka ide tamo gdje ih smjestaju i udomljava kod sebe kod rodbine ili poznanika.
A zalagati se da psi lutalice ostanu na ulicama gradova samo zato sto njemu ne smetaju napadi,lajanje ili izmet posvuda moze samo sebicni bastard koji misli da zivi na planeti pasa..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1530 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Zbog cega je eutanazija problem?
Odnosno na osnovu kojih kriterija se odredjuje koje zivotinje se smiju ubijati a koje ne?
Odnosno na osnovu kojih kriterija se odredjuje koje zivotinje se smiju ubijati a koje ne?
-
benjen
#1531 Re: Problem pasa lutalica vol 2
direktni krivci za ovaj uzas su oni koji izglasase zakon koji je sprecavao komunalce da drze stvar pod kontrolom.Sarajmen wrote:Ja u tvom komentaru vidim sebičnost.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1532 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Zasto se to (skoro) uopste ne radi?Sarajmen wrote:@Bata
Psi koji su agresovni ili pokazuju ozbiljne simptome agresivnosti je nužno skloniti sa ulice pa i izvršiti eutanaziju nad takvim. To preventivno djelovanje i da tako kažem trijaža, je po meni redu.
- vješalica
#1533 Re: Problem pasa lutalica vol 2
zasto ppstavljate video koji je nastao odmah krajem rata u sarajevu oko sinteraja?
jel i tad u onoj bijedi falio hotel za pse i mjesecno odrzacanje od 150 njemackih markica?
jel i tad u onoj bijedi falio hotel za pse i mjesecno odrzacanje od 150 njemackih markica?
-
haos1
#1534 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
A sve više pasa-životinja na ulicama Sarajeva.Sarajmen wrote:Sve je manje ljudi odnosno ljudskosti. I ovo sa psima će se lani zvati, k'o što sad' već možemo reći za parkove i zelene površine u Sarajevu.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
-
haos1
#1535 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Imati čiste i sigurne ulice je sebično?Sarajmen wrote:Ja u tvom komentaru vidim sebičnost.
-
huxley
#1536 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Pse, sve pse lutalice, koji nemaju vlasnika, treba skloniti sa ulica.Sarajmen wrote:@Bata
Psi koji su agresovni ili pokazuju ozbiljne simptome agresivnosti je nužno skloniti sa ulice pa i izvršiti eutanaziju nad takvim. To preventivno djelovanje i da tako kažem trijaža, je po meni redu.
A kako smo vec ranije ustanovili da je nemoguce dozivotno ih izdrzavati u (nepostojecim) azilima (za koje isto tako nema para), nakon 15 dana zadrzavanja lutalice treba eutanizirati, u slucaju da ih niko ne 'usvoji'. Uostalom, kao i velikoj vecini drugih zemalja.
Ponavljam, prosjek zadrzavanja u EU je 12 dana, i nakon toga eutanazija. A kakvi sad domestosi, kurci palci. Tu pricu treba prosipati strancima nebi li se isprosila jos koja para. Vec je postalo ofirno, mozemo u rang sa Nigerijskim Princevima i 419.
Pls sign petition to stop cruelty on dogs in Sarajevo
Warning - ***Graphic Images***
Slika poderanog cuke iz Rumunije 1, Slika cuke bez njuske iz Kine 2...
Illegal killing of dogs in Sarajevo using bleach 'Domestos'.
Dogs are dying in pain, streets of Sarajevo echo in their cries.
Help any way you can - help us stop this !!!
Our group of dog guardian angels are doing all we can, but it's not enough
Please donate
[email protected]
Thank You Thank You
Slika sretnog cuke
-
benjen
#1537 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ah da se hoce SIPA pozabavit ovima koji prose od stranaca na muci zivotinja..
-
haos1
#1538 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Agresivne pse eutanizirati odmah, neagresivne 7 dana u azil, ako ne pronađu vlasnika eutanazija.
Nije to vjera nego prosta statistika manje pasa-manje ujeda i cistije Sarajevo.
-
AmirBaa
#1539 Re: Problem pasa lutalica vol 2
pa treba poceti od necega, nekim redom...ako domovi zdravlja vec trecu godinu zaredom iznose podatak da u prosjeku psi lutalice ujedu 2 covjeka dnevno u kantonu sarajevu, znaci to je problem koji ne treba zanemariti. I za zakon koji ce rijesiti ovaj problem ne trebaju sudije, svjedoci, advokati, policajci, izjave i ostala papirologija koja nam izmedju ostalog unistava drzavu. Samo pogledati kako je u drzavama u europi, ako pas nema vlasnika zatvoriti ga u jednu instituciju gdje ce boraviti oko 15 tak dana nakon cega ce biti uspavan. Necu ja problem pasa lutalica gledati nesto lakse jer recimo imamo i problem pljacki, pucnjava...ja ako se vracam kuci navecer po mraku imam mogucnost da me neko opljacka i prodjem bez fizickih povreda, dok sa druge strane, ako me copor od 10 kerova zajmi vjerovatno cu imati fizicki i psihicke posljedice do kraja zivota (glupo je poredjenje ali ovo samo zato jer pokusavas podmetnuti ono "imam precih problema") Problem je problemSarajmen wrote:Treba vjerovati da će biti čistije i sigurnije kada ne bude pasa lutalica. Ako ništa crna hronika će biti siromašnija za procenat-dva. Budzeti će da se preliju od priliva sredstava, životi i imovina svih građana-ki će biti svetinja koju će štititi zakon. I tako dalje.... al' prvo sve pse srokat'. To je prvi prioritet.
-
frngla
#1540 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Vrlo jednostavnohaos1 wrote:Agresivne pse eutanizirati odmah, neagresivne 7 dana u azil, ako ne pronađu vlasnika eutanazija.
-
benjen
#1541 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Apsolutno se moraju ulice stavit u sluzbu gradjana.Sarajmen wrote:Treba vjerovati da će biti čistije i sigurnije kada ne bude pasa lutalica. Ako ništa crna hronika će biti siromašnija za procenat-dva. Budzeti će da se preliju od priliva sredstava, životi i imovina svih građana-ki će biti svetinja koju će štititi zakon. I tako dalje.... al' prvo sve pse srokat'. To je prvi prioritet.
Psima bez nadzora vlasnika i brnjice nije mjesto na ulici.
Da si jednom dozivio da te u voznji bicikla napadnu tri ili cetiri psa siguran sam da bi drugacije razmisljao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1542 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Iznendjen sam citati ovako intoniran post od tebe.Sarajmen wrote:Treba vjerovati da će biti čistije i sigurnije kada ne bude pasa lutalica. Ako ništa crna hronika će biti siromašnija za procenat-dva. Budzeti će da se preliju od priliva sredstava, životi i imovina svih građana-ki će biti svetinja koju će štititi zakon. I tako dalje.... al' prvo sve pse srokat'. To je prvi prioritet.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1543 Re: Problem pasa lutalica vol 2
a sloboda kretanja - imam li ja pravo tužiti državu za uskraćivanje prava slobode kretanja, zbog čopora pasa lutalica
-
mario001
#1544 Re: Problem pasa lutalica vol 2
To jednostavno nema smisla, svi, ali apsolutno svu u situacijama slicnim nasoj rade uklanjanje svih pasa sa ulice, nakon toga se prave Azili i dalje kontrolisano upravljanje brojem lutalica.Sarajmen wrote:@Bata
Po tvom uklonis agresivne, ostanu hiljade drugih koji se dalje razmnozavaju i stvaraju jos agresivnih pasa...
-
kakavdanakneiskustvu
#1545 Re: Problem pasa lutalica vol 2
KB9 wrote:ne zelis copore lutalica po ulicama = igras se boga
e nek sam cuo i to
bolesno
-
kakavdanakneiskustvu
#1546 Re: Problem pasa lutalica vol 2
benjen wrote:Sve do jednog psa treba skloniti sa ulice.
i kraj priče,jer je tako i u vecini drugih gradova svijeta
- studeni76
#1547 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ne razumijem zasto se kod nas uvijek tezi izmisljanju tople vode! Pa i u tom razvijenom svijetu ne prave selekciju pasa po agresivnosti vec sve pse sklanjaju sa ulica! Agresivni se uspavljuju odma a ostali nakon zakonskog roka za udomljenje. Znaci nema tu pametovanja vec samo treba znati prepisat od ljudskog zapada!Sarajmen wrote: Ja se ne slažem sa pristupom da agresivan pas i onaj koji to nije imaju isti tretman. Ali kada mi se suprotstavi mišljenje da sve pse koji nisu vlasnički treba skloniti sa ulice, u tom vidim samo prolongiranu eutanaziju i vrlo mali procenat sretnih pasa koji bi eventualno bili udomljeni da ne bi bili eutanizirani. I pored toliko ljudi. U šta se to pretvarate ako ne ispoljite ni naznaku samilosti, il' bar ono kurtuazno '' žao mi ih je al'...''
Vama vaše a meni moje.
I btw nas najveci problem je sa slabom kontrolom drzanja pasa. Jbg svako nabavi psa i kad mu dosadi samo ga izbaci dalje od kuce. Isto se radi i sa stencima. E tu treba drzava da uradi vise, na samoj prevenciji pojave pasa lutalica
-
mg
#1548 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sad imaš trenutno situaciju da zakonodavac izdaje nalog za kršenje zakona koji je on sam donio.
7 godina ovo traje, i niko nije ništa poduzima, a i ovo sad što se poduzima je SFF i predizborna foluška.
Ako neko ovdje misli da za 7 godina ljudi koji sjede u zastupničkim klupama, nisu mogli donijeti izmjenu i dopunu zakona kojim bi se problem pasa lutalica riješio, onda je naivan. Ti ljudi primaju plaće od poreza koje plaćaju građani, iako ne rade u interesu građana.
Zakon je trebalo odmah izmjeniti. Odmah nakon što su shvatili da su ga morali pročitat prije usvajanja.
Sad, džaba sve. Šteta je učinjena. Svima...
Al oni koji su odgovorni i dalje češu jaja...
7 godina ovo traje, i niko nije ništa poduzima, a i ovo sad što se poduzima je SFF i predizborna foluška.
Ako neko ovdje misli da za 7 godina ljudi koji sjede u zastupničkim klupama, nisu mogli donijeti izmjenu i dopunu zakona kojim bi se problem pasa lutalica riješio, onda je naivan. Ti ljudi primaju plaće od poreza koje plaćaju građani, iako ne rade u interesu građana.
Zakon je trebalo odmah izmjeniti. Odmah nakon što su shvatili da su ga morali pročitat prije usvajanja.
Sad, džaba sve. Šteta je učinjena. Svima...
Al oni koji su odgovorni i dalje češu jaja...
- vješalica
#1549 Re: Problem pasa lutalica vol 2
pa evo ova što je dala izjavu iz udruženja dogztrust osporava azil prača jer nije po standardimaSarajmen wrote:
Evo naletih i na jedan iz 2015-te, azil u Prači koliko shvatih. Je li on opravdao svoju namjenu, pitam jer fakat nisam u toku.
tražili azil
dobili azil
pravili gore nered
svi im krivi
npr turalića koja je glumila direktoricu gore
znači zlostavljali pse (ove iz udruženja av mau)
nema im nigdje onog lika aldina aldena ili kako se već zvao,bio vazda najglasniji oko pasa
lakrdija i podsmijavanje
- studeni76
#1550 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jedno pitanje posto nisam bio na ovim prostorima tih godina. Pod cijim pritiskom i na cije lobiranje je usvojen ovakav zakon?Sta se tada mislilo!
Nesto mi je nevjerovatno da su ovi iz EU trazili od nas da usvojimo a sto se ni kod njih ne radi na taj nacin.
Nesto mi je nevjerovatno da su ovi iz EU trazili od nas da usvojimo a sto se ni kod njih ne radi na taj nacin.