Sebija All about

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1526 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:Kakvo.netano POBOGU dijete umrlo....ali jok, vaznije je.mahat papirima, jer je tatica stara kominjara.....
Sada se vec polako gubis i drhte ti ruke...djeca umiru stalno....evo i neki dan je umrlo dijete na porodilistu te je dignuta hampa a istina je bila skroz drukcija. Ja koliko znam i koliko se sjecam epidemije MRSA i o tome moze naci svasta a o tvoj prici ni jedne jedine rijeci. I stvarno si opterecena sa komunistima da to pocinje da izgleda bolesno. Ponavljam to sto je ona kcer Rusmira Mesihovica nije joj sasvim sigurno pomoglo u Evropskoj akademiji i prizannajima koje je dobila sirom svijeta. Sanko je nesto drugo i o njemu ne treba trositi rijeci. Meni se cini da bi ti nekako bila presretna da sav djeca bivsih komunista ubiju da bi tvoje neke ideologije mogle doci do punog izrazaja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1527 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Snimljena sestra. Tuzena zena. Tuzila Sabaheta Babic zbog svoje unuke. Sestra susi fenom kosu. Ne drhte.mi ruke, ne gubim se.....nisam dogmata, pa.mi.istina.je smeta....
hrasno38

#1528 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Toffee karamela wrote:
hrasno38 wrote:
i intersantno da o tom fenu ne mogu da nadjem apsolutno nista na netu osim tvoje price.
Za fen je istina, sjećam se kao da je jučer bilo....Ne samo fen i neki njihovi lakovi za nokte su pominjani, narukvice koje sestre na neotalnom odjelu ne smiju nositi...Snimci prikazani u 60 minuta....
Vidi danas postoje tragovi za apsolutno malte ne sve na jebenom internetu i da bas nema nista o fenovima, lakovima, narukvicama itd itd moras priznati da je malo zacudjujuce. To sto se objavljivalo na 60 minuta pola je bilo vrlo vrlo diskutabilno mada se kosi totalno sa @katarininim teorijama o mrskim crvenim kmerima jer Bakir je bio 100% njihov covjek i kako to onda da on dere Senku i Sanku.......Djeca su na pordilistu uvijek umirala i meni licno su umrli i brat i sestra nekada davno. Evo i neki dan je umrlo dijete a nema Senke....

https://www.doznajemo.com/post/sarajevo ... amo-7-dana

1985 za 48 sati umrlo je 10 djece....u Mostaru 2015...

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/s ... om/396940/

i o svemu postoje tragovi a o tome sto @katarina prica nigdje nista. Obicno kada se ustanovi da je prica lazna nestanu i svi tragovi a novorodjencad mogu umrijeti u porodilistima na bezbroj nacina. Medjutim daleko od toga da ja nekoga opravdavam medjutim @katarinina borba protiv "mrskih komunista" me poznaje granice i ovdje se ufatila bas za onako tanku grancicu koja je pukla. Senka i Seka su dvije jednostavno neuporedive kategorije jer je prva cijenjini ljekar, akademik a druga samo Bakirova supruga :D
Chisum

#1529 Re: Sebija All about

Post by Chisum »

Nakon sto je ona ridjobrada srbijanska funjara provela zadnjih deset dana krijuci se, pa je vise reakcija na kmetovo rasparcavanje Bosne doslo od udruzenja pcelara iz Tbilisija, ne cudi sto mu je hanuma ubacila u petu... Valja odagnati sumnje i strahove priglupe, vjerne mindercadi, a i ostatku naroda, u ova dva i po preostala sreza, poruciti da je poljinski klan ziv, zdrav i prav.
hrasno38

#1530 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:Snimljena sestra. Tuzena zena. Tuzila Sabaheta Babic zbog svoje unuke. Sestra susi fenom kosu. Ne drhte.mi ruke, ne gubim se.....nisam dogmata, pa.mi.istina.je smeta....
Otkucaj na google Sabaheta Babic i naci ces "nigdje nista"! Dakle to je veoma veoma ozbiljna prica da se ne bi bas apsolutno nista o njoj naslo.
hrasno38

#1531 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Chisum wrote:Nakon sto je ona ridjobrada srbijanska funjara provela zadnjih deset dana krijuci se, pa je vise reakcija na kmetovo rasparcavanje Bosne doslo od udruzenja pcelara iz Tbilisija, ne cudi sto mu je hanuma ubacila u petu... Valja odagnati sumnje i strahove priglupe, vjerne mindercadi, a i ostatku naroda, u ova dva i po preostala sreza, poruciti da je poljinski klan ziv, zdrav i prav.
Izuzetno zivopisan opis :D :lol:
Matzan

#1532 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

hrasno38 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Kakvo.netano POBOGU dijete umrlo....ali jok, vaznije je.mahat papirima, jer je tatica stara kominjara.....
Sada se vec polako gubis i drhte ti ruke...djeca umiru stalno....evo i neki dan je umrlo dijete na porodilistu te je dignuta hampa a istina je bila skroz drukcija. Ja koliko znam i koliko se sjecam epidemije MRSA i o tome moze naci svasta a o tvoj prici ni jedne jedine rijeci. I stvarno si opterecena sa komunistima da to pocinje da izgleda bolesno. Ponavljam to sto je ona kcer Rusmira Mesihovica nije joj sasvim sigurno pomoglo u Evropskoj akademiji i prizannajima koje je dobila sirom svijeta. Sanko je nesto drugo i o njemu ne treba trositi rijeci. Meni se cini da bi ti nekako bila presretna da sav djeca bivsih komunista ubiju da bi tvoje neke ideologije mogle doci do punog izrazaja.
Znači, Rusmir je Senkin babo?
uglavnomja

#1533 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
bice da je lapsus :D

munir je bio babo i sanki-rusmiru i senki
Matzan

#1534 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
uglavnomja wrote:bice da je lapsus :D

Ili se pogubio?
uglavnomja

#1535 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Matzan wrote:
Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
uglavnomja wrote:bice da je lapsus :D

Ili se pogubio?
nope :)

sve tacno osim lapsusa, rusmir munir ...
Matzan

#1536 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

uglavnomja wrote:

Ne znam kako tako sigurno tvrdiš u njegovo ime! :?
uglavnomja

#1537 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Matzan wrote:
uglavnomja wrote:

Ne znam kako tako sigurno tvrdiš u njegovo ime! :?

pa matematika ....

zato sto smo tu negdje po godinama, sto smo znali sanku licno ili onako po vidjenju ... nema sansi da neko pomisli da je senka sankina kcerka
hrasno38

#1538 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
hrasno38 wrote:
jebaji ga do mene je MUNIR:) :thumbup: ne moras od toga praviti predstavu lapsusi se desavaju svakome..... :roll:
hrasno38

#1539 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Neophodne lijekove pacijenti kupuju u apoteci predsjednika Upravnog odbora!

http://zurnal.info/novost/20258/neophod ... nog-odbora

To su ti "crveni kmeri" koji gdje dodju trava ne raste! :-? :lol:
JThomas

#1540 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

samo nije ona tu zato što je njegova žena, već je on tu zato što je njen muž, a ona sekina velika jaranica... :mrgreen:
hrasno38

#1541 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Dr. Dizdarević: Neću dopustiti da me Izetbegovićka otjera jer će zbog toga ona sama lakše da diše!

http://nap.ba/new/vijest.php?id=32433

Izgleda da nije bas sve tako kako je pisala prvosafovska masinerija da je kemal dok je bio na bolovanju radio na drugoj klinici. Ali ako do sada nismo navikli na SDA bljuvotine onda necemo nikada.
Control panel

#1542 Re: Sebija All about

Post by Control panel »

hrasno38 wrote:Dr. Dizdarević: Neću dopustiti da me Izetbegovićka otjera jer će zbog toga ona sama lakše da diše!

Izgleda da nije bas sve tako kako je pisala prvosafovska masinerija da je kemal dok je bio na bolovanju radio na drugoj klinici. Ali ako do sada nismo navikli na SDA bljuvotine onda necemo nikada.
Uh al je potopio dr. Dizdarevic u ovom intrvjuu. Treba imati muda za ovo.
Otaz mu je zagarantivan. I za manje stvari su ljudi letili sa klinickog centra.

I on je govorio o njenom studentskom uspjehu, prosjeku ocjena, upisu na postdiplmski...
julisiz es grant

#1543 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Control panel wrote:
hrasno38 wrote:Dr. Dizdarević: Neću dopustiti da me Izetbegovićka otjera jer će zbog toga ona sama lakše da diše!

Uh al je potopio dr. Dizdarevic u ovom intrvjuu. Treba imati muda za ovo.
Otaz mu je zagarantivan. I za manje stvari su ljudi letili sa klinickog centra.

I on je govorio o njenom studentskom uspjehu, prosjeku ocjena, upisu na postdiplmski...
On je već navikao da dobija otkaze od svih prethodnih direktora.
JThomas

#1544 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

kad se izetbegovići sami budu liječili na "svom" (navodnici će se komotno uskoro moći izbaciti) kliničkom centru, pa makar i uz štelu i protekciju, ja ću povjerovati u njihovu iskrenost, do tad...
julisiz es grant

#1545 Re: Sebija All about

JThomas wrote:kad se izetbegovići sami budu liječili na "svom" (navodnici će se komotno uskoro moći izbaciti) kliničkom centru, pa makar i uz štelu i protekciju, ja ću povjerovati u njihovu iskrenost, do tad...
I Tito se liječio na svom, pa je morao da dovede Amerikanca, kojem je trebalo samo toliko da pogleda i kaže "sijecite" :D
hrasno38

#1546 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:kad se izetbegovići sami budu liječili na "svom" (navodnici će se komotno uskoro moći izbaciti) kliničkom centru, pa makar i uz štelu i protekciju, ja ću povjerovati u njihovu iskrenost, do tad...
I Tito se liječio na svom, pa je morao da dovede Amerikanca, kojem je trebalo samo toliko da pogleda i kaže "sijecite" :D
Tito nije imao svoj i to nije tacno i gdje se on lijecio licili su se i drugi bolesnici. Jedino naravno kao predsjednik drzave je imao drugaciji tretman.
JThomas

#1547 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

kad ne bi tita i u čorbu udrobio nešto bi ti bilo.
hrasno38

#1548 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

JThomas wrote:kad ne bi tita i u čorbu udrobio nešto bi ti bilo.
hahahah :izet:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1549 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

znači Sebi Ja u životu :izet:
KLINIČKI CENTAR SARAJEVO: Neophodne lijekove pacijenti kupuju u apoteci predsjednika Upravnog odbora

U apoteci Dina za samo dva mjeseca prošle godine pacijenti Kliničkog centra Sarajevo kupili su lijekove vrijedne najmanje 10 hiljada maraka. Računi su pravdani preko blagajne KCUS-a

Piše: Avdo Avdić

Prema sudskom registru, vlasnica apoteke Dina je Eneida Kapetanović a prema vjenčanom listu, Eneida Kapetanović je supruga Jasmina Kapetanovića. Prema Službenom listu FBiH, Jasmin Kapetanović je predsjednik Upravnog odbora Kliničkog centra Sarajevo. Prema zapisniku sa sjednice UO Kliničkog centra Sarajevo, od 6. januara prošle godine, Jasmin Kapetanović je glasao da profesorica Sebija Izetbegović bude direktorica Kliničkog centra Sarajevo.

Prema dokumentima koje posjeduje Žurnal, Sebija Izetbegović je refundirala troškove za lijekove kupljene u apoteci Dina. Znači, Sebija Izetbegović koju je izabrao Jasmin Kapetanović, što direktno, što indirektno, prebacuje novac na račun apoteke čija je vlasnica supruga onog ko ju je izabrao. U svakoj normalnoj državi to je sukob interesa. U najmanju ruku.

BRZA REFUNDACIJA

A.B. je u ljeto prošle godine bio pacijent na Klinici za fizijatriju i rehabilitaciju Kliničkog centra Sarajevo. Lijekove koje su mu bili potrebni morao je kupovati sam. U Kliničkom centru Sarajevo saopćili su mu da potrebne lijekove može kupiti samo u apoteci Dina. Četiri kupovine i konačni račun je iznosio 1031,90 KM. Skoro dva mjeseca kasnije, pacijent A.B. je priložio svoj račun Kliničkom centru, a generalna direktorica Sebija Izetbegović potpisala je Odluku o refundaciji sredstava.

Nekoliko dana kasnije, potpisala je identičnu odluku i kojom su refundirani troškovi pacijentici A.M. koja je bila smještena na Klinici za infektologiju. Iste odluke potpisala je i za pacijenta S.M, potom R.S, pa A.B., onda M.S., zatim R.M., B.A. … I tako se za dva mjeseca skupilo skoro 10 hiljada KM računa. Svi navedeni pacijenti, lijekove su kupili u Apoteci Dina, udaljenoj od Kliničkog centra Sarajevo najmanje pet kilometara.

“Imajući u vidu da je KCUS obavezan obezbijediti lijekove obuhvaćene Odlukom o pozitivnoj bolničkoj i magistralnoj listi lijekova Kantona Sarajevo, a da je pomenuti lijek dio liste, postoji pravni osnov i obaveza KCUS-a da izvrši povrat sredstava za nabavku lijeka”, piše u obrazloženju svih odluka o refundaciji koju je potpisala prof. dr. Sebija izetbegović, generalna direktorica KCUS-a.

IMA ILI NEMA NOVCA

Sama direktorica Izetbegović navodi da je KCUS “obavezan obezbijediti lijekove”. Zašto ih, onda, KCUS nije obezbijedio?

“Nema novca”, glasio je odgovor KCUS-a u proteklom periodu.

Ako nema novca, kako se onda refundiraju troškovi pacijentima za lijekove koje su sami kupili? Mnogo je pitanja bez odgovora u priči o Sebiji Izetbegović i njenom “menadžerisanju godine”.

Zakon o javnim nabavkama BiH nalaže raspisivanje tendera za poslove i nabavke vrijednije od šest hiljada maraka. U apoteci Dina za samo dva mjeseca prošle godine pacijenti Kliničkog centra Sarajevo kupili su lijekove vrijedne najmanje 10 hiljada maraka. Računi su pravdani preko blagajne KCUS-a. I tako je indirektno KCUS nabavio lijekove od apoteke Dina čija vrijednost premašuje šest hiljada maraka. Što je suprotno Zakonu o javnim nabavkama.

Sem toga, na koji način su pacijenti koji su morali kupiti lijekove izabrali baš apoteku Dina? Adresa apoteke Dina je – Bulevar Meše Selimovića b.b.. Razdaljina između Bolničke ulice i Bulevara Meše Selimovića je 6,6 kilometara. Sigurno nije u pitanju izbor najbliže apoteke...

http://zurnal.info/novost/20258/neophod ... odbora-ukc
(zurnal.info)
julisiz es grant

#1550 Re: Sebija All about

JThomas wrote:kad ne bi tita i u čorbu udrobio nešto bi ti bilo.
Čovjek izrastao iz naroda, žrtvovao se za narod, odlučio da umre na rodnoj grudi, al ipak dovezao najskupljeg kardiohiruga na svijetu, još sa ne baš dragog ali bogatog Zapada, u trenutku kad mu je zemlja bila dužna 20 milijardi, da bi ovaj rekao da se noga treba sijeći :D
Post Reply