Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
nosara

#1526 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Paul F. wrote:Šta bi onda tek bilo da nemamo pravni legitimitet ? Neću više crtati.
A sta, moglo je i gore...? Tu se slazem, uvijek moze gore... ali nikad necemo znat sta bi zaista bilo, a sta JESTE bilo znamo i dovoljno je crno, moje misljenje...
Walther

#1527 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

nosara wrote:
Walther wrote:
nosara wrote:Znaci da ponovimo... Vise nego jasnom sam napisao da mislim na Legiju i Co. To ti je bila ona vojna "intervencija" VS na Kosovu. Ono sto se radilo u '80 tim nema nikakve veze. Razlike izmedju Kosova i BIH nema. Isti ljudi, isti plan, iste metode...
Slobodan se Njforom sigurno nije dogovorio da "RSK" bude dio HR. Njofra se sa Slobodanom sigurno nije dogovorio da ce uci u koalciju sa Alijom, itd, itd... Sve su to bile improvizacije... Za Dayton su odgovorni Srbi HR koji su tad isli protiv Milosevica... Nema to nikakve veze sa Franjom ALijom ili ustaskodzihadskom zaverom.
Kosovo je stari problem i vuce se odavno (problem je i danas)... Degradiras Bosnu poredeci je s kosovom, ali kako hoces...

To su nijanse... Sira slika govori da su saradjivali i da su sve unaprijed dogovorili... Cinjenica je da su proveli dogovor glede BiH 100%...

Srbi iz hr i dejton...? Ovo prvi put cujem... :D
Sve sto to nije u skladu SANU planovima je "stari problem". Bosna je u tom smislu potpuno ista stvar kao Kosovo. 100% okrenuti ulogu u ratu sigurno nije "nijansa".

Srbi iz HR nisu prihvatili amputacije HR sto je forsirao Slobodan... Zbog forsiranja spajanja sa "RS" je doslo do intervencije koja je vodila u Dayton.
Da su Srbi u HR prihvatili Z4, BIH bi kao drzava nestala. Nakon sto su shvatili sta su uradili vise delegacija iz "RSK" je otislo Milosevicu na koljena...
Walther

#1528 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

nosara wrote:A fakticki je donio sta...? Vojno uplitanje nakon mora nevinih zrtava i unistene drzave i Dejtonski "sporazum" koji je stvorio nefunkcionalnu, skupu, nedefinisanu drzavu... Potpuni fijasko u svakom smislu...
Fakticki je donio kraj rata. Idealno bi bilo da se Srbi totalno vojno poraze, izvede lustracija, uvede program re-edukacije, itd, itd ali to tad nije bilo moguce. Da je drzava nefunkcionalna i nedefinisana nije kriv Dayton vec jedna strana iz Daytona. Dayton se uz saglasnost svih strana moze promijeniti ili ukinuti. Kad se jedna strana drzi genocidne tvorevine onda to bas i nije moguce.
LBVIEW

#1529 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Gojeni H wrote:
Fudo387 wrote:
sinuhe wrote:
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
aaaa, matere ti?
'nako on to, slucajno?
Dobio si konkretan odgovor i stvarno nema potrebe da sve pretvaras u besmisleno laprdanje.
Ne znam samo sto raspravljate s covjekom koji ima Banjalucki sindrom? To je bosanska verzija Stokholmskog.

Samo si trebao vidjeti sta je pisao na temi o Banja Luci u ratu. Da pokrijes lice sakama i zaplaces u koji kufer je bilo otislo mentalno stanje jednog dijela tvog naroda prije rata. Pa ti onda bude jasno kako su ljudi predali oruzje i legli pod cetnicku kamu.

Onda se sazalis i Bogu zahvalis sto nisi takav.

Nije doticni forumas tema, ali dobro je da se ovakvi jave ... jedan od najboljih dokaza zasto bi ostanak u Velikoj Srbiji znacio nestanak Bosne i bosnjackog naroda.
:thumbup:
Sto je najgore,takvo mentalno stanje kod ovakvih poput ovog Sinuhe-a je trajno-hajd' sto su lobotomirani u ratu uslijed konstantnog bombardiranja serpske propagande,al' danas 20-tak godina nakon istog. :-).Kaze lik na onoj temi kako pretjeruju u vezi serpske strahovlade u ratu,te da je policija bila uglavnom korektna. :oops:
Fudo387

#1530 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

Cekaj sad, kolega sinuhe je ustvari Bosnjo? :lol:
LBVIEW

#1531 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote:Cekaj sad, kolega sinuhe je ustvari Bosnjo? :lol:
I to sto kazes. :D
Inace,poplava je na podforum izbacila :D poprilican broj likova sa zvucnim "bosnjackim" imenima i tipicno
serpskim politickim stavovima.
LBVIEW

#1532 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Ommadawn wrote:
Intense82 wrote: Samo polako...Nista jos nije gotovo. Ne do' im Bog da Ameri okrenu glavu. :lol:
:shock: :shock:

Bože sačuvaj...
Podebljati,cisto da se vidi s kime se ima posla-to bi,da im se pruzi prilika,opet klalo. :oops:
trocadero

#1533 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by trocadero »

Pitar s Kariba wrote:
trocadero wrote:
Pitar s Kariba wrote:
Što se tiče Sandžaka, opšte je poznato da je to najnerazvijenija i najsiromašnije regija u Srbiji iz koje se ljudi decenijama ili vijekovima iseljavaju ... E sad, može me neko uvjeravati da je to slučajno, ali ja eto ne vjerujem da jeste! I ono malo posla što ima u državnim institucijama i firmama rezervisano je za Srbe, čak i danas, a mogu tek pretpostaviti kako je bilo 90-tih.
:lol:
Hajde ti to malo bolje provjeri pa se opet javi!
Pocni od nekih vaznijih funkcija u zdravstvu, prosvjeti, policiji, sudstvu...
http://sandzaklive.rs/index.php/sandzak ... u-sandzaku

Podaci iz 2012. a ovdje pričamo o 90-tim, godinama Miloševićeve vladavine ... Šega tebi jelde? Ja ono što znam ljudi iz Sandžaka, njima to nije tako smiješno :sad:
:lol: :lol: :lol:
Pa i ne bilo mi smijesno.
Da si dobro provjerio kao sto sam ti rekao vidio bi da ti podaci obiliju gomilom neistinama.
Provjeri po drugi put pa se opet fino javi. :D
Ali Kemal

#1534 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Walther wrote:Ako vec polemisemo o "timingu" onda je jedina greska sto se po JNA nije udarilo istovremeno u SLO/HR/BIH. Svako politicko natezanje je islo u korist Srba. To je u biti i bila taktika Beograda. Moratorij u Sloveniji nije imao veze sa Slovenijom nego da se vojska spakuje u BIH.
Ti si znaci za opsti rat sa Srbima. Dobro, mozemo i o tome da raspravljamo.
Mislim da bi tek to bila katastrofa, jer u proslom ratu Srbi iz Srbije su ucestvovali u Hrvatskoj kao rezervisti odprilike do pada Vukovara, poslije toga su to bili uglavnom dobrovoljci. U tri i po godine rata u BiH, bosanski Srbi su stalno kuburili sa ljudstvom, a oruzja imali viska.
U tom opstem ratu bi Srbija bila redovno mobilizirana i to bi se tesko odrazilo bas na Bosnu, a i Crna Gora, jer je Milo tada bio u JNA fazonu.
Prema tome, jos jedna propaganda besmislenog ratovanja., koje bi se zavrsilo samo sa jos vise razaranja, i na kraju bi opet bio neki Dejton.
Banksy wrote:
Ali Kemal wrote: Srbi trebaju da sude svojim, a Bosnjaci svojim vodjama,
Mogu i trebaju i Bošnjaci suditi svojim vođama, apsolutno, ali tek kad Bošnjak udari na Beograd i pobije 11 000 ljudi, ili načini genocid, gluho bilo i nedaj bože, u Nišu, recimo.
Djecije pojednostavljivanje, obesmisljavanje pozicije predsjednika i njegove odgovornosti kada se prihvati da upravlja sudbinama miliona ljudi, pozicije na koju ih niko ne tjera.
Raspolagati sa tudjom mukom nije mala zajebancija.

Nije valjda uloga predsjednika samo da ima privilegije, vrece sa zlatom i slicno :oops:
Gojeni H

#1535 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

Ommadawn wrote:
Gojeni H wrote:
Ne znam samo sto raspravljate s covjekom koji ima Banjalucki sindrom? To je bosanska verzija Stokholmskog.

Samo si trebao vidjeti sta je pisao na temi o Banja Luci u ratu. Da pokrijes lice sakama i zaplaces u koji kufer je bilo otislo mentalno stanje jednog dijela tvog naroda prije rata. Pa ti onda bude jasno kako su ljudi predali oruzje i legli pod cetnicku kamu.

Onda se sazalis i Bogu zahvalis sto nisi takav.

Nije doticni forumas tema, ali dobro je da se ovakvi jave ... jedan od najboljih dokaza zasto bi ostanak u Velikoj Srbiji znacio nestanak Bosne i bosnjackog naroda.
Griješiš Gojeni!
Banjalučani da su imali oružje, ne bi ga predali nego napravili bilo kakav otpor.

Prvi koji su zbrisali iz Banja Luke bili su čelnici SDA. Spasili guzice, porodicu i novce.
Ma ne govorim srce o Banjalucanima, vec o ovom ... stvorenju.
Gojeni H

#1536 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

:D Dobar! :thumbup:
Banksy

#1537 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:
Ali Kemal wrote:
Srbi trebaju da sude svojim, a Bosnjaci svojim vodjama,
Mogu i trebaju i Bošnjaci suditi svojim vođama, apsolutno, ali tek kad Bošnjak udari na Beograd i pobije 11 000 ljudi, ili načini genocid, gluho bilo i nedaj bože, u Nišu, recimo.
Djecije pojednostavljivanje
Umjesto šuplje, samo nazivanje stvari pravim imenom i njihovo svođenje na pravu mjeru realnosti.

Sve do trenutka dok naši tenkovi ne krenu iz Zenice na Kruševac, dotad, okači to izjednačavanje mačku o rep.
Gojeni H

#1538 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

nosara wrote:
Da, znam, ona popularna mantra "nek' nas jebu, nasi su"... Bljak...

O kakvoj borbi vazis, ne vidjeh borbe od septembra '95...? Cak je izgubljena i ona za zapadnu njemacku... Ne znam sta je jos ostalo, ako pod borbom ne smatras borbu ovih par vlasnika svega izmedju sebe...? Dobra borba oko tudjih ostataka... :bih:
Ko to bolan govori? Cuj "nek' nas jebu nasi"? Nek' se jebe, ali samo dobrovoljno. :D

Cementiranje legaliteta Velike Srbije pristankom Bosnjaka na tu drzavu i njihovo ucestvovanje u agresiji na Hrvatsku bi isto tako zacementiralo njihovu sudbinu za sva vremena. Bosna bi nestala kao i Bosnjaci, 1992, 1995, 2000, svejedno. Ostalo bi dovoljno primjeraka na nivou sabackih Cigana i to je to.
Ja fakat ne vidim kako je to tesko skontat.
Ali Kemal

#1539 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Džaba tebi prebrojavati krvna zrnca kada si napustio Bosnu zauvijek, plaćas porez drugoj državi i tamo ćes da ostavis kosti.
Svako ko živi u BiH je veći Bošjno od tebe, zvao se Dževad ili Mitar ili Jozo, jer svaki od njih plaća porez u Bosni i zbog njih i dalje postoji BiH, jer da su svi uradili kao ti, BiH ne bi ni postojala. :bih:
Zato zbog respekta ljudi koji žive u BiH, iz koje si ti pobjegao, bio bi red da ne glumiš velikog Bošnju, jer ti Dževadu, Mitru i Jozi, koji nekako ipak deveraju skupa ne možeš ni cipele da čistiš :izet:
nosara

#1540 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Gojeni H wrote:
nosara wrote:

O kakvoj borbi vazis, ne vidjeh borbe od septembra '95...? Cak je izgubljena i ona za zapadnu njemacku... Ne znam sta je jos ostalo, ako pod borbom ne smatras borbu ovih par vlasnika svega izmedju sebe...? Dobra borba oko tudjih ostataka... :bih:
Ko to bolan govori? Cuj "nek' nas jebu nasi"? Nek' se jebe, ali samo dobrovoljno. :D

Cementiranje legaliteta Velike Srbije pristankom Bosnjaka na tu drzavu i njihovo ucestvovanje u agresiji na Hrvatsku bi isto tako zacementiralo njihovu sudbinu za sva vremena. Bosna bi nestala kao i Bosnjaci, 1992, 1995, 2000, svejedno. Ostalo bi dovoljno primjeraka na nivou sabackih Cigana i to je to.
Kako to nije zadesilo Sandzak...? Konkretno samo...
malimbi

#1541 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote:
Walther wrote:Ako vec polemisemo o "timingu" onda je jedina greska sto se po JNA nije udarilo istovremeno u SLO/HR/BIH. Svako politicko natezanje je islo u korist Srba. To je u biti i bila taktika Beograda. Moratorij u Sloveniji nije imao veze sa Slovenijom nego da se vojska spakuje u BIH.
Ti si znaci za opsti rat sa Srbima. Dobro, mozemo i o tome da raspravljamo.
Mislim da bi tek to bila katastrofa, jer u proslom ratu Srbi iz Srbije su ucestvovali u Hrvatskoj kao rezervisti odprilike do pada Vukovara, poslije toga su to bili uglavnom dobrovoljci. U tri i po godine rata u BiH, bosanski Srbi su stalno kuburili sa ljudstvom, a oruzja imali viska.
U tom opstem ratu bi Srbija bila redovno mobilizirana i to bi se tesko odrazilo bas na Bosnu, a i Crna Gora, jer je Milo tada bio u JNA fazonu.
Prema tome, jos jedna propaganda besmislenog ratovanja., koje bi se zavrsilo samo sa jos vise razaranja, i na kraju bi opet bio neki Dejton.
Odkud ti to da su kuburili sa ljudstvom ?
To je jedan od mitova koji se stalno ponavlja ali nije istina. Svaki put kada bi im zafalilo ljudstva dolazilo bi pojacanje iz srbije ili iz drugih podrucja pod njihovom kontrolom, zvalo se to " dobrovoljci " ili " vikendasi" ili " oficiri i vojnici na odsustvu " ali pojacanje je dolazilo, odmorno, uhranjeno a sto se ne bi bas moglo reci npr za Armiju.
A pogotovo ovo za 3,5 godine rata, pa 2 od te 3,5 godine nisu metka opalili na hv/hvo i obratno , tako da su i te kako imali dovoljno ljudstva uz i te kako dovoljno naoruzanja.
Fudo387

#1542 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

Ali Kemal wrote:
Džaba tebi prebrojavati krvna zrnca kada si napustio Bosnu zauvijek, plaćas porez drugoj državi i tamo ćes da ostavis kosti.
Svako ko živi u BiH je veći Bošjno od tebe, zvao se Dževad ili Mitar ili Jozo, jer svaki od njih plaća porez u Bosni i zbog njih i dalje postoji BiH, jer da su svi uradili kao ti, BiH ne bi ni postojala. :bih:
Zato zbog respekta ljudi koji žive u BiH, iz koje si ti pobjegao, bio bi red da ne glumiš velikog Bošnju, jer ti Dževadu, Mitru i Jozi, koji nekako ipak deveraju skupa ne možeš ni cipele da čistiš :izet:
Ima i toga, ja tebi uopste ne sporim da si Bosnjo pravoslavne vjeroispovijesti. :kiss: :D
Pitar s Kariba

#1543 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Pitar s Kariba »

trocadero wrote:
Pitar s Kariba wrote:
trocadero wrote:
http://sandzaklive.rs/index.php/sandzak ... u-sandzaku

Podaci iz 2012. a ovdje pričamo o 90-tim, godinama Miloševićeve vladavine ... Šega tebi jelde? Ja ono što znam ljudi iz Sandžaka, njima to nije tako smiješno :sad:
:lol: :lol: :lol:
Pa i ne bilo mi smijesno.
Da si dobro provjerio kao sto sam ti rekao vidio bi da ti podaci obiliju gomilom neistinama.
Provjeri po drugi put pa se opet fino javi. :D
Ja se iskreno nadam da griješim i da je danas stanje bolje, ali ponavljam da se ovdje govori o 90-tim. S obzirom da znam puno ljudi iz Sandžaka, znam da se i njihove priče otprilike podudaraju sa ovim podacima. Ti ako imaš neke druge, pouzdanije podatke i argumente podijeli ih s nama, a te klošarske folove i svoj smisao za humor prosipaj nekom drugom.
malimbi

#1544 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

nosara wrote:
Gojeni H wrote:
nosara wrote:

Kako je to fascinantno, kada jugonostalgicari velicaju Titu i opravdanje za onih milion i kusur mrtvih glava za njegov dolazak na vlast uvijek se spomene ono famozno " Bolje grob nego rob" a kada ti isti jugonostalgicari opravdavaju svoju srbonostalgiju onda je parola " bolje rob nego grob " :?
malimbi

#1545 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

A za ove koji se pozivaju na Franju i Hrvatsku i kako su se tu spremalo za rat i da je na osnovu toga Alija mogao da organizuje odbranu samo da je zelio , neka pogledaju post koji je @gojeni stavio i gdje se vidi sa kakvim su , ne znam da li se ono moze zvati oruzjem ali eto neka se tako zove, oni krenuli u rat.

Ako je Franjo spremio Hrvatsku za rat a svoje vojnike slao u rat sa srbima sa rucno sklepanim oruzjem koje se vidi na onim slikama onda je bio gori katil za Hrvate nego sto je to ikada mogao da bude Alija za Bosnjake...cudno zar ne ?
Ispada da Hrvatsku kao primjer orgazinacije i odbrane spominju oni koji pojma nemaju sta je bilo ili je problem u necemu drugom ?
Last edited by malimbi on 15/01/2016 15:20, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#1546 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

malimbi wrote:Odkud ti to da su kuburili sa ljudstvom ?
Pa ti veze nemas, kako onda da raspravljamo :?
malimbi

#1547 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

Ali Kemal wrote:
malimbi wrote:Odkud ti to da su kuburili sa ljudstvom ?
Pa ti veze nemas, kako onda da raspravljamo :?
Ako je po tebi kuburiti sa ljudstvom imati odmorno, uhranjeno pojacanje kada ti zatreba onda ti imas veze...samo sa srpskom mitomanijom " vasceli svet nas je napao " :lol:
Gojeni H

#1548 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Gojeni H »

nosara wrote:
Kosovo. Ne moze konkretnije.
Da nije bilo napada na Kosovo, slijedeci je bio Sandzak. Vec su bili protjerali Albance.
malimbi

#1549 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by malimbi »

nosara wrote:
Naravno da nije zadesilo Sandzak, sve je to Vatikansko,mudzahedinska, fundamentalisticka, kapitalisticka urota :

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=698270

Šta je sa zločinima u Sandžaku?

Beograd -- Prema izveštajima nevladinih organizacija, devedesetih godina je izvršena tortura nad 17.000 sandžačkih Bošnjaka.

Izvor: Danas| nedelja, 24.03.2013. | 20:58

Država bi trebalo da pokaže da je spremna da se suoči s prošlošću i zločinima koji su se dogodili nad Bošnjacima u Sandžaku tako što će priznati prava žrtvama i njihovim porodicama i procesuirati počinioce, zaključeno je na javnoj debati „Sandžak - izazovi iz prošlosti kao prepreka integraciji“, održanoj u Kući ljudskih prava u Beogradu, a prenosi list Danas.

Pozivajući se na izveštaje nevladinih organizacija, izvršna direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava Izabela Kisić rekla je da je devedesetih godina tortura izvršena nad 17.000 sandžačkih Bošnjaka, da je reč o „državnom teroru“, čiji je cilj bio da se Bošnjaci zastraše i isele.

Sem poznatih slučajeva „Sjeverin“ i „Štrpci“, u kojima je jedinica pod komandom Milana Lukića iz autobusa i voza Beograd - Bar, otela i ubila 35 Bošnjaka, uglavnom državljana Srbije, devedesetih godina u Sandžaku su, pod firmom borbe protiv „muslimanskog separatizma i fundamentalizma“, pretresane bošnjačke kuće, Bošnjaci masovno privođeni, premlaćivani i maltretirani u policijskim stanicama.

Kisićeva ocenjuje da je posle petooktobarskih promena, položaj Bošnjaka u Srbiji poboljšan, ali problemi su i dalje primetni. "I dalje se negira identitet Bošnjaka i ne priznaju bošnjačke nacionalne institucije“, rekla je Izabela Kisić.

U ime porodica žrtava zločina i otmica i Bošnjaka koji su nezakonito privođeni i maltretirani devedesetih godina, Fond za humanitarno pravo pokrenuo je mnoštvo tužbi protiv države i pojedinih pripadnika MUP. "Posle šest-sedam godina vođenja tih postupaka vidimo da su oni samo dodatno poniženje i traumatizacija za žrtve. Sudije i zapisničari se smeju žrtvama kako govore, kako izgledaju, a jedna presuda je glasila na 150.000 dinara za čoveka koji je od posledica prebijanja imao potres mozga, povređenu lobanju i prebijena rebra“, izjavila je direktorka Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović.

Predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda Semiha Kačar izrazila je strah od toga da se , ukoliko se ne reše zločini u Sandžaku, oni mogu ponoviti. "Ono što se jednom dogodilo, može se desiti ponovo. Ovi zločini se zaboravljaju, a kada nešto zaboravimo, to onda kao da se nije ni dogodilo“, istakla je Semiha Kačar.

"Dvadeset godina idemo na ovakve i slične skupove i svedočimo o nepravdi koja nam je naneta. Dvadeset godina se nadamo da će država odgonetnuti ono što se odavno zna. A zna se sve: ko je počinio zločin, ko je organizovao, naredio...“, rekao je Nail Kajević, rođak otetog i ubijenog Bošnjaka iz voza Beograd - Bar u stanici Štrpci. Prema Kajevićevim rečima, prikupljeni dokazi pokazuju da nije reč o slučajnom događaju, „već koordinisanoj akciji čiji su naredbodavci bili u Beogradu“.

Hajdarević o poseti Lukiću u Hagu

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić je, na dvadesetogodišnjicu otmice u Štrpcima, bio u Haškom tribunalu i posetio Milana Lukića, koji je oteo i ubio Bošnjake u Sjeverinu i Štrpcima, a osuđen je na doživotni zatvor zbog zločina u istočnoj Bosni.

U njegove zločine spada i spaljivanje više od 100 Bošnjaka u Višegradu, uglavnom staraca, žena i dece. Možda je datum posete slučajan, ali Antićeva poseta Lukiću ipak govori o odnosu vlasti prema zločinima, primetio je Kenan Hajdarević (LDP), poslanik Skupštine Srbije iz Priboja.

Last edited by malimbi on 15/01/2016 15:35, edited 2 times in total.
Banksy

#1550 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ali Kemal wrote:
Svako ko živi u BiH je veći Bošjno od tebe, zvao se Dževad ili Mitar ili Jozo, jer svaki od njih plaća porez u Bosni i zbog njih i dalje postoji BiH
Mnogi od tih koji plaćaju porez bi, i danas, da ne postoji.
Locked