Pariz

Post Reply
Fudo Bosna

#1526 Re: Pariz

Post by Fudo Bosna »

Dakle postao sam ranije danas na ovoj temi pa da ponovim :

[i"]Dakle , prvo prići problemu terorizma hladne glave... Pa i onog koji se dešava nažalost i u ime islama. Prvo sačekati rezultate istrage. Oduševio me je maločas, mada nisam fan domaćih političara gospodin Milanović svojim "spuštanjem", tenzija na zemlju na presici, i izbjegavanjem bilo kakvog dovođenja u vezu ovog divljaštva, jer to je pravi izraz za ove zločine u Parizu, bilo sa izbjegličkom krizom ili pogotovu sa islamom/muslimanima.
Upotrjebio je, čini mi se sintagmu , "Naša islamska braća " ili tome slično...

Znači, prvo ne znamo bez kraja istrage koje izvršilac a pogotovu ko je nalogodavac? Nedvosmilseno i za vijeke vijekova, po islamu je ovo HARAM, NAJSTROŽIJE ZABRANJENO NEDJELO za nas muslimane i to treba istači JASNO I NEDVOSMISLENO!

Ako se i ispostavi da nema veze sa nekom skupinom ljudi ili organizacije koji se kriju iza islama, te velike svjetske religije kojoj i sam pripada a koja je svjetlosnim milionima godina daleko od ovakvih terorista, divljaka i ovakvih nedjela, islamska ulema u cjelinei, pogotovu u najbitnijim islamskim državama, treba zauzeti jasan i nedvosmislen stav a u skladu sa našim učenjem Kuranom Časnim , Hadisima, i našim idžmaom konsnzusom uleme, da je ubijanje nevinog najstroži haram i da po islamu : "Cilj ne opravdava sredstva !". Tj. čak i kada bi pomogao neke ljude tako što bi opljačkao druge ljude to ne bi bili Bogougodno djelo i ne bi bilo od Boga Uzvišenog primljeno , za šta nemamo vremena i prostora elaborirati i citirati brojne Kuranske ajete i hadise kao izvor moje i mnogih forumaša uzvišene vjere islama, uz uvažavanje sve braće, drugih konfesija i one koji nisu vjernici jer smo svi ljudi i stvorenja Božija po učenju naše i svih vjerskih religija !

Pogotovu treba istači da se boraba za pravdu u ovome pokvarenom svijetu u kome su neke zapadne vlade , svojim licemjernim ponbašanjem doprinijele , možda u dobroj mjeri i pomogle proizvodnju ovakvih lažnih muslimana, NE MOŽE BITI VRŠENA PO ISLAMU ZABRANJENIM DJELIMA HARAMOM A TO JE UBIJANJE NEDUŽNIH.

Ovo je potrebno da idioti koji mobilišu islamsku omladinu sutra ne mogu reči da nemaju protiv sebe FETVU da je ovo HARAM i da svaki mladi čovjek , pojedinac koji ovakve nalogodavce, / najgoiru sortu neljudi posluša i odluči se na ovajve zločine, neće ničim pomoči islamu, čovjećanstvu, a da sa ovakvim zločinima , ako ih počini sebi utire SIGURAN PUT U DŽEHENEM /PAKAO i da će odgovarati za svaki nedužno izgubljen ljudski život, pa da bježi od ovakvih kvazimuslimana kao od kuge ili side !

Po bosanski rečeno: "Ne pravi se pita od govana !" Iliti , ne ide se u raj /džennet zlodjelima koje vode u džehenem /pakao !!!

Dakle nemaju veze sa islamom, muslimani se ograđuju od ovakvih divljaka i svake vrste terorizma i osvete nad nevinim, to je jasno i tu nema ako oni čine zločine , treba se svetiti, NE NE SMIJU SE ČINITI ZLOČINI TO NAŠA VJERA NE ODOBRAVA...
"[/i]

Ali to nije isprika da neki forumaši ovdje perfidno/hinjskl promiču svoju islamofoniju, i zatvaraju oči pred daleko večim zločinima nad muslimanima...

Evo malo o "islamskom" ISILU: Ko je u pozadini ovih kozojeba ...zločinaca koji ubijaju nevine, a kriju se iza islama...

Nije opravdanje, ponavljam islam ne stoji ni muslimani nad terorizmom i zločinom nad građanima Pariza, ali samo da se podsjetimo, i ove zločine je neko napravio, i ovo treba osuditi , i ovo su ljudi, (sućut duboka ponavljam, nevinim u Parizu)

Ne opravdavamo napade nad civilima Izraela, ne može se , kao odmazda za Gazu, ubiti neko nevin u židovskom dijelu Izraela, ali sagledajmo malo i šta je cijela istina: Ko je Ko ? Who's who? Palestina -Izrael

http://www.dailymotion.com/video/x2td3u2
Who's who?

Ili ovo ?

Ponavljam , ne može se "braniti" ni vjera, ni narod , ni država, terorizmom i zločinima, ali osudimo zločince, ma ko oni bili i ma gdje se dešavali !!!
Last edited by Fudo Bosna on 14/11/2015 22:23, edited 3 times in total.
jao_situacije

#1527 Re: Pariz

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:nego jel sad sve pod kontrolom tamo
smiju li se kretati civili ?
Smiju
Zabranjena su, trenutno veca javna okupljnja na podrucju Pariza, pojacano prisustvo policije i vojske i njihove kontrole
Policija je objavila da traga jos za dvojicom imigranata registrovanih u Grckoj i tako
Manje vise mirno
:thumbup:
to sam čuo za ovu dvojicu, i kod nas su izdiktirali registraciju traže crni seat table gut pa neki broj
insomnia78

#1528 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
uglavnomja wrote:insomnia, imas li zivaca i vremnea za prevod?

uglavnomja wrote:charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzo :roll: i ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled

http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291

Kao sto sam i mislio (prc Milojko).
Evo ima ovdje prevedeno
http://blic.rs/i/606342
PS: polako, ovo su samo neki crtezi jednog od karikaturista, nevezano za CH, objavljeni na instagramu
Charlie izlazi u srijedu
sha_ba

#1529 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Niemand wrote:
sha_ba wrote: A vidim ti imaš znanje...
Oni se zene između sebe, mislim ba rod i to prvi
Vidim neko nije gledo esmeraldu. Garsijela, hose armando, rodjaci i ti fazoni.
Kakve veze to sad ima u priči?
animals

#1530 Re: Pariz

Post by animals »

Kikibombona wrote:Animalas

Ti si buraz islamofob 100%-tni... i uz to krscanski fanatik!

I valjas gluposti koje idu u prilog islamskim vjerskim fanaticima na temi.

Hranite jedni druge.
Odkud si to izvukao ,molim te dokazi..
niti mrzim muslimane, niti ikoga na ovom svijetu..
ali ako ja smijem reci da su u crkvi zene isto bica nize klase..
zasto to muslimani ne mogu priznati isto..zasto, sta je tu problem..
salik79

#1531 Re: Pariz

Post by salik79 »

Ironmen wrote:
animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
uvjereni je musliman..a takvi imas koliko hoces..u Evropi..
znaci da ima poveznica sa Islamom..a drage mu cafirske pare..
Mislim da se ipak iz postovanja prema njoj kao zeni i njenom ocu ili bratu ako ga ima nije htjeo pozdraviti jer se ti ljudi odakle dolazi Nacer u tradiciji n pozdravljaju kontaktom sa drugim zenama takva kultura i odgoj isto da napises za japance kako su bahati jer se nepozdravljaju kontaktom nego se naklone.
A jos kada pocnu podrigivati nakon jela... :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1532 Re: Pariz

Post by Truba »

Hranite jedni druge.
vidis kako je to cudno
ja sam ga zapamtio kao islamskog provokatora :mrgreen:
budza

#1533 Re: Pariz

Post by budza »

sinoc u francuskoj zapaljen izbeglicki kamp. ni jedne vesti o tome. zna li neko ima li zrtava?
Em2r

#1534 Re: Pariz

Post by Em2r »

@Animals

Nije to moja logika nego poznavanje tvog dosadasnjeg angazmana na forumu i istaknute radikalne islamofobije.
Niemand

#1535 Re: Pariz

Post by Niemand »

sha_ba wrote: Kakve veze to sad ima u priči?
Neam vise bojica za crtanje. Sori.
arzuhal

#1536 Re: Pariz

Post by arzuhal »

animals wrote:

Hranite jedni druge.
Odkud si to izvukao ,molim te dokazi..
niti mrzim muslimane, niti ikoga na ovom svijetu..
ali ako ja smijem reci da su u crkvi zene isto bica nize klase..
zasto to muslimani ne mogu priznati isto..zasto, sta je tu problem..
Da lažemo samo da bi ti bio zadovoljan, nema šanse...
Ironmen

#1537 Re: Pariz

Post by Ironmen »

salik79 wrote:
Ironmen wrote:
animals wrote:Reci da ISILO-vci ne crpe ideologiju iz Kurana i da nemaju veze sa islamom je laz..
pa igrac Utrechta, Nacer Barazite nije htjeo pruziti ruku repoterki, jer zene smatra nizim bicima..
uvjereni je musliman..a takvi imas koliko hoces..u Evropi..
znaci da ima poveznica sa Islamom..a drage mu cafirske pare..
Mislim da se ipak iz postovanja prema njoj kao zeni i njenom ocu ili bratu ako ga ima nije htjeo pozdraviti jer se ti ljudi odakle dolazi Nacer u tradiciji n pozdravljaju kontaktom sa drugim zenama takva kultura i odgoj isto da napises za japance kako su bahati jer se nepozdravljaju kontaktom nego se naklone.
A jos kada pocnu podrigivati nakon jela... :D

Mislim da se japacni naljute ako nesrces supu jer dajes do znanja da nije ukusna sto ljudi sto cudi sto zena dvjesta sisa :D
animals

#1538 Re: Pariz

Post by animals »

Black swan wrote:

Hranite jedni druge.
vidis kako je to cudno
ja sam ga zapamtio kao islamskog provokatora :mrgreen:
Ma pusti ih, cim napises neku kritiku, odmah si islamofob i fanatik..
svi na istu foru..
salik79

#1539 Re: Pariz

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Evo ima ovdje prevedeno
http://blic.rs/i/606342
PS: polako, ovo su samo neki crtezi jednog od karikaturista, nevezano za CH, objavljeni na instagramu
Charlie izlazi u srijedu

Vidim, dosta slicnosti sa karikaturom ruskog aviona iznad Sinaja :roll:
animals

#1540 Re: Pariz

Post by animals »

Em2r wrote:@Animals

Nije to moja logika nego poznavanje tvog dosadasnjeg angazmana na forumu i istaknute radikalne islamofobije.
Molim te ko Boga..
kad sam ja napisao da je Biblija najcisca i najbolja knjiga na svijetu..
i kad nemate sta pametno reci, onda sam ja islamofob :-)
sha_ba

#1541 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Niemand wrote:
sha_ba wrote: Kakve veze to sad ima u priči?
Neam vise bojica za crtanje. Sori.
To je sad neki argument??
Ok hajmo vako, znaci hipotetički meni kao nekome ko je iz Bosne sad to treba biti ok sto bratiće i sestrice tamo zene jerbo zene se i Esmeralde hose Armando i neki kršćani pa kao sta fali? Jel to?
I onda vršite velike nužde na nekog ko vam lijepo kaze, idite, vodite bracu i sestre i tako vam Boga miloga ni ne pomišljajte da se vraćate...
GeeTnT

#1542 Re: Pariz

Post by GeeTnT »

Hranite jedni druge.
Meni su takvi kao on potpuno isti kao i oni sto svoje zlocine upotpunjuju vikom "Allah je velik"....razlika je u tome sto ovi prvi cine zlocin a ovi drugi cine stetu drustvu jer svojim glupim razmisljanjima mobilisu nove moguce teroriste...
insomnia78

#1543 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Image
kakavdanakneiskustvu

#1544 Re: Pariz

Post by kakavdanakneiskustvu »

raoul duke wrote:Image

:thumbup:
It_is_a_Leclerc

#1545 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Ne bih da ikog podučavam, ali mislim da je nazvati kretenima sve koji znaju da nema teološke osnove u islamističkom terorizmu je u najmanju ruku deplasirano. To je jedan nečuven bezobrazluk i nepoznavanje islamske teologije, Kur'ana i hadisa. Pozivam i apelujem na neznalice da ćute.
Niemand

#1546 Re: Pariz

Post by Niemand »

sha_ba wrote: To je sad neki argument??
Ok hajmo vako, znaci hipotetički meni kao nekome ko je iz Bosne sad to treba biti ok sto bratiće i sestrice tamo zene jerbo zene se i Esmeralde hose Armando i neki kršćani pa kao sta fali? Jel to?
I onda vršite velike nužde na nekog ko vam lijepo kaze, idite, vodite bracu i sestre i tako vam Boga miloga ni ne pomišljajte da se vraćate...
Jel ti ovo meni? Dje da ja to idem i zasto? Hajde pojasni.

A ovo prvo, jeste, upravo to, sta fali i zasto ne smeta hose armando? Sta mene boli briga sto se neko zeni medjusobno jer je meni to cudno vidjeti? Cudno mi je vidjeti i homoseksualce, pa sta me briga, neka ih, njihova stvar.

A za to prvo, sram te bilo.
salik79

#1547 Re: Pariz

Post by salik79 »

Podsjecanja radi (kako je sve krenulo):
In an interview with the French TV station LCP, former French minister for Foreign Affairs Roland Dumas said:

‘’ I’m going to tell you something. I was in England two years before the violence in Syria on other business. I met with top British officials, who confessed to me that they were preparing something in Syria.

This was in Britain not in America. Britain was organizing an invasion of rebels into Syria. They even asked me, although I was no longer minister for foreign affairs, if I would like to participate.

Naturally, I refused, I said I’m French, that doesn’t interest me.’’

Dumas went on give the audience a quick lesson on the real reason for the war that has now claimed the lives of tens of thousands of people.

‘’This operation goes way back. It was prepared, preconceived and planned… in the region it is important to know that this Syrian regime has a very anti-Israeli stance.

Consequently, everything that moves in the region- and I have this from the former Israeli prime minister who told me ‘we’ll try to get on with our neighbours but those who don’t agree with us will be destroyed.

It’s a type of politics, a view of history, why not after all. But one should know about it.’’
Last edited by salik79 on 14/11/2015 22:16, edited 3 times in total.
sha_ba

#1548 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Niemand wrote:
sha_ba wrote: To je sad neki argument??
Jel ti ovo meni? Dje da ja to idem i zasto? Hajde pojasni.

A ovo prvo, jeste, upravo to, sta fali i zasto ne smeta hose armando? Sta mene boli briga sto se neko zeni medjusobno jer je meni to cudno vidjeti? Cudno mi je vidjeti i homoseksualce, pa sta me briga, neka ih, njihova stvar.

A za to prvo, sram te bilo.
zagortenej

#1549 Re: Pariz

Post by zagortenej »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne bih da ikog podučavam, ali mislim da je nazvati kretenima sve koji znaju da nema teološke osnove u islamističkom terorizmu je u najmanju ruku deplasirano. To je jedan nečuven bezobrazluk i nepoznavanje islamske teologije, Kur'ana i hadisa. Pozivam i apelujem na neznalice da ćute.
tačno tako :thumbup:
Kikibombona

#1550 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

Kakve jebene veze sa ovom temom ima to sto muslimanka ne pruza ruku muslimanu i obratno?

Mene ni na koji nacin ne ugrozava to sto se musliman i muslimanka ne pozdravljaju. Mogu reci da mi je to glupo, kao sto oni mogu reci da je glupo sto ja zapalim joint. I to je to. Niti mene ugrozava sto se oni ne pozdravljaju, niti njih ugrozava sto ja zapalim joint.

Ovdje je tema ISIL i njihova bolesna ideologija. Ne treba je razvodnjavati trivijalnostima, glupostima. Mene Arzuhal i Salik ne bi skalpirali radi jointa, ali pripadnici ISILa vjerovatno bi. I tako, oni su i moj problem. Problem cijelog svijeta, narocito islamskog i muslimana, koji od njihove bolesne ideologije zla najvise pate.

Za pocetak, bilo bi odlicno da se IZ BiH pozabavi sa rastucom selefijskom zajednicom. Nisu sve selefije terorosti, nisu svi nasilni. Nasilan je manji dio. Medjutim, ta idelogija je definitivno destruktivna i stetna, kako za njih - tako za drustvo u cjelini. Potpuno su izopceni iz drustva. Ako vec nisu agresivni i nametljivi, onda od komsija okrecu glavu ili ih gledaju sa prezirom. Agresivnost, nametljivost, zadrzost, povrsnost... sve su to karakteristika selefizma.

Al sta mi ovdje mozemo kada je jedan od kumova te ideologije Lorens od Arabije!??
Sta mozemo kada Saudiju, izvor selefizma, podrzava Amerika i Evropa!??

Kao da zele da ova ideologija zazivi kod muslimana pa da propadnu do samog dna. Teorija zavjere, mozda... ali...

Mi se trebamo pozabaviti da ta ideologija ne siri u BiH. Za sada oni koji bi trebali ne rade nista... Mislim na IZ BiH. Nikakva represija, nikakve policijske akcije ne podrzavam. Jer, dokazano je, ovakve grupe jacaju proporcionalno sa represijom koja je na njih usmjerena. I bivaju radikalniji.
Post Reply