Koje djevojke treba zaobilaziti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zipoo

#1526 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by zipoo »

Disi Boemice :chmoljava:
Edin25

#1527 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Edin25 »

jah teske teme.
Edin25

#1528 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Edin25 »

ostecene. bjezat sto dalje.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1529 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by lmo »

Edin25 wrote:ostecene. bjezat sto dalje.

jel bitno je li limarija il motor?
Boemica

#1530 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

zipoo wrote:Disi Boemice :chmoljava:
Ma biži :chmoljava:
MarlboroGold

#1531 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:
MarlboroGold wrote: Sva sreća da taj feminizam nije prisutan i ovdje... doduše mnoge naše žene su se vec pocele furati na njeg. Doći ce prilika kad ce ga pokušati progurati. Tad se nadam da ćete vi žene biti prve koje ćete ga odbiti... da ne bi morali mi.
Kao što sam gore već naveo, u drugom postu, kad navikneš na jedno nekad je teško promijeniti se i shvatiti drugačije. Na tome treba raditi, a definitivno pomaže rano osamostavljivanje kod muškaraca kada budu sami sebi prepušteni. Nisu oni toliko krivi zbog takvog ponašanja... već trebate kriviti matere. Također, ni ove sadašnje žene nisu pokupile svu pamet svijeta u odnosu na starije generacije žena iako se tako mnoge ponašaju.
Oprostićeš mi što nemam saosjećanja za muškarce koji nikako ne mogu da se naviknu na ideju da se žene na ovim prostorima u posljednje vrijeme bude i odbijaju biti potlačene domaćice koje peglaju gaće svom dragom, da bi on mogao ispijat pivu s' nogama u lavoru. (Nemam ništa protiv domaćica, koje odluče to biti, zbog sebe, djece, porodice, itd da se razumijemo).

Muškarce, one prave muškarce, koji znaju da cjene žene, koji znaju da se za poziciju u društvu, porodici, poslu, treba boriti, (kao što se žene već godinama bore), koji znaju da im nikakvo pravo, kao što rekoh nije Bogom dano samo zato što su rođeni kao muškarci, ja cjenim, poštujem i volim, (rasla sam sa dva brata i uvijek će mi biti bliži muškarci po mnogim stvarima) i sad, i uvijek, ću biti prva koja će ustat protiv govora mržnje prema muškarcima, protiv ponižavanja ljudi muškog spola, samo zato što su muškarci. (A u Bosni, se godinama žene ponižavaju samo zato što su rođene sa vaginom, pa su rijetki muškarci koji ustaju protiv toga). Ako nekad, u budućnosti, uloge budu obrnute i muškarci budu "potlačeni" samo zato što su muškarci, polažem nadu u sebe i mnoge, mnoge druge žene, da to neće dozvoliti.

Pogledaj malo samo i forum najobičniji, pa će ti sve biti jasno.
Koliko puta si se sreo sa ženama koje govore na način na koji muškarci ovdje govore o nama? Koliko si sreo aktivnih tema kroz koje se provlači mizandrija? Ja, vrlo malo. Šovinizma i mizogonije zato ima na tovare.

Zato oprosti što ne osjećam sažaljenje prema muškarcima koji ne mogu da se snađu u svijetu u kojem su im žene ravnopravne (note: ne jednake).

Od starijih generacija, treba učiti, usvojiti pozitivno, odbaciti negativno. Nije sve staro i tradicionalno nužno loše, nažalost, danas smo u poziciji da se ide iz krajnosti u krajnost, pa se ili insistira da je prije bilo bolje, ili da ono prije ništa ne valja. A nije tako.

I da, naravno da su matere krive, kako bi to inače muškarac bio "kriv" za nešto ako direktno ili indirektno niko nije uticao na to.
Treba malo odrasti, i prestati tražit krivca u svemu oko sebe. Ili što bi Ameri rekli: man up.
Sve duži i duži postovi. Hajd da skratimo, pa i da završimo. U globalu se slažemo, ali je ipak potrebno i vaše razumijevanje. Nije sve crno i bijelo. Možda bi neko bio najbolji momak, čojk, muž, otac kojeg bi ikad imale, ali se, recimo, takvom ne da šansa u startu jer teži ka tradicionalnoj podjeli uloga. Dovoljno je za početak da se takvom ukaže da su vremena drugačija, da bi se i on trebao aktivirati u drugim poljima, a ne instant shut down i histerija u vezi toga (što je sve prisutnije). Ukoliko ne ide onda noga i nema se tu šta dalje pričati.
U vezi šovinizma i mizoginije, ono o čemu sam ja govorio nije se odnosilo na to. Jedino što se može desiti je da preraste u to.
bleee_sa

#1532 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

Jel ovde fazon duži post = pametniji :?
lmo

#1533 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by lmo »

bleee_sa wrote:Jel ovde fazon duži post = pametniji :?
jednorečenično sumiranje je zakon.
bleee_sa

#1534 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

lmo wrote:
bleee_sa wrote:Jel ovde fazon duži post = pametniji :?
jednorečenično sumiranje je zakon.
Ne fakat, u rijetkim trenucima kad sam ozbiljan ovdje mi se čini kao da se učesnici teme takmiče ko će napisati duži post. :D
MarlboroGold

#1535 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

Jbg nekad te ponese...
lmo

#1536 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by lmo »

pa ne znam šta ko želi postići i u čemu se takmiči, ali sam za sažeto, konkretno i jasno izražavanje mišljenja.
bleee_sa

#1537 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

Ma ionako ne čitam postove duže od 5 rečenica, samo primjećujem. :D
MarlboroGold

#1538 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

lmo wrote:pa ne znam šta ko želi postići i u čemu se takmiči, ali sam za sažeto, konkretno i jasno izražavanje mišljenja.
Ako ćemo tako, onda ni jednorečenični postovi nisu dovoljni, jer forumaš/ica često ostane nedorečen/a, pa nekad moraš grah bacati šta je mislio/la.
3-5 rečenica je nekako sasvim dovoljno - zavisno od kompleksnosti teme.
Boemica

#1539 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote: Sve duži i duži postovi. Hajd da skratimo, pa i da završimo. U globalu se slažemo, ali je ipak potrebno i vaše razumijevanje. Nije sve crno i bijelo. Možda bi neko bio najbolji momak, čojk, muž, otac kojeg bi ikad imale, ali se, recimo, takvom ne da šansa u startu jer teži ka tradicionalnoj podjeli uloga. Dovoljno je za početak da se takvom ukaže da su vremena drugačija, da bi se i on trebao aktivirati u drugim poljima, a ne instant shut down i histerija u vezi toga (što je sve prisutnije). Ukoliko ne ide onda noga i nema se tu šta dalje pričati.
U vezi šovinizma i mizoginije, ono o čemu sam ja govorio nije se odnosilo na to. Jedino što se može desiti je da preraste u to.
Pa onaj ko teži ka tradicionalnoj podjeli uloga će tražiti ženu koja teži toj istoj podjeli.
Takvima, žene koje nisu istih stavova ne samo da nisu zanimljive, već su izvor ogorčenosti i razlog za pljuvanje po ženama (otuda histerija sa druge strane). Kao što rekoh, pogledaj ovaj mali mikrokosmos i primjeti da su upravo oni muškarci koji insistiraju na tradicionalnoj podjeli uloza, isti oni koji iznose šovinističke komentare naspram žena. I šta ja čovjeku od 30tak godina skrećem pažnju da su vremena drugačija? Ma daj, ni ti sam ne vjeruješ u ono što pričaš :lol:
lmo

#1540 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by lmo »

MarlboroGold wrote:
lmo wrote:pa ne znam šta ko želi postići i u čemu se takmiči, ali sam za sažeto, konkretno i jasno izražavanje mišljenja.
Ako ćemo tako, onda ni jednorečenični postovi nisu dovoljni, jer forumaš/ica često ostane nedorečen/a, pa nekad moraš grah bacati šta je mislio/la.
3-5 rečenica je nekako sasvim dovoljno - zavisno od kompleksnosti teme.
eto, može i tako..limit za najkompleksniju temu, 5 rečenica...ostalo sve stane u jednu do dvije.
fakat se ne čitaju referati.
MarlboroGold

#1541 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by MarlboroGold »

Boemica wrote:
MarlboroGold wrote: Sve duži i duži postovi. Hajd da skratimo, pa i da završimo. U globalu se slažemo, ali je ipak potrebno i vaše razumijevanje. Nije sve crno i bijelo. Možda bi neko bio najbolji momak, čojk, muž, otac kojeg bi ikad imale, ali se, recimo, takvom ne da šansa u startu jer teži ka tradicionalnoj podjeli uloga. Dovoljno je za početak da se takvom ukaže da su vremena drugačija, da bi se i on trebao aktivirati u drugim poljima, a ne instant shut down i histerija u vezi toga (što je sve prisutnije). Ukoliko ne ide onda noga i nema se tu šta dalje pričati.
Pa onaj ko teži ka tradicionalnoj podjeli uloga će tražiti ženu koja teži toj istoj podjeli.
Takvima, žene koje nisu istih stavova ne samo da nisu zanimljive, već su izvor ogorčenosti i razlog za pljuvanje po ženama (otuda histerija sa druge strane). Kao što rekoh, pogledaj ovaj mali mikrokosmos i primjeti da su upravo oni muškarci koji insistiraju na tradicionalnoj podjeli uloza, isti oni koji iznose šovinističke komentare naspram žena. I šta ja čovjeku od 30tak godina skrećem pažnju da su vremena drugačija? Ma daj, ni ti sam ne vjeruješ u ono što pričaš :lol:
De ba, hoćeš ribe da ti pošaljem? :D
Boemica

#1542 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Boemica »

MarlboroGold wrote:
Boemica wrote:
De ba, hoćeš ribe da ti pošaljem? :D
Samo ih obezglavi života ti, kad me ono oko pogleda hoće mi nešta bit :trema:
cendlerbing

#1543 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by cendlerbing »

Što im stukoste raspravu ccc

Oj, svježa riba u foliji na roštilju :eh:
bleee_sa

#1544 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

bolje ovako na gradele :pliska:

Image
cendlerbing

#1545 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by cendlerbing »

Može i tako :shock:
bleee_sa

#1546 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

sad bi mogao vako ribe i još kakve salate krompira i blitve i čašu vina...

jebla vas hrana :D
cendlerbing

#1547 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by cendlerbing »

Baš bi li mogao... :lol:
bleee_sa

#1548 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

Bi, hajmo do Žunovnice na ribu :D
cendlerbing

#1549 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by cendlerbing »

Ma bih, ali sam dogovorila nekakav ražanj na Bjelašnici.
bleee_sa

#1550 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by bleee_sa »

Pa eto taman ti je blizu, samo se spustiš na balvanu 'vamo prema Hadžićima. :D
Post Reply