I sta s tim?skupljac_zeljeza wrote:Bojić....smijenjen s mjesta glavnog urednika "Svjetla riječi" (mjesečnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene) i zabranjeno mu predavati na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.
Gdje je pogrijesio u ovom tekstu?
I sta s tim?skupljac_zeljeza wrote:Bojić....smijenjen s mjesta glavnog urednika "Svjetla riječi" (mjesečnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene) i zabranjeno mu predavati na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.
Generalizuje još od naslova teksta. Da li bi potpisao naslov?Lopov-eliminator wrote:I sta s tim?skupljac_zeljeza wrote:Bojić....smijenjen s mjesta glavnog urednika "Svjetla riječi" (mjesečnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene) i zabranjeno mu predavati na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.
Gdje je pogrijesio u ovom tekstu?
Procitaj tekst pa onda pricaj.skupljac_zeljeza wrote: Generalizuje još od naslova teksta. Da li bi potpisao naslov?
Ako je osoba smjenjena,ne znaci da nije u pravu:skupljac_zeljeza wrote:Bojić....smijenjen s mjesta glavnog urednika "Svjetla riječi" (mjesečnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene) i zabranjeno mu predavati na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.
Zato što je imao muda da se suprotstavi torovskim kleronacionalističkim ideologijama koje između ostalog podržavaju i ljudi poput tebe (pokazao si to svojim pisanjem na forumu). Također je pitanje i o kojim franjevcima je riječ.skupljac_zeljeza wrote:Pa što ga franjevci isključiše sa tih pozicija urednika i profesora? Šta je u sukobu sa njihovim naukom koji glasi kao vrlo liberalan?
Interni sukob,nista neobicno.Osobe gube poslove u kompanijama ako su u intenzivnom i duzem sukobu sa postojecim menadzmentom,skupljac_zeljeza wrote:Pa što ga franjevci isključiše sa tih pozicija urednika i profesora? Šta je u sukobu sa njihovim naukom koji glasi kao vrlo liberalan?
Generalizuje kao da nije insider. Možda zbog gubljenja kompasa i nije bio više za tih važnih funkcija.Lopov-eliminator wrote: Gdje je pogrijesio u ovom tekstu?
Opet izbjegavaš čitati tekst zbog naslova koji je suprotan od tvog mišljenja.skupljac_zeljeza wrote:Generalizuje kao da nije insider. Možda zbog gubljenja kompasa i nije bio više za tih važnih funkcija.Lopov-eliminator wrote: Gdje je pogrijesio u ovom tekstu?
Niko ne kaže da nema zloupotrebe vjere ili vjerske institucije i protiv kojih sam i ja, ali ovo ispade po njemu pravilo.
Ja ne kažem da imamo manjka religije u našem društvu nego da imamo onoliko koliko je ljudi trebaju dok on kaže:"Ja smatram da ovdje kod nas imamo viška religije.". Pa nastavlja:" Ja mislim da je i danas religija najveći rezervoar nasilja." Da li baš? Itd...itd...Lopov-eliminator wrote: Koji ti je dio teksta sporan?
Gdje to? Misliš kada su muslimane generalizovali kroz ISIL pa im spomenuo kako se to može primijeniti i obrnuto Staljinom? Nešto si pobrkao.Lopov-eliminator wrote: ...pa prvi primjer si ti koji na forumu nikad nisi stao ateistima u odbranu kad je neki vjernik pljuvao po ateistima, čak si se i pridruživao tome.
Nije nego kad si peglao sa navodnim širenjem Islama u Njemačkoj i sličnim tvojim SDA pamfletnim bedastoćama.skupljac_zeljeza wrote:Ja ne kažem da imamo manjka religije u našem društvu nego da imamo onoliko koliko je ljudi trebaju dok on kaže:"Ja smatram da ovdje kod nas imamo viška religije.". Pa nastavlja:" Ja mislim da je i danas religija najveći rezervoar nasilja." Da li baš? Itd...itd...Lopov-eliminator wrote: Koji ti je dio teksta sporan?
Gdje to? Misliš kada su muslimane generalizovali kroz ISIL pa im spomenuo kako se to može primijeniti i obrnuto Staljinom? Nešto si pobrkao.Lopov-eliminator wrote: ...pa prvi primjer si ti koji na forumu nikad nisi stao ateistima u odbranu kad je neki vjernik pljuvao po ateistima, čak si se i pridruživao tome.
Vidiš da ne znaš skontati tako jednostavno, a nešto me i ne čudi.fatamorgana wrote:
Nije nego kad si peglao sa navodnim širenjem Islama u Njemačkoj i sličnim tvojim SDA pamfletnim bedastoćama.
Zar su te to izbacili?skupljac_zeljeza wrote:Vidiš da ne znaš skontati tako jednostavno, a nešto me i ne čudi.fatamorgana wrote:
Nije nego kad si peglao sa navodnim širenjem Islama u Njemačkoj i sličnim tvojim SDA pamfletnim bedastoćama.Bila je priča kako je moguće da žene danas u 21. stoljeću na zapadu prelaze na islam kada je islam uskratio ženama pravo? Šta tu ne štima?
A SDA volim koliko i ti.
Na kojoj si ....trećoj ili četvrtoj?fatamorgana wrote:
Zar su te to izbacili?
Jel' misliš na religiju?skupljac_zeljeza wrote:Na kojoj si ....trećoj ili četvrtoj?fatamorgana wrote:
Zar su te to izbacili?
Ma jok, na kojoj stranici Kardeljeve "Problemi naše socijalističke izgradnje".fatamorgana wrote:Jel' misliš na religiju?skupljac_zeljeza wrote:Na kojoj si ....trećoj ili četvrtoj?fatamorgana wrote:
Zar su te to izbacili?
Zar još čuvaš tu knjigu?skupljac_zeljeza wrote:fatamorgana wrote:
Ma jok, na kojoj stranici Kardeljeve "Problemi naše socijalističke izgradnje".
Nije valjda da si ti svoju bacio. Možeš pozajmljivati likovima kao što je Žbanićka ili Štukan ili Brkan. Nikada da vrate.fatamorgana wrote:Zar još čuvaš tu knjigu?skupljac_zeljeza wrote:fatamorgana wrote:
Ma jok, na kojoj stranici Kardeljeve "Problemi naše socijalističke izgradnje".
Ma kak'i bacio, zafrljacio, što bi ja bio gori od tolika svijeta!skupljac_zeljeza wrote:Nije valjda da si ti svoju bacio. Možeš pozajmljivati likovima kao što je Žbanićka ili Štukan ili Brkan. Nikada da vrate.fatamorgana wrote:
Zar još čuvaš tu knjigu?
mousstapha wrote:http://www.klix.ba/scitech/nauka/video- ... /160307054
Jos malo i idu i prve sekte.
Video koji šokira: Čimpanze u Africi pokazuju ritualno ponašanje
Lopov-eliminator wrote:Čak i da su dokazali postojanje paralelnog svijeta s našim svijetom, to ni na koji način ne potvrđuje tačnost čitavih raznih religija koje spominju drugi svijet. O tom drugom svijetu ili svjetovima ne zna se još apsolutno ništa, ne znamo ni da li se i po čemu poklapa s islamom (osim po samoj egzistenciji nekog drugog svijeta mimo ovog) ili ne zbog ogromnog manjka informacija, ali tebe to ni najmanje nije spriječilo da od ovako jednostavne boldovane konstrukcije od 7 riječi na silu praviš neki dokaz ekskluzivne istinitosti islama.
Zaista ne vidim zašto se služiš onom što je babi milo, to joj se snilo" i ovako na silu kalemiti nekakve "dokaze".
Iako ima još dooosta pitanja od kojih si pobjegao, pitaću te nešto još više suštinsko:
Zašto si toliko opterećen time da stalno godinama misionariš i elitiziraš po forumima o tome kako je islam prava vjera a sve ostalo budalaština? Šta je razlog svega toga, da si radi toga spreman ići tako daleko:
da flagrantno kršiš pravila foruma,
da se reinkarniraš nakon višestrukih suspenzija,
da se ne možeš suzdržati od kontinuiranog bashinga drugih svjetonazora ili uvjeranja,
da konstantno elitiziraš kako je islam bolji od svakog drugog uvjerenja ili svjetonazora, vidiš ovaj primjer ispod, pričao si o tome kako te je vjera sačuvala od loših stvari ali ti se nikako nisi mogao zaustaviti tu, na svojoj vjeri, nego te je nešto tjeralo da elitiziraš nad ateizmom. Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega? Ima ovakvih tvojih primjera elitiziranja koliko hoćeš.
Smrcak15 wrote:pa upravo je to mene spasilo kroz zivot, jer sta je mene sprijecilo da neprobam alkohol koji mi se nudi na skolskoj pauzi u gimnazijkom periodu osimupravo to vjeorvanje u drugi svijet naagradu i kaznu. hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
Ovo je školski primjer selefističkog poimanja islama. Po tome bi onda svaki ekstremista komotno mogao misionariti kako hoće jer je on ubijeđen da je njegovo znanje jedino ispravno. Tako je misionario i Bilal Bosnić kad su zbog njegovih priča ljudi išli na ratišta jer čovjek nije htio "tajiti znanje".Smrcak15 wrote:nisam opterecen, nego imam znanje koje zelim podijeliti sa drugima, po islamu je zabranjeno da se taji znanje , ako naucim nesto a nikome nista ne govorim bit cu pitan na sudnjem danuLopov-eliminator wrote:Iako ima još dooosta pitanja od kojih si pobjegao, pitaću te nešto još više suštinsko:
Zašto si toliko opterećen time da stalno godinama misionariš i elitiziraš po forumima o tome kako je islam prava vjera a sve ostalo budalaština? Šta je razlog svega toga, da si radi toga spreman ići tako daleko:
U vezi s tim Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: “Ko zataji neko znanje, na Sudnjem danu bit će zauzdan uzdama od vatre.” (Sahihul-džamia, 2/6517)
jeli ti sad jasno
Evo, ponovo se gađaš logikom a naprasno zaboravljaš da si izjavio da ne znaš šta je logika, srećom internet pamti svašta:Smrcak15 wrote:zato sto sam studirao i druge svjetonazore i ateizam i uvjerio se koliko je islam najlogicnija i najispravnija vjera i nacin zivota.Lopov-eliminator wrote:da konstantno elitiziraš kako je islam bolji od svakog drugog uvjerenja ili svjetonazora, vidiš ovaj primjer ispod, pričao si o tome kako te je vjera sačuvala od loših stvari ali ti se nikako nisi mogao zaustaviti tu, na svojoj vjeri, nego te je nešto tjeralo da elitiziraš nad ateizmom. Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega? Ima ovakvih tvojih primjera elitiziranja koliko hoćeš.
logicno je onda da podijelim sa narodom nesto sto sam ja osjetio da je bolje da i oni to osjete, ako zele.
Pa sam ti zbog ovoga postavio pitanje, od kojeg si kao i obično pobjegao. Opet ti ga postavljam, po drugi put:Smrcak15 wrote:neznamLopov-eliminator wrote: Prema tome, opet isto pitanje, znači pitam te uopšte, da li znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci?
Dalje, u vezi tvog studiranja, kako si ti to studirao druge svjetonazore???Lopov-eliminator wrote:Prema tome, kako ti uopšte možeš pričati o tome šta je najlogičnije kad si sam priznao (a i propisno pokazao) da ne znaš šta je logika i na čemu se zasnivaju logički zaključci???
Ovakvo promišljanje si preuzeo od jednog od tvojih idola Hamze Tzortzisa. I ti kao i on izjednačavaš ateiste i one koji vjeruju da je sve nastalo iz ničega. To je još jedan dokaz kako ni ti a ni Hamza veze nemate šta je ateizam. Dakle, uz logiku, još jedan termin koji koristiš a ne znaš šta znači.cackalica83 wrote: ateisticko vjerovanje evolucije je Ovako----> moja majka je samu sebe rodila.
I ovo je još jedan od tvojih mnogobrojnih primjera elitiziranja, unaprijed smatraš da ateisti slabo kad slušaju predavanja pomenutih likova. Busaš se u prsa kako imaš pristup objema stranama a usvajaš ono što odgovara tvom već formiranom mišljenju od likova poput pomenutih.Smrcak15 wrote: Razlika izmedju mene i ateista jeste sto pokusavam da slusam predavanja i debate i ateista i muslimana, jednostavno moram da upoznam onog sa kim se bodem da vidim da se nebodem sa daleko rogatijim od mene, ili jos gore da ne idem strijalama i kopljima na nuklernu silu, moras da znas sa kim kolo vodis inace ce te protivnicka strana pojest za dorucak. Znaci u prednosti sam sto slusam obadvije strane i analiziram ih, dok ateisti slabo kad ce slusati predavanja Nouman ali Khana , Zakir naika, Hamze tzortzisa, Abdurahman Greena, Shabir Alyja itd Tako da sam u prednosti ja mislim zato sto imam pristup obadvjema stranama, i znam sa kakvim oruzjem raspolazu ateisti onda ti se lahko bosti sa njima
I evo, opet si kopirao Hamzu Tzortzisa kad je pokušao podmetnuti Kraussu semantičkim vratolomijama da je rekao nešto što nije rekao.Smrcak15 wrote:nemam drugog posla osim nabijati nekome preglede na youtubu kanaluČisto sumnjam da je razlog nabijanje pregleda na tvom YouTube kanalu @skakvac , čije si klipove ovdje postavljao. Možda ti je to razlog bio prije dok si bio @KotromanichII , kad si otvarao temu samo da bi postavio klip za npr. ezan Bilala Bosnića što si jednom uradio. Ali sumnjam da ti je sad to razlog.smijesan si
Također, što se tiče onih iluzionista što si postavljao kao neki dokaz, sve ono se može glatko izlažirati, i to na više načina, ali je to tebi nepoznato kad ti Safet i Elvedin to nisu objašnjavali.Lopov-eliminator wrote:da konstantno elitiziraš kako je islam bolji od svakog drugog uvjerenja ili svjetonazora, vidiš ovaj primjer ispod, pričao si o tome kako te je vjera sačuvala od loših stvari ali ti se nikako nisi mogao zaustaviti tu, na svojoj vjeri, nego te je nešto tjeralo da elitiziraš nad ateizmom. Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega? Ima ovakvih tvojih primjera elitiziranja koliko hoćeš.
Smrcak15 wrote: pa upravo je to mene spasilo kroz zivot, jer sta je mene sprijecilo da neprobam alkohol koji mi se nudi na skolskoj pauzi u gimnazijkom periodu osimupravo to vjeorvanje u drugi svijet naagradu i kaznu. hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
Ne petljaj ti, pogledaj šta radiš, markiraš jedan dio a izostavljaš drugi, bitniji, evo podvukao sam dio koji si namjerno ispustio markirati istom bojom. Znači, ona ni ne treba čak ništa uraditi, dovoljno ti je da se ti „pribojavaš njihove neposlušnosti“ da ih „posavjetuješ, pa čak i udariš“. Prema tome, džaba ti ovaj pokušaj pranja nazadnog selefističkog poimanja. Da te pitam, zar riječi nisu efikasnije sredstvo od udaranja?Smrcak15 wrote: nepetljaj
34. Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu treba da brigu vode, jer i Allah njih štiti. A onih čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, pa ih i udarite; kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!
ovaj ajet nam govori da ima muz dozvolu udariti zenu samo u slucaju ako zena hoce da vara covjeka, pokaziva svoje ukrase drugima i zavodi dok je on odsutan, u to jsituaciji Allah je dao licencu , mozes proci nekaznjeno ako je udaris. a sve to samo da bi se ocuvlava porodica
A šta je to što je „ionako spoljašnje“? Nešto se baš svi muslimani i ne slažu oko toga, čak se i sve muslimanke ne pokrivaju isto, neke ne pokriju lice a neke se umotaju kao nindže, ne znaš ni ko je. Zanimljivo da je ovo drugo običaj upravo kod tvoje raje.Smrcak15 wrote: o kakvim to stvarima treba da vode brigu u odsustvu muza?
Allah kaze:
31. A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim....
Evo, upravo si otkrio još jedan od razloga zašto vas selefije ostatak svijeta smatra nazadnima. Kod tebe izgleda postoje samo dva rješenja, oba naravno ekstremna (samo na suprotnim krajevima), ili prevaspitavanje udarcima ili hladno posmatranje. Ne mora nijedno, zašto ne pokušati stvari riješiti razgovorom? Jel to tvoj islam uči ljude da je efikasnije udaranje nego riječ, efikasniji fizički napor nego mentalni?Smrcak15 wrote:Znaci samo u ovoj situaciji fakticki neces biti grijesan ako bi je udario, da pocne svalerati se i zavoditi druge muskarce otkrivanjem dijelova tijela
Pusti sad vjeru u ovoj situaciji, Koji muskarac bi to hladnokrvno posmatrao da mu zena ili cura dok on nije tu nabaciva se drugim muskarcima, izbaciva deklote itd itd
Ako bi to hladnokrvno posmatrao to bi znacilo da mi plaho neznaci puno, pa se i neuznemiravam, dok ako bi je udario u toj situaciji pokazao bi ljubomoru i da mi znaci , da mi nije svako, nego osoba koja mi znaci.
I kad bi obratno bila situacija, kad bi zena nasla muskarca sa drugom zenom ili da vidi kako se nabaciva drugoj zeni , pa ga u toj huji i ljutnji udari, ja to nevidim ni 1% posto kao nesto lose, sto se mene tice, ako treba toljagom ga drmnuti, alal ti vera sto se kaze, udri bagru i ne zasluzuje bolje. tako ja to vidim
jeli to nesto lose molim te de mi pojasni???
KotromanichII wrote:eh bas si me obradovao pozlatile se ruke onima koji bacise torazumibezumlje wrote:
nake baklje su uletile u zgradu
Kao što ti reče jedan na ovo, ovo je zaslužilo i sudsko gonjenje ali pošto je poznato da vi selefije dajete prioritet vjerskim zakonima u odnosu na svjetovne, nije ni čudo što tako lako vršite protuzakonite radnje (kao što je radio Jusuf Barčić pa poginuo), i što su vam ovakve stvari poput kamenovanja normalne.cackalica83 wrote:kad se puca po islamski propisima, onda pucaj sa pravim mecima a ne sa prasljvcem,budi iskren a ne petaljati , vidi ovih muslimana ubiase jadne zene, i narod pomisli da su samo zene kamenovane, a vamo zamaglimo to da i muskarce isto tako kamenovati u islamskoj drzavi i koga pa to su ljudi koji su pocinili takav grijeh(sex sa drugima zenama a ozenjen si)koja trazi smrtnu kaznu po boziji propisima .505sCrtom wrote:znaci, dok god se kamenuju i muskarci pored zena, onda je to ok? dobro je da bar tu ne diskriminiraju
sad je pitanje sto to ovako strasna kazna ? pa zato da bi se sacuva prodica i drustvo. jer ako ce se ljudi rastavljati, prenositi spolne bolesti, ostaviti djecu da gledaju kako su roditelji rastavljeni i mnogo toga jos, naravno da je to stetan grijeh koji se treba iskorjeniti kako bi drustvo bilo zdravo.
nemoze, jer je poslanik zabranio extremizam.Lopov-eliminator wrote:
Ovo je školski primjer selefističkog poimanja islama. Po tome bi onda svaki ekstremista komotno mogao misionariti kako hoće jer je on ubijeđen da je njegovo znanje jedino ispravno. Tako je misionario i Bilal Bosnić kad su zbog njegovih priča ljudi išli na ratišta jer čovjek nije htio "tajiti znanje".
Da li si zbog toga ići tako daleko da si spreman kontinuirano kršiti pravila foruma kao što radiš sad?
Kad već mašeš terminom "znanje", evo za tebe pitanje: Definiraj, šta je znanje?
Također, ako ćemo po ovome što si napisao, ti čak i bez ovog tvog pod novim nickom sad opet nisi zatajio ništa, još dok si ovdje bio @KotromanichII prije nekoliko godina sve si ovo isto već pričao, a u narednim inkarnacijama si se samo ponavljao.
Znam sta je logicno ali neznam ti dati strucnu definiciju logikeEvo, ponovo se gađaš logikom a naprasno zaboravljaš da si izjavio da ne znaš šta je logika, srećom internet pamti svašta:
Pa sam ti zbog ovoga postavio pitanje, od kojeg si kao i obično pobjegao. Opet ti ga postavljam, po drugi put:
valjda slusas i citas sta drugi svjetonazori kazu, gledas debate izmedju jednih i drugih itdDalje, u vezi tvog studiranja, kako si ti to studirao druge svjetonazore???
Vi selefije se ponašate kao tinejdžeri koji idoliziraju svoje omiljene pjevače, glumce itd, pa tako i ti, vi kopirate sve što vaši idoli rade. Odvažio si se pričati kako si ti prostudirao sve svjetonazore pa i ateizam a blage veze nemaš šta je ateizam
ako je argument validan i logican uzet cu ga i od Sejtana a kamoli od Hamze.Ovakvo promišljanje si preuzeo od jednog od tvojih idola Hamze Tzortzisa. I ti kao i on izjednačavaš ateiste i one koji vjeruju da je sve nastalo iz ničega. To je još jedan dokaz kako ni ti a ni Hamza veze nemate šta je ateizam. Dakle, uz logiku, još jedan termin koji koristiš a ne znaš šta znači.
evo ja cu ti odgovoriti , pusti sad zakira naikaPitanje novinara: da li nemuslimani mogu u islamskoj državi propagirati svoju vjeru i graditi svoja svetišta (npr. crkve), ako da, zašto se gradnja crkvi ne odobrava u S. Arabiji, dok muslimani grade džamije po Londonu i Parizu?
kad sam bjezao?? ako nesto neznam presutim i to je to.Bježi od neugodnih pitanja isto kao i ti i Naik od pitanja o apostasiji.
ne generalizujNije ni čudo što se tvoja raja kratkih pantolica ne može uklopiti ni u jedan razvijen sistem, ne možete jer ste isključivi pošto svoje mišljenje izjednačavate sa istinom, dok druge smatrate zabludjelim dušama. Vi ne uvažavate pluralizam, osnove demotratije i ljudskih prava, vama je ideal život u jednoumlju.
da to je moj kanal na youtube, postavljam klipove na kanal koje koristim u diskusiajama kad hocu da donesem neki dokaz za svoje tvrdnej, imali problema tu mozda???Pa čak i nakon ovog tvog posta si na drugim temama postirao klipove koje je, gle čuda, na YouTubeu postavio isti lik o kojem sam govorio ovdje (skakvac). Koga ti lažeš bolan? Čak se i datumi postavljanja klipova na YT i otvaranje tema od strane tebe na forumu poklapaju.
stoji iza svake rijeci sto sam napisao 100%, gdje lezi problem neznam?Također, pobjegao si i od ovoga, opet te pitam isto: Što ti je bolan ovaj boldirani dio uopšte trebao, zar nije moglo proteći bez njega?
hajde ti odgoj svoj sina bez vjere ali mu govori da se kloni alkhola, pa ces da vidis hoce li se oduprijeti pritisku grupe i jos svoje licne radoznalosti da vidi sta je to uopste, kako smeka ako sva raja se nafurala na to, a jos pogotovo ako su trebe tu na festi pa ti nude a ti budi faca pa odbij to ako bajagi hoce da bude "in"
objasni kako imaju pokretne slike, kao srcad na kartama da se pokrecu kao da je crtaniTakođer, što se tiče onih iluzionista što si postavljao kao neki dokaz, sve ono se može glatko izlažirati, i to na više načina, ali je to tebi nepoznato kad ti Safet i Elvedin to nisu objašnjavali.