Pa dobro gdje piše da BiH MORA pristati, to je samo dobra volja jedne zemlje. Hrvatska se u ovom slučaju koristi ucjenom a ne BiH. Kao prijateljska zemlja, kako Hrvatska voli reći za sebe, ucjene se ne koriste, pogotovo ne prema zemlju u koju istovaraš sva svoja *ovna od proizvoda i sa kojom imaš najveći izvoz. Malo zdravo logike.Kitrona wrote:sunceKOtepsija wrote:komentari iz hrvatskene treba nam njihovo mlijeko da nas zaglupljuje![]()
![]()
Ajmo napraviti mali reset i podastrijeti par činjenica:
1.) Na vijestima na klixu ispod recimo izbora za miss i otvaranja vrtića, prva vijest i ona sa najviše "lajkova" se poziva na bojkot _SVIH_ hrvatskih proizvoda.
2.) Hrvatska nije blokirala uvoz _SVIH_ roba iz BiH nego mlijeka.
3.) Ostale zemlje CEFTE su pristale na ono to Hrvatska traži.
Stvar je otišla malo predaleko i čini mi se da pretvara u otvorenu mržnju.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- Drvosjeca iz Dejcica
#1526 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
- Co0l
#1527 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ko bi reko da ce ovoliko pocet paničit kad im glupe Bošnje pokazu da mogu isto sto i oni njima godinama rade
-
Kitrona
#1528 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A da li Hrvatska čini nešto što je nelegalno ili što nije dozvoljeno?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro gdje piše da BiH MORA pristati, to je samo dobra volja jedne zemlje. Hrvatska se u ovom slučaju koristi ucjenom a ne BiH.
Ako BiH nema "dobre volje" učiniti ono što su učinile ostale zemlje CEFTE - zašto bi Hrvatska trebala imati "dobru volju" koju ista ta BiH ne pokazuje?
Prijateljstvo zemalja ne podrazumijeva jednostrano nabijanje carina. Zašto bi prijateljstvo trebalo biti jednostrano?Kao prijateljska zemlja, kako Hrvatska voli reći za sebe, ucjene se ne koriste, pogotovo ne prema zemlju u koju istovaraš sva svoja *ovna od proizvoda i sa kojom imaš najveći izvoz. Malo zdravo logike.
Moraš biti glup i zadvoljit se nekakvim imaginarnim prijateljstvom, davati besplatan uvoz dok ta ista zemlje nabija carine na tvoju robu.
-
Kitrona
#1529 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Co0l wrote:![]()
![]()
![]()
Ko bi reko da ce ovoliko pocet paničit kad im glupe Bošnje pokazu da mogu isto sto i oni njima godinama radeDajte malo dostojanstva u kuknjavi,ovako nije zanimljivo
Ovkvi upisi mene podjećaju na životinjski svijet.
Zašto?
Zato što se priznaje i obožava nekakva sila.
Druga stvar je što od te sile nema ni "s".
- klavirdžija
#1530 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne pretvara se ni u kakvu mržnju, tek ogoljuje postojeću kod bezbrojnih kompleksaša ukupnog IQ od 23.Kitrona wrote:sunceKOtepsija wrote:komentari iz hrvatskene treba nam njihovo mlijeko da nas zaglupljuje![]()
![]()
Ajmo napraviti mali reset i podastrijeti par činjenica:
1.) Na vijestima na klixu ispod recimo izbora za miss i otvaranja vrtića, prva vijest i ona sa najviše "lajkova" se poziva na bojkot _SVIH_ hrvatskih proizvoda.
2.) Hrvatska nije blokirala uvoz _SVIH_ roba iz BiH nego mlijeka.
3.) Ostale zemlje CEFTE su pristale na ono to Hrvatska traži.
Stvar je otišla malo predaleko i čini mi se da pretvara u otvorenu mržnju.
Zato i ne čudi gornji komentar, ljudi možda pregledali i ovu temu i zaključili da je to od mlijeka ili makar sirutke.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1531 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
A da li Hrvatska čini nešto što je nelegalno ili što nije dozvoljeno?[/quote]Kitrona wrote: Pa dobro gdje piše da BiH MORA pristati, to je samo dobra volja jedne zemlje. Hrvatska se u ovom slučaju koristi ucjenom a ne BiH.
Nije nelegalno ali ucjena nije moralno ispravna. Ali moralnost i politika sa dvije suprotnosti.
Pogrešna logika. Izvoz mlijeka iz BiH ne zavisi od dobre volje Hrvatske već od strogih kritrija koje je BiH ispunila. Kontaš?Kitrona wrote:Ako BiH nema "dobre volje" učiniti ono što su učinile ostale zemlje CEFTE - zašto bi Hrvatska trebala imati "dobru volju" koju ista ta BiH ne pokazuje?
BiH je Hrvatskoj izvozni partner broj jedan za robe široke potrošnje, ostvaruje lijep suficit. Zar to nije dovoljan razlog, da ne pominjem političke razloge, da mlijeko iz BiH može u Hrvatsku i EU?Kitrona wrote: Prijateljstvo zemalja ne podrazumijeva jednostrano nabijanje carina. Zašto bi prijateljstvo trebalo biti jednostrano?
Moraš biti glup i zadvoljit se nekakvim imaginarnim prijateljstvom, davati besplatan uvoz dok ta ista zemlje nabija carine na tvoju robu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1532 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
To što ti propagiraš nema veze sa tolerancijom. Tolerancija je upravo to da ljudi koji ne žele da piju alkohol imaju mjesto gdje se ne toči alkohol a isto tako i ljudi koji žele da piju imaju mjesto gdje će popiti alkohol. To je tolerancija, da svako zadovolji svoje potrebe. Ti svojim naručivanjem piva u BBI centru pokazuješ samo svoju retrogradnost i netoleranciju.vajduga wrote: Jok eto,piću kafu iz Beča ubačenu u BBI AL SHIDI itd a zna se ko je vlasnik i ko to finansira,neću vala nego ću naručiti pivo u oba centra i pitati jeli ovo olimpijski i multietični grad,tolerantan prema drugima.
- and
#1533 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
prvo moraš biti glup pa reći da neko nabija carinu na tvoju robu,ako nema carine između bih i eu.Kitrona wrote:A da li Hrvatska čini nešto što je nelegalno ili što nije dozvoljeno?Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa dobro gdje piše da BiH MORA pristati, to je samo dobra volja jedne zemlje. Hrvatska se u ovom slučaju koristi ucjenom a ne BiH.
Ako BiH nema "dobre volje" učiniti ono što su učinile ostale zemlje CEFTE - zašto bi Hrvatska trebala imati "dobru volju" koju ista ta BiH ne pokazuje?
Prijateljstvo zemalja ne podrazumijeva jednostrano nabijanje carina. Zašto bi prijateljstvo trebalo biti jednostrano?Kao prijateljska zemlja, kako Hrvatska voli reći za sebe, ucjene se ne koriste, pogotovo ne prema zemlju u koju istovaraš sva svoja *ovna od proizvoda i sa kojom imaš najveći izvoz. Malo zdravo logike.
od hrvatske se koliko sam upratio traži da i uvozi i izvozi u i iz bih po eu pravilima.
oni bi htjeli da uvoze po eu,a izvoze po cefta???
- Co0l
#1534 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koliko je mlijeka iz BiH izvezeno u Hrvatsku od 2013.-te godine?Kitrona wrote:Co0l wrote:![]()
![]()
![]()
Ko bi reko da ce ovoliko pocet paničit kad im glupe Bošnje pokazu da mogu isto sto i oni njima godinama radeDajte malo dostojanstva u kuknjavi,ovako nije zanimljivo
Ovkvi upisi mene podjećaju na životinjski svijet.
Zašto?
Zato što se priznaje i obožava nekakva sila.
Druga stvar je što od te sile nema ni "s".
I opet,ne zagovaram reciprocitet i zabranu uvoza njihovog.Ipak trebamo pokazati da smo bolji od njih a i da takvi kao ti mogu kupiti sta hoce.Ali zato zagovaram kupovinu domaceg.To sto neke to boli,njihov je problem a ti slobodno nastavi praviti infantilna poredjenja,nikog to ne tangira.
- strong69
#1535 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Vidi, prvo BiH je od proizvedenih 200 miliona litara mlijeka oko 50 miliona litara izvozila u HR. Nijedna zemlja clanica CEFTA nije izvozila u HR osim BiH i nesto veoma malo Srbija. Hrvatska postala članica EU i trazi da ona i dalje nastavi izvoz u BiH po CEFTA uslovima a BiH ne može u HR izvesti ni litar mlijeka! Time bi direktno ugrozila oko 15.000 zaposlenih farmera! Hrvatska i sada u BiH izvozi oko 30 miliona KM MLIJEKA GODISNJE a BiH 0 KM. Broj farmera u BiH smanjio se sa 17.000 na ispod 15.000.klavirdžija wrote:De malo pročitaj naslov teme, prije nego što nastaviš lupati.
"Kupujmo domaće" se kod nas odavno, kao i sve ostalo pretvorilo u najobičniju, prozirnu ublehu s ciljem prodavanja muda pod bubrege. Čast rijetkim izuzecima koja nažalost ne čine pravilo, ali to je to.
Tema nije "kupujmo domaće", nego mahanja zastavama u dnevnopolitičke svrhe, jerbo Hrvatska, zamisli, ima kakav-takav državni aparat, koji povrh toga, o čuda li i bRezobrazluka li neviđenog, legalnim sredstvima pokušava zaštiti svoju stratešku granu privrede. Trebao bi primat platu za mlaćenje prazne slame i strogo zapošljavat familije i komšiluk, kao kod nas.
Sve u svemu, farsa na kakve smo i navikli.
Drzava BiH ima pravo da zaštiti domaću proizvodnju jer je ovim direktno dovedena u opasnost što podržava i EU. Sve legalnim sredstvima. Uzmi primjer Srbije. Ona je uvela prelevmane i carine na uvoz mliječnih proizvoda iz EU u cilju zaštite domaće proizvodnje.
Hrvatska je licemjerna. U BiH izvozi oko milijardu KM GODISNJE a BiH u Hrvatsku oko 500 miliona KM.
Dakle, ilegalno je da BiH legalnim sredstvima stiti domaću proizvodnju a HR je zbog toga ozbiljna drzava? Jesi bio ikad u Lidlu? Što se ta moćna HR ne zastiti od njih i ne natjera ih da imaju hrvatske proizvode?
- sunceKOtepsija
#1536 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
klavirdžija wrote:sunceKOtepsija wrote:komentari iz hrvatskene treba nam njihovo mlijeko da nas zaglupljuje![]()
![]()
Ne pretvara se ni u kakvu mržnju, tek ogoljuje postojeću kod bezbrojnih kompleksaša ukupnog IQ od 23.
Zato i ne čudi gornji komentar, ljudi možda pregledali i ovu temu i zaključili da je to od mlijeka ili makar sirutke.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/520 ... atske.html
-
Kitrona
#1537 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Iskreno se nadam da nisu točni upisi koji aludiraju da se poziv na bojkot hrvatskih propagira i u religioznim objektima. Odnosi Hrvatske i BiH imali su uspona i padova. Znam, neki će isticati period rata i onu negativnu stranu istog no i ljudski odnosi prolaze dobr i loše periode. I tu ima i sivih zona tako d anije sve crno.
Smatram da je legitimno širiti kampanja "kupovine domaćih proizvoda". BiH treba rekuperaciju i oslonac na vlastite snage ali bojkotiranje i otvoreno širenje mržnje je nešto drugo. Ja osobno preferiram hrvatsk proizvode ali ne ludujem radi toga. Kupim i recimo slovenske proizvode za kojeg nemam dostojne zamjene u Hrvatskoj a o nekim stranim da i ne govorim.
Ne mogu reći da nemam razumijevanja za ovaj stav BiH javnosti. Ima tu svega, vjerojatno i nešto frustracija zbog političkog nefunkcioniranja države, nezadovoljstvo ekonomskim pokazateljima a vjerojatno tu ima i "repova" i zamjeranja iz rata.
Smatram da je legitimno širiti kampanja "kupovine domaćih proizvoda". BiH treba rekuperaciju i oslonac na vlastite snage ali bojkotiranje i otvoreno širenje mržnje je nešto drugo. Ja osobno preferiram hrvatsk proizvode ali ne ludujem radi toga. Kupim i recimo slovenske proizvode za kojeg nemam dostojne zamjene u Hrvatskoj a o nekim stranim da i ne govorim.
Ne mogu reći da nemam razumijevanja za ovaj stav BiH javnosti. Ima tu svega, vjerojatno i nešto frustracija zbog političkog nefunkcioniranja države, nezadovoljstvo ekonomskim pokazateljima a vjerojatno tu ima i "repova" i zamjeranja iz rata.
- strong69
#1538 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hrvatska zaboravila da je clanica EU. Zaboravila da mi sada pregovoramo sa Briselom a ne s njima. Zaboravila da CEFTA trgovina funkcionise u svim granama u kojima se ne ugrožava BH proizvodnja. Ne funkcionise kada je poljoprivreda u pitanju.
Hrvatska ima velikih problema ali ne zbog BiH. Rusija uvela embargo EU a EU ukinula kvote za proizvodnju mlijeka od 01.03.2015. pa je sada preplavilo jeftino mlijeko iz Njemačke, Poljske i Mađarske. Broj hrvatskih farmera pao je u zadnje 2 godine sa 13.000 na ispod 9.000. BiH za to vrijeme nije izvozila u HR.
Ja nikada ne bih pozivao na bojkot ali sasvim legalno pozivao bih na kupovinu domaćih proizvoda.
Hrvatska ima velikih problema ali ne zbog BiH. Rusija uvela embargo EU a EU ukinula kvote za proizvodnju mlijeka od 01.03.2015. pa je sada preplavilo jeftino mlijeko iz Njemačke, Poljske i Mađarske. Broj hrvatskih farmera pao je u zadnje 2 godine sa 13.000 na ispod 9.000. BiH za to vrijeme nije izvozila u HR.
Ja nikada ne bih pozivao na bojkot ali sasvim legalno pozivao bih na kupovinu domaćih proizvoda.
- klavirdžija
#1539 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Gdje tačno i spomenuh mogućnost da BiH legalnim sredstvima štiti domaću proizvodnju? Daj mi citat. Govorim o mahalskim bojkotima, koji su asmo još jedna farsa.strong69 wrote:Vidi, prvo BiH je od proizvedenih 200 miliona litara mlijeka oko 50 miliona litara izvozila u HR. Nijedna zemlja clanica CEFTA nije izvozila u HR osim BiH i nesto veoma malo Srbija. Hrvatska postala članica EU i trazi da ona i dalje nastavi izvoz u BiH po CEFTA uslovima a BiH ne može u HR izvesti ni litar mlijeka! Time bi direktno ugrozila oko 15.000 zaposlenih farmera! Hrvatska i sada u BiH izvozi oko 30 miliona KM MLIJEKA GODISNJE a BiH 0 KM. Broj farmera u BiH smanjio se sa 17.000 na ispod 15.000.klavirdžija wrote:De malo pročitaj naslov teme, prije nego što nastaviš lupati.
"Kupujmo domaće" se kod nas odavno, kao i sve ostalo pretvorilo u najobičniju, prozirnu ublehu s ciljem prodavanja muda pod bubrege. Čast rijetkim izuzecima koja nažalost ne čine pravilo, ali to je to.
Tema nije "kupujmo domaće", nego mahanja zastavama u dnevnopolitičke svrhe, jerbo Hrvatska, zamisli, ima kakav-takav državni aparat, koji povrh toga, o čuda li i bRezobrazluka li neviđenog, legalnim sredstvima pokušava zaštiti svoju stratešku granu privrede. Trebao bi primat platu za mlaćenje prazne slame i strogo zapošljavat familije i komšiluk, kao kod nas.
Sve u svemu, farsa na kakve smo i navikli.
Drzava BiH ima pravo da zaštiti domaću proizvodnju jer je ovim direktno dovedena u opasnost što podržava i EU. Sve legalnim sredstvima. Uzmi primjer Srbije. Ona je uvela prelevmane i carine na uvoz mliječnih proizvoda iz EU u cilju zaštite domaće proizvodnje.
Hrvatska je licemjerna. U BiH izvozi oko milijardu KM GODISNJE a BiH u Hrvatsku oko 500 miliona KM.
Dakle, ilegalno je da BiH legalnim sredstvima stiti domaću proizvodnju a HR je zbog toga ozbiljna drzava? Jesi bio ikad u Lidlu? Što se ta moćna HR ne zastiti od njih i ne natjera ih da imaju hrvatske proizvode?
Nije kriva hrvatska vlada što je BiH napravila po sebe štetne ugovore. Obrati se svojim političarima, njihovi ovo rade odlično, a posao im nije da štite tvoje interese niti da ti "prijateljski" daju pristup svojem tržištu. Nisu to ni "naši" uradili radi nekakvog vajnog prijateljstva u međunarodnoj ekonomiji, nego zarad ličnih interesa. Je li nam Hrvatska i za to kriva?
Ovdje se radi o cijeloj seriji jeftinih, patetičnih, fol patriJotskih teza, koje samo stvaraju infantilnu buku zbog koje se prava pitanja ne mogu ni postaviti. Kome to odgovara?
-
Kitrona
#1540 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pogrešna logika. Izvoz mlijeka iz BiH ne zavisi od dobre volje Hrvatske već od strogih kritrija koje je BiH ispunila. Kontaš?
Hrvatska jednostavno traži da se ista odluka preispita što je jedan od legalnih i legitimnih postpuka unutar EU pravila.
Ponovno te pitam - da li je Hrvatska učinila nešto nelegalno ili mimo pravila koje je i BiH prihvatila?
-
Kitrona
#1541 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
strong69 wrote:Hrvatska zaboravila da je clanica EU. Zaboravila da mi sada pregovoramo sa Briselom a ne s njima.
A da li je Hrvatska unutar i u tom "Briselu"?
-
Kitrona
#1542 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
strong69 wrote:Hrvatska i sada u BiH izvozi oko 30 miliona KM MLIJEKA GODISNJE
Prema Večeranjsku taj broj je sa 15mil eura pao na 6.
- and
#1543 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
gledaj stvari malo i iz ekonomskog ugla.Kitrona wrote:Iskreno se nadam da nisu točni upisi koji aludiraju da se poziv na bojkot hrvatskih propagira i u religioznim objektima. Odnosi Hrvatske i BiH imali su uspona i padova. Znam, neki će isticati period rata i onu negativnu stranu istog no i ljudski odnosi prolaze dobr i loše periode. I tu ima i sivih zona tako d anije sve crno.
hrvatska ne proizvede ni 50% svojih potreba mlijeka.znači uvozi i za sebe i da bi izvozila.
ti u hrvatsku uvezeš rumunsko mlijeko,prepakuješ ga i izvezeš u bih po povlaštenim cefta uslovima.ja u bih to mlijeko iz rumunije ne mogu uvesti po povlaštenim uslovima,već kao robu iz eu.znači ti isto mlijeko možeš jeftinije prodavati u bih iz hrvatske,nego ja iz bih?
zašto bi bilo ok da ti ja to omogućim?
Last edited by and on 05/09/2015 14:09, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1544 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Već sam odogvorio na tvoje pitanje ali evo opet. Ne nije nelegalno ali je moralno pogrešno ucjenjivati najboljeg susjeda sa kojim praviš najveći trgovinski suficit. Ne razumijem šta se ima preispitivati kada je BiH ispunila sve postavjene zahtjeve EU za izvoz mlijeka? Da recimo Bih nije ispunila jedan ili više uslova Hrvatski ili bilo koji prigovor druge članice EU bi bio opravdan i razumljiv. Ovako sve se svelo na politiku umjesto na zdravu konkurenciju pa neka tržište odluči koje je mlijeko bolje i povoljnije.Kitrona wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pogrešna logika. Izvoz mlijeka iz BiH ne zavisi od dobre volje Hrvatske već od strogih kritrija koje je BiH ispunila. Kontaš?
Hrvatska jednostavno traži da se ista odluka preispita što je jedan od legalnih i legitimnih postpuka unutar EU pravila.
Ponovno te pitam - da li je Hrvatska učinila nešto nelegalno ili mimo pravila koje je i BiH prihvatila?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/09/2015 14:08, edited 1 time in total.
- strong69
#1545 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
@klavirdzija, ocito da ne znas o cemu pišeš. Pokusao sam konkretnim informacijama i brojkama da ti odgovorim na tvoja nagađanja. Isključujem se iz diskusije s tobom. Očito da si neki srednjoškolac a uz sve to nemas veze sa ekonomijom.
@kitrona, jeste članica EU ali ne pregovaramo direktno s njima niti oni sami mogu donositi odluke u vezi nas. Mogu podnositi zalbe a sve ostalo ide glasanjem i odluka se donosi natpolovičnom većinom. Uvoz u 2014 je bio 16 miliona eura a za prvih 6 mjeseci ove godine uvoz je oko 8 miliona eura. Zvanični podaci BiH.
@kitrona, jeste članica EU ali ne pregovaramo direktno s njima niti oni sami mogu donositi odluke u vezi nas. Mogu podnositi zalbe a sve ostalo ide glasanjem i odluka se donosi natpolovičnom većinom. Uvoz u 2014 je bio 16 miliona eura a za prvih 6 mjeseci ove godine uvoz je oko 8 miliona eura. Zvanični podaci BiH.
-
Kitrona
#1546 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ukoliko je ovo točno onda je to nepravedno.and wrote: gledaj stvari malo i iz ekonomskog ugla.
hrvatska ne proizvede ni 50% svojih potreba mlijeka.znači uvozi i za sebe i da bi izvozila.
ti u hrvatskoj uvezeš rumunsko mlijeko,prepakuješ ga i izvezeš u bih po povlaštenim cefta uslovima.ja u bih to mlijeko iz rumunije ne mogu uvesti po povlaštenim uslovima,već kao robu iz eu.znači ti isto mlijeko možeš jeftinije prodavati u bih iz hrvatske,nego ja iz bih?
zašto bi bilo ok da ti ja to omogućim?
Ali ponavljam - ukoliko je točno.
- strong69
#1547 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
@kitrona, Hrvatska je imala rok za žalbu do 12.avgusta. Prvo, probila je rok. Drugo, zalila se na pogresnu tacku poglavlja jer nije imala dovoljno informacija pa je i tu zabrljala.
- Co0l
#1548 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Da li BiH radi nesto nelegalno?Kitrona wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pogrešna logika. Izvoz mlijeka iz BiH ne zavisi od dobre volje Hrvatske već od strogih kritrija koje je BiH ispunila. Kontaš?
-
Kitrona
#1549 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
strong69 wrote: @kitrona, jeste članica EU ali ne pregovaramo direktno s njima niti oni sami mogu donositi odluke u vezi nas. Mogu podnositi zalbe a sve ostalo ide glasanjem i odluka se donosi natpolovičnom većinom. Uvoz u 2014 je bio 16 miliona eura a za prvih 6 mjeseci ove godine uvoz je oko 8 miliona eura. Zvanični podaci BiH.
Po treći put ponavljam isto pitanje - da li je Hrvaska učinila nešto mimo pravila na koje je pristala BiH?
Hoću li konačno dobiti odgovor na to pitanje?
- klavirdžija
#1550 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Argumentovano, nema šta. Pravi osnovoškolac.strong69 wrote:@klavirdzija, ocito da ne znas o cemu pišeš. Pokusao sam konkretnim informacijama i brojkama da ti odgovorim na tvoja nagađanja. Isključujem se iz diskusije s tobom. Očito da si neki srednjoškolac a uz sve to nemas veze sa ekonomijom.
Konkretne "brojke" ti ljudi pobiše u sekundi, mada to nije najbitnije ovdje. Doduše, imaš fore do trećeg osnovne, naučićeš šta su principi poslovanja.