Ma , razumjet ce i nas i njih.Patriotska_Liga wrote:I tebi ponavljam, pitanje je bilo kakva je slika otišla u svijet, a ne šta Palestinac ima od toga.razonoda wrote:![]()
I sta Palestinac ima od toga ---NISTA. I dalje mu vodu zavrce izraelac.
Novi rat
-
razonoda
#1526 Re: Novi rat
- madner
#1527 Re: Novi rat
Opet se neki brinu za slike.
Pozeri.
Pozeri.
-
Mirza007
#1528 Re: Novi rat
Poslali smo jako ruznu sliku u svijet. Evo da se ne ganjamo dalje (vecina ljudi ce pogledati video clip, tek poneko ce procitati boldirane naslove a vrlo mali broj ljudi ce procitati sve. Rijetko ko ce znati da je Vucic bivsi cetnik itd.Patriotska_Liga wrote:Nije rasprava bila o tome šta je bitnije nego kakvu smo sliku poslali u svijet.Mirza007 wrote: Postujem tvoje misljenje ali ostacemo u neslaganju. Meni je osobno bitnije sta vlade koje ti gradjani biraju rade nego sta pojedinici pisu po web sites.
A sve vlade znaju da je Vučić oportunista koji se odrekao četništva na deklarativnom nivou zarad ličnih interesa. Misliš da ga iko živ cijeni? On je diplomatski miš.
http://www.bbc.com/news/world-europe-33491540
http://www.cnn.com/2015/07/11/europe/bo ... index.html
da ne idem dalje.
-
Ripicipi
#1529 Re: Novi rat
Sta je svrha ove teme?
- madner
#1530 Re: Novi rat
Sljedeci klip je Vucko kako poziva na 100:1.
Svrha je da se ispale ovi sto bi isli, a pripreme ovi sto nisu u formi.
Svrha je da se ispale ovi sto bi isli, a pripreme ovi sto nisu u formi.
-
Boskero
#1531 Re: Novi rat
Samo da vas podsjetim kako je izgledalo 2001 godine na postavljanju kamena temeljca, zamolio bih vas da obratite paznju na policijske sluzbenike...
-
Mirza007
#1532 Re: Novi rat
Tada nije bilo srbijanskog MIP-a da uputi protestnu notu.Boskero wrote:
Samo da vas podsjetim kako je izgledalo 2001 godine na postavljanju kamena temeljca, zamolio bih vas da obratite paznju na policijske sluzbenike...
Bilo bi lijepo da Lukac malo pojasni sta je MUP RS tada ucinio da osigura skup, koje je dokaze podnio protiv pocinilaca a nezavisno sudstvo RS bi trebalo odgovoriti koliko je bilo osudjenih za saucesnistvo u ubojstvu Murata Badic.
- omega369
#1533 Re: Novi rat
Nista, neka Vucic sada u znak odmazde ubije 20 muslimana. Ne mora sto
-
Innovation
#1534 Re: Novi rat
Ambasador Slovenije demantirao Lukača: Pahor nije napadnut i nije evakuiran iz Potočara
Nakon što je Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio Srni kako je prilikom napada na Aleksandra Vučića, nekoliko objekata slučajno pogodilo i predsjednika Slovenije Boruta Pahora, te da je radi toga napustio potolčare, reagirao je ambasador ove zemlje.
"Predsjednik Slovenije Borut Pahor nije napadnut niti je povrijeđen nakon današnjih dešavanja u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, potvrdio je za AA Iztok Grmek, ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini.
On je rekao da je slovenski predsjednik Pahor bio prisutan u Memorijalnom centru do kraja ceremonije, nakon čega se sa slovenskom delegacijom helikopterom uputio ka Sloveniji.
Nadležne službe zadužene za obezbjeđenje predjednika Slovenije, koje inače imaju plan djelovanja u slučaju vanrednih aktivnosti, nisu poduzimali nikakve mjere, jer je ocijenjeno da većeg narušavanja mira i sigurnosti Pahora nije bilo, rekao je Grmek.
Radiosarajevo.ba
-
L u c i f e r
#1535 Re: Novi rat
Napriotiv.Njanjavi wrote:Ponosan sto si izmanipulisan kao ker.L u c i f e r wrote:
Ponosan.
Ponosan sto ne vidis slijep pored ociju.
Ponosan jel sto ce svjet obic slike nas kao rulje neandretalaca sa povicima alahu ekber, dok sa tim shatro napadom napraviste od genocidasa vucka zrtvu i osobu koja kao daje ruku pomirenja a mi je pljujemo.
I sutra da pukne puska sine, samo zbog ovih povika i snimaka cemo jos 20 godina bit u ghetu, jos 20 godina bit ko kerovi.
E moj bosnjo, nikad pameti doc.
Nisam bio za marisanu, al ako je vec doslo do nje neka je.
Sto se tice medija.
Bas sam fino protabirio situaciju, a ona je sljedeca
Boli svakog kita.
Mi smo samo mala fusnotica.
I vako i nako.
Predrasuda je tu ko kuca kas samo kazes musliman.
Ogroman broj citalaca i komentatora nema pojma o genocidu ni Bosni.
Nit ih briga.
Komentari su preplavljeni cetnickom trol brigadom.
Samo pogledaj ispod bijesti na npr yahoo.
A dosta stranaca se prima na anti muslimansku propagandu.
Fala braci teroristima na bresplatnoj reklami.
S druge strane.
U tekstovima ima dosta razumijevanja za nas bijes.
Te radikal te negiranje genocida te Rusija i sl.
Helem.
Godinama se dokazujemo da smo fini i normalni.
Sta smo dobili za to?
Nebrigu i predrasude.
Kicmu pravo, glavu gore.
Ucimo od albanaca i jevreja.
Fini izumiru, jaki prosperiraju.
- jao_situacije
#1536 Re: Novi rat
predsjednik vladeMirza007 wrote:Ako vec Vucic nije proglasen personom "non grata" (kao ruski ambassador) I ako je vec dosao (a predsjednik je drzave) onda je nas kucni red I moral da mu se omoguci neometano prisustvo.
Nadalje, radilo se o dzenazi a i vjera I tradicija nam nalaze dostojanstveno ponasanje u takvim prilikama. Uprkos nevidjenim zlocinima to dostojanstvo smo odrzali u periodu 92-95 sto je danas itekako vidljivo po broju Haskih presuda. Prema tome, ovo sto se desilo u Srebrenici danas nam ne sluzi na cast. I da zanemarimo poruku koju smo danas svijetu poslali, ovakav incident nije dobar najprije zbog samih nas. Ono sto nam koliko-toliko ide u prilog su reakcije nasih zvanicnika pa ako hocete I vecine obicnih ljudi.
Da se razumijemo, ne branim Vucica niti prema njemu imam ikakve simpatije. Da sam na najgovom mjestu ne bih imao obraza da se uopce pojavim u Srebrenici (iskeno, mislim da se on ovakvom ishodu I potajno nadao a mi smo bili dovoljno glupi da zagrizemo na taj mamac). Medjutim, ponavljam, imali smo priliku da mu otkazemo gostoprimstvo sto nismo ucinili pa smo, shodno tome, prema njemu kao gostu imali obaveze.
Niko nama ne moze napraviti takvu stetu kao mi sami sebi.
U svijet ode slika bijesne rulje koja pokusava lincovati predsjednika susjedne drzave. Nazalost.
-
L u c i f e r
#1537 Re: Novi rat
tandmand wrote:Dakle istorijsko pomirenje Bošnjaka i Srba, te stvaranje neke nove savezne države kao EX YU - propalo. Rusija je uzalud trošila svoj kredibilitet da bi podržala jedan takav projekat. Glede tekbira i straha od toga kako na to gleda EU, valjda je i njima jasno da getoizacija naroda stvara radikalne pokrete. Ukoliko žele da Bošnjaci budu sekularan evropski narod onda moraju podržati građansku BiH bez etnoentiteta. Želite sekularne Bošnjake? U redu, ukidaj entitet RS zasnovan na genocidu i pravoslavizaciji institucija i javnog života, te pravite sekularnu građansku državu. Ne možemo se pomiriti a da se tekovine genocida ne diraju i njegove posljedice ne eliminiraju.
-
cekek
#1538 Re: Novi rat
Pa šta fali za Vučića...i buraza mu je nedavno srbijanska murija razbila u centru Beograda...izgleda da familijarno dobro podnose batine.
Što se slike o nama tiče - ma eto, ko inače je bila da smo Švica na Balkanu, jel?
Šteta što je zasjenjena sama ceremonija, sad je glavna vijest kako Vučić trčkara. A jad - e jad je što na 20 godina Srebrenice se Prvi u Bošnjaka IZVINJAVA četniku Vučiću. E ta slika je ono što stvarno jebe zdrav razum.

Što se slike o nama tiče - ma eto, ko inače je bila da smo Švica na Balkanu, jel?
Šteta što je zasjenjena sama ceremonija, sad je glavna vijest kako Vučić trčkara. A jad - e jad je što na 20 godina Srebrenice se Prvi u Bošnjaka IZVINJAVA četniku Vučiću. E ta slika je ono što stvarno jebe zdrav razum.
-
L u c i f e r
#1539 Re: Novi rat
Meni lično sekunda ne smeta što mu se izvinjavaju, a znaš zašto?cekek wrote:Pa šta fali za Vučića...i buraza mu je nedavno srbijanska murija razbila u centru Beograda...izgleda da familijarno dobro podnose batine.
Šteta što je zasjenjena sama ceremonija, sad je glavna vijest kako Vučić trčkara. A jad - e jad je što na 20 godina Srebrenice se Prvi u Bošnjaka IZVINJAVA četniku Vučiću. E ta slika je ono što stvarno jebe zdrav razum.![]()
Zato što vidim da savladavamo i tu vještinu, u kojoj su četnici vazda bili kod kuće:
misli jedno - a pričaj i radi drugo.
Svaki ovaj što se izvinjava misli i želi vučiću isto ono što ti, ja i svaki drugi Bošnjak.
- FAP mashina
#1540 Re: Novi rat
Sta je bilo, ukakio se?!Mirza007 wrote:Recimo da daju svojim pulenima otvoren put da se fizicki rijesi postojanje islama u BiH tako da ne moraju razmisljati da li je bolja BiH sa ili bez entiteta.
Pa bolan pokusali su to 1992, pa im nije uspjelo. Ti kao individua nema potrebe da se brines za islam i ocuvanje istog. Ako te puno strah, vadi pasos i gas dok jos mozes...
- tandmand
#1541 Re: Novi rat
Nije Bakir za ove politike a najvažniji razlog je da je sin Alije Izetbegovića, zbog čega on nastoji da ispravlja Alijine krive Drine. Uvijek će mu velikosrbi prigovoriti islamsku deklaraciju, radikalizam i navodno rušenje Jugoslavije a Bakir će se truditi da im dokaže da su u krivu pa im nuditi pomirenje, suživot, ne talasanje, ne zamjeranje, linije manjeg otpora, BiH kao Jugoslaviju u malom. Treba neko ko je u stanju velikorsbima da odbrusi a da mu ne prigovore da mu je otac bio u Handžar diviziji i sl. tovarenja.cekek wrote: A jad - e jad je što na 20 godina Srebrenice se Prvi u Bošnjaka IZVINJAVA četniku Vučiću. E ta slika je ono što stvarno jebe zdrav razum.![]()
-
Patriotska_Liga
#1542 Re: Novi rat
Platio bih za snimak dok Kolinda objašnjava Karamarku kako četnik Vučić bježi polomljenih cvika, nikad iskrenijeg smijeha čovjek ne bi vidio.
Vidim ni Hrvatska ni Kosovo se nisu pretrgli da osude incident, pardon pokušaj ubistva. Nije im ni uho haman.
Vidim ni Hrvatska ni Kosovo se nisu pretrgli da osude incident, pardon pokušaj ubistva. Nije im ni uho haman.
-
cekek
#1543 Re: Novi rat
Ne smeta mene izvinjenje kao civilizacijska norma. Mene smeta da:L u c i f e r wrote:Meni lično sekunda ne smeta što mu se izvinjavaju, a znaš zašto?cekek wrote:Pa šta fali za Vučića...i buraza mu je nedavno srbijanska murija razbila u centru Beograda...izgleda da familijarno dobro podnose batine.
Šteta što je zasjenjena sama ceremonija, sad je glavna vijest kako Vučić trčkara. A jad - e jad je što na 20 godina Srebrenice se Prvi u Bošnjaka IZVINJAVA četniku Vučiću. E ta slika je ono što stvarno jebe zdrav razum.![]()
Zato što vidim da savladavamo i tu vještinu, u kojoj su četnici vazda bili kod kuće:
misli jedno - a pričaj i radi drugo.
Svaki ovaj što se izvinjava misli i želi vučiću isto ono što ti, ja i svaki drugi Bošnjak.
a) Duraković i Izetbegović su garantovali sigurnost - onako, ofrlje
b) Sa Vučićem, cijela stvar postaje skup visokog rizika (a to ne treba biti nijedna dženaza)
c) Nema adekvatnog osiguranja za Vučića kao faktora rizika (šta da je neko pucao, bacio bombu ili sličnu glupost napravio) a sudeći po Pahoru ni za ostale premijere, predsjednike i visoke zvanice
d) Dolazi do situacije da se mora izvinjavati umjesto da je samo rečeno "Gospodine Vučiću, ne može se garantovati Vaša sigurnost, hvala što želite doći, poslaćemo Vam Cvijet Srebrenice."
Sve je to ispalo onako, nafrtalj organizovano, nategnuto, i dolazi do situacije koja jednostavno iritira.
A možda sam samo ja kratkog fitilja, emotivan, pa me hebe
-
L u c i f e r
#1544 Re: Novi rat
Biće da je to zadnje, hopušteno ba...
Btw, evo šta veli Hrvati na forumu.hr:
Btw, evo šta veli Hrvati na forumu.hr:
Oduševljen sam reakcijom mase prema Vučiću. Bolje nije zaslužio, a gore sigurno jeste. Četnik presvućen u janjeću kožu koji vrijednuje 1 Srbin = 100 Bošnjaka, čovjek koji je otvoreno podržavao najvećeg kasapina na Balkanu Ratka Mladića i čovjek koji negira genocid. Ono što je dobio danas MALO je, PREMALO je. Ali je dobar početak.
Srpski mediji opet taslače po svome i od ovog ekscesa prave cirkus u kojem su siroti Srbi žrtve. Reakciju ljudi u Srebrenici mogu razumijeti i normalno da ih frustrira to što ni nakon 20g mnogi ne znaju gdje su im zakopani najmiliji, kao i to što se njihova nesumnjivo užasna patnja s one strane Drine omalovažava. Tužno je bilo slušati onu gospođu što je ostala bez oba roditelja, a jezivo znati da su mnoge obitelji u naletu srpskih umobolnika totalno izbrisane s lica zemlje.
stav mnogih drzava i onaj britanski je da proces primirja ili put ka kakvom takvom miru u BiH tesko iti moze poceti dok Srbijance se de facto ne natjera da priznaju (kad vec sami ne zele priznati=preuzeti odgovornost) da je to u Srebrenici bio genocid za kojeg su oni pocinitelji. to je sve...ali to je, po njima upravo i ono najbitnije u svemu.
nesto slicno iliti identicno opisuje i Europski Parlament u svojoj Rezoluciji
Netko tko je govorio "za jednog srbina ubit ćemo 100 muslimana", i tko je još jučer i jutros negirao genocid u Srebrenici ne smije se čuditi ovakvoj reakciji.
Srbi se moraju suočiti sa sobom i zločinima koje su počinili nad drugima, i tek tada mogu tražiti oprost i pružati ruku, sve do tada ne smiju se čuditi što im se ne okreće i drugi obraz.
-
cekek
#1545 Re: Novi rat
Osobno, lično i personalno mišljenje: Ni Bakir a ni rahmetli Alija nisu baš najbolje i najkvalitetnije od Bošnjaka. Pogrešni ljudi u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.tandmand wrote: Nije Bakir za ove politike ...
Alija nije uspio izbjeći rat - a rat je najgora opcija i jedan POLITIČAR to zna. Zato vodi politiku, trguje, pregovara, kupuje, prodaje ali u rat - pogotovu nenanouražan i bez podrške - ne kreće !!! Mi nismo bili Hrvatska pa da osiguramo Vatikan i Njemačku kao podršku + komplet naoraženje vojske bivše DDR. Alija ipak nije bio dorastao kao političar Miloševiću i Tuđmanu, a kamoli dalje. Šteta po nas.
Bakir - mali oportunista, popeo se na glavu vlastitom narodu da se održi iznad vode i ima svoj mali pašaluk. Tačno je na razini Dodika (seoskog varalice i kokošara) da se sa njim nadmudruje. Kičma 0 poena, a bez kičme nema ni snage. Ima sreću da smo narod koji može baš svašta progutati pa opstaje. To kako nema kičme i pameti pokazuje i naivno garantovanje sigurnosti Vučiću (samo nek ovaj dođe, da mi slučajno ne ispadnemo naopaki). I opet sve preko naše kičme.
-
Patriotska_Liga
#1546 Re: Novi rat
Pa to je sasvim logično, ljudi doslovno uživali u tome.
I ja bih uživao kad bi ga neko potjer'o u Vukovaru, ali nisu Hrvati veslo sisali ko Duraković i Izetbegović da ga zovu tamo i garantuju mu sigurnost.
I ja bih uživao kad bi ga neko potjer'o u Vukovaru, ali nisu Hrvati veslo sisali ko Duraković i Izetbegović da ga zovu tamo i garantuju mu sigurnost.
-
zenit dozic
#1547 Re: Novi rat
Meni je baš drago da se Baka posipa pepelom, da Bošnje još jednom vide za kog su jadu glasale
Čuj on obećo, pa obećo je i sto hiljada radnih mjesta pa nikom ništa, nek samo on nastavi obećavat, pa se posipat pepelom
Čuj on obećo, pa obećo je i sto hiljada radnih mjesta pa nikom ništa, nek samo on nastavi obećavat, pa se posipat pepelom
- tandmand
#1548 Re: Novi rat
U Vukovaru ne bi dobio kamen, već čekiće za razbijanje čirilićnih ploča.Patriotska_Liga wrote:Pa to je sasvim logično, ljudi doslovno uživali u tome.
-
cekek
#1549 Re: Novi rat
I zbog toga se cijele te garniture moralnih bezkarakternih ljiga treba otarasiti. Bošnjaci su narod koji je nedavno imao jednog Bijedića, Pozderca, Spahu, ljudi koji su nešto stvarno napravili za bošnjački narod. Narod koji je nažalost zahvaljujući DJELIMIČNO vlastitim nesposobnim vođama došao do ovoga danas.
-
cekek
#1550 Re: Novi rat
Ali se posipa preko tvoje, moje, kičme ostalih forumaša, i cijelog naroda. Nek se posipa pepelom do sutra, al ne preko mene.zenit dozic wrote:Meni je baš drago da se Baka posipa pepelom, da Bošnje još jednom vide za kog su jadu glasale![]()
Bake će proći ali mi ostajemo - kao narod koji samo pluta kroz istoriju, bez motora i kormilara