Vidiš, ovo je posjedica nerzumijevanja. Nego, interesantno mi je čitati kako u posljednja tri ili četiri posta svaki tvoj odgovor meni je blaži ili jači pokušaj uvrede, ne toliko mene kao osobe, koliko moje muškosti. Zato ti odgovaram, da vidim dokle će to ići i pitam se zašto si odabrala baš taj način. Dođeš mi kao socijalni eksperiment. Zato se ne ljutim na tebe, štaviše, simpatične su mi vatrene žene.sheilak wrote:Hakiz wrote:
Ah, na ovo tvoje reagovanje postoji nekoliko izreka koje bi se mogle savršeno upotrijebiti. Upotrijebiću samo jednu: Cinizam je posljednja linija odbrane.
Što se tiče boldiranog: Dostojanstvo se teško nauči.
sto se najbolje vidi na tvom primjeru
a ja se iskreno nemam od cega braniti. ne smatram tvoje postove nekim napadom, vec tek vapajima razocaranog muskarca. a za musko je najgore da izigrava zrtvu. hence, moja prva recenica u ovom postu.
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#1526 Re: Danasnji "feminizam"
- sheilak
#1527 Re: Danasnji "feminizam"
hakize, tebi se odgovara na tvoju argumentaciju, tonom kojim ti castis druge. samo to ne kontas. podsjecas me na nekog ko vrijedja i provocira druge i onda place kad mu se vrati istom mjerom, kao vlasti rs-a recimoHakiz wrote:
Vidiš, ovo je posjedica nerzumijevanja. Nego, interesantno mi je čitati kako u posljednja tri ili četiri posta svaki tvoj odgovor meni je blaži ili jači pokušaj uvrede, ne toliko mene kao osobe, koliko moje muškosti. Zato ti odgovaram, da vidim dokle će to ići i pitam se zašto si odabrala baš taj način. Dođeš mi kao socijalni eksperiment. Zato se ne ljutim na tebe, štaviše, simpatične su mi vatrene žene.
i ako ti ne odgovorim na tvoj evtl reply, ne znaci da sam se povukla pod silinom tvoje snazne argumentacije, vec da moram kuci, da me muz opsluzi kako treba
-
Hakiz
#1528 Re: Danasnji "feminizam"
Zašto tako, čemu ta potreba da se potvrđuješ kroz vrijeđanje drugih? I to svađajući se sa nekim anonimnim na internetu.sheilak wrote:hakize, tebi se odgovara na tvoju argumentaciju, tonom kojim ti castis druge. samo to ne kontas. podsjecas me na nekog ko vrijedja i provocira druge i onda place kad mu se vrati istom mjerom, kao vlasti rs-a recimoHakiz wrote:
Vidiš, ovo je posjedica nerzumijevanja. Nego, interesantno mi je čitati kako u posljednja tri ili četiri posta svaki tvoj odgovor meni je blaži ili jači pokušaj uvrede, ne toliko mene kao osobe, koliko moje muškosti. Zato ti odgovaram, da vidim dokle će to ići i pitam se zašto si odabrala baš taj način. Dođeš mi kao socijalni eksperiment. Zato se ne ljutim na tebe, štaviše, simpatične su mi vatrene žene.iz tvojih postova izbija mrzovolja i ogorcenost, povrijedjenost, kako rekoh, cime projiciras slabost i cime si sam poljuljao predodzbu o svojoj muskosti
![]()
i ako ti ne odgovorim na tvoj evtl reply, ne znaci da sam se povukla pod silinom tvoje snazne argumentacije, vec da moram kuci, da me muz opsluzi kako treba
Zar je to najbolje šta možeš pružiti?
Čemu opaska o mužu i pravilnom opsluživanju? Privatan život zadrži za sebe.
Nego, da ne zamaramo više ljude. Možda bi imalo smisla nastaviti ovu svađu na PP, ali kako neće doći do mirenja, ovo je bespotreban gubitak vremena i energije.
- sheilak
#1529 Re: Danasnji "feminizam"
@hakiz
opet kukas. niko te ne napada, to su samo konstatacije. jako si osjetljiv.
opaska o muzu odnosi se na tvoju poruku da idemo prati muzevima noge i da se namjestimo da nam muzevi prilaze kao sto se njivi prilazi. parafraziram sad, ali znas svoj post. podsjeca me na nesto sto bi pisalo u tzv svetim knjigama. ako je tako, branis se religijom, sto ti svakako ne ide u prilog. pogotovo kad se radi o tvom poimanju bracnog zivota i musko zenskih odnosa.
a slazem se, nema smisla ovo nastavljati. dosadno je.
opaska o muzu odnosi se na tvoju poruku da idemo prati muzevima noge i da se namjestimo da nam muzevi prilaze kao sto se njivi prilazi. parafraziram sad, ali znas svoj post. podsjeca me na nesto sto bi pisalo u tzv svetim knjigama. ako je tako, branis se religijom, sto ti svakako ne ide u prilog. pogotovo kad se radi o tvom poimanju bracnog zivota i musko zenskih odnosa.
- Pandakonda
#1530 Re: Danasnji "feminizam"
hakizinizam
borba za ravnopravnost Hakiza
-
Hakiz
#1531 Re: Danasnji "feminizam"
Ono je bilo ironiziranje nekoliko patrijrhalnih i religijskih stavova o ženama ukljopljeno u jednu rečenicu. Zato sam napisao da je sva ova priča rezulatat nesporazuma, iznerviralo te je nešto šta si pogrešno razumjela, a onda si prešla na vrijeđanje. Meni je u svemu bila čudna ta potreba da uvredama komuniciraš. Nije kukanje, samo je čuđenje, ali ti vjerovatno to nećeš tako prihvatiti.sheilak wrote:@hakiz
Uostalom, dva anonimusa na internetu pokazuju zube jedno drugom. Ni prvi, ni posljednji put, niti, kako oboje konstatovasmo, interesanto ikome. Pa ni nama na kraju.
Hajd' uzravlje.
-
Hakiz
#1532 Re: Danasnji "feminizam"
Pandakonda wrote:hakizinizam
- Connaisseur Karlin
#1533 Re: Danasnji "feminizam"
normalna ideologija feminizma je jednakopranvost zena i muksaraca, ne iskljucvo pravo zenaMyTao wrote:Tema je puna muskaraca vjerovatne srednje dobi, koji se zale jer feminizam se bavi pravima zena a ne pravima muskaraca.![]()
Situacija je ista kada u americi borcima za afroamericka prava dodje bjelac I kaze "all lives matter"
- MyTao
#1534 Re: Danasnji "feminizam"
A jeli bogati? Znaci kada bi se prava muskaraca "spustila" na nivo zenskih, to bi ispunilo feministicki cilj?Connaisseur Karlin wrote:normalna ideologija feminizma je jednakopranvost zena i muksaraca, ne iskljucvo pravo zenaMyTao wrote:Tema je puna muskaraca vjerovatne srednje dobi, koji se zale jer feminizam se bavi pravima zena a ne pravima muskaraca.![]()
Situacija je ista kada u americi borcima za afroamericka prava dodje bjelac I kaze "all lives matter"
ili je cilj da zene dodju do prava koje imaju muskarci??
- Connaisseur Karlin
#1535 Re: Danasnji "feminizam"
prava ne smiju biti mjerna zenskim i muskim nivoima,vec iskljucivo na nivou humanostiMyTao wrote:A jeli bogati? Znaci kada bi se prava muskaraca "spustila" na nivo zenskih, to bi ispunilo feministicki cilj?Connaisseur Karlin wrote:normalna ideologija feminizma je jednakopranvost zena i muksaraca, ne iskljucvo pravo zenaMyTao wrote:Tema je puna muskaraca vjerovatne srednje dobi, koji se zale jer feminizam se bavi pravima zena a ne pravima muskaraca.![]()
ili je cilj da zene dodju do prava koje imaju muskarci??
- MyTao
#1536 Re: Danasnji "feminizam"
kriv sam ja.
Karlin sve si u pravu... samo me nemoj quoteati vise
- dale cooper
#1537 Re: Danasnji "feminizam"
MyTao wrote:kriv sam ja.
Jesi, kriv si, jeo si govna, jer si bio slep pored očiju.
- Connaisseur Karlin
#1538 Re: Danasnji "feminizam"
problem je jasan: mnogi muskarci dozivljavaju feminizam kao bauk, borba za zenska prava je shvacna kao istovremena borba za zenska prava a koja unistava prava muskaraca

-
The 51st State
#1539 Re: Danasnji "feminizam"
sve se to oko para vrti oblandirano u suplju.
-
Hakiz
#1540 Re: Danasnji "feminizam"
Jah. A onda se desi da se dvoje razvedu. Imaju slične plate, i jedno i drugo su podjednako privrženi roditelji svojoj djeci, dakle skoro su isti. I u tom slučaju u više od 80% slučajeva djeca pripadnu majci dok ocu pripadne, pazi sad PRAVO da viđa svoju djecu svaki drugi ili treći vikend, jedan praznik kodišnje ili slično. Neko se umilostivio pa dozvolio ocu da ponekad vidi svoju djecu.Connaisseur Karlin wrote:
prava ne smiju biti mjerna zenskim i muskim nivoima,vec iskljucivo na nivou humanosti
A vezano uz to. Bez obzira na spol roditelja: Onaj roditejj koji je dobio pravo, kome se neko smilovao pa mu dozvolio da poenkad vidi svoju djecu mora to pravo platiti kroz institut alimentacije. Uzme mu dijete, pa ga još natjera da plati što mu je uzeo dijete.
U takvom slučaju se feministkinje ne bore za ravnopravnost spolova, nego još i pronalaze opravdanja za takvu praksu. Najčešće onu otrcanu frazu "Majka je majka, otac nikada ne može voljeti svoje dijete kako može majka."
Puno je licemjerja i šuplje priče, a pogotovo one idiotske "političke korektnosti" u ovakvim temama. Svi bi da su ravnopravni, ali da ja, ipak, budem "malo" ravnopravniji.
-
Hakiz
#1541 Re: Danasnji "feminizam"
Možda zato što su se žene pobrinule da se u to pretvoriConnaisseur Karlin wrote:problem je jasan: mnogi muskarci dozivljavaju feminizam kao bauk, borba za zenska prava je shvacna kao istovremena borba za zenska prava a koja unistava prava muskaraca![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#1542 Re: Danasnji "feminizam"
Nisi u pravu, dogovor izmedju rodiitelja u vezi imanja djece je iskljucivo baziran na njihovim odlukama,a ne odlukama Suda. Mnogi imaju djecu jednu sedmicu,a drugu sedmicu drugi rodtielj,i tako imaju raotriajuci tjedni raspored tokom cijele godine.Hakiz wrote:Jah. A onda se desi da se dvoje razvedu. Imaju slične plate, i jedno i drugo su podjednako privrženi roditelji svojoj djeci, dakle skoro su isti. I u tom slučaju u više od 80% slučajeva djeca pripadnu majci dok ocu pripadne, pazi sad PRAVO da viđa svoju djecu svaki drugi ili treći vikend, jedan praznik kodišnje ili slično. Neko se umilostivio pa dozvolio ocu da ponekad vidi svoju djecu.Connaisseur Karlin wrote:
prava ne smiju biti mjerna zenskim i muskim nivoima,vec iskljucivo na nivou humanosti
A vezano uz to. Bez obzira na spol roditelja: Onaj roditejj koji je dobio pravo, kome se neko smilovao pa mu dozvolio da poenkad vidi svoju djecu mora to pravo platiti kroz institut alimentacije. Uzme mu dijete, pa ga još natjera da plati što mu je uzeo dijete.
U takvom slučaju se feministkinje ne bore za ravnopravnost spolova, nego još i pronalaze opravdanja za takvu praksu. Najčešće onu otrcanu frazu "Majka je majka, otac nikada ne može voljeti svoje dijete kako može majka."
Puno je licemjerja i šuplje priče, a pogotovo one idiotske "političke korektnosti" u ovakvim temama. Svi bi da su ravnopravni, ali da ja, ipak, budem "malo" ravnopravniji.
- Connaisseur Karlin
#1543 Re: Danasnji "feminizam"
KakoHakiz wrote:Možda zato što su se žene pobrinule da se u to pretvoriConnaisseur Karlin wrote:problem je jasan: mnogi muskarci dozivljavaju feminizam kao bauk, borba za zenska prava je shvacna kao istovremena borba za zenska prava a koja unistava prava muskaraca![]()
![]()
-
Hakiz
#1544 Re: Danasnji "feminizam"
Pa evolucijom feminističkog pokreta od pokreta koji se bori za ravnopravan položaj žena u pokret koji se bori za moć žena. A svaka moć je opasnost za onoga ko je nema ili je gubi. Kako se vi osjećate ugrožene od muškaraca, tako feminizam stvara isti ojećaj ugroženosti kod muškaraca.Connaisseur Karlin wrote:KakoHakiz wrote:Možda zato što su se žene pobrinule da se u to pretvoriConnaisseur Karlin wrote:problem je jasan: mnogi muskarci dozivljavaju feminizam kao bauk, borba za zenska prava je shvacna kao istovremena borba za zenska prava a koja unistava prava muskaraca![]()
![]()
Valjda žene to najbolje znaju, taj osjećaj. Trpite ga dugo.
-
Hakiz
#1545 Re: Danasnji "feminizam"
Ako se roditelji dogovore sami. Ako ne, sud odluči.Connaisseur Karlin wrote:Nisi u pravu, dogovor izmedju rodiitelja u vezi imanja djece je iskljucivo baziran na njihovim odlukama,a ne odlukama Suda. Mnogi imaju djecu jednu sedmicu,a drugu sedmicu drugi rodtielj,i tako imaju raotriajuci tjedni raspored tokom cijele godine.Hakiz wrote:Jah. A onda se desi da se dvoje razvedu. Imaju slične plate, i jedno i drugo su podjednako privrženi roditelji svojoj djeci, dakle skoro su isti. I u tom slučaju u više od 80% slučajeva djeca pripadnu majci dok ocu pripadne, pazi sad PRAVO da viđa svoju djecu svaki drugi ili treći vikend, jedan praznik kodišnje ili slično. Neko se umilostivio pa dozvolio ocu da ponekad vidi svoju djecu.Connaisseur Karlin wrote:
- dobar osjecaj
#1546 Re: Danasnji "feminizam"
Ti si drugar pravo zastranio. Po tebi alimentacija kao rent-a-kid. Alimentacija, osim sto se kod nas masovno ni ne placa, ne predstavlja novac koji se daje za najam vlastitog djeteta, nego je neki minimum kojim se roditelj koji je zaboga roditelj obavezuje da ce ucestvovati u finansijskom izdrzavanju svog djeteta. Dijete znas, osim rentanja i saltanja izmedju roditelja obicno jede, ide u vrtic ili skolu, oblaci neku odjecu, obuva obucu.Hakiz wrote: A vezano uz to. Bez obzira na spol roditelja: Onaj roditejj koji je dobio pravo, kome se neko smilovao pa mu dozvolio da poenkad vidi svoju djecu mora to pravo platiti kroz institut alimentacije. Uzme mu dijete, pa ga još natjera da plati što mu je uzeo dijete.
Raspon humanoidnih govana koja se razmnozavaju je priliko sirok. Osim ljudi koji olako ostavljaju djecu u kontejnerima, ima ljudi koji ne zele dati ni marku za zivot svog djeteta.
- Connaisseur Karlin
#1547 Re: Danasnji "feminizam"
ali je poenta, da imaju prvu opciju- da se dogovore, a Sud korsiti zakljucke na onosvu postavljenih dokaza, evidenicje i slicno.Hakiz wrote:Ako se roditelji dogovore sami. Ako ne, sud odluči.Connaisseur Karlin wrote: Nisi u pravu, dogovor izmedju rodiitelja u vezi imanja djece je iskljucivo baziran na njihovim odlukama,a ne odlukama Suda. Mnogi imaju djecu jednu sedmicu,a drugu sedmicu drugi rodtielj,i tako imaju raotriajuci tjedni raspored tokom cijele godine.
- Connaisseur Karlin
#1548 Re: Danasnji "feminizam"
Ja se ne osjecam ugorzeno od muskaraca, zato tebe pitam, kako i zasto se osjecate ugorzennimHakiz wrote:Pa evolucijom feminističkog pokreta od pokreta koji se bori za ravnopravan položaj žena u pokret koji se bori za moć žena. A svaka moć je opasnost za onoga ko je nema ili je gubi. Kako se vi osjećate ugrožene od muškaraca, tako feminizam stvara isti ojećaj ugroženosti kod muškaraca.Connaisseur Karlin wrote: Kako
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1549 Re: Danasnji "feminizam"
Connaisseur Karlin wrote:Ja se ne osjecam ugorzeno od muskaraca, zato tebe pitam, kako i zasto se osjecate ugorzennimHakiz wrote:Pa evolucijom feminističkog pokreta od pokreta koji se bori za ravnopravan položaj žena u pokret koji se bori za moć žena. A svaka moć je opasnost za onoga ko je nema ili je gubi. Kako se vi osjećate ugrožene od muškaraca, tako feminizam stvara isti ojećaj ugroženosti kod muškaraca.Connaisseur Karlin wrote: Kako
valjda ih ove razuzdane i nemoralne feministkinje štipaju za guzove , trbuhćiće i traže chune svako malo
- Connaisseur Karlin
#1550 Re: Danasnji "feminizam"
JoseMujica wrote:Connaisseur Karlin wrote:Ja se ne osjecam ugorzeno od muskaraca, zato tebe pitam, kako i zasto se osjecate ugorzennimHakiz wrote:
Pa evolucijom feminističkog pokreta od pokreta koji se bori za ravnopravan položaj žena u pokret koji se bori za moć žena. A svaka moć je opasnost za onoga ko je nema ili je gubi. Kako se vi osjećate ugrožene od muškaraca, tako feminizam stvara isti ojećaj ugroženosti kod muškaraca.
valjda ih ove razuzdane i nemoralne feministkinje štipaju za guzove , trbuhćiće i traže chune svako malo![]()
![]()