Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#1526 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
Bloo wrote: Ne.
Kako mislis sprijeciti pedofila koji je u heteroseksualnoj vezi da usvoji dijete?
Pedofilu u heteroseksualnoj vezi nije potrebno usvajanje kako bi došao do djeteta. Ako ga supruga/partnerica ne razotkrije rano, skoro pa nemoguće ga je spriječiti.

U istospolnoj vezi, dva pedofila jedino putem usvajanju mogu legalno doći do djeteta (pod uslovom da zakon tako što dopušta), ali jedan od drugog ne moraju kriti svoje namjere. Moguće je spriječiti.

Barem na nivou teorije, what's not to get?
Pričamo o hetero parovima KOJI SU KANDIDATI ZA USVAJANJE jer ne mogu imati vlastitu ili ne žele.
Hipotetički.
Znači homoseksualni i heteroseksualni parovi.
Heteroseksualni parovi već mogu da usvajaju djecu.
Imaš heteroseksualnih parova pedofila (previše gledam C&I) - ne postoji zakonski način da ih spriječiš. Također postoji dosta heteroseksualnih parova gdje je samo jedno sa pedofilskim tendencijama, dok drugi partner ne nema iste, ali prikriva partnerove i podržava (opet, too much C&I).
Kako namjeravaš te ljude spriječiti da usvajaju?

U istopolnoj vezi imaš iste varijacije. Jedno jeste, drugo nije. Oboje jeste. Isti scenario.
medvjed23

#1527 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by medvjed23 »

Idemedosumom wrote:
medvjed23 wrote:
Idemedosumom wrote:
Ja bih samo volio da se usaglasimo oko jedne stvari, homoseksualci ne žele jednaka prava kao heteroseksualci, jer oni ta prava već imaju. Oni žele posebna prava, prava krojena prema njihovim, kako oni tvrde, potrebama.
ako ti živiš od meda, a ja od bambusa i ako zakon kaže: "svi međedi imaju slobodan pristup bambusu", imamo li ti i ja jednaka prava?
Mislim da analogija nije najbolja. Ovom logikom, dok svakoj skupini ili čak pojedincu ne dopustiš/dadneš ono što on želi ili tvrdi da mu je potrebno, biće diskriminacija.

Afroamerikanci su se u SAD-u borili za jednaka prava. Homoseksualce ne interesuju prava kakva heteroseksualci imaju.
heteroseksualac ima pravo da sklopi brak sa osobom koju voli.. homoseksualac, u dobrom dijelu svijeta, nema.. imajući u vidu da seksualne sklonosti nisu stvar izbora, obje analogije su na mjestu.. samo, primijenimo li tvoj rezon na drugu analogiju, doći ćemo da sljedećeg zaključka:

ako i crni muškarac i bijeli muškarac imaju pravo da sklope brak, ali isključivo sa crnom ženom, crni muškarac i bijeli muškarac su jednaki pred zakonom..

takođe, kad govorimo o diskriminaciji, potrebno je povući razliku između opravdanih i neopravdanih zahtjeva.. ako država odbija opravdane zahtjeve jedne grupe, a udovoljava istim ili jako sličnim zahtjevima druge grupe, prva grupa jeste diskriminirana.. ja ne vidim zašto bi mogućnost da sklopiš brak sa punoljetnom i uračunljivom osobom koju voliš i koja te voli bila neopravdana..
Idemedosumom

#1528 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

Bloo wrote: Kako namjeravaš te ljude spriječiti da usvajaju?
C'est presque impossible.
Bloo
Globalna šefica

#1529 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Bloo »

medvjed23 wrote: takođe, kad govorimo o diskriminaciji, potrebno je povući razliku između opravdanih i neopravdanih zahtjeva.. ako država odbija opravdane zahtjeve jedne grupe, a udovoljava istim ili jako sličnim zahtjevima druge grupe, prva grupa jeste diskriminirana.. ja ne vidim zašto bi mogućnost da sklopiš brak sa punoljetnom i uračunljivom osobom koju voliš i koja te voli bila neopravdana..
Zato što ne gledaš kroz heteronormativne očice....

Brak je zajednica muškarca i žene. Porodica su mama,tata i djeca.
Ne cuke i mace.

Seksualni odnosi koji ne rezultiraju djecom nisu prirodni. Stoga i vaš odnos nije prirodan. A o braku da ne pričam. Kao izmišljenoj instituciji.
Bez obzira koliko tu osobu voliš.
Penis ide u vaginu.
Kraj priče.
Ako ga ne izvadiš na vrijeme, dobijete potomka i vjenčate se ranije na oduševljenje familije što unuče neće biti kopile.
Ili pak vlasnik penisa napusti tužnu vlasnicu vagine nakon što ista zatrudni, a skonta da ne može zadržati dijete jer nije završila ni srednju školu, niti može izdržavati sebe i dijete, te isto da u dom za nezbrinutu djecu.
I onda dođu zli homoseksualni parovi koji imaju pedofilske tendencije i usvoje jadno napušteno heteroseksualno dijete i nakon godina pedofilskog zlostavljanja pretvore ga u zajebaniju verziju sebe. Homoseksualnca pedofila koji je serijski ubica samohranih majki koje su dijete dale u domove.

Ubi se za horor neki ŽNJ produkcije.
medvjed23

#1530 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by medvjed23 »

zeko došo tobe :sretan:

prekosutra ideš sa mnom i medom na džumu :sretan:
Bloo
Globalna šefica

#1531 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
Bloo wrote: Kako namjeravaš te ljude spriječiti da usvajaju?
C'est presque impossible.
Pa zašto onda povlačiš (sa loše skrivenom insinuacijom) problematiku da ako se homoseksualnim parovima dopusti usvajanje da će to iskoris pedofili (ne specificirajući koji pedofili - hetero ili homo).
Prvo spriječi hetero pedofile da usvajaju u ovoj hipotetičkoj konstrukciji koju smo razvili.
Idemedosumom

#1532 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

medvjed23 wrote: heteroseksualac ima pravo da sklopi brak sa osobom koju voli.. homoseksualac, u dobrom dijelu svijeta, nema.. imajući u vidu da seksualne sklonosti nisu stvar izbora, obje analogije su na mjestu.. samo, primijenimo li tvoj rezon na drugu analogiju, doći ćemo da sljedećeg zaključka:

ako i crni muškarac i bijeli muškarac imaju pravo da sklope brak, ali isključivo sa crnom ženom, crni muškarac i bijeli muškarac su jednaki pred zakonom..

takođe, kad govorimo o diskriminaciji, potrebno je povući razliku između opravdanih i neopravdanih zahtjeva.. ako država odbija opravdane zahtjeve jedne grupe, a udovoljava istim ili jako sličnim zahtjevima druge grupe, prva grupa jeste diskriminirana.. ja ne vidim zašto bi mogućnost da sklopiš brak sa punoljetnom i uračunljivom osobom koju voliš i koja te voli bila neopravdana..
Homoseksualne osobe imaju pravo biti s osobama koje vole, ali eto, u dosta zemalja nemaju to pravo ozvaničiti, na papiru. Nekako objektivno gledano, ne vidim zašto im se i to ne bi dozvolilo, zbog nasljeđivanja. Jedini razlozi kontra mogu biti principijelnost i homofobija. Iako time ne dobijaju nešto mnogo.

Ali tema jeste usvajanje djece od istih osoba, a to je nešto sasvim drugo.
Bloo
Globalna šefica

#1533 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Bloo »

Kako se djeca uopšte nađu u domovima za nezbrinutu djecu?
John Cleese

#1534 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

medvjed23 wrote:prekosutra ideš sa mnom i medom na džumu :sretan:
Zbunjujes me :|
Streptokok

#1535 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Streptokok »

hAZNADAR wrote:[

Ti se jos nisi izjasnio - barem ne meni. Ja fino rekoh ono sto sam vidio i cuo - dvoje djece znam iz takve zajednice vise od 20 god. I mnogo o njima od moje djece koji ih znaju bolje. Moj licni dojam.

Sta ti imas reci po tom pitanju i koje je tvoje znanje o tome?
Niti sam strucan niti sam proveo studiju koja bi pokazala od kojih even. Poremecaja pate ta djeca.

Sa moralnog aspekta neprihvatljivo mi je homicima dati tuđu djecu. Nek se guzuju kako hoce ali usvajanje djece je za mene crvena linija.

Također mislim da su presli sve granice ukusa forsiranjem homosekdualizma cak i u crtanim filmovima za djecu.
John Cleese

#1536 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

Streptokok wrote:Također mislim da su presli sve granice ukusa forsiranjem homosekdualizma cak i u crtanim filmovima za djecu.
Koji crtani filmovi i kako to "forsiraju homoseksuializam"? :D
John Cleese

#1537 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

Black swan wrote:to je meni krah civilizacije... pokazatelji iz porodilišta pokazuju na to
Sve je manje ljudi na planeti? :|
medvjed23

#1538 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by medvjed23 »

Idemedosumom wrote:
medvjed23 wrote: heteroseksualac ima pravo da sklopi brak sa osobom koju voli.. homoseksualac, u dobrom dijelu svijeta, nema.. imajući u vidu da seksualne sklonosti nisu stvar izbora, obje analogije su na mjestu.. samo, primijenimo li tvoj rezon na drugu analogiju, doći ćemo da sljedećeg zaključka:

Homoseksualne osobe imaju pravo biti s osobama koje vole, ali eto, u dosta zemalja nemaju to pravo ozvaničiti, na papiru. Nekako objektivno gledano, ne vidim zašto im se i to ne bi dozvolilo, zbog nasljeđivanja. Jedini razlozi kontra mogu biti principijelnost i homofobija. Iako time ne dobijaju nešto mnogo.

Ali tema jeste usvajanje djece od istih osoba, a to je nešto sasvim drugo.
pa jeste, skrenuli smo s teme, ali zbog toga što si ti tvrdio da homoseksualci imaju jednaka prava kao heteroseksualci.. no, gornjim riječima si, nadam se, priznao da ta tvrdnja ne odgovara sasvim istini..
medvjed23

#1539 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by medvjed23 »

John Cleese wrote:
lako mi je za tebe.. zamisli kako je meni sa nama :sad:
John Cleese

#1540 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

medvjed23 wrote:
John Cleese wrote:
lako mi je za tebe.. zamisli kako je meni sa nama :sad:
Samo da ne bude - pruzio sam si ruku i rekao:"Vrijeme je da se krene." :| :D
hAZNADAR

#1541 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by hAZNADAR »

Streptokok wrote:
hAZNADAR wrote:[

Ti se jos nisi izjasnio - barem ne meni. Ja fino rekoh ono sto sam vidio i cuo - dvoje djece znam iz takve zajednice vise od 20 god. I mnogo o njima od moje djece koji ih znaju bolje. Moj licni dojam.

Sta ti imas reci po tom pitanju i koje je tvoje znanje o tome?
Niti sam strucan niti sam proveo studiju koja bi pokazala od kojih even. Poremecaja pate ta djeca.

Sa moralnog aspekta neprihvatljivo mi je homicima dati tuđu djecu. Nek se guzuju kako hoce ali usvajanje djece je za mene crvena linija.

Također mislim da su presli sve granice ukusa forsiranjem homosekdualizma cak i u crtanim filmovima za djecu.
Koje poremecaje pate ta djeca?
Od malih nogu, pogotovo od pocetka skole i druzenja znaju da je njihova porodica drugacija od ostalih i da to sto oni imaju nije default. Dakle ne odrastaju sa nepoznavanjem drugacijega - itekako znaju da je to u njihovoj kuci malo drugacije. Ali ako dobiju ljubav od roditelja(o oba slucaja koje znam su zenske veze - dvije lezbejke) i sve sto im treba,... barem u skoli vide da nije sve crno bijelo. Dlazli mi u kucu hebote - znam o cemu pricam. Dva djecaka - kod obojice klasika - fakultet, posao, hetero veza(to i ne izdvajam kao nesto normalnije - njihov licni izbor).

Imam i sam neke nesuglasice prema homoseksualcima, licno sam nebi volio da moje dijete to izabere,... ali u slucaju odrastanja djecaka u lezbejskoj porodici - uvjeren sam da to ne povlaci nikakav poremecaj. Naravno - da li ce neko od njih osvanuti sutra u novinama kao masovni ubica neznam - ali do sada je sve regulara.
MarlboroGold

#1542 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

Kako kažu, svaki početak je težak. Pustiti da uđu u bračne vode i da usvajaju, pa da vidimo kako će ići, a homofobiju, vjerski moral i ostalo staviti po strani.
Bolje i to nego da djeca do punoljetstva budu u domovima, pa dalje prepuštena sebi. A budimo realni... da je toliko efikasno usvajanje od strane hetero parova rijetko bi bilo djece u domovima. Samo u Tuzli je pun ko kutija šibica, a nema ni dovoljno donacija.
Last edited by MarlboroGold on 12/09/2018 16:31, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#1543 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Idemedosumom »

medvjed23 wrote:
pa jeste, skrenuli smo s teme, ali zbog toga što si ti tvrdio da homoseksualci imaju jednaka prava kao heteroseksualci.. no, gornjim riječima si, nadam se, priznao da ta tvrdnja ne odgovara sasvim istini..
Pa gledano iz tog ugla, doista nemaju. Ali priznat ćeš, da postoje ljudi i s mnogim drugim tendedncijama/preferencama (da ih sada ne nabrajam), koji također, nemaju jednaka prava kao vanilla heteroseksualci.
Ramzess Veliki

#1544 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Ramzess Veliki »

medvjed23 wrote: heteroseksualac ima pravo da sklopi brak sa osobom koju voli...
Jesi ti Medo naivan, to ti ne postoji.
Bloo
Globalna šefica

#1545 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Bloo »

Idemedosumom wrote:
medvjed23 wrote:
Pa gledano iz tog ugla, doista nemaju. Ali priznat ćeš, da postoje ljudi i s mnogim drugim tendedncijama/preferencama (da ih sada ne nabrajam), koji također, nemaju jednaka prava kao vanilla heteroseksualci.
Hajd molim te opet uvedi nesto sto kaznjivo zakonom poput pedofilije u diskurs.
Mada je homoseksualnost isto tako kaznjiva u nekim zemljama. Znamo kojim.
MarlboroGold

#1546 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

Black swan wrote:Image
Kad god vidim tog lika sjetim se ovog:

:D
medvjed23

#1547 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by medvjed23 »

Idemedosumom wrote:
medvjed23 wrote:
prvo mi, kao i zeki, padaju na pamet pedofili :D i upravo zato sam naglasio značaj razlike između opravdanih i neopravdanih zahtjeva..
John Cleese wrote:
Samo da ne bude - pruzio sam si ruku i rekao:"Vrijeme je da se krene." :| :D
eee.. malo ko razumije te stvari..

Image

elem, vrijeme je da se krene

:run:
Ramzess Veliki

#1548 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:Kako kažu, svaki početak je težak. Pustiti da uđu u bračne vode i da usvajaju, pa da vidimo kako će ići, a homofobiju, vjerski moral i ostalo staviti po strani.
Bolje i to nego da djeca do punoljetstva budu u domovima, pa dalje prepuštena sebi. A budimo realni... da je toliko efikasno usvajanje od strane hetero parova rijetko bi bilo djece u domovima. Samo u Tuzli je pun ko kutija šibica, a nema ni dovoljno donacija.
O tome I govorim. Najbolje rjesenje za djecu je da nisu u domu za nezbrinutu djecu. Taj osjecaj da te niko ne zeli je gori od ubjedjivanja Smrcka da razmislja logikom.
harač

#1549 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by harač »

ove rasprave mogu imati sljedecu strukturu:

A) XY ne treba imati odredjeno pravo jer to moj specificni bog ne dozvoljava

B) XY ne treba imati odredjeno pravo jer ce to proizvesti stetne posljedice za druge

ocito je da je prvi neupotrebljiv argument u sekularnoj i demokratskoj drzavi; istina koristi se jako rijeko u javnim raspravama. drugi argument je upotrebljiv, ali treba imati u vidu da on istice empirijsku tvrdnju koja je provjerljiva. ko god ide s takvim argumentom ima teret i njenog dokazivanja. u ovom konkretnom kontekstu jasno je da su oba argumenta uzaludna
MarlboroGold

#1550 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by MarlboroGold »

harač wrote:ove rasprave mogu imati sljedecu strukturu:

A) XY ne treba imati odredjeno pravo jer to moj specificni bog ne dozvoljava

B) XY ne treba imati odredjeno pravo jer ce to proizvesti stetne posljedice za druge

ocito je da je prvi neupotrebljiv argument u sekularnoj i demokratskoj drzavi; istina koristi se jako rijeko u javnim raspravama. drugi argument je upotrebljiv, ali treba imati u vidu da on istice empirijsku tvrdnju koja je provjerljiva. ko god ide s takvim argumentom ima teret i njenog dokazivanja. u ovom konkretnom kontekstu jasno je da su oba argumenta uzaludna
Ima ih koji se drže toga da to nije prirodno, a što se ne mora odnositi na prva dva argumenta iako su često u korelaciji.
Ovaj je možda i najjači, jer je to ipak činjenica. Međutim počinje se polako topiti.
Post Reply