Ovo je ono što je u voznom stanju. Pored ovog ima još dosta "krša" koji se koristi za rezervne dijelove ili čeka rezanje. Ima dosta BOV-ova koje nisam uračunao i za koje nemam info o operativnim količinama. Ima i par gvozdika kojima nisam uspio ući u trag, niti saznati lokaciju.Ripicipi wrote:Ako su te informacije tacne, imamo 144 tenka sto je odlican broj.
Neki dan na HRT-u neki njihov rece da oruzane snage HR imaju operativnih 40-ak tenkova.
Srbija mislim da ima oko 200 tenkova.

Ima li AML termoviziju ?archi_a wrote:Ja sam mislio da ih je više, pa se razočarao.![]()
Upravu si, ovaj aml-90 je interesantan.
Zar nije fagot, jer ih imaju najvise ?ins wrote:Brojevi su potpuno pogresni
Onako na prvu, tenkova M-60A3 je 45, oklopnih M113 je 80, tenkova m-84 je cini mi se oko 80, od kojih je u upotrebi oko 50.
M-87 Orkan 262 mm defintivno nemamo 12 komada, vec 4 ali su oni ni na nebu ni na zemlji, jer nemamo odgovarajuce bojeve glave za njih (BiH je potpisnik konvencije o kasetnoj municiji)
M-63 plamen je 107 mm, i to su mali VBR
M-77 Oganj su 128 mm, i njih imamo 10-20, ne sjećam se tačnog broja
Osnova protivoklopnih raketnih sistema je MILAN
krater wrote: Zar nije fagot, jer ih imaju najvise ?
m-63 plamen je u kalibru 128 mm, a ne 107 mm !
Isti je kalibar plamena i ognja, jedina razlika je u motorima/komorama, kolicni goriva i bojevoj glavi.
Potpuno si u pravu za M-63 plamen, on jeste 128 mm, moja greška.krater wrote:Zar nije fagot, jer ih imaju najvise ?ins wrote:Brojevi su potpuno pogresni
Onako na prvu, tenkova M-60A3 je 45, oklopnih M113 je 80, tenkova m-84 je cini mi se oko 80, od kojih je u upotrebi oko 50.
M-87 Orkan 262 mm defintivno nemamo 12 komada, vec 4 ali su oni ni na nebu ni na zemlji, jer nemamo odgovarajuce bojeve glave za njih (BiH je potpisnik konvencije o kasetnoj municiji)
M-63 plamen je 107 mm, i to su mali VBR
M-77 Oganj su 128 mm, i njih imamo 10-20, ne sjećam se tačnog broja
Osnova protivoklopnih raketnih sistema je MILAN
m-63 plamen je u kalibru 128 mm, a ne 107 mm !
Isti je kalibar plamena i ognja, jedina razlika je u motorima/komorama, kolicni goriva i bojevoj glavi.