Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Obi Wan Bosnian

#1526 Re: Kifla mandatar

Post by Obi Wan Bosnian »

izgubljena dusa wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Na kraju moraju i odobriti naravno. Ali nejse

SADA u gradu ima vode. Ja se ne sjećam kada nisam imao vode prije ponoći. Nakon ponoći pristojan svijet svakako spava. A ovi što se opijaju i derneče pa kući dolaze u 2am bože moj. Nek napune kanistere.
Policija, vatrogasci, hitna pomoc, rudari....to za tebe nije pristojan svijet...da nastavim dalje: bebe, stari ljudi, bolesni....halo ko si ti da svim ovim ljudima kazes kako nisu pristojni? Ko si?

Nije pristojan onaj ko ljude u glavnom gradu namjerno ostavi bez vode, pa makar I na 10 minuta. Takav nije ni pristojan, ni normalan...sadista
Rudari u Sarajevu? :roll:

Šta znači "namjerno"? Ko biva to neko radi onako od zajebancije. "sadista" :-)

Ko ima bolesnika ili bebu nabavit će kanistere. Šta da se radi. Ja koliko vidim najviše se bune oni koji se nisu mogli istuširati 2am kada su došli kući (zato sam rekao pristojan svijet u to doba spava). Ok, postoje ljudi koji rade noću (ti si ih pobrojao) ali to je izrazito mali procenat stanovništva. Redukcije moraju biti a sad ti reci je li bolje da budu po danu ili noću? Naravno da bi bilo super da imamo svi vodu 24 sata ali vodovodni sistem je takav zbog nebrige vlasti zadnjih nekoliko desetljeća. Sada za to sve kriviti Konakovića stvarno djeluje besmisleno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1527 Re: Kifla mandatar

Post by Velkoski »

Nabijem i tebe i kanister

Trebam spavanje prilagodit' tome kad ima vode, a kad ne. :roll: :lol:
ultima_palabra

#1528 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Da nije ovo Zahiraga, i on se ovako voli petljati kad ce se ko kupati?

Uglavnom, sad ce doci SDA i rijesit ce haos sto je napravila SDA, samo polako. Treba im dati vremena da se rijese Tihicevih kadrova :mrgreen:
Prpa.ba

#1529 Re: Kifla mandatar

Post by Prpa.ba »

Cestitke Kifli i forumskim kiflicama, redukcije od sad od 23:00. Radovan je ponosan. :thumbup:
ultima_palabra

#1530 Re: Kifla mandatar

Post by ultima_palabra »

Prpa.ba wrote:Cestitke Kifli i forumskim kiflicama, redukcije od sad od 23:00. Radovan je ponosan. :thumbup:
Jedna prigodna...
https://m.youtube.com/watch?v=NlhS68Oqvng
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1531 Re: Kifla mandatar

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:Da nije ovo Zahiraga, i on se ovako voli petljati kad ce se ko kupati?

Uglavnom, sad ce doci SDA i rijesit ce haos sto je napravila SDA, samo polako. Treba im dati vremena da se rijese Tihicevih kadrova :mrgreen:
ma ja stari oprobani recept prvo unistis pa onda [popravljas i dizes visoko pesnice u znak pobjede....tako je sa VIK-om.....tako je UKCS-om.....recept koji ne fula kad imas ovakve gradjane!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1532 Re: Kifla mandatar

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Nabijem i tebe i kanister

Trebam spavanje prilagodit' tome kad ima vode, a kad ne. :roll: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
and

#1533 Re: Kifla mandatar

Post by and »

stvarno nekome da kažeš da u Sarajevu nemaš vode da je redukcija ne bi povjerovao.
sad trebaš očekivati da riješe probleme, da ti nešto obezbijede, a debili nisu u stanju vodu obezbijediti koje ima da možeš njemačku opskrbiti.
još ima i retarda koji ih ovdje opravdavaju i kanistere spominju.
neki

#1534 Re: Kifla mandatar

Post by neki »

Ovaj gore je prototip priglupog bošnje..
izgubljena dusa

#1535 Re: Kifla mandatar

Post by izgubljena dusa »

Obi Wan Bosnian wrote:
izgubljena dusa wrote:

SADA u gradu ima vode. Ja se ne sjećam kada nisam imao vode prije ponoći. Nakon ponoći pristojan svijet svakako spava. A ovi što se opijaju i derneče pa kući dolaze u 2am bože moj. Nek napune kanistere.
Policija, vatrogasci, hitna pomoc, rudari....to za tebe nije pristojan svijet...da nastavim dalje: bebe, stari ljudi, bolesni....halo ko si ti da svim ovim ljudima kazes kako nisu pristojni? Ko si?

Nije pristojan onaj ko ljude u glavnom gradu namjerno ostavi bez vode, pa makar I na 10 minuta. Takav nije ni pristojan, ni normalan...sadista

Ko ima bolesnika ili bebu nabavit će kanistere. Šta da se radi. Ja koliko vidim najviše se bune oni koji se nisu mogli istuširati 2am kada su došli kući (zato sam rekao pristojan svijet u to doba spava). Ok, postoje ljudi koji rade noću (ti si ih pobrojao) ali to je izrazito mali procenat stanovništva. Redukcije moraju biti a sad ti reci je li bolje da budu po danu ili noću? Naravno da bi bilo super da imamo svi vodu 24 sata ali vodovodni sistem je takav zbog nebrige vlasti zadnjih nekoliko desetljeća. Sada za to sve kriviti Konakovića stvarno djeluje besmisleno.
Namjerno znaci upravo tako kako pise - namjerno zatvaraju vodu. Uostalom sami su tako I rekli I napisali milon puta, jedino su njihovi javno napisani razlozi - CISTA lAZ

Efekat zatvaranja vode je - maltretiranje I mucenje gradjana I to po osnovu elementarnih ljudskih potreba - u prevodu SADIZAM

U pravu si ovde jedino rudara nema, ali ima ljudi koji rade trecu smjenu npr pekari ... necete nam valjda ukinuti I pravo na krisku hljeba ???
Ne bune se samo oni koji se nisu istusirali. Bune se I roditelji male djece I oni koji imaju bolesnika u kuci. Bebe ne znaju pisati - pisu njihovi roditelji, I pisu oni koji njeguju stare I bolesne...ima takvih puno - nije sebija obezbjedila mjesto za sve kojima to zivot znaci.

Redukcije ne moraju biti, ni preko dana ni preko noci.
Voda 24 sata- ne bi bilo super nego bi bilo normalno u civilizovanom gradu.

A zasto prozivam/mo konakovica - pa ako nisi znao "riba od glave smrdi" Sta je on uradio da redukcije prestanu...Jedino se obraca gradjanima I laze ih I pri tom podrzava ovo sto cetnici iz vik-a rade.
Ja sam bez vode bila kad su cetnici rusili ovaj grad I sada sam bez vode jer vladari provode isto sto su I cetnici radili
izgubljena dusa

#1536 Re: Kifla mandatar

hrasno38 wrote:
ultima_palabra wrote:Da nije ovo Zahiraga, i on se ovako voli petljati kad ce se ko kupati?

ma ja stari oprobani recept prvo unistis pa onda [popravljas i dizes visoko pesnice u znak pobjede....tako je sa VIK-om.....tako je UKCS-om.....recept koji ne fula kad imas ovakve gradjane!!
Ih, da je zahiragic - vode bi bilo petkom od 0 do 24 da se gradjani dobro iskupaju, a mozda I cetvrtkom - uoci dzume :suplja:
Subotom I nedeljom ne bi bilo ni kapi :hmpf:
Banksy

#1537 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Obi Wan Bosnian wrote:
izgubljena dusa wrote:

Alija nam je u ratu zavrtao plin, zašto ovi ne bi vodu u miru.
Innovation

#1538 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

ultima_palabra wrote:
Prpa.ba wrote:Cestitke Kifli i forumskim kiflicama, redukcije od sad od 23:00. Radovan je ponosan. :thumbup:
Jedna prigodna...
https://m.youtube.com/watch?v=NlhS68Oqvng
Komsija, kakav si ti danas? :?: :roll: :(
JThomas

#1539 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

Image

grupna slika: mario, vješalica, innovation i ovaj novi.
Innovation

#1540 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

Banksy wrote: Alija nam je u ratu zavrtao plin, zašto ovi ne bi vodu u miru.
:shock:
Razumijem da mrzis PRVOG PREDSJEDNIKA BiH, ali bas ovoliko :( .
Innovation

#1541 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

JThomas wrote:Image

grupna slika: mario, vješalica, innovation i ovaj novi.
Imas li recept? :)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1542 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

Sta me nervira vise od Kifle I redukcija vode? Sendvicari koji po starom losem lagumdzijskom receptu prozivaju forumase koji ne misle kao oni. A biti odvratniji od Kifle je bas tesko. Pojedinima uspije
KatarinaKosaca

#1543 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote: Imas li recept? :)
nema, to mu.je dnevnica...jedan,naravno
KatarinaKosaca

#1544 Re: Kifla mandatar

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote: :shock:
joj tebe....pa pisalo u Informeru. A rekao I Lazanski u Cirilici :wink:
Ali, da ne idemo od teme........redukcije vode u zemlji u kojoj svega fali sem vode, neplanirana zavrtanja bez plana i programa zasluzuju kompletnu ostavku vlade Kantona te menadzmenta Vodovoda. Licemjerno obracanje Premijera u kojem optuzuje direktora koji kao ne vodi racuna, a on kao nema ni moralnu odgovornost je iritirajuce. Istovremeno, repulzivno se slikaje sa u njega mu trecom po zenskim casopisima i kezi nam se iz svake trafike
Banksy

#1545 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Ne mrzim, uopće, što bih ga mrzila, bilo, prošlo.

Žao mi samo pokojnog Faira s kojim sam se nekad davno, oko ovih stvari, nemilosrdno tukla. Sve je bio u pravu, često ga se sjetim.
orinoco

#1546 Re: Kifla mandatar

Post by orinoco »

:thumbup:
izgubljena dusa

#1547 Re: Kifla mandatar

Innovation wrote:
Nije jedini koji ga prezire...al` "samo nek narod mirno spava"

Sta trea da postujem - predsjednik 1/2 drzave koji je svog sina cuvo u trezoru a druge sinove zalozio ko bekane, sincina samo nastavio "u babini cipelama" ...FUJ
Banksy

#1548 Re: Kifla mandatar

Post by Banksy »

izgubljena dusa wrote:
Innovation wrote:

Sta trea da postujem - predsjednik 1/2 drzave koji je svog sina cuvo u trezoru a druge sinove zalozio ko bekane, sincina samo nastavio "u babini cipelama" ...FUJ
Ne bih da zbog mog posta tema ode u drugom smjeru. Nadovezala sam sa na post iznad koji je pitao da li je moguće da vodu ''naši zavrću našima''.
Naravno da su plin uglavnom zavrtali četnici, ali ga je lijepo zavrtao I Alija, po potrebi. To je bila javna tajna koju je znao svako ko je rat proveo u Sarajevu (osim, možda, onih koji ''nisu znali'' ni za Cacu). Postoje o tome brojne istinite, iz današnje perspektive skoro humoristične anegdote :D , ali da ne širimo, nije tema. Da li je ideja bila Alijina ili glavnog ideologa Mahmutćehajića, ili KOSovca Fikreta Muslimovića kojeg je Alija uveo u svoj kabinet odmah '92. saznaćemo i to jednog dana.
Samo ne znam otkud sad zgražavanje nad tom pojedinačnom informacijom. Kao da nije bilo ratnog bogaćenja na humanitarnoj pomoći kad su nam na kilu doniranog šećera uzimali 100 KM, posebnih tura kroz tunel na čemu su se obogatili slavni ''komandanti'', ili skupe prodaje poklonjenog oružja životno ugroženoj, napadnutoj sirotinji . Kao da se dosad nismo nagledali tih zlikovaca i lešinara, pa se sad širom otvaraju oči i pada na guzicu, kao nije moguće...... Svašta.
Innovation

#1549 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

izgubljena dusa wrote:
Innovation wrote:

Prvo, nije jedini nego jedina, drugo :kiss: 1/1 bez ...FUJ. :)
GeeTnT

#1550 Re: Kifla mandatar

Post by GeeTnT »

"Nisam glasao za sda, ali..." cini mi se da Sarajevo pored sff i cevljanovica treba i "paradu ponosa" i to ako je moguce na Kovacima....
Locked