Deblokada Sarajeva???

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1526 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Pitar sa Kariba »

Malo, majku mu........

:oops:
trocadero

#1527 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by trocadero »

PM72 wrote:Da bi priča bila bombastičnija,dodaš još dvije milje kao što su i naši dodavali na sve vrste spiskova...
Мало је куме, мало!!! :?
Харис је у УН говорио о 200 000 погинулих , Додик о 5 000 убијених Срба у Сарајеву, а и Бакир недавно у Београду изјави да је у Сарајеву сваки десети погинуо а сваки трећи рањен. Политичари и подобни медији ће увијек манипулисати бројем погинулих.Сад што ће се балавци попут Дијаманта примати на такве ствари и што не желе и неће да сагледају истините податке је њихова лична ствар!

A LATINICA, pa zamolio me Cmoljo a i Dozer sugerisao da je koristim!
Dobronamjerna kritika urodila plodom! :D Sad malo eksperimentisem, miksam .Budu li mi se natakarili oni sto Tita, аma sta Tita , Slobu sto ne pamte ima definitivno da se vratim ћирилици! :D
zateznistub

#1528 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

Zar ova tirada jos traje?
crazy_diamond

#1529 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by crazy_diamond »

nemam ja namjeru nista preuvelicavati, srbende pricaju kako ih je na sarajevsko-romanijskoj regiji izginulo oko 4 milje i taj podatak prenosim, idc se pokazao kao najrelevantniiji kada su u pitanju poginuli na svim sttranama, eto po podacima idc 2 milje ih je polijepilo na predratnim sarajevskim opstinama, a regija sarajevsko-romanijska je znatbo veca od ovih opstina, kad se tom broju dodaju junaci izginuli na olovu,zepi,nisicima,gorazdu,srebrenici,pa i na bihacu i gdje sve ne, vjerovatno je ta njihova cifra od 4 milje tu negdje

sto se tice sokoca ima taj podatak o broju grobova vojnickih, vidim sad da tu ima dosta grobova prenosenih, onda opet neki spiskovi izgunulih s te opstine koji su sahranjeni po seoskim grobljima,njih oko 200, sad nemam pojma koliko ih je kad se sve to sabere,uglavnom ono sto sam pokusavao objasniti pm72 je da su njihove snage bile itekako razrijedjenje i da nisu bili brojni i jaki kako on misli, i ove 4 hiljade imana su iz ovog rata a drugi par opanaka su imena solunaca,hajduka,jataka i cetnika od prije, ne znam pm72 zasto insistiras u tome da na sve nacine vojsku rs prikazes jacom i opasnijom tog ljeta 95 nego sto je ona bila. mozes i sam fino se zadati i vidjeces da su oni imali velikih problema s ljudstvom o kojima ti pricam

vrijeme je pokazalo kasnije tog ljeta i jeseni 95 gdje god su armija i hrvati udarili na sira manje naseljena podrucja kao krajina,ozren,treskavica da su srbi pusili i bjezali, nisu jednostavno imalu ljudi da se brane,mogli su to prije zbog puno izrazenije nadmoci u oruzju i kad su armija i hvo medjusobno ratovali,kasnije je premoc armije i hrvata bila preocigledna i ja stvarno ne razumijem zasto te cinjenice nastojis osporiti,dal zato sto si sarajevski ratnik gdje su srbi bili jaki do kraja i gdje je bilo nezamislivo osvajati vece teritorije,ili koji je razlog ne znam
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#1530 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Woody »

trocadero wrote:
PM72 wrote:Da bi priča bila bombastičnija,dodaš još dvije milje kao što su i naši dodavali na sve vrste spiskova...
Мало је куме, мало!!! :?
Харис је у УН говорио о 200 000 погинулих , Додик о 5 000 убијених Срба у Сарајеву, а и Бакир недавно у Београду изјави да је у Сарајеву сваки десети погинуо а сваки трећи рањен. Политичари и подобни медији ће увијек манипулисати бројем погинулих.Сад што ће се балавци попут Дијаманта примати на такве ствари и што не желе и неће да сагледају истините податке је њихова лична ствар!

A LATINICA, pa zamolio me Cmoljo a i Dozer sugerisao da je koristim!
Dobronamjerna kritika urodila plodom! :D Sad malo eksperimentisem, miksam .Budu li mi se natakarili oni sto Tita, аma sta Tita , Slobu sto ne pamte ima definitivno da se vratim ћирилици! :D

Трока ба...

Хај' немој јебавати више, среће ти. Па кирилица је равноправно писмо у свима нам драгој БиХ ;-) Ко не зна читати/писати ћирилицу - тај је полуписмен (проф. српскохрватског језика у ОШ... и Гимназији....)

Немој се зајебавати више... Јеси ли ме чуо! Да ти ја тамо не долазим :thumbup:
Walther

#1531 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Walther »

junior3 wrote:
Repetitor wrote:100%
U osveti je spas. Kada su pocele glave po Vozucoj da se sutaju nogama,cetnici su se poceli podobro da pitaju sta su posijali pa sta ovo ubiru.Jel de?

Ma jok,mi cemo njima se fino namjestiti sledeci put da nas kolju,da se slucajno ne umore,onako kako njima odgovara,a ovi koji prezive nek im put posipaju ruzama.

Znas ono,ma nece oni nas... :izet:
Opravdavaš ono što su mudžahedini radili na Ozrenu?
mislis uletjeli cetnicima u rov? tuga pregolema... a oni jadni eto slucajno bili gore, kuhari svi redom :zzzz:
crazy_diamond

#1532 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by crazy_diamond »

tako je troka, pisi cirilicu da te ceo svet razume, ljepse ti stoji to pismo

ne znam hvali pm72 tebe i tvoju realnost pa ako ti nije belaj mozes li nam ti malo objasniti stanje ljudstva u vasim redovima,kako je to izgledalo,koliko ja kontam ti si oko sarajeva dejstvovao, jesu li ti pripomagali braca s romanije,il su oni sjedili po romaniji iza bukvi i cekali muslimansku ofanzivu,ili su bili rasporedjeni dole oko grada, gledao sam vojne izvjestaje i tu stoji da su dole bili raspporedjivani,po grbavici i sire, i jesi li tokom 95 kretao se po romaniji i podrinju i kako je to bilo utvrdjeno, aj objasni malo ako si bio u prilici da sagledas situaciju jer eto ne moze se vjerovati vojnim zvanicnicima vasim izgleda i dokumentima i direktivama, ako moze realno jbg
trocadero

#1533 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by trocadero »

Хоћу душо моја драга само кад се мало уозбиљиш! Све ћу ти ја потанко испричати. :D За почетак прочитај што сам већ досад писао.Обрати пажњу, има ме под три клонирана ника, Тrokadero, Трокадеро и Тrocadero! :D
Она вадиона изнад што си изнио за податке за општину Соколац које сам ти тражио је ниђе везе. Не кара мајка малог Мују што се коцкао, већ што је лагао да није!
Људи смо па гријешимо, што би ти то био проблем признати.Јербо могао бих у супротном помислити да си дволичан, подвојена личност или не дај Боже да једно говориш за столом а друго мислиш испод стола! :D Сабери се мало ако мислиш да те неко овдје схвати као озбиљног стратега и саговорника.

Woody, професоре,
Да знаш само каквог смо ја и Паша и Дозер имали веселог, блентавог профу српскохрватског, све нас је добро научио! :angry:
junior3

#1534 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Walther wrote:
mislis uletjeli cetnicima u rov? tuga pregolema... a oni jadni eto slucajno bili gore, kuhari svi redom :zzzz:
Mislim na one sječe glava i iživljavanje nad zarobljenicima, znaš ti samo se lud praviš.

Dosta spama od mene, izvinjavam se. :)
junior3

#1535 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Ma u redu oto, kontam ja to, ali kad mi neko napiše kako podržava da se nekom zarobljeniku odsječe glava ne znam šta da mislim.
bach

#1536 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bach »

trocadero wrote:Хоћу душо моја драга само кад се мало уозбиљиш! Све ћу ти ја потанко испричати. :D За почетак прочитај што сам већ досад писао.Обрати пажњу, има ме под три клонирана ника, Тrokadero, Трокадеро и Тrocadero! :D
Она вадиона изнад што си изнио за податке за општину Соколац које сам ти тражио је ниђе везе. Не кара мајка малог Мују што се коцкао, већ што је лагао да није!
Људи смо па гријешимо, што би ти то био проблем признати.Јербо могао бих у супротном помислити да си дволичан, подвојена личност или не дај Боже да једно говориш за столом а друго мислиш испод стола! :D Сабери се мало ако мислиш да те неко овдје схвати као озбиљног стратега и саговорника.

Woody, професоре,
Да знаш само каквог смо ја и Паша и Дозер имали веселог, блентавог профу српскохрватског, све нас је добро научио! :angry:
Čitajući o ratnim operacijama, naročito u ovom dijelu zemlje, mene fascinira jedna stvar kod VRS. To je bila strašna mobilnost jedinica. Ar BiH napadne na Nišićkoj visoravni, VRS u roku od sat vremena dovodi pojačanja iz Rogatice, iz Kalinovika. AR BiH napadne na Žuči, za pola sata VRS ima već pojačanja iz Ilijaša, sa Sokoca, iz Blažuja...Komandanti su ima znali svij posao, jedinice su momentalno ulazile u borbu...To kod AR BiH i njenih očajno nesposobnih komandanata nije bio slučaj...

De malo ovo objasni---
PM72

#1537 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Kome objašnjavati kad ne konta da ,dok se naši nakane da pošalju pojačanje prilikom zauzimanja neke kote,čete dovedu pojačanje i sa Jahorine i iz Ilijaša,Ilidže pa kad sa svih strana stanu krhati artiljerijom...sam se povlačiš na početne pozicije i ližeš rane.
Walther

#1538 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Walther »

...
Last edited by Walther on 18/09/2015 20:32, edited 1 time in total.
Walther

#1539 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Walther »

junior3 wrote:Ma u redu oto, kontam ja to, ali kad mi neko napiše kako podržava da se nekom zarobljeniku odsječe glava ne znam šta da mislim.
o tome se razmislja prije nego sto se udje u rov sa bratijom ili ispali granata u pravcu Tuzle....

iako to je estetski ok, valjda...
Walther

#1540 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Walther »

Otto_13 wrote:
junior3 wrote:
Walther wrote:
Mislim na one sječe glava i iživljavanje nad zarobljenicima, znaš ti samo se lud praviš.

Dosta spama od mene, izvinjavam se. :)
Juniore kategorija ratnih zlocina je vrlo jasna i decidna . Odsijecanje glava , nabijanje na kolac ubijane zarobljenika . Silovanje zena i djevojaka , ubijanje civila njihovo mucenje su ratni zlocini
Dobro je sa tom salonskom pricom... :wink: Nije rat poceo sa Vozucom :wink:
bdzs

#1541 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bdzs »

Porediti mobilnost jedinica Armije BiH i srpske vojske (JNA) je najveća budalaština koju sam pročitao na ovom forumu. Ovdje komentarišu ljudi koji su rat osjetili samo na konzolama :lol: .
Drinski

#1542 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Drinski »

Meni se nakon ovih prica o mobilnim jedinicama u letecim vozovima cine tako nestvarnim uspjesi ARBIH. Ujutro ustanem pa se pitam da li sam ja to sve sanjao... U roku od sat vremena dodju jedinice u s. Macese i Bakrace kod Vlasenice ili na Kuslat i odmah se ubacuju u borbu ko terminatori. A od maja 1992.godine ARBIH nije gubila teritorije izuzev enklava (koje su posebna tema), Brckog ( oko 10 kv.km) i ofanzive na Igman (taj pad je vise posljedica ovog nacina razmisljanja koji vidimo po forumu, mada mozda je to i nagnalo GS da prvo to probijaju). Helem, cak i sa tim problemima i letecim RS jedinicama, ARBIH preuzima inicijativu. Stoga je i napad na enklave bio pokusaj RS da bilo sta uspiju. Ostalo je zajebancija, van Sarajeva i brcanskog koridora je sve bilo pustahija, nedostatak ljudstva, goriva, morala, iznurenost, stalni napadi...
seln

#1543 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by seln »

Woody wrote:
Jolpaz wrote:
Zokipfc wrote:Malo objektivnosti ne bi skodilo ;) Ali dobro, interesantni su dokumentarci.

Naravno, bolje vjerovati tebi i tvojim genocidnim istomisljenicima nego svojim ocima...
Ma, jašta br'te... Jedva čekamo da pogledamo Avdove nove filmove "svojim očima":

"Tarčinski silosi smrti"
"Daleko je Grabovica", i
"Na Trebeviću krvavi Kazan"

Ali, nešta sam skeptik ;-)

Pozdrav domovini :thumbup:
Ma dosta je vise tih preozbiljnih i depresivnih filmova, zasto ne bi mogla neka komedija:

"Klikaj sam na svoje clanke"
"Ja sam insan i zovem se Seratore"
"Ko je na mrsavog rek'o mashala"

Usput, bi li nam mogao kopirati jos nesto sa stormfronta tj. iz tvog crnog rokovnika?
PM72

#1544 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ne znam šta imaš protiv Woody-jevog pisanja, ništa nije slagao niti izmislio.A drugi je padež to što mnogima ne odgovara da čuju i drugu stranu medalje.
bach

#1545 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bach »

bdzs wrote:Porediti mobilnost jedinica Armije BiH i srpske vojske (JNA) je najveća budalaština koju sam pročitao na ovom forumu. Ovdje komentarišu ljudi koji su rat osjetili samo na konzolama :lol: .
Ovo je forum. Na forumu ima svako pravo da kaže ono što misli.

Ako misliš na mene pod ovim boldiranm. Ja sam rat itekako osjetio, ako ništa kroz vruć geler koji mi je u maju 92. prošao kroz nogu.
bdzs

#1546 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bdzs »

PM72 wrote:Ne znam šta imaš protiv Woody-jevog pisanja, ništa nije slagao niti izmislio.A drugi je padež to što mnogima ne odgovara da čuju i drugu stranu medalje.
Pravo pitanje je ustvari, zašto Bošnjaci u ratu nisu napravili puno više zločina, obzirom na opseg zločina koji je činjen prema njima :?
calculator

#1547 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by calculator »

bdzs wrote:
PM72 wrote:Ne znam šta imaš protiv Woody-jevog pisanja, ništa nije slagao niti izmislio.A drugi je padež to što mnogima ne odgovara da čuju i drugu stranu medalje.
Pravo pitanje je ustvari, zašto Bošnjaci u ratu nisu napravili puno više zločina, obzirom na opseg zločina koji je činjen prema njima :?
Zločina je bilo od strane svake zaraćene strane, i zločine su počinili pojedinci. Nepošteno je generalizirati zločine, nisu svi Srbi, Hrvati ili Bošnjaci činili zločine
bdzs

#1548 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by bdzs »

calculator wrote:
bdzs wrote:
Zločina je bilo od strane svake zaraćene strane, i zločine su počinili pojedinci. Nepošteno je generalizirati zločine, nisu svi Srbi, Hrvati ili Bošnjaci činili zločine
Slažem se, samo ne smijemo zanemariti proporcije koje su katastrofalne po Bošnjake.
Šta misliš zbog čega nisu Bošnjaci "vračali" istom mjerom.
seln

#1549 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by seln »

Nije ni krvava proslost ni sumorna buducnost najveci problem Bosnjaka.
Ubjedljivo najveci problem je ta prokleta potreba da ga vole komsije i susjedi.
Ja, s moje strane, ne osjecam ni najmanju potrebu da me bilo ko voli... pogotovo ako je uslov za tu ljubav ljubljenje dupeta u svakom pogledu.
Eto, moj PM72, i sam si pisao kroz kakve si Scile i Haribde prosao na sarajevskom ratistu... a samo 20 godina kasnije, sav si se iskrivio od potrebe da pojasnis tvom jaranu (skolskom drugu?) @troki kako su te maltene nasilu mobilisali i da nisi zelio da pucas u njega.
Pri tome zaboravljas: koliko god nesposoban i manipulativan bio Alija Izetbegovic, nije on ukopao artiljeriju oko Sarajeva ni poslao tvog jarana na brdo s kojeg ce pucati na tebe. Lijepo je vidjeti vas dvojicu kako se volite: katarza u najljepsem smislu te rijeci, odlicna tema za antiratni film.
Medjutim i medjukurcem: vec sam jednom pitao tvog havera je li se spreman izjasniti...je li na BiH izvrsena agresija, je li on bio armiji koja je pocinila genocid, smatra li da je rs zlocinacka tvorevina. Evo, opet ga pitam, nek se izjasni, bez uvijanja i relativiziranja, bez "ali".
I ja sam za pomirenje, ali jebem ja pomirenje po cijenu zaborava.
Sto se tice @Moody-ja: protiv njega nemam ama bas nista. Imam nesto protiv njegovog mizerabilnog i oportunog karaktera. Nas @Moody je skolski primjer pravog i nepatvorenog demagoga i uz to jos oportuniste, koji ce se prikloniti bilo kojoj strani ako tu ima hajra.
Bio je na jednoj strani, pa je pokusao na drugoj, a na kraju je otkrio zov otcatstva i priklonio se trecoj strani.
Zar ga nisam prosuo po forumu ko rizu kad sam dokazao da je njegov "crni rokovnik" zapravo opskurni cetnicki sajt?
Bilo ko sa imalo obraza ne bi vise nikad dosao ovdje. Dobro znajuci Bosnjake i njihovu zaboravnost, on se prisutio mjesec - dva i opet dosao da radi svoj posao. Jer, @Moody nema ubjedjenja, za njega je sve samo posao od kojeg se ubire pinka.
I stvarno mi nije potreban @Moody, ni troca, a bogami ni ti, moj lijepi PM72, sa tvojom arogancijom i stavom sveznalice. Znam dobro za zlocine koje je pocinilia ARBiH, odnosno njeni odmetnuti komandanti, o istima sam i pisao ovdje na forumu i pocesto se zakacio sa nekim "domoljubima".
Znam takodje da tvoji haveri silesiju postova pisu o tim spojedinacnim slucajevima, ne spomenuvsi ni jednom organizovano unistenje Bosnjaka.
Pita nas @Moody zasto Avdo ne snima filmove o "nasim" zlocinima... pa, vjerovatno zato sto ima toliko "njihovih" zlocina, da se nasi, u poredjenju s tim, doimaju tek kao incidenti.
calculator

#1550 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by calculator »

bdzs wrote:
calculator wrote:
bdzs wrote:Pravo pitanje je ustvari, zašto Bošnjaci u ratu nisu napravili puno više zločina, obzirom na opseg zločina koji je činjen prema njima :?
Slažem se, samo ne smijemo zanemariti proporcije koje su katastrofalne po Bošnjake.
Šta misliš zbog čega nisu Bošnjaci "vračali" istom mjerom.
Zato što ni Srbi ili Hrvati nisu činili zločine, već sam ti odgovorio :-)
Post Reply