Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam [email protected] na laptopu i želio bih nabaciti novi. Interesuje me, ima li kakvih posljedica ili trzavica ako to ucinim po win10 i app ?
Hvala
novi sta ?
windows,email ?[/quote
Ma original je original cenka je cenka ja prezadovoljan
ne kontam te drug
imam original w10 na laptopu i prijavljen na [email protected] a zelio bih napraviti novi [email protected] sa kojim bi zamijenio onaj prvi.
mene interesuje, da li ce ta zamjena stetu napraviti ili bih imao za posljedicu da ne mogu koristiti win10 i pratece app ?
Po windows nećes imati posljedica , i dalje ćes imati org , ali ako imaš kupljenih app u windows storeu više ih nećes moći koristiti jer su vezane za tu mail adresu i samim tim za taj taj acc . Ako nemaš slobodno zamjeni , moći ćes koristiti Win 10 u punom potencijalu bez problema .
Last edited by typeOnegative on 20/11/2015 19:09, edited 1 time in total.
pa one aplikacije koje su ti vezane za stari email ,ostati ce tamo a na novi kada se registrujes i ulogujes,sve ces isto moci raditi i skidati i te i nove aplikacije...nema nikakve stete
fazon na wondows 10 je da koristis jedan email za sve uredjaje i da sve bude sinhronizovano
typeOnegative wrote:Po windows nećes imati posljedica , i dalje ćes imati org , ali ako imaš kupljenih app u windows storeu više ih nećes moći koristiti jer su vezane za tu mail adresu i samim tim za taj taj acc . Ako nemaš slobodno zamjeni , moći ćes koristiti Win 10 u punom potencijalu bez problema .
zippoo87 wrote:pa one aplikacije koje su ti vezane za stari email ,ostati ce tamo a na novi kada se registrujes i ulogujes,sve ces isto moci raditi i skidati i te i nove aplikacije...nema nikakve stete
fazon na wondows 10 je da koristis jedan email za sve uredjaje i da sve bude sinhronizovano
Draga braco i sestre, HVALA
Nemam kupljenih aplikacija hvala Bogu do sada bas zbog ovog pitanja tj nedoumice koju sam imao a kloc nije pitao
Ja sam prošle godine na g2a kupio win 8.1 pro oriđiđi, moglo se za nekih 14€.
Aktivacija za 10ku regulare prošla i sada imam 10 pro legalno haman džaba.
U biti, svaka legalna 7, 8 i 8.1 bi trebalo da ti se upgrade na 10ku bez problema (samo pazi sa verzijama, home će biti home, pro ide na pro i sl.).
Imaš pod Free Upgrade objašnjeno: https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions
avaks wrote:Ja sam prošle godine na g2a kupio win 8.1 pro oriđiđi, moglo se za nekih 14€.
Aktivacija za 10ku regulare prošla i sada imam 10 pro legalno haman džaba.
U biti, svaka legalna 7, 8 i 8.1 bi trebalo da ti se upgrade na 10ku bez problema (samo pazi sa verzijama, home će biti home, pro ide na pro i sl.).
Imaš pod Free Upgrade objašnjeno: https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions
Svaki nelegalan win 7 ili 8.1 kojem instalirate update kb3035583 će uraditi upgrade na original windows 10. Cudno ali istinito.
TheWatcher wrote:ima li kakav block za reklame za ovaj edge novi ako moze linka hvala
Još uvijek ne podržava addone koliko sam upućen mada se radi na tome...
Sakazulu wrote:Da li vam se nakon prelaska na windows 10 pro dešava da određeni audio formati krckaju, dok su pod starijim verzijama regularno radili?
Prije zadnjeg updatea se dešavalo da mi nekada na sekund pobudali zvuk, kao da zašteka, nije ni sekund i to jednom u par dana, nisam sada upratio koji format ali mislim da se dešavalo i na yt kao i na filmovima. Ništa toliko opasno, ali evo u zadnje vrijeme ili se popravilo ili fakat ne primjećujem.
Nije krckanje nego jednostavno kao da zalaguje, da se neki loop desi ali toliko kratko da je zanemarivo.
Odradio instalaciju, izabrao da mi sve obrise i nista nisam dobio I dalje sporo boot-a.
poigraj se u power opcijama u sistemu...imas tamo da odaberes fast boot i jos mnogo podesavanja
iskljuci ustede energije,ako ti nije laptop i ima jos podesavanja...pogledaj malo
Pozdrav.
Na tudjem laptopu sam se preko svog Microsoft racuna prikopcao na store da probam kako funkcionisu aplikacije i to. Kad sam zavrsio, uradio sign out. Medjutim sada kada se laptop pali mene stavlja kao usera i trazi moj password. Malo sam cackao i nisam nasao opciju da vratim stari account, uopste mi ga ne nudi kao opciju.
Ima li ko rijesenje?
Hvala
edit
nasao sam opciju nekako generalno nisam bas odusevljen izgledom. zabolise me oci i glava. prethodna verzija mi je preglednija i ugodnija za rad.
Odradio instalaciju, izabrao da mi sve obrise i nista nisam dobio I dalje sporo boot-a.
poigraj se u power opcijama u sistemu...imas tamo da odaberes fast boot i jos mnogo podesavanja
iskljuci ustede energije,ako ti nije laptop i ima jos podesavanja...pogledaj malo
Jesil mislio na ove? Evo kako mi je podeseno.
Stvarno ne znam sta bi moglo biti, po 2min treba da se digne sistem. Jesam li ja dobro odradio instalaciju ponovo ako sam sa onog linka gore skinuo win i pokrenuo ga iz windowsa pa odabrao opciju da izbrise sve podatke?
Tsubasa wrote:
Stvarno ne znam sta bi moglo biti, po 2min treba da se digne sistem.
Vratio se da isprobam opet desetku i isto sporo diže. Tu je negdje oko dvije minute dok na 8.1 maksimalno 15-20 sekundi. Na win 10 danju ostavim na sleep kada ne radim, ali ujutro moram čekati.
Tsubasa wrote:
Stvarno ne znam sta bi moglo biti, po 2min treba da se digne sistem.
Vratio se da isprobam opet desetku i isto sporo diže. Tu je negdje oko dvije minute dok na 8.1 maksimalno 15-20 sekundi. Na win 10 danju ostavim na sleep kada ne radim, ali ujutro moram čekati.
I ja ga na sleep ostavljam ali me iritira ovo sporo dizanje. 8.1 sam ranije koristio i isto mi je tako brzo dizao.
kod mene isto boot traje sigurno duze od minute...a nikada kod mene nije ni islo to brzo...em je stara konfiguracija,em nemam SSD...tako da meni brze dize na win 10,nego sto je dizalo na win 7
a na te sam power postavke mislio...probaj sta malo googlati,kako ubrzati dizanje sistema,mozda sta pomogne