Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#1526 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

uglavnomja wrote: kao prvo imaju porijeklo iz alzira.
Irelevantno u kontekstu da ta dvojica ne predsstavljaju sve muslimane, taman da su i sa Marsa, za ne?
uglavnomja wrote:kao drugo, fino je covjek napisao sa kim su sve muslimani u sukobu, tacnije naveo je sve svjetske religije plus ateiste.
samo je zaboravio napisati da su najcesce i najbrojnije zrtve sami muslimani, manje rigidni i zatucani.
Muslimani nisu u sukobu niti sa jednom religijom niti sa ateistima. Generaliziranje je vrlo pogubno ne za one koji se generilizuju već za one koji to rade. Ipak je licemjerno reći muslimani napadaju kada je Avganistan, Irak pod okupacijom, a Sirija se raspada od građanskog rata i to opet rata koji je poguran od strane tog istog zapada. Da ne govorimo o Egiptu, Libiji i Palestini. Mislim da bi neko sa zapada trebao staviti prst na čelo i razmisliti gdje takva politika "širenja demokratije", decenijske podrške vojnim huntama i diktatorima vodi.
uglavnomja wrote:mislim, pitanje stoji, do koga je problem? ako je mujo u svadji sa 50 ljudi, koji nisu u svadji ni sa kim drugim osim sa mujom, ko je tu kriv za konflikt?

amrika? cia? mosad? vatikan?

pprazavajuca je cinjenica da relativno mala grupa ljudi drzi u saci citav muslimanski svijet. a poprilicno i ostale. jer su ludi, neuracunljivi, agresivni, neljudi, ... opasni i nepredvidljivi.
Smatram da takvo banaliziranje pogleda na problem terorizma je površan. Ako objektivno sagledaš širi kontekst vidjet ćeš da nije baš tako crno-bijelo te da tu postoji dosta sive nijanse.
spinel_

#1527 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

ma ja, alegoricnim postom se ogradjujes tako sto ga tumacis kako tebi odgovara :thumbup:

a sta cemo sa dedama i nanama ? da im kazemo da ono sto praktikuju je u najmanju ruku lose, da ne kazem sta gore ?
L u c i f e r

#1529 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: A konstatacija ti je blago rečeno bezvezna. :roll:
Zašto? Helaboriraj.
Što bi se iko ostavljao svoje vjere i svog slobodnog izbora vjerovanja zbog bilo koga? Trebaju li se kršćani ostaviti svog vjerovanja zbog koliko ono stotina hiljada spaljeni vještica na lomači? Tom logikom nema razlike između ideologije ISIL-a i toga što ti zagovaraš, i jedno i drugo "savjetuje" pod prisilom da se okrene onom drugom. Gdje ima sile i prisile tu logike nema, a gdje nema logike tu vlada bezumlje.
Pa ja nisam ni rekao da bilo ko treba napuštati vjeru zbog bilo koga, otkud ti to?

Ja sam samo iznio svoj stav da bi bošnjacima bilo bolje bez islama.

Ne govorim to iz mržnje ili želje za nametanjem bilo čega bilo kome.

Ko šta voli, nek izvoli, samo nek ne ide u fanatizam smatrajući da mu njegovo vjerovanje daje pravo da ubija druge zbog crteža, kao što to uradiše ove budale.
Havatar

#1530 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

uglavnomja wrote:
Havatar wrote:"uglavnomja

Sta kako nadjem kad vlada stoji iza sirenja najbrutalnije ratnohuskacke propagande i jos to naziva slobodom govora :?: Da necu da podrzavam tu politiku iza koje moze svako da se sakrije i da me vrijedja na vjerskoj osnovi i da poziva na moje ubistvo "jer se kupam u krvi" kao sto karikature i prikazuju i jos da bude borac za prava :?: Da je poginulo deset puta toliko muslimana od strane krscana ako bi se usudili na tako nesto odmah bi bili predstavljeni kao ekstremisti , sovinisti , vlast koja bi takvo nesto podrzala i finansirala bi bila totalitarna a ja treba da imam za njih razumijevanja .
vlada je stala iza lista NAKON napada!

ostavi se propagande :zzzz:
Da su Libanci i njihova vlada na primjernakon napada izraelske vojske na njihove civile pocele da finansiraju karkature kojima se vrijedjaju Jevreji od svih bi oznaceni kao ekstremisti i fasisti a drzava kao bi bila optuzena zakrsenje osnovnih ljudskih prava i za antisemitizam.
uglavnomja

#1531 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

direktni wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Ovo muslimani u EU sigurno nisu željeli. Nekome odgovara.

Nakon napada u Parizu, na meti su se našli muslimanski objekti u Francuskoj te džamije u Beču i u Holandiji.

:?:
Zapadnjačkom terminologijom. Ko je izvršio ove napade po Evropi "Hrišćanski teroristi" ili "Islamski teroristi"? Ukoliko se nevaram Hitler i Muslolini su bili Hrišćani. Da li se zbog njihovih zlodjela uz hrišćanstvo pripisivalo "Hrišćanski teroristi"? Ja sam Musliman i ne želim da se uz moju vjeru pripisuje pomenuti epitet, kao što ne bih volio da se to pripiše Hrišćanstvu ili bilo kojoj religiji, vjeri, sekti....

varas se, i to debelo.

hitler je izbacio vjeru iz javnoh zivota, prvo se obracunao sa svecenicima.

ne znam za musolinija, ali je morao slusati hitlera.

hitler nije vodio vjerski rat nego pljackaski pohod zasnovan na ideologiji ARIJEVSKE RASE, koja nema veze sa religijom.
splinter

#1532 Re: Terorizam u Parizu!

Post by splinter »

Šta se dešava, ima li kakvih novosti iz Francuske, jel se još ona dvojica terorista opiru armiji od 90000 drotova, hoće li muriji dolaziti pojačanje, jesu li pronašli još koju "izgubljenu" ličnu kartu? pa nikakvih novosti nema
Sinapsa

#1533 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sinapsa »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Posto vidim da Saffovci vrijedno prate sta se ovdje pise molio bih da demantuju i skinu me sa spiska onih koji pozivaju na klanje vehabija a evo i zasto. Osoba po nickom @Charalma je napisala ovo ispod velikim slovima i kaze da su "VEHABIJE ISLE SA NOZEVIMA U USTIMA I KLALI SVE REDOM OSLOBADJAJUCI BIH":

P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!
VEC LJUDI IZ BOSNE KOJI SU OSTALI DA BRANE I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM

PA SRBIN SE I DANAS USERE U GACE KAD MU SPOMENE EL MUDZAHIDE,KLECAJU KOLJENA :skoljka:

Moj odgovor je bio da je jadan onaj dio BiH koji su oni oslobodili klanjem a ne da pozivam na klanje!!!! Evo mog odgovora ispod:

E nabijem i tebe i te vehabije na lijepi bosanski ....znas ti vec sta....jadan je onaj dio BiH kojeg su oni oslobodili bas kako si napisao, klanjem sve redom. Smece jedno!!!!

Ako ste ljudi vi iz Saffa onda cete priznati svoju gresku izuzev ako vam nije cilj da namjerno podizete pritisak u BiH i izazivate sukobe.
Moram biti posten i napisati da je urednistvo Saffa skinulo moj nick i moj post sa vijesti da se sa Klixa poziva na klanje vehabija. Duzan sam bio da ovo objavim jer sam ovdje i trazio da se ukoni.
Nema frke @hrasno38

svako ovde zna da si covjek na mjestu....
svakom normalnom covjeku bi se okrenuo stomak na recenicu:"...I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM..."
I ja ih "nabijem"
:thumbup:
Warashii

#1534 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Warashii »

Pjanic15 wrote: Jel se ti bilo kome na ulici obratiš sa "Oci moje slatke" i "sreco" ? To kao pokušavaš provocirati tim mangupskim izrazima?

Isto kao što si se provalio u vezi Breivika, sada i teroriste smatraš muslimanima, te pričaš kako su i muslimani dijelom krivi dok tom izjavom i sam spadaš u iste krivce. Distancirati se treba uvijek i koliko god je potrebno.
Opet on po svom, hoces da te persiram ha?
Nije ni tebi lako sreco .
Ja ti objasnih za Breivika a on opet ko navijen http://balkans.aljazeera.net/vijesti/br ... nu-zatvora idi bolan njih po glavi udaraj .
Ne smatram ja , opet ti kazem da ti haman ne citas to pise, da su samo muslimani teroristi.
Koga to vecina neislamskog svijeta smatra krivcima? Sta misle o Islamu? Sta je ono po Njemackoj?
Ja bi volio da to nije tako ali jeste . I opet ti kazem to rade mediji i neki iz pozadine a muslimani padaju na to.
Pa mislim jebote osvrni se oko sebe i pogledaj samo koliko ljudi samo u BiH odobrava ovo sto se desilo .
Enticer

#1535 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Enticer »

Kakva ba sloboda govora ???

Jel ja ovdje javno mogu svima yebat mater i svu familiju i pozvati se na slobodu govoru i ne biti banovan?

A da neki medij ili casopis objavi javno nesto protiv pedera zavrsio bi na sudu, a mozda i u zatvoru zbog povredjivanja pederskih osjecanja i njihove slobode.

Pederi su ljudi, ok, ali i vjernici su ljudi, bilo muslimani, katolici ili pravoslavci...i njihova vjerska osjecanja nisu bitna? Neki likovi mogu sra.ti po religijama i po osjecanjima vjernika bilo koje vjere cisto onako iz dosade, jer im se digla neka stvar..???

Ovo sto se desilo u Parizu nije se smijelo desiti. Povraca mi se od ovog napada i osudjujem napadace i nadam se da ce biti uhvaceni.
A ovi sto su pobijeni trebali su biti osudjeni zbog vrijedjanja i Islama i Krscanstva i biti strpani u zatvor na godinu dana. Imas brate milion normalnih tema i pisi do mile volje, ali okani se vrijedjanja, ok, ne vjerujes ni u sta, tvoja stvar, tvoj izbor, ali budi tolerantan prema ostalima! :sax:
Last edited by Enticer on 08/01/2015 22:23, edited 1 time in total.
uglavnomja

#1536 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Havatar wrote:
uglavnomja wrote:

Sta kako nadjem kad vlada stoji iza sirenja najbrutalnije ratnohuskacke propagande i jos to naziva slobodom govora :?: Da necu da podrzavam tu politiku iza koje moze svako da se sakrije i da me vrijedja na vjerskoj osnovi i da poziva na moje ubistvo "jer se kupam u krvi" kao sto karikature i prikazuju i jos da bude borac za prava :?: Da je poginulo deset puta toliko muslimana od strane krscana ako bi se usudili na tako nesto odmah bi bili predstavljeni kao ekstremisti , sovinisti , vlast koja bi takvo nesto podrzala i finansirala bi bila totalitarna a ja treba da imam za njih razumijevanja .

Da su Libanci i njihova vlada na primjernakon napada izraelske vojske na njihove civile pocele da finansiraju karkature kojima se vrijedjaju Jevreji od svih bi oznaceni kao ekstremisti i fasisti a drzava kao bi bila optuzena zakrsenje osnovnih ljudskih prava i za antisemitizam.
jah :zzzz:

:D

oo havataru, bolan, popij jednu pivicu, opusta zivce
Pjanic15

#1537 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Idemedosumom wrote:@Pjanic15

Ja ne poznajem ubice lično, pa ti ne mogu dati siguran odgovor, ali mogu dati svoje mišljenje.

Ne znamo tačno ko su bile ubice, ali možemo pretpostaviti šta im je bio primarni cilj- ubiti što više članova satiričnog lista šarli ebdo.

Prisutni su bili policajci čij je glavni cilj bio čuvanje/zaštita tog osoblja.

Da su "teroriste" pokušali ući u zgradu s puškama, policajci bi ih sigurno pokušali zaustaviti, vjerovatno čak i vatrenim oružjem, pa su se ovi, logično, prvo obračunali s prisutnim policajcima.

Dali su teroristi bili upoznati s činjenicom da je jedan od policajaca bio musliman? Vjerovatno nisu. Da su ipak bili upoznati, da li bi drugačije postupili? Sumnjam, ipak se radi o teroristima. Da li će nastavak štampanja karikatura u bilo kom pogledu održati te policajce u našem sječanju? Mislim da ne.
Nije postojao nijedan osnov da ubiju "nedužne" makar to i bili i policajte, pod nedužne govorimo iz gledišta terorista koji su išli da "osvete one koji su uvrijedili Poslanika". U vezi ostalog dijela posta, opet se pokušava vagati te i opravdavati verbalna/pismena provokacija sa fizičkim napadom, odnosno da ne može biti nikakvo opravdanje za fizičko uzvraćanje na verbalne/pismene provokacije. Tako da je nejasno zašto se ti kao musliman, brineš za to što će neki "muslimani" počiniti i što su počinili, kad nema nikakve osnove i veze ni sa Islamom ni sa tobom kao muslimanom. Ti jedino možeš biti ugrožen od strane tih "muslimana", i takvih umova, nikako od umova muslimana, što se dokazalo na primjeru policajca muslimana koji je normalno živio svoj život u Francuskoj, imao posao, brak, djecu, život i SUživot.
House

#1538 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

splinter wrote:Šta se dešava, ima li kakvih novosti iz Francuske, jel se još ona dvojica terorista opiru armiji od 90000 drotova, hoće li muriji dolaziti pojačanje, jesu li pronašli još koju "izgubljenu" ličnu kartu? pa nikakvih novosti nema

:lol:
Avetinho

#1539 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

Havatar wrote:
uglavnomja wrote:

Upravo to rade vec godinama novine iz Irana, Libana, Sirije itd. S jednom velikom razlikom -- Charlie je privatna izdavacka kuca, a sve ove prije pobrojane su glasila rezima.
Ripicipi

#1540 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

Vas je problem sto vam je muhamed vazniji i od majke i oca i djeteta i brata i sestre...
TO JE FANATIZAM, i to opasan po mom misljenju
L u c i f e r

#1541 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

spinel_ wrote:ma ja, alegoricnim postom se ogradjujes tako sto ga tumacis kako tebi odgovara :thumbup:

a sta cemo sa dedama i nanama ? da im kazemo da ono sto praktikuju je u najmanju ruku lose, da ne kazem sta gore ?
Post uopšte nije alegoričan već je direktan odgovor na postavljeno pitanje.

Tom bolesnom logikom možete tumačiti svaku izjavu kao poziv na ubijanje muslimana.

Npr:
- đeste momci - pita đe smo da nas pobije
- kako ste - pita kako smo da vidi možemo li se braniti
- koliko je sati - pita da vidi da li je pravi vakat da nas pobije.

Toliko o tome, a da ste malo bolje upozati sa mojim forumaškim hopusom, znali bi ste da te vaše paranoidne gluposti nemaju veze sa onim šta i ko sam ja.

Što se tiče nana i deda, neka su zdravi i živi. Treba pustiti ljude da vjeruju u ono što im pomaže da lakše podnesu starost i strah od smrti.

Ovo što mi laprdamo po forumu je drugi par rukava, svi smo se svjesno registrovali da bi laprdali o svemu i svačemu, to je i poenta foruma...malo muhabeta razonode radi...
Hajvan

#1542 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

sjo ovih ortodoksnih hriščana što su se naklatili :lol:
House

#1543 Re: Terorizam u Parizu!

Post by House »

šta je ovo, krišćanski teroristi napadaju muslimanske restorane u FR? :lol: bezze provociraju jer će na kraju plakati
L u c i f e r

#1544 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

Enticer wrote:Kakva ba sloboda govora ???

Jel ja ovdje javno mogu svima yebat mater i svu familiju i pozvati se na slobodu govoru i ne biti banovan?

A da neki medij ili casopis objavi javno nesto protiv pedera zavrsio bi na sudu, a mozda i u zatvoru zbog povredjivanja pederskih osjecanja i njihove slobode.

Pederi su ljudi, ok, ali i vjernici su ljudi, bilo muslimani, katolici ili pravoslavci...i njihova vjerska osjecanja nisu bitna? Neki likovi mogu sra.ti po religijama i po osjecanjima vjernika bilo koje vjere cisto onako iz dosade, jer im se digla neka stvar..???

Ovo sto se desilo u Parizu nije se smijelo desiti. Povraca mi se od ovog napada i osudjujem napadace i nadam se da ce biti uhvaceni.
A ovi sto su pobijeni trebali su biti osudjeni zbog vrijedjanja i Islama i Krscanstva i biti strpani u zatvor na godinu dana. Imas brate milion normalnih tema i pisi do mile volje, ali okani se vrijedjanja, ok, ne vjerujes ni u sta, tvoja stvar, tvoj izbor, ali budi tolerantan prema ostalima! :sax:
Banovan da, ubijen ne.
travar

#1545 Re: Terorizam u Parizu!

Post by travar »

Image
zenit dozic

#1546 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

Avetinho wrote:
zenit dozic wrote:Joj što ne mogu šuplje o slobodi govora :zzzz:

Što se onda onom umjetniku iz slobodarske Francuske Dieudonne M'Bala M'bala ne dopusti sloboda govora? :run:

Sloboda govora my ass, pa nek neko se šprda sa židovima odma je antisemit, crncima rasist, pederu ne smiješ reć da je derpe, a kad se vrijeđa musliman onda je u redu, jer su oni neki tamo kozojebi.
{...}
Nekako meni je drugacije biti rasist, antisemit, homofob itd. nego mrtav.

Gdje si vidio da rasist ne smije crncu rec da je crnac, a homofob pederu da je peder? To se po cijelom svijetu desava svakodnevno, ali ne rade kalasnjikovi. Likovi poput tebe ne vide razliku. I da te podsjetim, casopis Charlie Hebdo nije nista "govorio muslimanima", nego svojim citateljima. Kladim se da ni ti nikad za ove nisi cuo, dok ih ovi idoti nisu napali u znak odbrane svog Poslanika.
Reci to ovima u Libiji, Alžiru, Vjetnamu, Palestini,Iraku, Iranu.... gdje su dotični širili bratstvo i jedinstvo :izet:

Inače trebo si pročitat cijeli post i citirat a ne izvlači i konteksta, jer ispadaš licemjeran ko ovi civilizovani europljani koji stoljećima ubijaju, teroriziraju i okuporaju ove necivilizovane.
uglavnomja

#1547 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

Warashii wrote:
Pjanic15 wrote: Jel se ti bilo kome na ulici obratiš sa "Oci moje slatke" i "sreco" ? To kao pokušavaš provocirati tim mangupskim izrazima?

Isto kao što si se provalio u vezi Breivika, sada i teroriste smatraš muslimanima, te pričaš kako su i muslimani dijelom krivi dok tom izjavom i sam spadaš u iste krivce. Distancirati se treba uvijek i koliko god je potrebno.
Opet on po svom, hoces da te persiram ha?
Nije ni tebi lako sreco .
Ja ti objasnih za Breivika a on opet ko navijen http://balkans.aljazeera.net/vijesti/br ... nu-zatvora idi bolan njih po glavi udaraj .
Ne smatram ja , opet ti kazem da ti haman ne citas to pise, da su samo muslimani teroristi.
Koga to vecina neislamskog svijeta smatra krivcima? Sta misle o Islamu? Sta je ono po Njemackoj?
Ja bi volio da to nije tako ali jeste . I opet ti kazem to rade mediji i neki iz pozadine a muslimani padaju na to.
Pa mislim jebote osvrni se oko sebe i pogledaj samo koliko ljudi samo u BiH odobrava ovo sto se desilo .
jedne novine i jedan novinar, a masa drugih ti kaze da nisi u pravu :roll: i to tekst u kojem nije napisano da je terorista, ali nije napisano ni da nije. a jeste. samo norvezani kazu tako

"Terrorangrepene i Norge 2011 var to sekvensielle terrorangrep som fredag den 22. juli 2011 ble gjennomført av Anders Behring Breivik mot statsforvaltningen, tilfeldige sivile i Oslo samt en sommerleir arrangert av Arbeidernes ungdomsfylking (AUF) på Utøya i Buskerud. Til sammen mistet 77 mennesker livet i angrepene."
L u c i f e r

#1548 Re: Terorizam u Parizu!

Post by L u c i f e r »

Hajvan wrote:sjo ovih ortodoksnih hriščana što su se naklatili :lol:
Image
richard lavlje srce

#1549 Re: Terorizam u Parizu!

Post by richard lavlje srce »

Hajvan wrote:sjo ovih ortodoksnih hriščana što su se naklatili :lol:

Na koga si mislio ?
Avetinho

#1550 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Avetinho »

Enticer wrote:Kakva ba sloboda govora ???

O kojoj ovo drzavi ti mastas? U cijelom svijetu rulja mlati pedere kako hoce, a u nekima ih cak i drzava za glavu skracuje, npr. Iran.
Post Reply