Tajna je u novcu: Ovo su najmoćniji gradovi svijeta
Svake godine finansijski najjači gradovi svijeta traže svoje mjesto na Globalnom finansijskom indeksu gradova koju kreira organizacija Z/Yen.
New York City (Foto: EPA)
Ni ovoga puta ništa nije drugačije, a kao i prethodnih godina u obzir su uzeti faktori kao što su poslovno okruženje, razvoj finansijskog sektora, infrastruktura i ljudski resursi. Spisak zapravo predstavlja 20 najrazvijenijih urbanih centara u kojima je obezbjeđena najbolja poslavna mogućnost i ambijent.
Prošle godine, New York je Londonu ukrao dugo držano prvo mjesto, a čini se da Grad na Temzi 2015. nije uspio da se vrati na tron glavnog finansijskog centra svijeta.
Evo kao izgleda lista najmoćnijih gradova svijeta:
20. Doha
19. Frankfurt
18. Montreal
17. Luksemburg
16. Šangaj
15. Vankuver
14. Rijad
13. Ženeva
12. Washington.
11. Toronto.
10. Boston
9. Chicago
8. San Francisco
7. Seul
6. Cirih
5. Tokio
4. Singapur
3. Hong Kong
2. London
1. New York
USA fan page
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1526 Re: USA fan page
- JohnnyS
#1528 Re: USA fan page
Gej lobi progurao San Francisco... Nigdje Jeruzalema ili Tel Aviva, baš bezze
- Putnik ali stvarno
#1529 Re: USA fan page

John McEnroe: Serena Williams should run for US President
John McEnroe has always been outspoken. He was outspoken on the court as a player and he's been consistently outspoken from the commentary box.
In an interview with the BBC, the 56-year-old American, who won seven Grand Slam singles titles, gave me his latest ideas for revitalising tennis and also talks politics and social welfare.
Specifically, he thinks Serena Williams should become president of the United States - with him as vice-president, of course...
"I would have thought that a woman would have become president before a black man. What I think is frustrating for Americans is that it feels like more was going to change with Obama. So maybe we need a black woman - maybe we get Serena to run."
McEnroe the social reformer
McEnroe admits quite happily that it is "against my nature to try and work within a system and be a politician".
But there is plenty he would like to change. It frustrates him that tennis remains a predominantly white sport and that families are being priced out of the world's most expensive capitals.
"It seems like the richer you are, the more chance you have of paying less tax. Why have real estate prices gone absolutely insane in London and New York?"
It didn't take long for me to realise that this was a rhetorical question.
"Because there's a bunch of foreigners that want to park their money somewhere - in a lot of cases, for mysterious reasons - and yet they are paying all types of crazy money and that has forced the average person out," he continued.
"You need a thriving middle class and if you don't have that, I think it becomes something different than it was ever planned to be.
"The way things are going, in 20 years you are going to have to go onto the Triborough Bridge [in New York] and show someone a card that says your net worth is at least a million dollars - or they're not even going to let you in the place."
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/31894996
- JohnnyS
#1530 Re: USA fan page
Putnik ali stvarno wrote:
Slika koja demonstrira američku supremaciju. Pola planete radi za dolar dnevno da bi John Doe jeo kobasice kad mu je kurcu ćeif...
America fuck yeah
- Fantassin
#1531 Re: USA fan page
Znaci Ameri krivi sto drugi nemaju da jedu?
- JohnnyS
#1532 Re: USA fan page
Fantassin wrote:Znaci Ameri krivi sto drugi nemaju da jedu?
Zajedno s masonima, Židovima, Britancima i Vatikanom.
-
L u c i f e r
#1533 Re: USA fan page
Da im nije Sjedinjenih Americkih Drzava (kako to mocno zvuci jbt
), ne bi ni tog jednog dolara bilo vec bi sisali motku... 
- Fantassin
#1534 Re: USA fan page
Cek ... jel se zafrkajes ili ozbiljno ?JohnnyS wrote:Fantassin wrote:Znaci Ameri krivi sto drugi nemaju da jedu?
- JohnnyS
#1535 Re: USA fan page
Fantassin wrote:Cek ... jel se zafrkajes ili ozbiljno ?JohnnyS wrote:Fantassin wrote:Znaci Ameri krivi sto drugi nemaju da jedu?
Ja se naravno šalim, ali nemoj misliti da nema ljubitelja tiranije na forumu koji misle tako...
- Fantassin
#1536 Re: USA fan page
Huh prepade me na momenat 
- Putnik ali stvarno
#1537 Re: USA fan page
Rano upekla zvezda na BrijunimaJohnnyS wrote:Putnik ali stvarno wrote:
Slika koja demonstrira američku supremaciju. Pola planete radi za dolar dnevno da bi John Doe jeo kobasice kad mu je kurcu ćeif...
America fuck yeah

Svi mi ovde navijamo za SAD, svako na svoj nacin ali nemoj da maliciozno tumacimo americke karikature na njihov racun

Ovo nije sa Brijuna, to je ona gore o supremaciji, fuck yeah, Vatikanu, sisanju motke, etc
-
L u c i f e r
- Putnik ali stvarno
#1539 Re: USA fan page
ajmo Iblise na funkcionalnije motke

-
prog321
#1541 Re: USA fan page
Kobasice su ogavna vrsta hrane napravljene od otpadaka I iznutrica zivotinje.JohnnyS wrote:[
America fuck yeah
Nekad su Amerikanci jeli pecene snicle
- Stoner
#1542 Re: USA fan page
Najljepša bosanska mahala

Silicon valey, haman ko Juga napredni

FED

RR

Silicon valey, haman ko Juga napredni
FED

RR

- Putnik ali stvarno
#1543 Re: USA fan page
ja da se nadovezem na muzeje da krenemo od prvog koji evocira 1607mu, da skrenemo paznju tvojima iz drevne zemlje koja je nastala 1992/5L u c i f e r wrote:Ha?
I mojima sto se okucise 2006te, a ti - ha ?

https://www.youtube.com/watch?v=jezFQfkdqj8
-
Martinez_
#1545 Re: USA fan page
JohnnyS wrote: Slika koja demonstrira američku supremaciju. Pola planete radi za dolar dnevno da bi John Doe jeo kobasice kad mu je kurcu ćeif...
America fuck yeah
Ti si pretpostavljam u onoj boljoj polovini, zapravo u samom vrhu do noge John Doe-a, zato se raduješ njegovom izobilju?
- JohnnyS
#1546 Re: USA fan page
Martinez_ wrote:JohnnyS wrote: Slika koja demonstrira američku supremaciju. Pola planete radi za dolar dnevno da bi John Doe jeo kobasice kad mu je kurcu ćeif...
America fuck yeah
Ti si pretpostavljam u onoj boljoj polovini, zapravo u samom vrhu do noge John Doe-a, zato se raduješ njegovom izobilju?
Ja sam, poput dobrog dijela naše zemlje ne samo u boljoj polovini nego i u onih famoznih 1%, hvala na pitanju.
- Putnik ali stvarno
- JohnnyS
#1549 Re: USA fan page
Martinez_ wrote:Sigurno, sigurno.
1% nije neka ekskluziva kao što nas ovi hipsteri i hašišari po demonstracijama žele zavarati, ako planet ima neki 7-8 milijardi onda 70-80 milijuna ljudi je u tih 1%, znači svaki iole imućniji stanovnik zapadne civilizacije.
- Putnik ali stvarno
#1550 Re: USA fan page
JohnnyS wrote:Martinez_ wrote:JohnnyS wrote: Slika koja demonstrira američku supremaciju. Pola planete radi za dolar dnevno da bi John Doe jeo kobasice kad mu je kurcu ćeif...
America fuck yeah
Ja sam, poput dobrog dijela naše zemlje ne samo u boljoj polovini nego i u onih famoznih 1%, hvala na pitanju.