Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#1526 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

bull21 wrote:Na Grbavici (oko Šopinga) preporučujem da se dobro čuvate jer je sada paščadija krenula navirati u valovima po 2-3 i onda se stvori čopor od 20tak. Jutros su ordinirali na potezu od Pilića do Šopinga i gore kod Binga te onih žutih nebodera. :run:
Pamet u glavu ljudi, nije se sa ovim zajebavat.
Sta cu sad pobogu, tu redovno prolazim...

Cuj po 20 :shock: A u mene u Berettu Compact ide samo okvir od 13... :roll: Valja se ponovit. Legalno sve, naravno, fini nas MUP TK, sve se za dan zavrsi. :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1527 Re: Problem pasa lutalica

Post by Romeo 80 »

djigibau wrote:
OK. Ja nemam vise energije trositi se ovdje na forumu. Neko je maloprije spomenuo da smo svu energiju utrosili na neku konkretnu akciju (osnivanje udruzenja) vec bi napravili neki pomak... Ja cu kontaktirati ovo udruzenje da vidim kakvi su im planovi... Neko je spomenuo referendum ili cak peticiju na lokalnim nivoima...pitanje je da li to dozvoljeno zakonom i u kojim okvirima, ko moze pokrenuti tu peticiju ili referendum? Ako je to dobar pravac, ja cu biti prvi aktivista na svom lokalnom nivou, a pruzicu i finansijsku pomoc...[/quote]
Ima neka online peticija potpisana od svega 450 ljudi, izgleda da velikoj vecini odgovara ovakvo stanje.

http://www.onlinepeticija.com/psi_lutalice_stop[/quote]

Peticija potpisana! :)
Innovation

#1528 Re: Problem pasa lutalica

Post by Innovation »

..
L u c i f e r

#1529 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Kopirana prva stranica komentara sa sajta peticije (obratite pažnju na razliku između razložnih i razumnih komentara pristalica peticije te psihopatskog posljednjeg komentara džukeloljupca):
2014-09-09 23:16

Nešto se mora veliko poduzeti. Odmah ...
Show replies (1) Odgovor Prijavite neprikladan sadržaj

Gost
2014-09-10 06:21

Krajnje je vrijeme da se poduzmu određene radnje,jer sigurnost djece i odraslih je ugrožena,a ujed ostavlja trajnu posljedicu na mentalno zdravlje.Cijeli grad nam je prekriven psećim izmetom koji predstavlja opasnost po zdravlje svih građana(zonoze)oboljenja koja se prenose iz psećeg izmeta.A i same životinje su izložene na ulicama raznim vrstama nasilja ,a šta je sa azilima?Ide zima,psi su izgladnjeli?
Odgovor Prijavite neprikladan sadržaj

Gost
2014-09-10 07:37

Mislim da je više dosta i da je vrijeme da se zaštitimo.

Gost
2014-09-10 08:38

Bijesna sam što je u ovom gradu važnija životinja od djeteta. Ovo je prevršilo sve mjere. Ne zanima me kako,humano ili nehumano, ali psi se moraju skloniti. Nehumano je ovo što se dešava ljudima.

Gost
2014-09-10 09:48

Mene su napali psi /8/ na Mejtašu. Bila sam prisebna pa sam se uspijela odbraniti tašnom,pomogao mi je i komšija iz kafe Bugatija . Ostao je strah jer podmuklo napadaju. Volim životinje ali ne na ulici. Glasam za HITNO uklanjanje pasa sa ulice.

Gost
2014-09-10 11:26

dobra ideja, nadam se da će bit neki uspjeh od ovoga... svako dobro...
Armin Handzic Prva stranka

2014-09-10 13:08

Iskreno kao roditelj,zelim zbog svog djeteta da se taj problem rijesi. Nadam se da imam vasu podrsku
elvis

#8 Re:
2014-09-10 14:31

#1: -

poduzima se samo nesto protiv vlasnika pasa a protiv lutalica se nista ne poduzima

#9 Re: Re:
2014-09-10 14:32

#8: elvis - Re:

iz tog razloga i pokrecem ovu peticiju,da bi se to promijenilo
Dina

#10 Re:
2014-09-10 14:34

#7: Armin Handzic Prva stranka -

Gospodine iz stranke, koji je vas prijedlog rješenja problema lutalica? Da li ste upoznati sa unutrašnjim problemom ovakvog stanja?

Armin Handzic

#11 Re: Re:
2014-09-10 14:55

#1Nina - Re:

Unutarnji problem ovakvog stanja je nama svima dobro poznat. Ja be izmisljam toplu vodu. Rjesenja ima na pretek. Nije los ni postojeci zakon,ali lobi koji imaju udruzenja za zastitu zivotinja je prejak,ali tome treba stati u kraj

Gost
2014-09-10 16:03

Grozno je to da nismo u stanju osmostaliti djecu zbog pasa!
ibrahim

#13 Psi lutalice stop
2014-09-10 17:26

Jebo vam pas mater, vama u Dogsu, Trustu, Šapi i svima onima koji odobravaju napade džukela na nezaštićene građane Federacije Bosne i Hercegovine...

Nadam se da sam bio jasan...

Gost
2014-09-10 19:38

Tražiti pod hitno da se ponovo stave u funkciju šinteraji ili kako se već zovu.
safet

#15 Re: Psi lutalice stop
2014-09-10 21:09

#13: ibrahim - Psi lutalice stop

Svako normalan moze da razume strah. Ali biti nevaspitano goveče to ne razumem. Niti jedan čovek koji voli zivotinje ne mrzi decu. A takvo komentarisanje ne prilici zdravom razumu odraslog bica.

Gost
2014-09-10 21:54

Moja sestra je umrla radi napada psa na ulici u Hrasnom,nakon operacije loma koljena pri padu. Tragedija za nasu porodicu i posljedice su nesagledive. Molim da se radikalno rijesi problem pasa lutalica. N.K.

Gost
2014-09-11 05:59

Hvala Bogu da ste pokrenuli ovu peticiju. Nadam se da ce uroditi plodom. Sretno!

Gost
2014-09-11 08:22

Iako ne zivim u Sarajevu, znam da je to veliki problem za gradjane tog grada i stvarno ne razumijem sta se vise ceka. Da neko izgubi zivot zbog psa?

Gost
2014-09-11 10:49

Uz ovu peticiju treba da ide zahtjev da se vrate sintori.

Gost
2014-09-11 11:58

PSI NIKAD NE BI NAPALI ZENE!!!!!! TO SU VESTICE!!!!!!!!!!!!
Zabrinuta

2014-09-11 12:02

Gospoda iz Dogs Trust neka ih zastiti tako sto ce ih skloniti sa ulice a oni koji im daju platu neka im plate smjestaj. Zivotinja je zivotinja i tako se i ponasa, ali meni je moje dijete prece. Ja iz zgrade na Grbavici ne mogu izaci od pasa. Imam dvoje male djece i svakodnevno brinem kad bi moglo nesto da se desi, posebno u jutarnjim satima. Do sada smo imali dva napada, bez posljedica hvala Bogu jer su komsije pristizale u pomoc i rastjerivale ih... A strah je prisutan uvijek. Dokle? Dok ne budemo dio statistike. Ucinite nesto podhitno. Zivot nase djece je na prvom mjestu, ili?

Gost
2014-09-11 12:33

Što prije, to bolje. Džaba kad se mora. Koliko god to surovo zvučalo, čovjekov život je vrijedniji.

#23 Re:
2014-09-11 13:10

#19: -

prijedlog izmjene zakona je u pripremi

#24 Re:
2014-09-11 13:11

#17: -

potrudicemo se da se ovaj problem rijesi,ja kao kandidat za skupstinu Kantona Sarajevo cu dati sve od sebe da se ovo sprovede u djelo

Gost
2014-09-11 14:23

Kolko ste svi glupi boze gospode.. vasoj deci veca opasnost preti od ljudi!!!!! Koji ce da ih siluju ili kidnapuju ili ubiju!!! Koji ce da im prodaju drogu ili ih uvuku u prostituciju!!!!! SRAM DA VAS BUDE SVE STO STE TAKO OGRANICENI I GLUPI!!!!! KOLIKO LJUDI POGINE OD PSA??? A KOLIKO OD COVEKA!!!!! KOJI STE VI UZALUDNI DEGENI UMESTO DA RESITE SILOVATELJE, DILERE, MAKROE I UBICE VI STE SE OKOMILI NA JADNE PSE!!!!! AKO SE BILO KOM PSU ZBOG VAS DEBILA DESI NESTO DA BOG DA VAM SE DECA NAVUKLA NA DROGU DA BUDU KIDNAPOVANA, SILOVANA, PRISILJENA NA PROSTITUCIJU I NA KRAJU UBIJENA A ODMAH POTOM TO ISTO I VAMA DA SE DESI!!!!!!!!!!!!!

ZBOG TAKVIH IMBECILA GLUPIH KAO STO STE VI PSI I JESU NA ULICI!!!!!!!!!!!
Last edited by L u c i f e r on 16/09/2014 19:46, edited 1 time in total.
bingov buraz

#1530 Re: Problem pasa lutalica

Post by bingov buraz »

Kako se to rjesava u Krajini,ovom tipu je opcina dodijelila stan na koristenje a on ga iskoristio da napravi azil,znaci stambena zgrada gdje zivi jos 10 porodica,obratite paznju kad kaze da mu je obecano da ce biti placen za to,ljudi su pisali dopise i kad je dara prevrsila mjeru dogodilo se sljedece

https://m.youtube.com/watch?v=2NpYeP7NUv8
Maharadza

#1531 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

bingov buraz wrote:Kako se to rjesava u Krajini,ovom tipu je opcina dodijelila stan na koristenje a on ga iskoristio da napravi azil,znaci stambena zgrada gdje zivi jos 10 porodica,obratite paznju kad kaze da mu je obecano da ce biti placen za to,ljudi su pisali dopise i kad je dara prevrsila mjeru dogodilo se sljedece

https://m.youtube.com/watch?v=2NpYeP7NUv8
AFERIM, TAKO TO RADE MOJI KRAJIŠNICI - ŽESTOKO I PO KRATKOM POSTUPKU! PONOSAN! 8-)
Last edited by Maharadza on 16/09/2014 19:53, edited 1 time in total.
Hajvan

#1532 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

bingov buraz wrote:Kako se to rjesava u Krajini,ovom tipu je opcina dodijelila stan na koristenje a on ga iskoristio da napravi azil,znaci stambena zgrada gdje zivi jos 10 porodica,obratite paznju kad kaze da mu je obecano da ce biti placen za to,ljudi su pisali dopise i kad je dara prevrsila mjeru dogodilo se sljedece

obečano mu od hameriče vlade i ovih nekih evropskih vlada što vole cuke
:lol:
L u c i f e r

#1533 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Mrsko mi gledati, šta je bilo s njim...? :)
L u c i f e r

#1534 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Sve učestaliji napadi, rješenja još nema
Čopori opasnih pasa siju strah!
Objavljeno: 16. 09. 2014 - 10:44
Čopori opasnih pasa siju strah!

Osim ekonomske kataklizme, problem opasnih pasa lutalica kojih, prema procjenama, na ulicama ima više od 20.000 jedan je od gorućih u Kantonu! Zbog agresivnih čopora koji haraju gradom i siju strah, među građanima vlada prava panika!

Dozvoljena eutanazija

Umjesto što narodu pred izbore bacaju prašinu u oči ponovnim otvorenjem kafilerije u Buča Potoku, nesposobnoj Vladi KS s Muhamedom Kozadrom (SDA) na čelu bolje bi bilo da se ugleda na Banju Luku, na čijim ulicama skoro da i nema pasa lutalica.
Naime, odmah su uvidjeli da postojeći državni zakon nije rješenje i zato primjenjuju entitetski iz 2008. godine, koji dozvoljava eutanaziju.

ugrizaju-i-jedni-druge

Grizu i jedni druge

Za razliku od njih, Vlada KS predvođena SDA i SDP-om odlučila se za propalu investiciju - izgradnju azila u Prači, gdje se može smjestiti samo 500 pasa.

Zbog tog jeftinog političkog trika situacija u gradu odavno je izmakla kontroli i narodu je dogorjelo do nokata. Zbog straha od mogućeg napada mnogi su u posljednje vrijeme primorani na ulicu izlaziti noseći štapove, šipke, sprejeve...

Teške povrede

U protekle četiri godine zbog ugriza i teških povreda pomoć ljekara zatražila su 2.703 pacijenta. Tako se prije nekoliko dana dogodio napad na Sedreniku koji je digao javnost na noge. Tada je napadnuta šezdesetčetverogodišnja B. B., radnica rasadnika "Sarajevo šuma", koju je ujeo pas za prst desne ruke. Dan kasnije zabilježen je napad na ženu na Ilidži.

2.703 napada za četiri godine

Tabakovića ujeo pas na Ciglanama

salko-tabakovic

Tabaković: Niko ne reagira

Salko Tabaković iz Ilijaša jedan je od mnogih koje je ujeo pas lutalica. To se dogodilo na stanici na Ciglanama dok je čekao autobus. Iako je bilo mnogo ljudi, psi se nisu uplašili pa su u čoporu došli među njih i napali Tabakovića.

Odmah je potražio ljekarsku pomoć, a nakon toga pozvao policiju, međutim, niko nije reagirao. Danas se, kaže, boji i pudlice kada je vidi, a viđa mnogo opasnije jer živi u Ilijašu, u kojem kaže da će ih biti koliko i stanovnika ukoliko ih uskoro ne sklone s ulica. Z. Ka.
U Vogošći napali trudnicu

ilhan-cuke

Povrede dječaka Ilhana

Problem pasa lutalica i u Vogošći je sve izraženiji. Tako se u maju 2013. godine u ulici Braće Kršo čopor od šest pasa okomio na 11-godišnjeg Ilhana Turkovića, nanijevši mu teže povrede na obje noge, kukovima...

To je bio peti ujed pasa lutalica u tri dana tog mjeseca, a treći u ovoj ulici. Isto jutro psi su napali Nurku Ramusović, zatim i jednu trudnicu... Ove godine bilo je više od 70 ujeda. Es. M.
Alfons Kauders

#1535 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:Kopirana prva stranica komentara sa sajta peticije (obratite pažnju na razliku između razložnih i razumnih komentara pristalica peticije te psihopatskog posljednjeg komentara džukeloljupca):
2014-09-09 23:16

Nešto se mora veliko poduzeti. Odmah ...

Gost
2014-09-10 06:21

Krajnje je vrijeme da se poduzmu određene radnje,jer sigurnost djece i odraslih je ugrožena,a ujed ostavlja trajnu posljedicu na mentalno zdravlje.Cijeli grad nam je prekriven psećim izmetom koji predstavlja opasnost po zdravlje svih građana(zonoze)oboljenja koja se prenose iz psećeg izmeta.A i same životinje su izložene na ulicama raznim vrstama nasilja ,a šta je sa azilima?Ide zima,psi su izgladnjeli?

Gost
2014-09-10 07:37

Mislim da je više dosta i da je vrijeme da se zaštitimo.

Gost
2014-09-10 08:38

Bijesna sam što je u ovom gradu važnija životinja od djeteta. Ovo je prevršilo sve mjere. Ne zanima me kako,humano ili nehumano, ali psi se moraju skloniti. Nehumano je ovo što se dešava ljudima.

Gost
2014-09-10 09:48

Mene su napali psi /8/ na Mejtašu. Bila sam prisebna pa sam se uspijela odbraniti tašnom,pomogao mi je i komšija iz kafe Bugatija . Ostao je strah jer podmuklo napadaju. Volim životinje ali ne na ulici. Glasam za HITNO uklanjanje pasa sa ulice.

Gost
2014-09-10 11:26

dobra ideja, nadam se da će bit neki uspjeh od ovoga... svako dobro...

2014-09-10 13:08

Iskreno kao roditelj,zelim zbog svog djeteta da se taj problem rijesi. Nadam se da imam vasu podrsku
elvis

#8 Re:
2014-09-10 14:31

#1: -

poduzima se samo nesto protiv vlasnika pasa a protiv lutalica se nista ne poduzima

#9 Re: Re:
2014-09-10 14:32

#8: elvis - Re:

iz tog razloga i pokrecem ovu peticiju,da bi se to promijenilo
Dina

#10 Re:
2014-09-10 14:34

#7: Armin Handzic Prva stranka -

Gospodine iz stranke, koji je vas prijedlog rješenja problema lutalica? Da li ste upoznati sa unutrašnjim problemom ovakvog stanja?

Armin Handzic

#11 Re: Re:
2014-09-10 14:55

#1Nina - Re:

Unutarnji problem ovakvog stanja je nama svima dobro poznat. Ja be izmisljam toplu vodu. Rjesenja ima na pretek. Nije los ni postojeci zakon,ali lobi koji imaju udruzenja za zastitu zivotinja je prejak,ali tome treba stati u kraj

Gost
2014-09-10 16:03

Grozno je to da nismo u stanju osmostaliti djecu zbog pasa!
ibrahim

#13 Psi lutalice stop
2014-09-10 17:26

Jebo vam pas mater, vama u Dogsu, Trustu, Šapi i svima onima koji odobravaju napade džukela na nezaštićene građane Federacije Bosne i Hercegovine...

Nadam se da sam bio jasan...

Gost
2014-09-10 19:38

Tražiti pod hitno da se ponovo stave u funkciju šinteraji ili kako se već zovu.
safet

#15 Re: Psi lutalice stop
2014-09-10 21:09

#13: ibrahim - Psi lutalice stop

Svako normalan moze da razume strah. Ali biti nevaspitano goveče to ne razumem. Niti jedan čovek koji voli zivotinje ne mrzi decu. A takvo komentarisanje ne prilici zdravom razumu odraslog bica.

Gost
2014-09-10 21:54

Moja sestra je umrla radi napada psa na ulici u Hrasnom,nakon operacije loma koljena pri padu. Tragedija za nasu porodicu i posljedice su nesagledive. Molim da se radikalno rijesi problem pasa lutalica. N.K.

Gost
2014-09-11 05:59

Hvala Bogu da ste pokrenuli ovu peticiju. Nadam se da ce uroditi plodom. Sretno!

Gost
2014-09-11 08:22

Iako ne zivim u Sarajevu, znam da je to veliki problem za gradjane tog grada i stvarno ne razumijem sta se vise ceka. Da neko izgubi zivot zbog psa?

Gost
2014-09-11 10:49

Uz ovu peticiju treba da ide zahtjev da se vrate sintori.

Gost
2014-09-11 11:58

PSI NIKAD NE BI NAPALI ZENE!!!!!! TO SU VESTICE!!!!!!!!!!!!
Zabrinuta

2014-09-11 12:02

Gospoda iz Dogs Trust neka ih zastiti tako sto ce ih skloniti sa ulice a oni koji im daju platu neka im plate smjestaj. Zivotinja je zivotinja i tako se i ponasa, ali meni je moje dijete prece. Ja iz zgrade na Grbavici ne mogu izaci od pasa. Imam dvoje male djece i svakodnevno brinem kad bi moglo nesto da se desi, posebno u jutarnjim satima. Do sada smo imali dva napada, bez posljedica hvala Bogu jer su komsije pristizale u pomoc i rastjerivale ih... A strah je prisutan uvijek. Dokle? Dok ne budemo dio statistike. Ucinite nesto podhitno. Zivot nase djece je na prvom mjestu, ili?

Gost
2014-09-11 12:33

Što prije, to bolje. Džaba kad se mora. Koliko god to surovo zvučalo, čovjekov život je vrijedniji.

#23 Re:
2014-09-11 13:10

#19: -

prijedlog izmjene zakona je u pripremi

#24 Re:
2014-09-11 13:11

#17: -

potrudicemo se da se ovaj problem rijesi,ja kao kandidat za skupstinu Kantona Sarajevo cu dati sve od sebe da se ovo sprovede u djelo

Gost
2014-09-11 14:23

Kolko ste svi glupi boze gospode.. vasoj deci veca opasnost preti od ljudi!!!!! Koji ce da ih siluju ili kidnapuju ili ubiju!!! Koji ce da im prodaju drogu ili ih uvuku u prostituciju!!!!! SRAM DA VAS BUDE SVE STO STE TAKO OGRANICENI I GLUPI!!!!! KOLIKO LJUDI POGINE OD PSA??? A KOLIKO OD COVEKA!!!!! KOJI STE VI UZALUDNI DEGENI UMESTO DA RESITE SILOVATELJE, DILERE, MAKROE I UBICE VI STE SE OKOMILI NA JADNE PSE!!!!! AKO SE BILO KOM PSU ZBOG VAS DEBILA DESI NESTO DA BOG DA VAM SE DECA NAVUKLA NA DROGU DA BUDU KIDNAPOVANA, SILOVANA, PRISILJENA NA PROSTITUCIJU I NA KRAJU UBIJENA A ODMAH POTOM TO ISTO I VAMA DA SE DESI!!!!!!!!!!!!!

ZBOG TAKVIH IMBECILA GLUPIH KAO STO STE VI PSI I JESU NA ULICI!!!!!!!!!!!
Ali ne kontam zasto uvijek proklinju djecu. Hajde ok kad se s nekim svadjas da mu se nagovoris, ali zasto uvijek, ko po dogovoru, prizeljkuju smrt tudje djece?

Zaista fascinantan poremecaj, uvijek se manifestuje na tako slicne nacine.

Moguce je da je dio problema u tome sto nisu bile u stanju naci nikog da im donira genetski materijal, pa zato djecu mijenjaju psima, a mrze sve koje imaju djecu, porodice itd. To bi ujedno objasnilo i zasto ih nema u RS, jer tamo Guardian Baja uredno oplodi sve nerotkinje.
L u c i f e r

#1536 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

To ti velim.
Uvijek su tu najgora proklinjanja djece, pisanje velikim slovima, bezbroj uskličnika, očita duboka mržnja prema ljudskom rodu, zapjenjen i fanatičan stil pisanja, zazivanje genocida i fašizma,...

I kad sve to završe, onda odu i nakrkaju se mesine...

Image
madridist

#1537 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Kakvo li je stajaliste sugradjana nam kineza po ovome pitanju :D
Alfons Kauders

#1538 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:To ti velim.
Uvijek su tu najgora proklinjanja djece, pisanje velikim slovima, bezbroj uskličnika, očita duboka mržnja prema ljudskom rodu, zapjenjen i fanatičan stil pisanja, zazivanje genocida i fašizma,...

Image
Postoji li ikakav nacin da ih... Hm... Posaljemo u kakvu instituciju s mehkim zidovima, na promatranje?
L u c i f e r

#1539 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: Postoji li ikakav nacin da ih... Hm... Posaljemo u kakvu instituciju s mehkim zidovima, na promatranje?
Pa samo treba slušati stare Latine, pametni su to insani bili:
Penis bonus pax in domus.
uglavnomja

#1540 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

cista ekavica, znaci neko ko je sarajevo vidio samo na slikama :roll:

kao i vecina onih kod kendare, istok i zapad.

i ne cudim se njima, veze nemaju o cemu pisu, ono po defaultu, misle par cukica na ulici, tuzne okice, ... jer jedna zagrepcanka-beogradjanka ne moze zamisliti 10.000 ulicara na ulici jer toga nema kod njih. to je apstraktan pojam na citavom svijetu.
ali cudim se ovim lokalnim sto gledaju svaki dan copore, a prave se blesavi.
kakavdanakneiskustvu

#1541 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Black swan wrote:sad još samo fali neudata sudinica koja ima 20 pasa u kući :D

:lol: :lol:
L u c i f e r

#1542 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

uglavnomja wrote:cista ekavica, znaci neko ko je sarajevo vidio samo na slikama :roll:

i ne cudim se njima, veze nemaju o cemu pisu, ono po defaultu, misle par cukica na ulici, tuzne okice, ... jer jedna zagrepcanka-beogradjanka ne moze zamisliti 10.000 ulicara na ulici jer toga nema kod njih. to je apstraktan pojam na citavom svijetu.
Zoofilija, boles najmilija.

Jesu me pošle ove izreke... :D
kakavdanakneiskustvu

#1543 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

L u c i f e r wrote:To ti velim.

Image

Nije bolest sve sto boli,ne znaju jadni da su bolesni
Alfons Kauders

#1544 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote: Postoji li ikakav nacin da ih... Hm... Posaljemo u kakvu instituciju s mehkim zidovima, na promatranje?
Pa samo treba slušati stare Latine, pametni su to insani bili:
Penis bonus pax in domus.
Nauka, kao i obicno, ima sve potrebne odgovore. Problem je sto se ponasanje koje bi se u razvijenom svijetu tretiralo kao ozbiljan i opasan poremecaj, kod nas smatra nekom licnom zrtvom sa uzvisenim ciljem, ekscentrizmom ili tek bezazlenom, simpaticnom brigom za zivotinje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_hoarding
Mental health issues

Evidence suggests that there is "a strong mental health component" in animal hoarding, though it has not been firmly linked to any specific psychological disorder.[46] Models that have been projected to explain animal hoarding include delusional disorder, attachment disorder, obsessive–compulsive disorder, zoophilia, dementia, and addiction.[52] Direct evidence for most is lacking, however.[45]

Delusional disorder

Animal hoarders display symptoms of delusional disorder in that they have a "belief system out of touch with reality".[46] Virtually all hoarders lack insight into the extent of deterioration in their habitations and on the health of their animals, refusing to acknowledge that anything is wrong.[45] Furthermore, hoarders may believe they have "a special ability to communicate and/or empathize with animals",[52] rejecting any offers of assistance. Delusional disorder is an effective model in that it offers an explanation of hoarders' apparent blindness to the realities of their situations.

Attachment disorder

Another model that has been suggested to explain animal hoarding is attachment disorder, which is primarily caused by poor parent-child relationships during childhood. It is characterized by an inability to form "close relationships [with other humans] in adulthood".[52] As a result, those suffering from attachment disorder may turn to animals for companionship. Interviews with animal hoarders have revealed that hoarders have often experienced domestic trauma in childhood, which is the basis of the evidence for this model.[52]

Obsessive–compulsive disorder

Perhaps the strongest psychological model put forward to explain animal hoarding is obsessive–compulsive disorder (OCD). An overwhelming sense of responsibility for something is characteristic of OCD patients, who then take unrealistic measures to fulfill their perceived duty. Animal hoarders often feel a strong sense of responsibility to take care of and protect animals, and their solution—that of acquiring as many animals as they possibly can—is unrealistic.[52] Further, the hoarding of inanimate objects, practiced by a majority of animal hoarders,[45] is a fairly common occurrence in OCD patients.[52] These connections between animal hoarding and obsessive–compulsive disorder suggest that OCD may be a useful model in explaining animal hoarding behavior.[52] However, this theory has also been refuted by some; Dr. Akimitsu Yokoyama theorizes that animal hoarding could be explained using Asperger's Syndrome.[53]
Umjesto da zajednica pomogne tim oboljelim ljudima i da im pomogne da se socijaliziraju i vode produktivne, sretne zivote, mi smo svojim nemarom prouzrokovali potpuno obratnu situaciju. Dosli smo do toga da nekoliko promila osoba koje ocito pate od ovih poremecaja pretvori cijeli grad u svoje dvoriste, u 'pseci grad', ocekujuci da svi postanemo poput njih i da zivimo kraj desetih hiljada nezeljenih zivotinja, te da se brinemo o njima, dijelimo svoj prostor s njima, zrtvujemo svoje zdravlje, sigurnost i resurse kako bi im pomogli.

To je suludo i nije mi jasno zasto se struka ne pozabavi ovim problemom. Kad kazem struka ne mislim na veterinare, vec na psihijatre.
Alfons Kauders

#1545 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:cista ekavica, znaci neko ko je sarajevo vidio samo na slikama :roll:

Oni se ne prave blesavi. U tome i jeste problem.
dale cooper

#1546 Re: Problem pasa lutalica

Post by dale cooper »

Koliko nije normalna gotovo patološka opsjednutost (pod cijenu svega) ljudi koji se zalažu
za prava životinja, toliko je i nenormalna ova morbidna zluradost ovih što stoje sa druge strane ograde.
Obje grupe su loš izgovor za ljudska bića.
L u c i f e r

#1547 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

dale cooper wrote:Koliko nije normalna gotovo patološka opsjednutost (pod cijenu svega) ljudi koji se zalažu
za prava životinja, toliko je i nenormalna ova morbidna zluradost ovih što stoje sa druge strane ograde.
Da, a ti si u sredini kao jedini normalan među svima njima... :roll:
dale cooper

#1548 Re: Problem pasa lutalica

Post by dale cooper »

L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote:Koliko nije normalna gotovo patološka opsjednutost (pod cijenu svega) ljudi koji se zalažu
Da, a ti si u sredini kao jedini normalan među svima njima... :roll:
Ja sam neko ko je svjestan problema, samo smatra da ga treba riješiti na bolji i humaniji način.
uglavnomja

#1549 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ma nisu problem ovi bolesni, jesu glasni, hrane pascad, sakrivaju ... ali problem su dog trust, involviran u vlast, mocan, ima pare, ima veze, ima strucnjake za prodavanje muda pod bubrege ... profesionalni manipulatori koji se nece lako odreci enormne zarade. kao ni potkupljeni domaci "ljudi od struke" i politicari. hebat ga, politiciri mogu odletjeti na sljedecim izborima, ali ko garantuje da se sljedeca garnitura nece prodati za istu lovu.

politika je kurva, sve su to talovi.
Alfons Kauders

#1550 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Ne vidim ni sta je morbidno ni sta je zlurado.

"The lunatics have taken over the asylum."

Sta trebamo? Biti tolerantni i politicki korektni? Ne nazivati stvari pravim imenom? Ljude koji prizivaju ubijanje djece, nove Karadzice i Mladice, trebamo postovati i smatrati jednakim sugovornicima ciji stavovi se trebaju uvazavati?

Nikad.
Locked