hz__semir wrote:Plavih_11 wrote:Znaci, na kraju smo dosli na zakljucak da su ljudi iz Želje krivi sto navijaci Sarajeva ne mogu organizovano na derbi a ni na ostala gostovanja. Krivi su i i sto svi ostali navijaci, koji idu na gostovanje, ne mogu to raditi do kraja polusezone. Kako su samo mocni, to je za nepovjerovati ..
Nije da ne mogu organizovano, nego ne mogu ni pojedinačno. A to nigdje u odluci Komiteta ne piše, osim u Cvikinoj glavi, što je rečenicom da nisu dobili nikakve upute i sam potvrdio.
"Mi nismo dobili nikakve detalnje upute, a svi oni koji budu imali šal ili bilo koje obilježje Sarajeva bit će odstranjeni sa stadiona“
Toliko o toleranciji i poštivanju institucije derbija.
Semire da li shvatas da niti jedan navijac Zelje sa salom nije mogao uci na stadion Otoka na njegovom otvaranju?Niti jedan navijac.Nisu ljudi tamo ba doslki radi sendvica,soka i bananice.
Da li shvatas da niti jedan navijac Zelje nije neki dan mogao sa obiljezjem svoga kluba otici na stadion u Lukavici negu dosli bez obiljezja,grupisala se raja na tribini,kada je Zeljo zabio go ljudi se radovali,ovi ih skontali pa skandirali "Portugal,Portugal".Ne bi mogli uci da su imali i zanckicu Zelje?Da li to shvatas?
Ocekujem od pametnih pitara ovdje da konacno skontaju o cemu se ovdje radi,pa jos ce na kraju ispasti Zeljo kriv u ovome svemu.Ok,cviko je rekao sta je rekao,ali to nije kocano,dobit ce oni sigurno instrukcije tokom ove sedmice,mozda se lik i zabunio.Ali ostaje cinjenica da i mi gubimo na ovome.Pa jel to 10 000 -15 000 postala sitnica u ovaj vakat danas?
Davno receno - 1+1+1 = 3.
Sto se Amarovih izjava tice,nista novo.strong objasnio sve fino.Mnogi od vas ne vole Amara,mnogi od nas Blekica itd. Ali to nije tema price uopste.
HZ su dobro reklie u saopstenju,u stavri rekli su ono sto svako "normalan" zna,da igraju Borac i Rudar ili Zrinjski i SB ne bi bilo belaja,ali je fazon u tome sto bi se oni onda uzjogunili i pobunili kada bi se ovdje napravila iznimka,ma cak bi se i oni Pavelicevi sljedbenici pobunili dole,cuo sam od familije dole da se vec ostre nozevi pred baraz Turska Hrvatska.Koliko god paradoksalno bilo,i oni bi se bunili.Odmahbi bilo - kako oni mogu a mi ne mozemo,bla,bla,prvenstvo nije regularno itd.
Ne kontam kako vise ljudi to ne mogu shvatiti,nismo sami u ovoj drzavi,a grah je pao da se jesenji derbi igra kod nas.Da je obrnuto,mi bi se bunili,vi kukali sto ce vam zarada propasti kao sto ce sada i nama ali opet bi se morali postovati.
Ljudi dragi pa jel se ovdje prica kineski da se vec danima ne mogu skontati neke stvari.