Valjda "uporedivo" dobri moj "Zagrebčanec"PolicajacZagreb wrote:ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!
presmjesan je rad ove "kantolanne policije" sirom bih i njihivo ustrojstvo! nije usporedivo!
odogovorno govorim da bi ovo 4 do 5 intervnetnih vodova iz policijske uprave zagrebacke (7000 interventne policije) ocistilo grad za 3 sata!
a ovo je presmjesno! zagreb je imo oko 50.000 do 100.000 prosvjednika
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- It_is_a_Leclerc
#1526 Re: PROTESTI!!!
- gnjev
#1527 Re: PROTESTI!!!
Bit ce vise . Dosta raje sa kojom sam nocas pricao planira ici .shminka wrote:I ako sutra bude oko 300 ljudi to ce biti sramota i fijasko svega o cemu pricamo
- guber90
#1528 Re: PROTESTI!!!
Prvo da ti kazem i ponovim ono sto sam rekao, u Tuzli je tako krenulo, pa znamo kako zavrsi, nije gorila samo Tuzla, nego Sarajevo i Mostar sa njom, eto sta bi prouzrokovalo to o cemu ti pricas.Dr. Kuca wrote:Seres. Pricam opcenito. Policija treba da bije, jucer je trebalo odrat od batina ove hrabre u masi. Odrat, da sami sebe prepoznat ne mogu. I jucer su borci protiv kradje i korupcije obili i zapalili trafikuomar little wrote:ova linija argumentacije mentalnog sklopa narednika titine milicije mi je uzasno slatka. u civiliziranim i naprednim zemljama se ne krade 22 godine bez odgovornosti.Dr. Kuca wrote:Ne kontam, hocemo da budemo civilizovana, napredna zemlja, al da nas murija ne bije? Nego, danas mi s epljacka ja odo malo obit trafiku, nervozan sam odo do predsjednistva da namlatim predsjednika? Jel vam to prica? Pa bilo gdje na svijetu da je neko priso zgradi predsjednistva, bio bi ubijen odma, bez price ikakve.. Svako treba odgovarat, nevazno jel ukro kliker il prodo firmu.
To o cemu ti pricas nema veze sa pamecu iz milion razloga, ja sam protiv pljacke bilo koje vrste, bio sam prvi za to da se prebiju oni koji su krali racunare iz vlada i slicno, ali ta ista pljacka je najmanji problem u tome svemu (nekoliko hiljada maraka ukradeno, jah sile naspram svega), sta ti mislis kakva bi reakcija gradjana bila kada bi policija na kamenice odgovarala maksimalnom primjenom sile, sta onda ocekivati na neki grublji fizicki napad, jer objektivno kamenice su nesto najprimitivnije sto su mogli iskoristiti, kako ces ti u toj masi izolirati pojedince koji su pljackali i palili stanice? Valja sutra tim policajcima onda izaci pred narod, valja opet protiv njega, ali sada narod nece biti kivan samo na vlast, nego i na njih, koji su i ovako fasovali kada narod nije na njih kivan, a narod nece biti ni u onoj cifri od jucer, bit ce 3 ili vise puta nego li ih je bilo dan prije, sta ces ti kada je odnos 10 protestanata na jednog policajca? Mislis da imaju ikakvu sansu, mislis da je bez razloga pala vlada TK bez napada policije na protestante? U Tuzli 10 hiljada dusa, a treba da vladu brani 100 specijalaca, pa da su iz Americkih filmova ispali ne bi mogli. Lahko je pricati u domenu teorije, ali praksa je nesto drugo, narod nije lagano prepasti, jer narod nema vise sta izgubiti.
-
suspect_zero
#1529 Re: PROTESTI!!!
McMoy wrote:Treba ESU RADELJAŠA na čelo protesta.
Mlad, školovan, sposoban, elokventan, uspješan poduzetnik, macho tip ...
Joj ovoga
- snaga_znanja
#1530 Re: PROTESTI!!!
Pa ovo je udarnik od advokata nacionalnog spasitelja...suspect_zero wrote:McMoy wrote:Treba ESU RADELJAŠA na čelo protesta.
Mlad, školovan, sposoban, elokventan, uspješan poduzetnik, macho tip ...
Joj ovogaisto dijete na tuti, dobro....poružno dijete
![]()
-
emirolini
#1531 Re: PROTESTI!!!
Po svim kantonima izabrati zlatne studente sa biroa!
-
sarajevoxxxx
#1532 Re: PROTESTI!!!
Pusti entitete, to su gluposti.Kao što neko napisa samo spamaš i temu i proteste.Jedaj wrote:Podjeljena Bosna je I glavni uzrok svih nasih problema jer lokalni AL-Kaponei imaju zakonsku osnovu da pljckaju u svojim fasistickim aprthejdima. Plus ako se nadjes u pogresnom aparthejdu nemas nikakva prava mozes samo cekati na novi genocid. Entitei su nastali genocidom I izdajom I njima vlada mafijaka fasisticka banda sto je I glavni uzrok beznadja. Da se sada smijeni kompletna vlast u oba entiteta, a ne dotakne dejtonska ludjacka kosulja, nova vlast bi se ponasala isto kao I stara.shminka wrote:Kad se spomene ukidanje entiteta najbolje je odmah se prekine sa svime. Ne treba o tome raspravljati samo se drzati na Federaciji
-
shminka
#1533 Re: PROTESTI!!!
S obzirom koliko Sarajevo ima stanovnika sigurno ce biti premalo ali eto za nadati se da ce doci vise raje, posto nista nije zavrsenognjev wrote:Bit ce vise . Dosta raje sa kojom sam nocas pricao planira ici .shminka wrote:I ako sutra bude oko 300 ljudi to ce biti sramota i fijasko svega o cemu pricamo
-
PolicajacZagreb
#1534 Re: PROTESTI!!!
[quote="Butmiran"][quote="PolicajacZagreb"]ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!
presmjesan je rad ove "kantolanne policije" sirom bih i njihivo ustrojstvo! nije usporedivo!
odogovorno govorim da bi ovo 4 do 5 intervnetnih vodova iz policijske uprave zagrebacke (7000 interventne policije) ocistilo grad za 3 sata!
a ovo je presmjesno! zagreb je imo oko 50.000 do 100.000 prosvjednika[/quote]
Prvo, nije bilo toliko demonstranata.
Drugo, pojeli bi tebe i te tvoje za doručak.[/quote]
Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboli
u bih je policija presmjesna gledam vecinom stariji ljudi pred mirovinom... presmjesno svkai grad svoj mup ima:S svako selo pod svojom zastavom!
neuporedivo!
Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboli
neuporedivo!
-
Peryton_
#1535 Re: PROTESTI!!!
Evo opet padobranca iz Zagreba.
On bi koristio vatreno oruzje, mudonja neki.
Pa tek onda bi bukvalno pregazili sve sto se pregazit' moze.
On bi koristio vatreno oruzje, mudonja neki.
Pa tek onda bi bukvalno pregazili sve sto se pregazit' moze.
- It_is_a_Leclerc
#1536 Re: PROTESTI!!!
Nažalost, i na forumu, i među narodom je, zbog političkog spina, nastao vakum. Više niko ne zna kud dalje.-LIBERO- wrote:Generalno cijeli post je ok. Ovo uvecano, mozda nije los prijedlog.It_is_a_Leclerc wrote:Vidim da su plaćenici budžetskih bubašvaba u ofanzivi i dramatično napreduju na ovom forumu.
Gospodo iz foruma mladih, asocijacija i saveza omladine, nismo mi idioti da kupimo to što su vam predsjednici stranaka jutros rekli da radite. To je jedna besramna kampanja ilegalizacije građanskog otpora, kojom se vrijeđaju i nazivaju pogrdnim imenima svi koji su ustali, a ustat će opet, ako Bog da, protiv vas i vaših predsjednika.
Ono što pokretu treba u ovom momentu jeste artikulacija zahtjeva. Uz dužno poštovanje dijaspori, priče o ujedinjenju BiH su basne. To nije moguće dobiti nego ratom ili mirovnom konferencijom na visokom nivou. Manifest je, u većem dijelu, nerealan i ja zaista ne znam ko ga je sastavljao, ali niko politički pismen očito nije.
Treba tražiti set ekonomskih, anti-korupcijskih zakona za pojačanje ekonomskog statusa. Tek onda, ako bude interesa, raditi na političkim stvarima.
Treba oformiti timove od po 20 mladih, nestranačkih i obrazovanih ljudi po kantonima , koji će sa svojim programima izaći pred skupštine kantona, i tražiti mandat za formiranje tehnokratske vlade nacionalnog spasa sa mandatom do izbora. Ako se to ne uradi, na vlast neće do izbora doći niko, ili će doći SDA (SDP), i opet Jovo nanovo.
Svo ostalo uništavanje, rušenje i paljenje više nema nikakvog smisla, jer su oni koji su trebali podnijeti ostavke u većini kantona, to već učinili. I to bi samo išlo na ruku ovim što tvrde da su demonstracije predvodili drogirani članovi SBB-a sotonističkih sklonosti sa sabljama u rukama.
Dijelom zato što smo u demonstracije uletjeli vruće glave, bez jasne pripreme, a dijelom i zato što niko ne želi povesti ovaj narod koji itekako ima volje da mijenja stvari, kad je već krenuo.
Politika prijeti prijavama za rušenje ustavnog poretka, i zbog toga i Širanović i svi drugi ne smiju preuzimati na sebe odgovornost za narod koji je pokazao zube.
Ok. Popalili smo sve što smo mogli. Porušili sve. Dajte da se sad krene u ispunjavanje zahtjeva, jer će sve osim toga biti jasna pobjeda Bakira Izetbegovića i njegove priče o "organizirano neorganiziranim plaćenicima".
- Butmiran
#1537 Re: PROTESTI!!!
E jebeni ste mi drama.PolicajacZagreb wrote:Butmiran wrote:Prvo, nije bilo toliko demonstranata.PolicajacZagreb wrote:ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!
Drugo, pojeli bi tebe i te tvoje za doručak.
Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboliu bih je policija presmjesna gledam vecinom stariji ljudi pred mirovinom... presmjesno svkai grad svoj mup ima:S svako selo pod svojom zastavom!
neuporedivo!
-
crni_DZo
#1538 Re: PROTESTI!!!
Danas sam na jednom portalu vidio fotografiju sa protesta gdje drot gura ili tjera covjeka u korito rijeke, na mobitelu sam vidio sliku i prilicno je mala tako da nisam vidio sve detalje.
Eh sad ta slika je ukinuta ubrzo i ne mogu vise nigdje da je nadjem, ako neko ima nek podijeli.
Ovaj padobranac iz zagreba, koji je tebi majke ti, koga ba boli za zagrebom i policijom tamo. Jesi dobar?
Eh sad ta slika je ukinuta ubrzo i ne mogu vise nigdje da je nadjem, ako neko ima nek podijeli.
Ovaj padobranac iz zagreba, koji je tebi majke ti, koga ba boli za zagrebom i policijom tamo. Jesi dobar?
-
SMRT-SDASBBSDP
#1539 Re: PROTESTI!!!
Treba da se ujedine svi protiv kriminala.
Nema straha od ničega.
Ako treba ostati samo na nekoliko kantona u kojima su dominantni Bošnjaci, a ako Srbi i Hrvati ne žele sa nama, pa to je njihov izbor.
Svi koji žele sa nama u bolji život; rad, napredak i stvaralaštvo su dobrodošli, NIJE BITNA NACIJA i ETNIJA
.
Nema straha od odvajanja! Ne smijemo dozovoliti da nas plaše teritorijom!
Treba se distancirati od luđaka i strpati ih tamo gdje im je mjesto-ludnice.
Nema straha od ničega.
Ako treba ostati samo na nekoliko kantona u kojima su dominantni Bošnjaci, a ako Srbi i Hrvati ne žele sa nama, pa to je njihov izbor.
Svi koji žele sa nama u bolji život; rad, napredak i stvaralaštvo su dobrodošli, NIJE BITNA NACIJA i ETNIJA
Nema straha od odvajanja! Ne smijemo dozovoliti da nas plaše teritorijom!
Treba se distancirati od luđaka i strpati ih tamo gdje im je mjesto-ludnice.
- Butmiran
#1540 Re: PROTESTI!!!
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8346_o.jpgcrni_DZo wrote:Danas sam na jednom portalu vidio fotografiju sa protesta gdje drot gura ili tjera covjeka u korito rijeke, na mobitelu sam vidio sliku i prilicno je mala tako da nisam vidio sve detalje.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9837_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3932_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5986_o.jpg
- gnjev
#1541 Re: PROTESTI!!!
Imas sliku na prethodnim stranicama . Vise njih zapravo.crni_DZo wrote:Danas sam na jednom portalu vidio fotografiju sa protesta gdje drot gura ili tjera covjeka u korito rijeke, na mobitelu sam vidio sliku i prilicno je mala tako da nisam vidio sve detalje.
- It_is_a_Leclerc
#1542 Re: PROTESTI!!!
Ili je neuSporedivo ?!PolicajacZagreb wrote:Butmiran wrote:Prvo, nije bilo toliko demonstranata.PolicajacZagreb wrote:ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!
Drugo, pojeli bi tebe i te tvoje za doručak.
Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboliu bih je policija presmjesna gledam vecinom stariji ljudi pred mirovinom... presmjesno svkai grad svoj mup ima:S svako selo pod svojom zastavom!
neuporedivo!
Hajde, muči, pročitali smo te k'o bukvar. Ti si negdje na potezu Popovo Polje - Velika Kladuša. Zagreb nisi vidio očima.
Mada vidim da nisi savladao citiranje na forumu, tako da ne bih isključio mogućnost da zbilja jesi policajac.
- Reglan
#1543 Re: PROTESTI!!!
Akp vam je policija ko ona na makarskoj rivijeri onda 
- Fantassin
#1544 Re: PROTESTI!!!
Policija ne puca jer kada bi oni poceli pucati za razliku od Hrvatske i narod bi poceo da puca jer jos uvjek ima dovoljno oruzija iz rata da se jos jednom zaratuje
tak da je bolje za sve da se NE puca.... stara dobra samo nek se ne puca hehe
- animus
#1545 Re: PROTESTI!!!
Najjaci mi je onaj spin o medjunarodnoj zavjeriprotiv Bakira I Niksica. Pa zovite Dodika da vas podrzi djubrad jedna I on to isto tvrdi ima godina dana. Po ovome se vidi da je to ista majka rodila.
-
shminka
#1546 Re: PROTESTI!!!
It_is_a_Leclerc wrote: Nažalost, i na forumu, i među narodom je, zbog političkog spina, nastao vakum. Više niko ne zna kud dalje.
Dijelom zato što smo u demonstracije uletjeli vruće glave, bez jasne pripreme, a dijelom i zato što niko ne želi povesti ovaj narod koji itekako ima volje da mijenja stvari, kad je već krenuo.
Politika prijeti prijavama za rušenje ustavnog poretka, i zbog toga i Širanović i svi drugi ne smiju preuzimati na sebe odgovornost za narod koji je pokazao zube.
Ok. Popalili smo sve što smo mogli. Porušili sve. Dajte da se sad krene u ispunjavanje zahtjeva, jer će sve osim toga biti jasna pobjeda Bakira Izetbegovića i njegove priče o "organizirano neorganiziranim plaćenicima".
Glavna stvar u cijeloj prici je da se ne smije ni po koju cijenu ovdje zavrsiti, pa to bi bilo ravno samoubistvo da zbog par ostavki premijera za koje rijetko ko zna da se zavrsi. Treba imati volje ali mislim da je previse odudaranja stavova i pogleda na sve ovo da bi se moglo nastaviti
- jalijas74
#1547 Re: PROTESTI!!!
Advokatica Nihada Aličkovića je potvrdila maloprije da Sanin Čepalo i Nino nisu tučeni (jer su medijski eksponirani), ali da su ostali u pritvoru 'prebijani na mrtvo ime
-
crni_DZo
#1548 Re: PROTESTI!!!
Butmiran wrote:https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8346_o.jpgcrni_DZo wrote:Danas sam na jednom portalu vidio fotografiju sa protesta gdje drot gura ili tjera covjeka u korito rijeke, na mobitelu sam vidio sliku i prilicno je mala tako da nisam vidio sve detalje.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9837_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3932_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5986_o.jpg
E fala ziv bio
-
PolicajacZagreb
#1549 Re: PROTESTI!!!
[quote="Butmiran"][quote="PolicajacZagreb"][quote="Butmiran"][quote="PolicajacZagreb"]ovo da se u hr dogadja! vjerujte mi da bi bila u 80% intervencija upotreba vatrenog oruzja!
[b]Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboli[/b]
u bih je policija presmjesna gledam vecinom stariji ljudi pred mirovinom... presmjesno svkai grad svoj mup ima:S svako selo pod svojom zastavom!
neuporedivo![/quote]
E jebeni ste mi drama.
[/quote]
ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu
i to bi bilo opravdano itekako...
[b]Policajcu u zagrebu da odvaras u facu dok te on ispituje sa vise od da ili ne... imo bi obraze ko da su te strsljenovi izboli[/b]
neuporedivo![/quote]
E jebeni ste mi drama.
ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu
i to bi bilo opravdano itekako...
-
SMRT-SDASBBSDP
#1550 Re: PROTESTI!!!
Sutra svi na ulice!jalijas74 wrote:Advokatica Nihada Aličkovića je potvrdila maloprije da Sanin Čepalo i Nino nisu tučeni (jer su medijski eksponirani), ali da su ostali u pritvoru 'prebijani na mrtvo ime