Samo da uđe u zapisnik: nikada nisam ovdje napisao riječ ''ugroženost'', a ne još da sam pisao o nekakvoj stoljetnoj nepravdi, genocidima kroz povijest, mržnji susjeda, osporavanju, neshvaćanju od strane Europe, naivnosti, nezrelosti i suvišnom merhametluku.channel10 wrote:Sta kaze rodjo danas, dolaze li islamisti, pokvarene dzihatlije da pokore zlatnu hercegovacku dolinu? Ima li snaga za odbranu i je li donio plan odbrane, naravno mirnim putem ? E moj Hafise, brigo moja. Ko o cemu, hrvat o ugrozenostiHafis wrote:Bakire, jesil' to ti?Saurman wrote: Nema vise toga. Ta vremena bosnjackih ustupaka i bosnjackog popustanja su prosla. I nikada se nece vratiti.
Ja se ne bavim ocjenama čitavih naroda, niti im lijepim atribute, ali da sam samo pragmatičan - jesam.
Ovakvo stanje je dugoročno neodrživo, i nešto se mora mijenjati, što bilo. Ovo nigdje ne vodi.
I još nešto, volio bih da se na temu jave oni mudri forumski zagovornici ''rahat patnje'', i prognozeri demografske oluje i mudre politike, i čića mića- građanska priča, za cirka 20-25 godina...ako ne i prije.