Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kozolec

#1526 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Koji je BiH političar uspjeo primamiti turiste u Visoko?

Pa barem i prevarom?
kozolec

#1527 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Koje materijalne dokaze, naučne analize ili slično su dale BIH naučne institucije ili pojedinci u prid Negiranja postojanja Nečega u Visokom?

Pitanja su upućena protivnicima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1528 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

kozolec wrote:Koje materijalne dokaze, naučne analize ili slično su dale BIH naučne institucije ili pojedinci u prid Negiranja postojanja Nečega u Visokom?

E sad si najebo kad ti se krizni stab natovoari na kosti :D
kozolec

#1529 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

hrasno38 wrote:
kozolec wrote:Koje materijalne dokaze, naučne analize ili slično su dale BIH naučne institucije ili pojedinci u prid Negiranja postojanja Nečega u Visokom?

krizni štab je vjerujem načitan i potkovan znanjem i faktima... bujrum po kozolecu! Znaš kako je... ko pita ne skita!
kozolec

#1530 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Ko je od cijenjenih ortodoksnih_mainstream evropskih i svjetskih arheologa i stručnjaka bio u Visokom
i izveo naučna istraživanja, mjerne analize i time srušio postavljenu hipotezu o postojanju Nečega? Ima li igdje na netu
kakva naučna studija o Nepostojanju Nečega, ili: ko, kada i kojim mjernim uređajima su opovrgnute svemirkove teze???
Mali_Vuk

#1531 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Mali_Vuk »

Piramida mjeseca :D

Image

Meni samo nije jasno zbog čega su pojedinci toliko emotivni u pokušaju dokazivanja da piramida ne postoji. Dobro, vjerovatno tamo nema ničega, ali zašto pojedinci dobiju napade histerije kad je riječ o ovoj tematici? Ne kontam. Kao da je riječ o nekoj njihovoj ličnoj, porodičnoj stvari :lol:

Ko te pita. Raja traži veselo!
kozolec

#1532 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Mali_Vuk wrote:
Meni samo nije jasno zbog čega su pojedinci toliko emotivni u pokušaju dokazivanja da piramida ne postoji.
Protivnici oblikuju svoje predstave na osnovu MIŠLJENJA euro svjetskih arheologa... a nažalost MIŠLJENJA vodećih euro stručnjaka stvaraju današnju nauku. Nauka bazirana na MIŠLJENJU je nauka???

Pitam, gdje protivnici pročitaše naučne studije da Nešto tamo Ne postoji?
Koja naučna institucija (domaća ili strana) je predstavila kontra-dokaze o Nečemu?
Mali_Vuk

#1533 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Mali_Vuk »

Meni je brate najneshvatljivije to da u jednom takvom ogromnom arheološkom nalazištu ne postoje bilo kakvi sitniji dokazi postojanja makar i skromne, pa i primitivne civilizacije koja bi izvodila takve radove. Nema tragova alata, grnčarije, crteža, simbola... I sve što je otkopano je na prelazu, more bit bidne a more bit i ne bidne. Može se tumačiti i ovako i onako.

Priznajem da nisam baš dobro upoznat sa tematikom niti sam pogledao dovoljno slika i video zapisa, ali mi nekako vazda fali nešto :D

Ali ako je ljudima zanimljivo to u Visokom, i ako im nije mrsko ostaviti i koju marku da bi došli i đogirali gore po brdima, onda ok. Za mene je to pozitivna priča.
kozolec

#1534 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Mali_Vuk wrote:Priznajem da nisam baš dobro upoznat sa tematikom niti sam pogledao dovoljno slika i video zapisa, ali mi nekako vazda fali nešto :D
Fali naučni pristup i kontra-argumentacija domaćih i stranih institucija o tome, da li je ovo (ne)prirodno.

Do danas euro svjetski naučnici MISLE da je ovo prirodno... te zato i mi moramo biti UVJERENI na osnovu njihovih MIŠLJENJA, da je Ovo što vidimo prirodno Nešto.

Image
Mali_Vuk

#1535 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Mali_Vuk »

Bogami su ovi rubovi poprilično pravilni, pod 90 stepeni..

Jedan možda i može biti slučajnost i čudo prirode, ali više njih u nizu.. Ne znam. Osim ako ih neki Meho nije preko noći malo utjero u suru :D
kozolec

#1536 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Dabome da je Prirodno.

Pitam se, kako postat protivnik?

Na šta to da se opozovem? Šta li su oni pročitali, vidjeli?
kozolec

#1537 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

Ovo je još prirodnije.
Ima li domaća i euro svjetska naučna elita odgovor na ovo? Naravno da ima.

Ovo je Prirodno. :-)

Image
Avetinho

#1538 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

kozolec wrote:Ko je od cijenjenih ortodoksnih_mainstream evropskih i svjetskih arheologa i stručnjaka bio u Visokom
i izveo naučna istraživanja, mjerne analize i time srušio postavljenu hipotezu o postojanju Nečega? Ima li igdje na netu
kakva naučna studija o Nepostojanju Nečega, ili: ko, kada i kojim mjernim uređajima su opovrgnute svemirkove teze???
Bili su mnogi, cijela ekipa koja je utvrdila postojanje Crvenkapice, Zlog Vuka i Sedam Patuljaka.

Ipak za to treba izvrsiti naucna istrazivanja, mjerenja, postaviti uredjaje i saopstiti istinu javnosti.

Pravda za Snjeguljicu!
yoyo13

#1539 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by yoyo13 »

Ako izrone piramide zajebat cemo i gospu sa njima :D
SEYOboy

#1540 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by SEYOboy »

prestanite se prosipati. sve su to prirodne formacije.
pogledati https://www.google.hr/search?q=Basalt+c ... PKLhb_M%3A
Pirija

#1541 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Pirija »

brdo u australiji

Image

Image
jao_situacije

#1542 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by jao_situacije »

kozolec wrote:svaka marka, koja dolazi iz naslova piramide, i svemirkove ekipe je za pozdravit.
sve dok svemirko plaća porez državi i zapošljava ljude je ok.
turizam kakav takav...prevara ili ne...donosi lovu! pa hajmo i to pozdravit.
pozdravit treba i protivnike ... vjerujem, da su ljuti al' priznajte sebi
tako poznato bih gostoprimstvo i ljubaznost do tudjeg insana, i ako ništa uložite barem vi jednu marku
i popijte kafu sa tim budalama volonterima, koji dođoše od nekuda, prevareni i zaluđeni da potroše 500€ po jednoj smjeni hamaljenja.
protivnici piramida, svemirka ili čega! budite fer do sebe i pozovite se na tako poznato bosansko razumijevanje do susjeda, čovjeka, prijatelja...popijte kafu i sa njima. barem vam tu marka ne ide iz džepa.
respect!
svemirko je fondacija i živi od donacija
fondacije ne plaćaju porez na dobit
broj dva

#1543 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by broj dva »

jao_situacije wrote:
kozolec wrote:svaka marka, koja dolazi iz naslova piramide, i svemirkove ekipe je za pozdravit.
tako poznato bih gostoprimstvo i ljubaznost do tudjeg insana, i ako ništa uložite barem vi jednu marku
i popijte kafu sa tim budalama volonterima, koji dođoše od nekuda, prevareni i zaluđeni da potroše 500€ po jednoj smjeni hamaljenja.
protivnici piramida, svemirka ili čega! budite fer do sebe i pozovite se na tako poznato bosansko razumijevanje do susjeda, čovjeka, prijatelja...popijte kafu i sa njima. barem vam tu marka ne ide iz džepa.
respect!
--------
Cinjenice, stvarnost i ostale sitnice ne mogu protiv piramida ! Da je jedna pa i nekako ali cu cetri, najvece i najstarije na dunjaluku !!!!
jao_situacije

#1544 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by jao_situacije »

broj dva wrote:
jao_situacije wrote:
respect!
--------
Cinjenice, stvarnost i ostale sitnice ne mogu protiv piramida ! Da je jedna pa i nekako ali cu cetri, najvece i najstarije na dunjaluku !!!!
mislim mogu ići dalje pa pobijati ovo zapošljavanje turizam itd. pa čak i ovo da nisu prirodne formacije, ali sad nemam vremena da pišem duge postove
broj dva

#1545 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by broj dva »

Mislim da su ove piramide dosle do nivoa religije, argumentovana rasprava tu ne pomaze...
VjecitiStudent

#1546 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

kozolec wrote:
Mali_Vuk wrote:
Meni samo nije jasno zbog čega su pojedinci toliko emotivni u pokušaju dokazivanja da piramida ne postoji.
Protivnici oblikuju svoje predstave na osnovu MIŠLJENJA euro svjetskih arheologa... a nažalost MIŠLJENJA vodećih euro stručnjaka stvaraju današnju nauku. Nauka bazirana na MIŠLJENJU je nauka???

Koja naučna institucija (domaća ili strana) je predstavila kontra-dokaze o Nečemu?
:-)

Zahvaljujući i ovakvim likovima, sve više postajemo zemlja iz vica, ko Albanija nekad. :(
Banksy

#1547 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
kozolec wrote:
Mali_Vuk wrote:

:-)

Zahvaljujući i ovakvim likovima, sve više postajemo zemlja iz vica, ko Albanija nekad. :(
:lol:
Avetinho

#1548 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Avetinho »

kozolec wrote:Ko je od cijenjenih ortodoksnih_mainstream evropskih i svjetskih arheologa i stručnjaka bio u Visokom
Eto ti prilike da se i ti okitis titulom doktora s Fakulteta Politickih Nauka, kao lakrdijas svemirko. Nakon toga ce i on imati priliku za jos jednu titulu, pa onda ti, pa tako do u nedogled.
kozolec

#1549 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

hrasno38 wrote:

Ovo je gore od bilo kakvog kriznog štaba... strahota.
kozolec

#1550 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by kozolec »

dva slovenačka speleologa, plaćena od budžetskih sredstava,druže se sa svemirkom, šire laži i obmanjuju javnost

Post Reply